bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 7
Gabi_K spune:
pt mamici care au copii la sectia germana, am o intrebare (poate stupida): voi acasa vorbiti romaneste sau in germana?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Tanaion spune:
Buna Gabi
Vorbim romaneste.
Eu stiu putina germana, am facut in scoala, sotul meu nu stie deloc.
Tana
madadum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K pt mamici care au copii la sectia germana, am o intrebare (poate stupida): voi acasa vorbiti romaneste sau in germana? |
eu incerc sa mai vb si in germana. nu prea reusesc insa... cititul insa este numai in germana.
la vorbit ma retin pentru ca nu (cred) ca vorbesc foarte corect si nu vreau sa invete prostii de la mine. in plus, fi-mea vb deja mult mai bine decat mine.
mada
zfcristina spune:
Buna mamicute de bobocei!
Anina si eu ma bucur sa te reintalnesc! Multumesc pentru aprecieri, am intrat si eu la pozicile voastre si am vazut mica printesa .
La noi la scoala, de astazi ne-au cerut sa aiba Abecedarul si Matematica, a trecut perioada de acomodare si acum intram in paine, ce sa zic....am mari emotii pentru pitica mea dar sunt sigura ca se va descurca foarte bine.
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
oLo spune:
Emma a luat de curand si un B(ine) :(. N-a marcat ca-n cuvantul banana sunetul a se aude de doua ori. Ea l-a marcat numai o data. Pe mine ma innebuneste diferenta asta de sunete: sunt vreo nshpe variante pt a, un milion pt e (cu accent - depinde si de care accent, fara accent, inainte de n sau m, sau ascuns printre alte litere: ai se citeste e etc). Sper ca pentru copil sa fie mai usor. Partea cea mai haioasa, e ca cea mica, a inceput sa se uite si ea prin cartea de citire. Sper sa-i prinda bine: la anu o sa mearga si ea la aceeasi scoala si o sa aibe aceeasi invatatoare (pe aici, se schimba invatatoarea la fiecare an).
La Emma in clasa sunt 23 de copii: 10 fetite si 13 baietei. Ce mi s-a parut mie haois, e ca invatatoarea are doua catedre: una in fata clasei si una in spate. Ma gandesc: oare copii intorc de fiecare data bancile cand schimba invatatoarea catedra?????
Anina_n spune:
Buna, mamici de bobocei !
Nici la Cristinuca nu se scrie, inca, nimic in caiete. Doar deseneaza si discuta despre primele lectii din Abecedar si Matematica, cu imagini.
zfcristina, imi place uniforma Cristinei !
Aici, se cere camasa alba cu cravata rosie si emblema scolii pe ea si blue jeans.
Maine va avea prima ora de sport in sala de sport. Abia asteapta, ei placandu-i foarte mult miscarea.
oLo, asa e cu cei mici, invata din zbor de la cei mari.
Fonetica limbii franceze este grea, succes Emmei sa si-o insuseasca corect !
O zi faina in continuare, tuturor !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
Salut!
Noi am trecut de o luna de scoala. Primim teme f.f putine, in general sa citim niste cartulii simple la sfarsit de saptamana (1 sau 2cartulii). Exemplu pt. saptamna asta, a avut de citit cartea cu titlul "Si Eu". Era exact asa:
"Sam si Pam au venit la cursa"
"Sunt rapida (fast), zise Pam"
"Si eu, zise Sam"
"Dar eu sunt rapida si mare, zise Pam"
"Si eu, zise Sam"
"Dar eu sunt doar rapid, zise Sam"
Pentru ca e mult prea usor pt. fi-miu, in loc sa il pun sa citeasca "cartea" asta, i-am dictat-o si l-am pus sa citeasca ce a scris.
Cam asta fac la noi. Au fost la gradina zoologica vineri si s-au distrat bine. Bogdan al meu se plange ca pe el nu il trece niciodata pe lista de copii cuminiti. L-am intrebat: "dar tu asculti de invatatoare" Raspuns: "Nu!". Atunci cum sa te treaca?:))
sanse spune:
Nici Anamaria nu a a inceput inca sa scrie in caiete.Am dat bani la sedinta pentru carti si caiete speciale si asteptam sa le primim.
Cred ca si saptamana asta o mai lungesc asa...oricum discuta de prin abecedar si matem.
La noi cer camasa sau bluza alba si sarafan bleumarin.Anii trecuti au avut si sacou rosu sau grena(nu mai stiu) dar acum nu mai este obligatoriu.
In ziua cand au sport se imbraca in trening de acasa doar adidasii ai aduc in punga .Ar dura prea mult sa se scimbe
Am uitat sa spun ca e inscrisa la liceul teoretic "Jean Monnet "
Va pup
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
Alina spune:
Madadum ,multumesc mult pt carti,o sa incerc sa le gasesc pe net si poate vad informativ ce contin.
Eu sunt oleaca curioasa de Colegiul German Goethe pt ca sotul meu ar putea lucra o vreme in Bucuresti daca noi ne-am hotari si ca o prima informatie,ne-au spus ca ar avea oricind un loc la scoala asta.
Christel ,la subiectul deschis de tine s-a scris pina la pagina 20 si asta e capitolul nou,continuarea.Vad ca voi aveti ceva de cind ati inceput scoala,sunteti deja aproape de prima vacanta?
Aici l-au facut deja pe w,am vazut ca au citit cite ceva din manuale,au avut si tema acasa de citit ceva,vad ca se grabesc un pic cu cititul,banuiesc ca toti se cam descurca.La mate au facut cifrele pina la 7,azi au avut de colorat cu aceeasi culoare aceeasi cifra,pe niste foi date de doamna inv.Fiica-mea zice ca e f usor la scoala,e mai usor ca la gradinita la Vorschule .Ei,asta e deocamdata!
Nina ,Marie a schimbat doar incisivii centrali inferiori si are deja maselutele de 6 ani .Primul incisiv de lapte l-a pierdut la mare in Croatia,a fost atit de fericita ca in sfirsit vine si la ea Zina Maseluta .Ce fac la engleza?
Ruxi ,da'ce criterii de copii cuminti sunt la voi?
Fiica-mea mi-a zis azi ca e minunat la scoala dar ce e cel mai greu ca nu e voie de vorbit in ore.
Ca noutate la noi ar fi ca i-am mutat cu alti colegi de banca.Stiam asta,ii va muta tot la 3 saptamini,pt socializare.
Sa mooor de ris,fiica-mea cu prietena ei cea mai buna mi-au zis tristute ca le-a mutat dar in acelasi se consolau ca isi fac des din minuta(imaginati-va fluturatul miinii cind pleaca trenul din gara ).
Succes mult scolarilor!
Alina
ruxij spune:
Alina, nu stiu prea bine criteriile, dar am inteles ca si fi-miu tot cu vorbitul e. In general dc. se poarta acolo ca acasa, el e cam enervant Adica ii zici sa faca ceva si te ignora. Asta e vina mea desigur, pt ca i-am permis. Si la noi ii muta mereu din banci, dar fi-miu nu prea pare a suferi. El cica e cu fetele, vorbeste cu ele. Cica vorbea cu o fetita Ellie M. si cand l-a mutat in alta banca, a fost cu alta fetita, Ellie B. Nu cred ca asta a rezolvat problema vorbitului (nu de asta ii muta, dar oricum, poate ajuta), pt. ca fi-miu a venit acasa si a zis ca Ellie B. e si mai misto decat Ellie M. si joaca cu ea si x si 0 si discuta mult mai bine