Mamici norocoase de sept-oct 2008 (154)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Eva si noua ne-a picat buricutul de prin ziua a 8-a. Si cum tot eram la doctor am intrebat. Trebuie sa se si inchida zona aia, la noi a mai ramas un ciot dar e uscat deci il lasam la aer. Si ii mai dam cu apa oxigenata + spray.

Anca noroc cu voi ca ma ajutati sa nu disper ca altfel saracuta demult era pe laptikl praf. Eu ii dau cat mai mult la san, il tot fentez pe tati care cred ca vrea sa se simta util si de aia tot pune de laptik, si uite asa am ajuns la 2 mese de 30ml de laptik praf pe zi, in rest de la mami. Si la masa de lapte praf papa si de la mine, ca nu ii ajunge numai laptele praf.

Ma bate gandul sa imi iau cantar macar sa vad cat papa pitica, desi eram tare impotriva ideii de cantar.

Kid mi-ai dat o idee, cred ca ii dau lui tati laptele praf, daca tot ii place asa de mult.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Andy si Luca stranuta de mama focului dar am citit ca e normal si ca asa isi curata ei nasucul!

Anca ce puternica e micuta,macar ai scpat sa-i schimbi hainutele

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81
Totusi nu am intrebat-o cum sa o curat acolo, oare e OK sa o sterg cu servetel umed de fiecare data cand ii schimb scutecul? Nu se irita?

Anca, daca imi amintesc bine eu ii faceam Andradei igiena in zona genitala cu betisoare de ureche inmuiate in ulei de parafina.

Steluta (38w+) cu si cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Acum vreo 3 ore am pierdut dopul (sau o parte din el!!!)

Mai sta bebe pana marti? Ce ziceti?

Nu ma doare nimic (simt doar o presiune jos), nu am contractii regulate, nu am pierdut licgid amniotic!

Pupici!

38+ Vlad
Bebe mic

Camera Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambetmic spune:

intrebari "legislative" pt mamici
m-am uitat si am incercat sa-mi fac un grafic cu ce e de facut dpdv legislativ inainte si dupa nastere

inainte nastere:
- luat de la medic si dus concediul prenatal la servici
- luat de la medic adeverinta pt tatic pt absolvire curs puericultura pt a beneficia de 15 zile concediu
- cerere la servici pt compensare salariu pana la 100%

dupa nastere:
- declarare si inregistrare nastere ? declari la sectorul in care ai buletin sau la sectorul din care face parte spitalul unde nasti?
- eliberare livret familie
- inscriere la trusou nou nascut
- depunere acte pt "alocatie nou nascut" si "alocatie de stat" ? am gasit aceste doua tipuri de alocatii scrise separat. sunt diferite sau e acelasi lucru?
- trimitere certificat nastere copie la sarvici
- cerere la servici pt acordarea salariului mediu pe unitate
- luare de la medic fam si dus la servici concediu post natal

sunt ok aceste demersuri? lipseste ceva?

36+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Andy.p bine ati venit acasa, vazut poze cu bblina, e tare scumpa

Eva un pt Luca, zambeste tare frumos

Ma bucur ca au mai trecut coliceii, speram sa treaca de tot

Codruta stai cumintica sa mai vina bebe marti.

37+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Anca, Angelynna

Si da, Anca, ai perfecta dreptate e leit taticul lui! Parca vad ca si ochii se trasforma din bleu gri in verzi!

Am cantarit copilul. Am cedat pana la urma, ma tineam batzoasa ca nu iau eu cantar! Ieri l-am trimis pe al meu si a venit cu un cantar Tefal digital! E ok, are 4 memorii!
Deci, Luca s-a nascut cu 3700gr la 53cm, a iesit din maternitate cu 3450 ( a pierdut atat cat era normal) si azi, in ziua 14 de viata, are 3900gr! Eu zic ca e ok, a luat in 14 zile 450gr :)))
Pareri?
Eu stiu ca trebuie sa ia 800gr-1000gr pe luna in primele 6 luni!

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)
POZE
Povestea nasterii mele, Luca Noah

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

pupici pt toate fetele si mai ales pt bebici:)
felicitari celor care si-au tinut ziele astea pt prima data puii in brate!!
eu apuc sa va citesc, dar nu apuc sa mai si scriu, din pacate.
noi suntem bine, colicii s-au rarit considerabil, adica de 3 zile, azi a avut asha un moment mai prelungit in care nu l-am putut potoli si se franguia ca la colici. in rest, mancam muult mai bine ca la inceput si dormim la greu. ba mai si gangurim, spunem "ooo", "eee", suspinam:)
am fost si noi la control joi si in 19 zile am luat 900 g, adica avea 5200 g. dr zice ca e f bine.
am cumparat ieri batista bebelushului si azi am folosit-o. e super tare!! mi-a fost cam teama la inceput, dar si-a facut treaba si bebe a stat cuminte. e ok ca nu e delok intrisiva metoda:)

poze noi

[b]poze bimbocel

mamica de Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

Eu am tras o mega sperietura,dupa ce a mancat bine din ambii sani,si l-am pus sa doarma,a venit sotul cu ideea ca e infundat si sa-i punem ser in nas si cum i-am pus a vomitat tot ce amnacat,in jet asa....nu pot sa va spun ce m-am speriat.........acum s-a linistit,nu e grav nu?????????banuiesc ca de la serul ala l-a apucat sau nu are legatura..........e grav sau se ma intampla?????????

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

La fel am patit-o si eu acum 2 zile, pe la 6 dimineata cand m-am incapatanat sa-i scot mucisorii DUPA masa. Am aflat ca procedura se efectueaza neaparat inainte de masa, serul fiziologic (apa sarata) stimuleaza reflexele gastrointestinale.

Deci e perfect normal ca a vomat. Invatam si noi...

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

Anna Sofia

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

Mamicile de fetite ajutati-ma si pe mine please..azi cand am schimbat-o pe Alexia de scutec avea la pasa o scurgere transparenta.E normal?
Si inca ceva bbeii vostri stranuta??Ca a mea stranuta destul de des.

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK

Laura, welcome back home!

Se pare ca este normal, si noi am avut. Dr. a spus ca bebelusii preiau la nastere o parte din hormonii mamei si astfel apare si aceasta secretie. Va trece in cateva zile.

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

Anna Sofia

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput