Mamici norocoase de sept-oct 2008 (154)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Buna fetelor!!

Felicitari tuturor noilor mamicilor care isi tin puisorii in brate. Nu ne-am uitat decat la pag 1 dar promit ca in timp sa recuperez.
Viitorelor mamici le doresc multa sanatate si sarcina la termen, nastere usoara si bebei sanatosi si frumosi

Noi am venit ieri acasa si incercam sa ne acomodam. Eu nu m-am refacut inca, ma misc foarte greu dar macar sunt acasa cu bb.

Baietelul nostru este superb (ca al oricarei mamici bineinteles), nu papa san - ne chinuim zilnic de innebunim (ieri mi-a venit laptele si ii dau cu seringa dar cred ca de maine trecem la bineron), avem furia laptelui (ne mulgem jumate din zi si noapte) - deci din cate puteti vedea suntem intr-o mare perioada de acomodare.

Am fcaut poze si o sa le descarcam sa il vedeti pe brunetelul mamii.

Sper ca zilele asteqa sa ne mai revenim putin si atunci o sa incerc sa intru des.

Nasterea a fost grea: 13 ore travaliu (contractii la 3 min f.f. dureroase), apoi cezariana (dilatare f. mica) - deci am trecut si prin travaliu foarte lung si prin durerile de dupa cezariana.

Am o intrebare daca ma puteti ajuta : de ieri dimineata ii dau lapteic de la san si nu a mai facut caca. Deja sunt 48 de ore de cand bb a intrat pe laptic si nu a mai facut kk. E normal? AM incercat cu termometrul dar nu am avut succes.

Va pup pe toate si nastere usoare celor ce au bebeii in burtica.

300 - multumesc frumos pt transmitereqa mesajului.

39 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna dimineata,

De data asta va poftesc la ceai ca eu una am racit un pic. Cred ca e ceva care trebuie antibioticizat, ma ustura o amigdala de simt ca mor. Deocamdata o tratez cu suc de lamaine, ceai cald si alte chestii babesti, sper sa ma lasase fara alt tratament....

Denisa, bine ai revenit acasa . Imi pare rau ca te chinui, sper sa treaca repede. Nu stiu cu ce sfat sa te ajut ca furia laptelui n-am avut asa ceva, pompa nu ajuta deloc-deloc?

Citeam articolul asta http://w w w.nou-nascuti.r o/educatie.html?id=467&pagina=1

Inca mai am de alergat un pic, si nu stiu cum sa ma mai organizez, ce sa mai cumpar si cu cine sa mai vorbesc; ai mei s-au cam plictisit si au plcat acasa la ei, sunt singurica-singurica. Sotul meu iar lucreaza ore suplimentare, am ramas cu un frate si cu o "cumnata" care dorm in casa cea noua acum. Azi cumparam si frigider.

Am o mare dilema, am cumparat un dormitor cam plin si mai trebuiie bagat un birou de calculator si ... patutul bebelinei mele. Ceva teorii viabile de compresie a spatiului?

36+ Anda Teodora

pozne cu burtici si alte nebunii

Mergi la inceput

Am vazut ca nu prea mai e asa activitate, se vede ca avem oaspeti :) Avem niste bebei atat de frumosi, aseara am putut sa stau la calculator un pic si am mancat din priviri o gramada de bebelusi - ah, mi-as deschide o cresa ca tare sunt scumpi :)

Am vazut ca avem si gemeni - Nally sa te bucuri de puiutii tai, daca vreodata vei putea sa ne impartasesti din experienta ta, este intr-adevar ceva deosebit sa cresti gemeni.

Banuiesc ca Ankussa a nascut deja. Frustrant sistem medical au si aia pe-acolo, parca e mai bine la noi...

Nerantula sper sa iti revii mai repede. Cum mai sunteti? Nu mai stiu daca aveai poze... pe contul comun nu le-am gasit. Poate te prind odata live sa te intreb cate ceva despre nasterea a la naturel la Elias...

Khristin vad ca te-ai specializat in facut capitole noi :)

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

neatza!

nikolici: lasa depresia, nu ai pe cineva sa stea cu tine cat mai mult timp?
300: pot sa-ti ofer detalii despre neasterea naturala de la elias, avand in vedere ca am stat in sala de pretravaliu o noapte si am vazut si o mamica care a nascut ulterior. Sunt doua sali de nastere, dotate cu pat, masa de nasteri, aparatura de monitorizare, moasele sunt dragute si amabile (am cunoscut trei), nu prea sunt nasteri naturale asa ca s-ar putea sa te bucuri de atentie deplina.
A, si clisma, nu mi s-a parut un lucru iesit din comun, fata respectiva a facut doar pentru ca mancase seara si acum era 6 dim si nu iesise, avea contractii la 2 min si pana la 13 a nascut natural, fara epiziotomie.

eu sunt cuminte vad ca bebe este mai linistit, as vrea sa trec pe la baby expo, dar tb sa-mi conving jumatatea, ca asta nu vrea in aglomeratie nici sa-l pici cu ceara nu mai am mare lucru de cumparat, vreau doar sa ma uit

am pus la punct si ultimile detalii cu dna elena, program, salariu, drepturi si obligatii, dansa a mai lucrat ca bona la o fetita 2 ani si trei luni, nu are nepoti si am surprins-o pupandu-i hainutele lui vlad cand le calcaCred ca o sa-l iubeasca.

Apropo, daca eu am colul deschis 2 degete, inseamna ca asta este dilatatie de cativa cm? nu prea inteleg...

tot ieri am primit si cadourile de la matusi, bouncer, o pereche de adidasi nike miniaturali si o pereche de cizme de la ralph lauren, plus o gramada de hainute. am primit si un sac de dormit gros, de scos afara, super haios. Chiar ma uitam ca are deja mult prea multe hainute pana la trei luni, plus ca o sa mai primesc o gramada, eu i-am cumparat si pentru 3-6 luni, asa ca daca isi face aparitia, nu o sa-l tin dezbracat

35+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Neatza fetelor,

Depresia este inca instalata in mine...cred ca ma duc din nou la BABYEXPO sa ma inghesui nitzel asa ca sa mi creasca moralul.
300 depresia la mine a venit in timp cand ma certam cu sotzul pt amenajarea casei..si in special a fostului birou care nu mai are loc in casa, asta din cauza ca am schimbat ceva mobila buna si din camera lui birou am transformat camera copilului.
Ideea de spatiu care i am dat si lui si ti o dau si tie, va trebuie un birou de coltz care economiseste foarte mult spatiu.Am inteles ca nu este scump, dar din pacate eu am ajuns la cutzite din cauza acestui fapt si ma deranjeaza ca-mi zice ca numai eu am idei de astea de schimbare prin casa cand eu ar trebui sa ma odihnesc si sa las casa asa cum este ea, adica un dezastruuuuuuuuu...

Karina Alessia am 37 saptamani in balonul lu' mami NiKole
AMR 19 zile
noi doua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

nikolici: nici eu nu am instalat patutul,tocmai din cauza ca nu vreau sa ma cert aiurea in tramvai, eu am in dormitor masa mea de toaleta si o comoda (in care am pus hainele lui bebe) dar deasupra ei am televizorul. Acum ma lupt cu sotul pentru: scoaterea mesei de toaleta din dormitor si amplasarea ei pe hol, unde inca nu am nimic si chiar incape, si prinderea plasmei pe perete, pentru a-mi lasa spatiu de manevra ptr masa de infasat si restul pe comoda. Se innegreste la fata ori de cate ori aduc discutia, asa ca am hotarat sa trasez ultimile directive din spital: ori rezolva asa cum vreau, ori culcam mostenitorul cu noi in pat(uraste ideea de copil in patul conjugal)

a, un sfat primit de la o moasa, ptr fetele care au buricul mult iesit in afara si locul foarte dureros, se dezinfecteaza un banut si se pune peste el, apoi se lipeste cu un leucoplast, se preintimpina o posibila hernie ombilicala. Pe mine nu ma doare decat atunci cand fii-miu isi scoate genunchiul pe acolo, imi vine sa fac shusu instantaneu de durere.

35+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Feli multumesc mult pt informatii. Despre col, cred ca esti putin dilatata, dar nu e atat de grav, cata vreme stai cuminte. Sunt multe mamici in situatia ta care au dus sarcina saptamani de-a randul. Pe de alta parte, colul asta se dilata la orificiul exterior, dar cel interior poate fi inchis.

Aglomeratia ar fi o problema si pt mine, am vazut ca mor de sete cand sunt mai de 15 persoane in apropiere . Ciudat simptom dar apa nu face rau nimanui... Poate doar caratul sticlei

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza fetele

Felicitari fetelor care au schimbat semnatura

Denisa bine ati venit acasa

Nikolici si eu mi-s putin depresata pt ca nu imi iese nimic cum as vrea ...patut inca nu am gasit dar am loc pt el, cand il avem tati nu vrea sa-l instaleze .. i se pare prea devreme

Saptamana care vine termin cu ultimele detalii pt bagaj, azi as vrea sa ma apuc de el dar n-am curaj, fiecare imi spune ca nu stiu daca mai apuc sapatamana viitoare dar am vb cu bblina sa mai stea inca putin

As vrea sa fac curatenie generala in camera...sters geamuri, spalat perdea, sper ca de marti incolo

37+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]

Mergi la inceput

Nikolici da, un birou pe colt e o idee excelenta si chiar voi tine cont ea, multumesc din suflet. Nu te deprima si nu te mai certa inutil cu soata, barbatii sunt mai putin predispusi la schimbari, dar sfarsesc prin a le accepta. Daca mama s-ar fi louat dupa tata, am fi avut si acum aceeasi mobila de dinainte sa ma nasc eu (chinuita de 5 copii). Acum e foarte multumit, desi mai scartaie din cand in cand.

Alt exemplu, barbatu-meu, om foarte deschis, flexibil si conciliant... Am avut 2 ciocniri. 1. ca am platit montatul mobilei (10% din valoare - o facea el domnle, sincer... cand, dupa 12 ore de munca, asa cum s-a nimerit sa fie in perioada asta?) si ca mobila din dormitor n-are dom'le sertare (a trebuit sa renunt la corpul care avea sertare din motive obiective). Plus ca mai gaseste cate ceva e care sa se ia... ca nush ce usa e nu stiu cum, etc. Dar, overall, eu stiu ca am ales bine si i-o tai, desi m-am suparat o dupa masa intreaga la faza cu platitul montajului. Oare cum va reactiona cand va afla ca le-am dat si ceva peste? am uitat sa ii spun.

Daca ar fi dupa el cred ca as avea un birou deschis la culoare in sufragerie si mobila pe jumate inghesuita sa ii fac loc. Well, asa ceva nu se va intampla EVER , chit ca ajung sa "cred" in feng shui (am avut toata viata o problema cu superstitiile de orice fel).

Aoleo am scris un roman... again.

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Ange, am vazut ca te agitai cu patutl de ceva vreme deja, si cand ai mai spus ca cel care ti-a placut avea si un defect m-am gandit cand o sa iti pierzi rabadrea. .

Feli, a propos de plasma si televizoare in camera copilului, bine-ar fi sa te asiguri ca mai ai una in sufragerie intrucat nu stiu cat iti va conveni sa tii paratura aprinsa inc amera copilului in primele luni. Pe Raluca luminile si umbrele alea o cam deranjau si cred ca ca pe orice copil.

Total fara nici o legatura, eu m-am dezobisnuit de TV si i-am oripilat pe-ai mei cu asta (nu au conceptuld e tv online). Frate-miu si-a adus un TV mic, iar ieri cand am fost pe-acolo i-a dat barbatuu-meu drumul sa baraie (mi se descarcase tel deci no forum, eram cam racita si cred ca voia sa nu ma plictisesc). Nu am pomenit ceva mai stresant si ingrozitor, aceleasi reclame repetate de 100 de ori, programe pur si simplu neinteresante, stirile erau identice, am plecat de-acolo cu capul calendar. La noi vor mai sta si un frate si sora mea de care am mai pomenit. Cred ca le zic sa-si plateasca abonament de cablu si sa ma scuteasca, eu HDTV-ul l-as folosi doar ca secondary display pentru PC si punct.

LE declar pagina 11 din acest capitol pagina mea...

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput