Topic - legislatia muncii, pensii,contracte
Raspunsuri - Pagina 4

marylenac spune:
Buna dimineata tuturor,
Sunt nevoita sa apelez din nou la ajutorul vostru din pricina unei probleme fffff delicate si de mare importanta pt mine, si cum aici am mai gasit sprijin ...iata-ma din nou cu probleme. Pe scurt, sunt angajata la o firma, avand contr pe per. determinata pana la data de 01.04.2009. Ieri tocmai am fost anuntata ca in urma "crizei financiare:, s-au pierdut niste contracte, clienti si se vad nevoiti sa renunte la unii dintre salariati, printre ei si eu. Mi-au zis ca pot sa mai vin pana in decembrie (sau pot sa numai vin), am sa primesc salariu si pt decembrie inclusiv. Ce puti asa am inteles, aseara fiind in stare de soc la aflarea vestii. Concret, cum ma pot apara, nu vreau sa semnez nici un act, nu stiu.... ma vor determina sa-mi dau demisia, nu stiu....Eu stiu ca fara acordul meu nu ma pot da afara, deci cum trebuie sa pun problema, cum ma pot apara, pot intra in somaj, pot cere sa mi se plateasca salariile integral pana la expirarea contractului. Va multumesc anticipat si astept sfaturile voastre ...

marius spune:
Pot sa faca reducere de posturi pt asta nu au nevoie de acordul tau insa iti confera tie dreptul la somaj in cazul in care nu-ti gasesti alt job. In niciun caz sa nu pleci de la tine prin acord sau demisie.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

marylenac spune:
Iti multumesc Marius, pt sfaturi, mai am intrebat si eu, m-am mai documentat si am sa vad cum vor decurge lucrurile. Numai bine tuturor...

Iael spune:
In cazul in care esti angajat la firma proprie cum este mai bine de procedat in perioadele de "criza ": sa intri in somaj(in acest caz poti ulterior sa te reangajezi la aceeasi firma ?) sau sa reduci timpul de lucru ?

marius spune:
Ce numesti "criza"?
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Iael spune:
Ma refer la criza pe care o traversam acum , criza care afecteaza multe sectoare de activitate .
Practic nu mai sunt incasari de unde sa platesti salariile (dar mai e si problema impozitelor pe salarii )

mdamsa spune:
revin cu intrebarea mea pe care am pus-o din greseala in alt topic.deci am intrat in concediu ptr ingrijirea copilului cu handicap de la 2 la 3 ani.intrebarea mea era daca firma unde am lucrat se desfiinteaza ,sau este dizolvata, eu iau in continuare acea indemnizatie pe care am luat-o si pana acum . sa inteleg ca nu are nici o importanta daca va mai exista firma sau nu?ce se intampla cand si daca va trebui sa ma intorc sa ma intorc la munca cand fetita va face 3 ani ?scuze de deranj.

mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mdamsa revin cu intrebarea mea pe care am pus-o din greseala in alt topic.deci am intrat in concediu ptr ingrijirea copilului cu handicap de la 2 la 3 ani.intrebarea mea era daca firma unde am lucrat se desfiinteaza ,sau este dizolvata, eu iau in continuare acea indemnizatie pe care am luat-o si pana acum . sa inteleg ca nu are nici o importanta daca va mai exista firma sau nu?ce se intampla cand si daca va trebui sa ma intorc sa ma intorc la munca cand fetita va face 3 ani ?scuze de deranj. |
In perioada in care esti in concediu vei beneficia de indemnizatie. Problema este ca daca atunci cand te vei intoarce, societatea este dizolvata, nu poti decat sa intri in somaj pana la gasirea unui alt job.
Off topic: sper ca ai depus dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de handicap si bugetului complementar. Se mai aduna si de acolo niste banuti.

marius spune:
Poti sa intri in somaj sau poti sa te angajezi desigur in alta parte. Din nou sunt nevoit sa intreb de ce aceasta exprimare "nu poti decat sa intri in somaj"? Da senzatia cititorului ca este ceva inevitabil. "Vrei nu vrei asta e - somajul e al tau". Fals. Daca nu iti gasesti un job pe cont propriu, daca nu iti gasesti un job din cele oferite de AJOFM in conformitate cu pregatirea profesionala pe care o ai desigur poti sa apelezi si sa intocmesti dosarul pt ajutorul de somaj. Este o varianta nu un raspuns inerent si singular.
Pagina legislativa

mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Poti sa intri in somaj sau poti sa te angajezi desigur in alta parte. Din nou sunt nevoit sa intreb de ce aceasta exprimare "nu poti decat sa intri in somaj"? Da senzatia cititorului ca este ceva inevitabil. "Vrei nu vrei asta e - somajul e al tau". Fals. Daca nu iti gasesti un job pe cont propriu, daca nu iti gasesti un job din cele oferite de AJOFM in conformitate cu pregatirea profesionala pe care o ai desigur poti sa apelezi si sa intocmesti dosarul pt ajutorul de somaj. Este o varianta nu un raspuns inerent si singular. Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Era doar o exprimare si nu indemnul meu la somaj si nici indicarea acestuia ca unica altenativa. Interpretarea este apanajul avocatilor dar nici chiar asa.
Si, de altfel, stim toti cat de greu gasesti un job care sa ti se potriveasca. Prin urmare, am expus doar varianta somajului in cazul in care nu gaseste ceva de lucru corespunzator dorintelor.
Daca doresti, pot sa spun ceea ce am scris mai sus si cu alte cuvinte, poate ma voi face inteleasa.