Mamici norocoase de sept-oct 2008 (154)
Raspunsuri - Pagina 12
dyanira spune:
Heloo!!!!
Noi ne luptam cu coliceii si cu durerile de burtica nu prea reusim sa le venim de hac...Mamici voi cum faceti?Cam pana la ce varsta dureaza coliceii astia ca ne mananca viata.
In alta ordine de idei felicitari Denisa pentru intoarcerea acasa.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
zambetmic spune:
'neata burtici si mamici
azi noapte am reusit si eu sa fac nani 6 ore in total, cu 2 pauze 
e un eveniment notabil dupa ultima luna in care mai mult de 2 ore legate si maaaxim 4 pe noapte n-am reusit dormi ...
guguloiu meu e cam linistit ... incerc si eu sa nu ma cramponez prea tare, dar parca era mai bine cand era mai agitat, acu incerc sa raman cat mai calma posibil si imi spun ca sunt pe ultima suta de m, si ca totul va fi ok
oricum nu am ce face mai mult decat atat ...
citesc cu interes tot ce scriu proaspetele mamici cu bebeii acasa, poate daca ma voi lovi de aceleasi probleme imi voi aduce aminte de "rezolvari" fara sa iau forumu' la cautat atunci
mai am cateva chestii de la farmacie de luat, si vad ca tot aman ... dar sper totusi sa ma duc in curand sa le achizitionez
ma batea gandul la un moment dat sa ma duc si eu la expo ... dar mi-a trecut, nu am nici chef de inghesuiala, si nici nu mai pot sta f mult in picioare, asa ca mai bine stau cumintica la locul meu, nu o caut cu lumanarea
ieri am primit o groaza de hainute de la nasa noastra de casatorie, ce are un baietel de un an si 3 luni, si am ajuns la concluzia ca nu am unde sa le pun
, comoda pe care o luasem pt guguloi fiind deja plina ... asa ca in curand va trebui sa mai achizitionez un dulap ... da inca nu mahotarasc la ce marime sa iau, ca nu vreau sa-l iau si apoi sa-mi dau seama ca tot neincapator e 
se pare ca multe burtici avem inca "probleme existentiale" cu mobila 
m-am lungit mult ...
sanatate burticilor, mamicilor si picilor !
36+ cu Vladut
300 spune:
Zambetmic, la 36s bebe e destul de mare, nu prea mai are loc sa se agite, sta in burtica la tine ca in sanul lui Avraam si atat. Dar, daca esti totusi ingrijorata, aseaza-te intr-o pozitie carenu-i place (la mine de ex. e pe partea stanga, mai brusc(, sa vezi cum protesteaza! Bebe e bine, sunt sigura de asta.
Dya ce ati incercat pentru eradicarea colicilor pana acum? Ce regim alimentar mai are Andrei? Colicii pot dura pana la 3 luni :( sper sa nu fie cazul...
36+
Anda Teodora
pozne cu burtici si alte nebunii
angelynna82 spune:
300
asa e, plus ca ma termina si tati care cel putin in fata mea e calm...asta ma scoate din ...
Spuneti-mi va rog daca la fel patiti si voi: ma doare la incheirtura picioarelor ca si cum as avea febra musculara de 2 zile

Maine tre sa ma duc la dr pt a discuta probabil ultimele detalii dar balerinii mei deja sunt neincapatori
...gata, nu mai vreau sa ma gandesc la probl existentiale ![]()
Diana imi pare rau ca va luptati cu colicii, spersa treaca cat mai repede 
Zambetmic
eu de vreo 2 sapt dorm chiar binisor...ziua cam 2 ore si noaptea vreo 6, fata de cum nu dormeam mai deloc
37+
mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe
Eco
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina
A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]
dyanira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 300 Zambetmic, la 36s bebe e destul de mare, nu prea mai are loc sa se agite, sta in burtica la tine ca in sanul lui Avraam si atat. Dar, daca esti totusi ingrijorata, aseaza-te intr-o pozitie carenu-i place (la mine de ex. e pe partea stanga, mai brusc(, sa vezi cum protesteaza! Bebe e bine, sunt sigura de asta. Dya ce ati incercat pentru eradicarea colicilor pana acum? Ce regim alimentar mai are Andrei? Colicii pot dura pana la 3 luni :( sper sa nu fie cazul... 36+ Anda Teodorapozne cu burtici si alte nebunii |
Am incercat Bonissan, Sab Simplex si ceai Baby dring parca toate fara efect.Dupa ce mananca plange tare de tot si se strange de burtica.Andrei papa exclusiv formula din pacate eu nu mai scot nici macar 50 ml pe zi.

Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
300 spune:
| citat din mesajul lui angelynna82 300 asa e, plus ca ma termina si tati care cel putin in fata mea e calm...asta ma scoate din ... |
Mda, si pe mine scoate din pepeni sa ma rasucesc de draci si cineva din apropiere sa adopte o atitudine zen... Am inceput sa nu prea mai am draci ceea ce e excelent, sper sa ma si tina.
Cu picioarele n-am patit asa cum spui tu, sau senzatia nu era asa de evidenta, insa cand mi s-au umflat foarte tare le simteam de parca as avea febra. Daca sunt muschii cei care te dor, e posibil sa ai nevoie de putin calciu - lipsa lui da crampe musculare de regula. Niste laptic, ceva?
36+
Anda Teodorapozne cu burtici si alte nebunii
felicic76 spune:
300: nu crez ca-i voi da drumul prea mult la tv in dormitor, dar nu am unde s-o pun
, am alta in sufragerie
, ma omoara al meu sot daca ma apuc sa depozitez in boxa tv luat de doua luni
zambetmare: asteapta sa vezi ce hainute mai primesti si dupa aceea gandeste-te la alt dulap
amgelyna: aceesi problema cu balerinii, am gasit prin dulap niste troponei scamosati din piele intoarsa, arata ca naiba, dar sunt singurii care imi vin
nici nu stiu ce sa fac, se pare ca oricum tb sa-mi cumpar ceva, nu o sa cobor imediat la greutatea initiala si numerele la pantof de dinainte, trebuie sa dau un ochi in oras, nu-mi cumpar ceva scump, ulterior imprastii pe la verisoare....
babytza: neataz! ce-i cu tine? nu te-ai trezit? (vezi ca Dr.T este de garda, iar la noapte este D-na Mariana de serv la sala de nasteri, mi-a zis ca ma asteapta

)
35+
Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei
300 spune:
| citat din mesajul lui dyanira [quote]citat din mesajul lui 300 Am incercat Bonissan, Sab Simplex si ceai Baby dring parca toate fara efect.Dupa ce mananca plange tare de tot si se strange de burtica.Andrei papa exclusiv formula din pacate eu nu mai scot nici macar 50 ml pe zi. ![]() Diana |
Se spune ca nu meniul are ceva de spus neaparat in privinta colicilor, deci... Din cate inteleg eu, colicii sunt consecinta incercarii organisumului lu ebe de a se adaptata nevoilor din viata extra-uterina. Pana sistemul digestiv se rodeaza, ne vokm chinui cu ei. Sunt mamici care reusesc sa ii mai astampere masand usor burtica in sensul acelor de ceasornic, alteori merge sa ii incalzesti burticul cu foehnul, sper a-l sperii...
Poti incerca si ceai de chimen si anason in cantitati egale. Anca81 spunea ca da copilului asa. In plus, vpooi fiind pe lapte praf, trebuie sa mai beti si alte lichide. Chestia cu fara ceai pana la 6 luni merge cand ii dai san.
Pacat ca te lupti cu colicii, poate daca e mai linistit reusesti sa il mai pui sa stea la san, macar sa se joace cu tzitzi, poate in timp ajunge s-o accepte. Uneori ii calmeaza si asta.
Pupici
36+
Anda Teodorapozne cu burtici si alte nebunii
300 spune:
Feli eu am scapat, am gasit la sormea adidasi 38-39, nici nu ma gandesc sa iau altceva. Obisnuiam sa port 35,5-36 
Sper ca din alea 67 de kile cate am depistat data trecuta 13 sxsa fie apa ca nu ma mai jos. M-am ingrasat din struguri.
LE Poate va place http://w w w.nou-nascuti.r o/nasterea.html?id=539
36+
Anda Teodora
pozne cu burtici si alte nebunii
iepurila spune:
| citat din mesajul lui kid2003 _irina fix la fel si pisica mea, dar ea e deja obisnuita, era acasa si cand a aparut prima printesa de la maternitate. Pastreaza distanta, nu intra in camera lui bebe (nici in dormitoare), nu se apropie de carucior, isi vede de treaba ei. Probleme cu fetita cea mare din cauza pisicii nu am avut, asa ca nu am niciun motiv sa o dau (Doamne Fereste). SI cu lapticul...testul cu paharul e cam ... apa de ploaie. Asa a patit bunica mea (acum jde mii de ani), mi-a tot povestit toata copilaria ca o dr i-a zis ca nu are laptele bun ca e apa chioara, dupa ce a stors cativa ml intr-un pahar...a cumparat formula (exista deja Nestle pe atunci, perioada interbelica). Ce nu stia ea...si am citit eu multi ani dupa...primii ml din laptele de mama sunt aposi pentru ca sa astampare setea lui bebe. Cand ma mulg, primii ml (cam 20 asa) sunt mai transparenti asa, apoi apare laptele gros, bun, care satura bebe. Deci testul cu paharul e vax albina, sa te mulgi 100 de ml minim sa vezi ce culoare frumoasa are laptele. Si indiferent de culoare...e laptic de mama si e cel mai bun! Iepu daca te uiti la filmuletele puse de Laureta cu baita facuta de dr Culcer o sa vezi care e manevra pentru spalat pe spate. Cu mana ta stanga tii copilul de manuta lui dreapta, in timp ce e pe burtica. Il tii astfel ridicat, pieptul lui se odihneste pe mana ta, capul e sustinul tot de antebratul tau si il speli pe spate. Nu, nu o pun cu fata pe suport, direct, pentru ca suportul e un pic scufundat in apa si i-ar intra apa in ochi (pluteste el dar trebuie sa il scufunzi usor, cat sa fie umezit un pic, altfel ii e rece lui bebe). Sper ca ai inteles ceva, daca nu, fac o poza diseara Joy Da, burtica umflata e din pacate un semn de gaze. Cand a venit dr acasa mi-a zis ca burtica Mariei, umflata ca un balonas (si cu vene vizibile, cum zici si tu) e semn ca are colici. Ii fac din cand in cand masaj (cand o schimb si la baita) cu mainile, cu o lotiune de bebei, in sensul acelor de ceasornic. Functioneaza...trage partzuri la greu. |
Da, am inteles, SARUMANA.
.Am vazut si filmuletul. Dar oare ma voi descurca?Eu, iepurica
34+ 
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.