Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (193)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Dbunny, depinde si unde mergi. La munte e muuult mai frig, dimineata la 10 sunt 8 grade, stiu ca noi mergem des la Brasov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui asiza

[quote]citat din mesajul lui Yagmur
am mers pe jos, eu fiind dupa o bere bauta cu Cristi de Asiza... nu stiam cum sa ajung mai repede acasa, iar Luca se oprea la fiecare masina, numara rotile, frunzele din tufisurile de pe drum, fiecare cos de gunoi... credeam ca imi explodeaza vezica pana acasa... am ajuns cu bine insa
[quote]

Meeey, si eu am buda, zau asa

.. sunteti mortale

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Dia, cand zici ca mergem la lacdeverde? ai zis ca ati castigat 3 locuri, nu? Eu, tu, si pe cine mai luam?

branzeturi, cascaval la greu...branza proaspata tip ricotta, nu servim decat cu macaroane...dar musai sarat. budinca de macaroane cu branza dulce nu servim.

Fetelor cat e de frig in ro? adica mi-ar putea exemplifica cineva ce poarta cupilu' dvs dimineata la 10 de e acnd iesiti afara? maiue, bluzica, geaca? sau body+ pulover...sau?

Anul asta baieteii ce vor purta pe sub blugi?? Mai poarta cineva body, ca noi gasiram unul marimea 2 ani...si ma gandesc ca-i vine bine iarna asta la spate...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

dbunny, cum pe cine? copiii :)).. ai chef de duca, huh?
pe oana eu o imbrac asa: body, tricou cu maneca lunga (deci subtire) si hanorac sau jachetica.. uneori un fes pe cap dc bate vantul. si dc pantalonii sunt subtiri, atunci i-am mai dat ciorapi cu chilot pe dedesubt, dar de regula la un pantalon obisnuit inca nu e nevoie... pe la 10 dim sunt cam 10-11 grade, dar dc bate vantul, real feelul e mai jos, pe la 8-9 grade.
si cum adica anul asta ce vor purta baieteii pe sub pantaloni? s-a schibat trendul? eu una i-as da ciorapi cu chilot indif ca e baiat sau fata, pt ca se muleaza f bine pe picior, sunt comfortabili si tin f bine de cald.
si eu i-am luat oanei body-uri tip maieu pt 2 si 3 ani si am inceput sa i le dau sub tricou... ii tin bine la spate, mai ales ca ea are obiceiul sa-si tot ridice tricoul/bluza ca sa-si arate buricul, asa ca dc nu ii dau body, e numai cu burta si cu spatele pe-afara.

dianav, cauta niste rotocoale mici ambalate separat sau niste cutii care au branza si un soi de grisine. scrie petit nustiucum (nici acum n-am tinut minte). de branza vorbeam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dianav, mie pediatra mi-a recomandat vit. C picaturi sau sirop cu vitamine (gen sana-sol sau pikovit) sau minimartieni (pe care oana nu-i suporta). dar la noi mai intra la pachet si probl cu apetitul, asa ca nu sunt recomandate strict numai pt cresterea imnitatii, ci si pt cresterea apetitului. pediatra noastra a zis nu la septilin, facem prevenarul in schimb sapt viit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609
si cum adica anul asta ce vor purta baieteii pe sub pantaloni? s-a schibat trendul? eu una i-as da ciorapi cu chilot indif ca e baiat sau fata, pt ca se muleaza f bine pe picior, sunt comfortabili si tin f bine de cald.

Si crezi ca izmenele nu i-ar tine la fel de cald?
Ciorapeii aia ii vad asa de delicati, asa de feminini

Dianav eu ii dau Imunogrip Junior...e de o luna la cresa si inca n-a cules mare lucru, un muc aici, o tuse mica dincolo...speram s-o tina tot asa ca anul trecut a luat de vreo 4 ori antibiotic + ventolin + altele...

Dbunny si Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

dianav, mie pediatra mi-a recomandat vit. C picaturi sau sirop cu vitamine (gen sana-sol sau pikovit) sau minimartieni (pe care oana nu-i suporta). dar la noi mai intra la pachet si probl cu apetitul, asa ca nu sunt recomandate strict numai pt cresterea imnitatii, ci si pt cresterea apetitului. pediatra noastra a zis nu la septilin, facem prevenarul in schimb sapt viit

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

de ce NU septilin? de curiozitate intreb...

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dbunny, la ce e bun ultralevura? la reglat flora intestinala sau ce, mai exact?

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Of, nu mai tin minte, mai exact nu am inteles ce a zis dr meu. In principiu a zis nu la orice exceptand vit.c, pe urma a divagat spunand ca unii copii sunt mai sensibili si in asemenea cazuri ar merge bine "nu stiu ce" a zis aici ceva cu "s" dar nu septilin. Eu nu am insistat ca noi deocamdata suntem bine, iar cu mancarea la fel. Vine singura si se aseaza la masa, adica o vad ca cere si mai ales pofteste, e de coma, afara sta si casca gura in fata celor care mananca ceva, doar doar i-or da si ei, mai rau baga mana singura in pungile copiilor si se serveste singura. Cu toate astea, zic eu ca mesele noastre sunt echilibrate, adica cea principala e pranzul, seara te miri ce, ca eu nu sunt o gospodina tocmai priceputa si mancare gatita felul 2 are cam 3 zile, restul de 4 ar fi iaurturi, cascaval, o pulpita la cuptor, ce se gaseste.

Alta intrebare ar fi cum dati vit c natural? EU ii dau mai mult de 10 zile pe luna, ca stiu ca se elimina, oare fac rau?

Alta chestie cu mancarea, la noi felul 2 e pe baza de cartof in principal. Adica la o mancare de cartof pun si ardei rosu si pastai, rosii din plin, dovlecei mai putin. Legume de toate felurile pun in ciorba, dar aia e fiarta si ea si nu stiu cate vit mai ajung la copil. Ai vostri papa legume crude? Adica ma preocupa alimentatia ei, in pricipal legumele. Nu stiu cum sa o fac sa pape.De ex am facut spanac cu orez, a iesit super bun, dar nu a vrut sa pape, normal.

Ce face Dandusa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianarus78

dbunny, la ce e bun ultralevura? la reglat flora intestinala sau ce, mai exact?

E pt refacerea florei stomacale, sunt microorganisme antidiareice, mai precis Saccharomyces boulardii 17 (cepa rezistenta la antibiotice). Contine 1.000 milioane de germeni vii.

Dbunny si Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Salutare, si noi (adica deocamdata doar G) cu mucii in floare.
Ne asteptam, ne-am intalnit cu una bucata mucioasa, da a fost un risc asumat. Asaaa:

Mamaana, tare, tare.

Dia, sa-l feliciti pe Lulu, e tare! Ce w-e fain o sa aveti. Numa de-ati putea sa va si teleportati.. Deci AMR 3 nunti.. bonus 1 botez. Noi am terminat cu the one and only nunta pe anul acesta.. dar ne rasfatam cu 4 botezuri viitoare. De abia astept!

Cat despre Quinny.. deloc nu-mi plac .. incepand de la cum arata, la cum sta copilul intr-nsul. Graco Mojo (tip umbrela), asa si asa. Noi il folosim din an in paste si deja a tb sa-l coasem. Hauck-ul de zi de zi (cu 3 roti mari) e bunicel, se simte ca nu-i cine stie ce calitate.. a tb sa-i schimbam rotile.. au explodat cauciucurile. De la Matei mostenire, Peg-Perego Primo Viaggio (4 roti, mai mult de oras) a fost bun.. da i-a cedat si lui, purtandu-l si pe Grigore, frana de picior si-a tb reparat. Cel mai bun si mai bun carucior, tot de la Matei, si pe care-l folosim acum numai la munte este un Mon bebe cu 3 roti mari, cam asa arata. Cel mai tare din parcare! A necesitat si el ceva reparatii, dar minore, si se conduce .. mai ales pe drumuri accidentate si poteci, de n-ai treaba.

Teutz, am salvat.

Dbunny, atata vreme cat poarta scutece va purta si body-uri.. mai ales toamna-iarna. Pe sub pantaloni, ce sa poarte.. ciorapi chilot sau pantalonasi din bumbac.

cu imunizarea:
- aceeasi parere ca si cu abuzul de paracetamol. Lui G nu-i dau nimic; prea multa stimulare poate sa-l zapaceasca cu terenul lui alergic.. La Matei cand incepuse gradinita (avea aproape 4 ani) am bagat echinaceea, vit C, vaccin anti-gripal vreo 2 ani la rand, apoi propolis.. dar de anul trecut m-am razgandit. Adica stop la toate. Poate, poate niste vit C... da mai incolo. Este normal sa faca cateva viroze-respiratorii pe sezon. Mai rau este daca se lasa cu dese complicatii si supra-infectii.. atunci ar tb actionat.

Diananv, eu as asculta medicul care ar tb sa-si cunoasca pacientul si sa stie ce-i pot muschii.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput