bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 6
micha spune:
Am revenit!
Joi seara am avut sedinta cu parintii,mi-a placut tare mult de invatatoare,ne-a rugat sa nu "chinuim" copii acasa cu lucrul suplimentar si sa nu invatam cu ei inainte tema care urmeaza sa faca la clasa deoarece intervine oboseala sau plictiseala,sa avem incredere si sa mergem pe mina dinsei intrucat stie cat trebuie sa i se dea de lucru acasa unui scolar de cls. 1.Ne-a sfatuit sa uitam de educatia care am primit-o noi cand eram elevi in ceea ce priveste asazisul lucru suplimentar acasa cu sute de exercitii si probleme plus teme obositoare pe vacanta.Parca o si aud pe mama mea "lucreaza draga ca pentru tine lucrezi nu pentru mine" sau "tu de ce ai facut numai x probleme la mate,arina(tocilara clasei) cum de a rezolvat 100 de exercitii... ce,are doua capete".Si altele.
Peste o saptamana vor incepe si ei sa primeasca teme pentru acasa,dar in limite rezonabile.
Au avut vineri o ora de educatie fizica pe care au facut-o cu un profesor de sport pe terenul de afara (sunt dotati cu teren cu gazon artificial).Vladucu a fost foarte incantat si mi-a spus ca i-ar place sa aiba multe ,multe ore de sport.
Lapte si corn primim si noi.....si le mananca cu pofta chiar.
Am uitat sa va spun,invatatoarea urmeaza sa faca o vizita acasa la fiecare copil ,asa a procedat si cu generatiile anterioare ,vizita va fi anuntata si stabilita de comun acord cu noi.Ce spuneti de asta?
arminad spune:
Micha ,si aici se obisnuieste vizita acasa .Anul asta nu ne-au vizitat dar au facut-o in gradinita in fiecare an.Eu cred ca e un moment in care poti sa discuti mai linistita despre copilul, tau sa va cunoasteti mai bine ..in fine mi se pare oidee buna.
Dan mi-a dat azi desteptarea la 6 ,cica vrea sa aiba timp sa se joace .
Gabi_K spune:
Cici, avem bobocei nascuti in aceeasi zi
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
cici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K Cici, avem bobocei nascuti in aceeasi zi Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi Povestea nasterii: Lili si Robert |
Da, sa ne traiasca !
Sper sa fie niste taurasi cumsecade (macar cu noi)
In rest , despre persoanele nascute in zi de 17 , am citit numai de bine!
Amalia spune:
Buna mamicute de bobocei!
Vad ca s-a mutat subiectul aici...asa ca sa revin si eu: David are 7 ani si aproape 2 luni, e nascut pe 26 iulie 2001 si este bobocel de clasa 1 la scoala generala nr.310.
I-a placut prima saptamana de scoala, dar se simte stresul deja...azi noapte s-a trezit si a vorbit in somn..m-a intrebat.."e bine, mami?" E copil cuminte si cooperant la teme, chiar daca la ultimele s-a mai plictisit el..deh, sunt chestii repetitive deocamdata.
Li s-a dat teme din a doua zi..prima data de terminat un desen, apoi urmatoarea zi 2 randuri de punctulete. Vineri, de ex. a venit acasa cu teme mai multe...o pagina pe caietul suplimentar la Abecedar de"/" si una de "//." cu punctul la mijloc. Iar pe caietul de matematica vreo 4 randuri de semnul "="
Pentru luni le-a spus doamna sa pregateasca o poezie legata de toamna. Traiasca netul ca am gasit una draguta din 3 strofe pe care o stia acum 2 ani la gradi si si-a adus-o aminte usor si l-am mai invatat una simpla din 2 strofe. Ma asteptam sa ne dea doamna poezia..
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 34+ Luca Gabriel
Christel spune:
Buna mamici,
Scriu si eu aici ca vad ca n-ati mai vrut sa scrieti la subiectul deschis de mine, nu stiu de ce a mai fost nevoie de alt subiect deschis pe aceeasi tema, dar ma rog..
Cum va spuneam Andreea mea este bobocel de clasa intai(ea are 6,6 ani 17.03.2002) si a inceput scoala aici de aproximativ o luna. Este foarte incantata, chiar ma intreaba de ce nu merge si sambata la scoala.
Are ore pana la 12, dupa care ramane la hort(afterschool) pana la 17 unde isi face si temele.
Alina si aici a fost frig la deschidere, dar eu n-am imbracat-o in rochita desi ea asa dorea, si acum parca imi pare rau ca au facut multe poze si doar ea si cu inca o fetita erau in pantaloni,celelalte au cam tremurat de frig, dar au iesit sic in poze!
Sunt numai 19 copii in clasa, un lucru bun zic eu(ea sta in prima banca)din mijloc; are invatator, lucru care nu prea i-a placut ei la inceput pentru ea era invatata cu doamne la gradinita, dar acum s-a obisnuit si acum spune ca ii place.
Nici aici nu se dau note, le pune doar cate un smile in caiet cand sunt cuminti si lucreaza frumos la ore in clasa.
Pana acum au invatat pe A,N,I si scriu la inceput numai cu litere de tipar, iar la mate au ascris cifrele 1,2 si 3.
Christel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Cristina_C ,da,asa mari sunt Schulttüte.Totusi cred ca exista si mai mari.La deschidere am vazut ca fratiorii mai mici avea si ei o Schulttüte,poate din solidaritate dar mult mai mica... Oricum traditia cu Schulttüte e ff veche si sotul meu a avut acum 30 si ceva de ani si tot la fel de frumoasa,facuta de mamici in gradinita. Succes elevilor!Mai revin! Alina, in legatura cu Schulttüte noi n-am stiut ce importanta i se acorda acestui obiect aici, aici nu l-au facut la gradinita, ne-au spus doar sa-l cumparam si n-am prea stiut ce marime sa luam, chiar ni s-au parut prea mari, am lasat-o pe ea sa aleaga si si-a ales unul cu cifre imprimate dar de o masura medie(ea a ales ca fata mosului), dar am fost surprinsi sa vedem ca la scoala aveau toti cea mai mare marime)macar o sa stim si noi pe viitor cand o merge si cea mica la scoala daca o sa mai fim pe aici! Acum sa speram ca nu marimea schultütei conteaza si ca nu vor fi notele pe masura schultütei avute Am vazut pozele voastre si ti-am admirat "bobocica" Mult succes! Fetele din Rom care aveti copilasii la scoala germana sa mai scrieti ca ne intereseaza si pe noi, poate pe viitor ne va fi de folos. Unde este scoala asta localizata in Buc? Cum se fac inscrierile la aceasta scoala? Alina |
alexxia spune:
Si eu am bobocel : Ruty, 7 ani, COLEGIUL NATIONAL EMIL RACOVITA.
Ruty a fost foarte incantata de prima saptamana de scoala ( contrar asteptarilor mele, pentru ca era foarte stresata de inceperea scolii ). A luat si primul calificativ FB de care e foarte mandra .
Pana acum au colorat, au facut o pagina de puncte, au pictat. DOmana invatatoare pare ok. Singura mea nemultumire este legata de program orele incep la 7:30 si pentru ca nu stam foarte aproape de scoala pitica mea trebuie sa se scoale zilnic la 6:30
Tanaion spune:
Madadum dintre manualele de care ai scris tu, deocamdata nu am vazut Arbeitbuch si Schreibuch, celelalte sunt aceleasi, de la aceeasi editura.
Micha cam asa ne-a zis si noua invatatoarea
Tana
madadum spune:
colegiul german goethe este o scoala de stat, pe strade Cihoski (zona dorobanti/pta romana)
inscrierea este pe baza de test de limba germana, test care se da la inceputul lunii iunie. sint 4 clase (teoretic 100 locuri) insa intre cam 110/120 copii (din cauza puntajului egal la ultima pozitie). intra la test inclusiv copii diplomatilor nemti/austrieci etc pentru care nu se suplimenteaza nr de locuri (asa cum ar fi normal...) anul acesta au fost aprox 2 copii/loc.
predarea este in lb germana. nivelul limbii este destul de inalt, la mara in clasa fiind si copii nemti care nu stiu (deloc!) romana.
mada