Topic - legislatia muncii, pensii,contracte

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ttwetty spune:

Multumesc mult pentru informatii monis5 si marius!
De obicei suntem prost informati.......sau dezinformatii, ma bucur ca am gasit acest forum. As vrea sa adaug ca am aproximativ 2 luni decand incerc sa aflu care este treaba cu contractul colectiv de munca, acum toate lucrurile imi sunt clare, dar cea in cauza ( sau care ar trebui sa fie de neutra) imi tot spunea ca nu exista asa ceva la firma unde eu lucrez!Acum ca am salvat toate datele voi face direct cererile respective....pentru a intra in drepturi......si toate acestea datorita voua!!!!Inca o data bravo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Multumesc!

Emma si Andrei (21.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Buna Marius,

eu sunt asistenta medicala la un dispensar scolar,in urma OUG 162/12 nov 2008 si a ord MS 820/30 06.2009, la data de 1 iulie 2009 trebuia sa trecem din subordinea spitalului la primarie.acest lucru se facea pe un protocol incheiat intre DSP(sanepid) si primarie.primaria a refuzat semnarea pe motiv ca e ilegal protocolul tip trimis de min sanatatii.
in luna iulie si pana pe 5 aug am fost zilnic la munca,am asigurat asistenta la bac si la ex de titularizare al profesorilor,am elib. sute de adev. absolventilor de liceu si avize epidemiol celor ce pleaca in tabere.nu am fost anuntati in nici un fel ca nu s-a realizat transferul,cei de la DSP sperand ca se va semn.in 5 aug primeste seful un tel sa nu mai venim la munca,(de la Runos),atunci am mers sa intrebam,pana atunci nu n/i s-a spus decat sa fim linistiti ca nu ne-au incheiat cartea de munca. am mers in audiente la prefect,viceprimar am cerut sprijinul organizatiilor profesionale(OAMR si colegiul medicilor),sindicat sanitas.ni se promite sprijin dar de marti incolo.am fost la presa locala
in aceasta sit suntem 60 persoane.
eu sunt insarcinata in luna a 2-a,am aflat pe 15 iul,pana la 1 iul am vechime neintrerupta 15ani si 6 luni,acum pe luna iulie nu se platesc salariile,deci nici asigurarile de sanatate si sociale,practic ramanem cu luna iulie descoperita.un director dsp a spus "de la 1 iulie sunteti practic fara serviciu".deci nu voi putea primi cic.
in mod normal daca nu s-a reusit semnarea acordului ar fi trebuit sa primim preaviz cu 15 iunie 2009.in acest mom cartile de munca nu sunt inchise.
Plata salariilor pe 2009 se face numai pe baza protocolului semnat de dsp-primarie,banii sunt virati de la MS la DSP apoi la primarie.daca nu e acord nu se face plata pt ca e ilegal.dupa 1 ian cred ca vom fi platiti de primarie.
ce cai avem de urmat avand in vedere ca nu am fost anuntati de faptul ca nu s-a semnat acordul,nu am primit preaviz nu au fost luati la negocieri membri ai med scolare. unii zic sa nu mergem la serviciu,dar atunci le furnizam motiv sa ne dea afara,altii sa fim prezenti dar sa nu eliberam nici un document pt ca e ilegal sa folosim parafsa,stamplia atat timp cat nu existam/
-cum procedez avand in vedere sarcina,am aflat de ea pe 15 iul,nu am anuntat angajatorul,na bugetari,dar oricum practic nu eram angajata de la 1 iul.
exista o cale legala sa fim platiti din urma daca se reuseste semnarea in urma presiunilor exercitate de noi?
ce cai legale avem pt a ne apara ?
nimeni nu ne-a pus la dispozitie legi,contact colectiv de munca pe ram sanitara 2008/2010sau codul muncii sa vedem conditiile in care se face concedierea,preavizul etc,doar ce am reusit sa scoatem de pe net.
sper ca am fost explicita de aceea am scis atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

pana una alta tu nu esti concediata, atata timp cat nu ai primit nicio decizie si nu ai semnat nimic in sensul asta... in aceste conditii va trebui sa te adresezi in scris, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire angajatorului tau (cel care ti-a semnat contractul de munca) prin care sa-l anunti ca esti insarcinata si sa anexezi documentul de la medic, el este obligat sa aplice legea.

dupa aceea, nu mai conteaza ce curs ia toata actiunea:
- ca angajatorul initial isi va onora obligatiile fata de tine sau te va transfera fara a fi afectata continuitatea in munca la alt angajator si vei beneficia de CIC;
- ca nu-si va onora obligatiile legale si atunci il actionezi in justitie cu confirmarea de primire a scrisorii prin care l-ai anuntat ca esti gravida.

si statul trebuie sa respecte aceleasi legi ca si societatile, sau statul este exonerat de la lege????????? ai toate sansele de partea ta, sa stii ca atata timp cat esti gravida nu te pot da afara!

am un prieten care s-a judecat cu Ministerul de Finante pentru ca a fost concediat pe perioada cat era in concediu medical si a castigat, au fost nevoiti sa-i anuleze concedierea, sa-i plateasca toate drepturile salariale pe toata perioada pana la solutia finala data de instanta.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Multumesc mult,Avalon,nici nu ma asteptam sa primesc un raspuns asa rapid.
mai cateva nelamuriri: ce puteri are primarul?poate refuza o lege data de guvern?prefectul il poate constrange cumva?
unde gasesc toate astea ,in constitutie?

vad ca si tu astepti 2 nazdrvani,iti doresc sarcina usoara ,la termen, o nastere fara problebe si copii sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

marius, te rog sa imi explici la ce se refera :

Drepturi:
- se compenseaza cf art 66 CCMUNN pt cele minim 6 sapt de plata a sal brut 100%,

Multumesc.

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inseamna ca ai dreptul la salariul integral asa cum ar fi daca ai lucra. Indemnizatia fiind un procent de 85% s-a negociat ca asigurata sa primeasca pe perioada determinata indemnizatia+diferenta.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

multumesc pentru raspuns.

ti-am scris pentru ca eu sunt in situatia in care am facut cerere pentru acel salariu mediu pe unitate, dar nu am primit raspuns ( am solicitat in cerere un raspuns in 3 zile lucratoare ), apoi am facut plangere la ITM BH, ei au redirectionat-o la ITM Buc ( acolo am contractul de munca incheiat ) iar de la ITM BUc am primit un raspuns cu extracte din Codul Muncii, nimic concret. Eu am dedus de acolo, ca nu au rezolvat si ca ma pot adresa instantelor judecatoresti in termen de 3 ani.

Vineri, ma duc la un avocat sa-i arat ce am si cum ma poate ajuta, pentru ca nu vreau sa cedez.Imi pare rau ca nu am citit mai repede la sectiunea ceasta pt ca as fi scris cererea asa cum ai dat modelul, dar asta e.

Te mai rog ceva:
- eu am fost platita pentru cele 126 de zile, dar de unde pot afla daca au platit 6 saptamani cu 100 %?
- daca in perioada aceasta de 2 ani, mai am un copil, indemnizatia va ramane la fel ( adica 85 % din venitul mediu net al ultimlelor 12 luini lucrate )?

Ina o data multumesc!

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Buna Marius,

Am si eu o problema, daca mai aveai nevoie de inca una , firma la care lucrez se pare ca nu si-a platit darile catre stat de vreun an. Asadar in ce situatie ma aflu ? Adica naspa dar cat de naspa?

Multumesc

24+ Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Inseamna ca ai dreptul la salariul integral asa cum ar fi daca ai lucra. Indemnizatia fiind un procent de 85% s-a negociat ca asigurata sa primeasca pe perioada determinata indemnizatia+diferenta.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

ce se intampla daca faci cererea si salariul mediu pe unitate e mai mic decat cei 85% primiti deja pt prenatal/postnatal?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 24+

Mergi la inceput