DR TUTUNARU (25)
Raspunsuri - Pagina 22
tanima_i2002 spune:
Anaconda felicitari ptr cele doua liniute. Cu pregnylul nu te pot ajuta nici eu. Sunt in aceeasi situatie ca si tine, am nevoie dar nu mai gasesc pe nicaieri. Mi-a adus cineva din Turcia acum 2-3 luni dar nu a putut atuci ssa imi ia decat 3 fiole urmand sa imi mai ia altadata, din pacate nu a mai plecat si am ramas fara. Eu din fericire am apucat sa fac vreo 30 si mai bine de injectii, asa ca sunt putin mai linistita, desi as mai fi avut nevoie de destule, cu siguranta.
Fetelor, IR-urile astea mari ma omoara nu alta. Oare ce sa mai fac eu sa mai scada?
Monicabo, da, am fost la cabinet, am ajuns de urgenta la Bucuresti, week-end-ul trecut m-am simtit f rau, am avut contractii f puternice in col. Vineri la eco morfo de 22 de sapt pe langa IR-uri la fel de mari ca la 14 sapt mi-a descoperit col scurt si pe jumatate deschis. Luni m-am simtit groaznic, am plecat de urgenta la Buc, Tutu ma chemase la 7 dar deja eu am intrat in panica pe la 1 ca aveam contractii puternice si la o jumatate de ora, contractii asemanatoare cu cele de la nastere. Pe drum mi-a fost tare rau. L-am sunat pe T si mi-a spus sa avunt imediat ce ajung numai ca el nu mai raspundea la tel asa ca am intrat cam ca nesimtita prin fata. M-a trimis de urgenta la spital, de fapt mi-a spus ca fac cum cred eu mai bine: fie plec acasa si revin a doua zi fie raman, dar in cond in care colul meu mai avea numai 9,5 mm si aveam contractii pe care nu le mai puteam stapanii mi-a recomandat internarea (risti sa ti se deschida de tot si sa te trezesti ca iti cade punga amniotica-astea au fost cuvintele mai exact). Iti dai seama ca am ales internarea de urgenta.
Asa ca marti dimineata mi s-a facut cerclaj, noaptea a fost destul de grea, cu branula si gynipral in vena, am avut ca asist pe asist lui iosup, o bomboana de fata, extraordinara. Nu am apucat sa ii bag nici un ban din pacate ptr ca de fiecare data era in mare viteza si se aseza pe partea opusa locului unde aveam eu banii, branula am avut-o f naspa pusa si o mana imi era imobilizata. In rest, desi mi se spusese ca dim la 7.30-8 o sa intru la op, pe la 9 am inceput sa o caut pe Ioana care era super plictisita, pe la 10.30 am intrat in sf la op. cu Tutu am apucat sa vb 5 min, a vb continuu la telefoane, intre doua tel ma mai intreba daca sunt mai bine, daca am mai avut contractii, de ce sunt asa galbena ca e ceva banal si nu are rost sa ma sperii (eu aveam un morcov cat casa si nu mai indrazneam sa intreb nimic desi aveam 1000 de intrebari, dar spitalul si mai ales sara de op ma infioara, iar canapeaua aia de langa sala imi aduce aminte de mom in care am pierdut a doua sarcina si m-au tinut acolo o ora pana la chiuretaj si auzeam copii nascandu-se si eu eram parca la ghilotina.)
Dupa cerclaj ioana a venit sa imi dea o reteta cu antibiotic (au, reteta!!!!! nu am luat-o, am uitat) si desi i-am spus ca mai vreau si alta reteta cu pregnyl, o scrisoare medicala de care ii spusesem si lui T si mi-a zis sa-i cer ei, mi-a zis ca sa stau pana a doua zi sa fac litice si sa mai tin o perfuzie cu gynipral desi eu i-am spus clar ca vreau sa plec ca a doua zi (miercuri, adica ieri) e ziua pustiului meu si ca vreau sa fiu si eu acasa nu pe drumuri. Dupa aceea a disparut sinu a ami fost de gasit. Am dat de Dr Lebit, o veche "prietena" a mea, inca f binevoitoare si draguta, mi-a dat o reteta cu antispasmice (parca asa le zice) iar cealalta reteta urma sa o iau cand veneam dupa concediul medical, foarte draguta ca totdeauna, si-a adus aminte de mine de la sarcina trecuta (aveam termen de nastere apropiata-era si ea ) si am aflat ca este si ea mamica in viitor ptr a doua oara.
In concluzie ptr mine Ioana a fost o mare dezamagire a doua oara.
in rest am mai dat de o asistenta incapabila care mi-sa scos perfuzia cu gynipral sa imi puna alta dupa cerclaj si mi-a luat pe cea cu gynipral ca mi-o va pune mai tarziu si dusa a fost, m-au pus sa cumpar alte fiole de gynipral (alta asistenta) ca sa imi puna perfuzie desi eu le-am spus clar ca voi pleca acasa, cica macar o ora doua, in cond in care eu tinusem perfuzia anterioara 16 ore si nu se dusese nici jumatate.
Seara la internare m-a consultat un rezident mic si negricios care am cam inteles eu (sper ca am inteles bine), ar fi al lui T, tare haios si cu niste degete scurte, nu ajungea unde era cazul si mai mult s-a urcat pe mine. Ma pufnea si rasul si plansul nu alta.
Hai ca v-am povestit mai multe decat era cazul.
Felicic facem galerie? Parca mai trebuia sa nasca cineva zilele acestea? Sa aveti parte de experiente placute in spital si de nasteri super usoare si bebei papaciosi.
Mamica lui Rares (15 oct 2006),
malinas spune:
Buna fetelor,
am fost si eu ieri la control. Bebe e in parametri, are 2900gr si e in pozitie craniana. Problema ar fi placenta care are cam multe calcifieri. Acum...sper sa reziste cat mai mult si bebe sa stea la caldurica cat mai multe saptamani.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
36 s + poate Vlad (dar mai negociem)
alexa101 spune:
Buna burticilor,
Va rog lamuriti-ma si pe mine cu tariful la dr.Tutu, ca am auzit zvonuri ca de la 5, 6 luni pana nasti la controale nu mai dai 100 ron ci se plateste 150 ron, asa este?
Trebuie sa ma duc si eu la control pe 23 oct. si sa nu ma ia cu calduri.
17 sapt. fetita
Poze cu noi si ingerasul nostru ce ne ocroteste din ceruri, Lucian http://alexandraciobanu76.hi5.com
malinas spune:
felix, eu am fost ieri la el. Nu stiu sa-ti zic daca pleaca sau nu. Incearca cu un telefon.
alexa, eu am platit 150 de ron la ultimele consulatii. Adica ecografie, analize si ceva discutii. Nu stiu daca tariful este diferit in functie de varsta sarcinii sau doar s-a marit.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
36 s + poate Vlad (dar mai negociem)
monicabo spune:
Buna,
Tanima, imi pare rau ca ai trecut prin atatea...acum cum esti? Iti doresc sa duci cu bine sarcina pana la capat
Felicic, mai ai putin.
Felix, am citit in mesajul anacondei, de la voi de la subiectul vostru, chestia cu dl dr ca ar fi plecat pana maine... DIn alte surse nu stiu... Da-i un ptelefon ramonei, e ciudat ca te-a programat astaz, daca T este plecat.
Alexa, nu stiu cum e cu tarifele...daca s-a facut 150 ron orice consult cu eco in general, sau doar de la luna 5-6 de sarcina. Habar nu am...eu ultima data am dat 150 ron, pana atunci parca am dat 100. eu cred ca s-a scumpit in general, indiferent de nr de saptamani.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 34+ Ana Maria
felix76 spune:
Multumesc fetele, pana la urma ma duc maine la Elias sau astept sa se faca ora 14 si ma duc la cabinet..... Sper sa fie ok.
Pup si va urez bebei sanatosi si la termen!
Felix
aris26 spune:
vin si eu cu o intrebare. la ce varsta a sarcini ar trebui sa iau legatura cu cei de la cord pt trusa de recoltare de celule stem? cam cat dureaza pana o primesc?
-ici. aveti grija de voi
17+
alexa101 spune:
Va multumesc mult fetele pentru raspunsuri, asta e , vedem noi la control pe 23 ce si cum este.
17 sapt. fetita
Poze cu noi si ingerasul nostru ce ne ocroteste din ceruri, Lucian http://alexandraciobanu76.hi5.com
musettepink spune:
Anaconda acum am apucat sa citesc topicul si am aflat vestea cea buna!Felicitari din suflet!!!!!!!!Sper sa fie totul bine!!!!!Sper sa gasesti si pregnyl!!!!!Ma bucur mult pt tine!
Minunea a venit! de Luca Nicolae
Luca cel frumos
Povestea noastra