Topic - legislatia muncii, pensii,contracte
Raspunsuri - Pagina 5

marius spune:
Nu pentru mine trebuie sa ne facem intelesi.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

mdamsa spune:
multumsc ptr raspuns,am inteles ce vroia sa spuna.am depus dosarul si deja sunt in ingrijire copil cu grad de handicap de 2 luni,am deja certificatul de incadrarea in grad de handicap grav dar doar acum m-au anuntat de la firma ca se desfiinteaza.am intrebat la primarie atunci cand am aflat si mi s-a spus ca nu se stie ce se intampla in acest caz ,si de aceea am apelat la voi.puteti sa imi spuneti si mie legea in care apare acest lucru cu continuarea indemnizatiei in caz de desfiintare a firmei sa nu am surprize?

irinatunza spune:
Buna dimineata!
Am nevoie de un raspuns urgent, va rog!
Tata e nascut pe 28 iulie 1951, lucreaza din 1967 si are 28 de ani de grupa a doua de munca.
Poate iesi anticipat la pensie? penalizat sau nu ?
va multumesc frumos!
Irinutza si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina
http://www.dropshots.com/irinamav

cool spune:
Cei 28 de ani de Gr. II ii reduce varsta de pensionare cu 6 ani si 6 luni si va avea dreptul la pensie limita de varsta la data de 28.01.2010. (fara penalizare)

monaraus spune:
Draga Marius, sunt surprinsa de raspunsul primit de la locul de munca cand am intrebat despre acel salariu mediu pe unitate la nastere si de compensarea salariului brut de 100% in perioada concediului de maternitate pt cel putin 6 saptamani, si anume: ca institutia nu are contract colectiv de munca si nici nu face parte dintr-un sindicat, deci acele prevederi nu i se aplica si ca, fiind institutie bugetara, nu plateste decat certificatele medicale. In cazul in care nu au dreptate, ce as putea sa fac sa beneficiez de cele mentionate? Mii de multumiri anticipate.
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum

marius spune:
CCMN este valabil pt toti angajatorii
ART. 2
(1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca prevazute de legislatia in vigoare, precum si cele convenite in procesul de negociere.
*) In sensul prezentului contract:
- termenul angajator desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
Deci chestia nu tine. Le poti servi art. de mai sus.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

ana_micu83 spune:
Nu-i lasa pe nemernici sa inventeze tot felul de legi peste noapte, numai sa nu-ti dea drepturile ce iti revin prin lege. Sa le servesti art dat de Marius si sa lupti pt dr tale. Eu am fost si sunt "o rea" si l-am actionat in instanta pe unul din angajatorii care-mi repeta mereu "in firma mea, eu sunt si eu fac legea"...i-am aratat eu!
bafta!

Cr3@t@ spune:
am si eu o problema...anu care vine 2009 o sa ma casatoresc,sunt studenta si am pensie de urmas,intrebarea mea este: Voi pierde pensia de urmas daca ma casatoresc(pt ca voi trece pe numele sotului meu),si ce solutie am ca sa nu o pierd ?
viitoare mamica

daniella4 spune:
Tot referitor la pensia de urmas am si eu doua intrebari:
1. Exista specificat undeva in legislatie un termen limita pana la care cei de la casele de pensii trebuie sa solutioneze un dosar depus sau e pur si simplu la latitudinea lor si acest proces se poate intinde sine die??!!
2. In cazul in care decedatul era pensionar valoarea pensiei de urmas se va indexa in functie de eventuala crestere a punctului de pensie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri