Placinta cu mere
Raspunsuri - Pagina 2
GabrielaG spune:
Nu se pune nimic de crescut? Placinta mea e in cuptor, dar nu pare sa creasca...trebuia o tava mai mica sau cantitatile sunt ok pt o tava normala de aragaz? Vorbesc de reteta cristei-s...
Pupici si multumesc,
Gabriela si baietii
coltofeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui GabrielaG Nu se pune nimic de crescut? Placinta mea e in cuptor, dar nu pare sa creasca...trebuia o tava mai mica sau cantitatile sunt ok pt o tava normala de aragaz? Vorbesc de reteta cristei-s... Pupici si multumesc, Gabriela si baietii |
Da. Trebuiau cantitati mai mari : 10 - 12 linguri din fiecare ingredient in loc de 7, in functie de tava, oricum cate 7 linguri nu am pus, mi s-a parut putin. Si un secret : dupa ce puneti prima foaie in tava, presarati-o cu gris, apoi puneti merele calite, preserati din nou cu gris si dupa aceea cea de-a doua foaie. grisul va absorbi zeama de la mere si va face "legatura" intre ele si foi, foile nu vor mai aluneca. Am scris si ieri mesajul acesta , mai detaliat, dar nu stiu de ce nu s-a postat.Pofta buna!
catutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui GabrielaG Nu se pune nimic de crescut? Placinta mea e in cuptor, dar nu pare sa creasca...trebuia o tava mai mica sau cantitatile sunt ok pt o tava normala de aragaz? Vorbesc de reteta cristei-s... Pupici si multumesc, Gabriela si baietii |
cum a iesit placinta?
eu nu pun nimic ca sa creasca pentru ca nu vreau coca multa, noua ne place asa mai subtire foaia. Banuiesc ca daca vrei poti pune bicarbonat sau poti folosi faina care creste singura...
Coltofeanu , eu fac reteta asta cu 7 linguri de lapte/ulei/zahar si-mi ias 2 foi pentru atava de aragaz normala sau 3 foi pentru placinta rulata
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
GabrielaG spune:
Placinta a iesit f buna...dar eu vreau ceva ca in copilarie...o foaie grosuta si f frageda care se topeste in gura...ce mai tin minte e ca avea apa minerala si ulei compozitia. Va multumesc foarte mult...
Am facut cu vreo 17 linguri de faina(da cred ca era cam mare varful)...si cred c-a fost cam multa, a iesit vartos.
Pupici si multumesc din nou,
Gabriela si baietii
dulcetica spune:
Am mincat o placinta la restaurantul Picadilly,prin piata unirii pt. cine cunoaste zona,o placinta nemaipomenita.O foaie ,apoi brinza cu stafide,iar foaie ,peste mere si deasupra foaie pudrata cu zahar.Cred ca nu s-a gindit nimeni la combinatia asta, dar e surprinzator de buna.N-am incercat din lipsa de timp si foarte multa lene.
Bic spune:
CInd eram mica mama aflase de o reteta super simpla cu mere pe care am uitat-o. Era ceva de genul: un strat de gris, un strat de zahar, un strat de mere. DIn pacate, nu mai stiu in ce ordine si cred ca aia era cheia.
Are cineva idee?
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
crista-s spune:
Gabriela imi cer scuze dar nu am fost acasa si deci nici pe faza sa raspund ... deci tava mea este patrata cu latura de 28 cm. Nu pun nici un agent de crestere in aceasta reteta de foi. Untul tb sa fie cremos si nu lichid. ( ma duc sa scriu si linga reteta dimensiunile tavii pt viitor).
Reteta cu apa minerala mi-ar placea si mie sa aflu ... mama facea niste foi foarte fragede cu smintina cred ca era acelasi aluat sau ceva asemantor cu cel de cornulete. Si asta mi-atr placea sa il aflu dc il stie cineva.
Bic reteta de care spui tu a fost scrisa aici pe DC acum vreo 2-3 ani.. stiu sigur caci am facut-o si eu la vremea respectiva ... dc reusesc sa o gasesc iti scriu linkul... era ceva cu 1 cana de gris, 1 cana de zahar .. 1 cana de .... tot cu cana se masura
trischa spune:
Crista,acum am scos din cuptor pläcinta fäcutä dupä reteta ta.e deliciosädar e fierbinteeeeee.multumesc!!!
crista-s spune:
Tricha ma bucur ca esti multumita .. am fost foarte laudata si eu, toata lumea super incintata de aluat ... la rindul meu ii multumesc si eu prietenei mele de la care am reteta
Bic am gasit reteta cu canile
asta este o varianta mai noua si modernizata cea originala nu avea cocos si alte cele ... si tb cautata in arhiva inainte de 2006 dar pina atunci ...
Prajitura cu mere delicoasa
Ai nevoie de:
2 kg mere,
1 cana de faina,
1cana de zahar,
1cana de gris(folosesti aceeasi masura/cana),
1 pliculet praf de copt,
scortisoara,
ulei pentru uns tava,
2-3 plicuri zahar vanilat,
nuca macinata si
nuca de cocos.
Cum procedezi:se rad merele cu tot cu coaja.Se amesteca faina,zaharul,grisul si praful de copt si se impart in doua parti egale.La fel si merele rase.Se unge tava cu ulei din belsug si se pune jumatate din compozitia de praf.Peste ea pui jumatate din compozitia de mere rase si apoi in ploaie scortisoara si nuca.Peste aceasta,cealalta compozitie de praf si cealalta compozitie de mere rase scortisoara si nuca.Dupa ce ai incins cuptorul , tava o lasi jumatate de ora nu mai mult!Nu este nevoie de nici un lichid,deoarece merele isi lasa zeama,iar uleiul este absorbit de jos in sus!daca iti place romul poti pune o fiola peste merele rase si amesteci inainte de a le pune in tava.
este aici intr-o discutie veche alaturi de alte retete: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=86615