bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 5
danamiha spune:
Geniest, multumesc , sa va bucurati si voi de puiul vostru. Fiecare parinte isi cunoaste copilul si stie cand e pregatit pentru scoala. Marcus a vrut anul trecut sa mearga la scoala pt ca un prieten bun de-al lui, nascut pe 10 februarie 2001 a mers, dar noi nu l-am lasat. Colega lui de banca tocmai a implinit 6 ani, mi se pare asa mititica si firava, dar asta nu inseamna ca nu se va descurca. Sa faci asa cum stii tu ca e mai bine
Gabi, ma bucur ca Lili e incantata de scoala, stiu ca ai ezitat daca sa mearga acum sau sa mai stea un an la gradinita.
Alina spune:
Ziua buna,dragi mamici!
Eu am mai scris si pe la celalalt subiect,sper ca ma primiti chiar daca nu locuiesc in Ro .
Fiica-mea,Marie,are 6,5 ani(02.04.02) si e bobocel de clasa 1.
La noi azi e a 4 zi,incintare maaare si nerabdare,seara se culca cu mare drag la 19.30 pt ca abia asteapta sa treaca noaptea .La noi de ieri sunt cite 2 teme,una de citit,una de scris.
De scris au avut cite doua rinduri de "v",azi le unesc si invata deja prima litera"w"de la "wir,welt,wort".
Si aici ii muta tot la 3 saptamini,pt socializare.
Astazi au si ultima ora sport,fac in sala.Dupa ore,vine doamna de la Afterschool si ii ia,fiica-mea ramine momentan pina la 14 pt ca eu lucrez de-acasa.
Nici aici nu sunt note in primul an ci doar dupa primele 6 ani doamna inv face o evaluare a copilului.
Nina ,sa stii ca si Marie a dat semne de raceala de marti,a fost ff frig la deschidere si a mai iesit pe-afara sa facem poze.Ea era in fustita cu pantofiori si nici nu concepea sa mearga in pantaloni,nah,aproape toate fetitele au fost in fustite si tare cochete .Am avut cizmele in masina si la ultimele poze a acceptat sa le incalte .Aici ies in pauze afara doar cu invatatoarea si le zice sa se imbrace,adica nu ii ia fara geci pe ei.Oricum Marie nu a iesit,s-a jucat in clasa pt ca in spatele clasei au un loc special de joaca,ieri s-au jucat "de-a magazinul".
Ieri nu si-a mincat pachetelul cu legume pt ca nu a avut timp,maninca mai incet pt ca si-a pierdut incisivii inferiori de lapte .
Daca la Cristina sunt baietei multi,aici e invers...mai multe fetite.
Madadum ,am vazut ca fetita ta e la scoala germana.Chiar sunt curioasa cum fac,ce manuale folosesc,poate mai schimbam impresii.
Cristina_C ,da,asa mari sunt Schulttüte.Totusi cred ca exista si mai mari.La deschidere am vazut ca fratiorii mai mici avea si ei o Schulttüte,poate din solidaritate dar mult mai mica...
Oricum traditia cu Schulttüte e ff veche si sotul meu a avut acum 30 si ceva de ani si tot la fel de frumoasa,facuta de mamici in gradinita.
Succes elevilor!Mai revin!
Alina
zfcristina spune:
Buna!
Ne primiti si pe noi?
Noi suntem mami Cristina si bobocica de 6 ani si 9 luni Cristina.
Avem cateva fotografii aici http://family.webshots.com/photo/2170380890084868062CqDURi din prima zi de scoala
Saptamana asta nu au avut teme pentru acasa, sa vedem ce va fi de saptamana viitoare. Am inteles de la Dna invatatoare ca vor lucra foarte mult pe fise si ca nu vor avea multe teme.
La noi in clasa sunt 19 copilasi si ne bucuram tare ca 5-6 dintre ei au fost si la gradinita in aceeasi grupa cu noi
Mult succes tuturor boboceilor!
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
madadum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Madadum ,am vazut ca fetita ta e la scoala germana.Chiar sunt curioasa cum fac,ce manuale folosesc,poate mai schimbam impresii. Alina |
mara are Fibel+Arbeitbuch+Schreibuch de la Teora (le poti vedea pe site), Matematik de la Ed. Aramis (varianta in germana insa nu s-a mai publicat din 2004, asa ca avem ceva de la scoala la mana a 2a si i-am luat pentru acasa varianta romaneasca), la Naturkunde manualul este de la Ed. Sigma. Mai au un manual de Lb romana pentru minoritati, care mie mi se pare potrivit copiilor care nu stiu deloc romana (avem si d'astia in clasa), si pe care au avut cate ceva de desenat/colorat pana acum. oricum in cl. I nu scriu si nu citesc la romana.
in plus, doamna le-a comandat niste manuale de matematica din austria. vor veni in urm 2 sapt.
cam asta e cu manualele.
mada
kokiy spune:
wow ...cati ne-am strans...
Claudia are 6ani si 9luni si invata la "Liceul teoretic Nicolae Iorga" ...doamna invatatoare e o draguta,iar ficamea(am ramas masca) sta numai cu ea de mana ...in clasa sunt 28 copii(mai multi baietei am vazut eu)
Astazi au facut ora de cunoastere a mediului afara ...au cules frunze ... s-au murdarit,dar erau foarte incantati ...
Cu toaleta a rezolvat-o ... cate un sul la 2 zile se duce pe capacul de la wc ...cred ca o sa-i dau un sul de hartie pentru sters maini pentru ca e mai lat ...
Imi place ca au in sala de clasa dulapioare pentru fiecare si nu mai suntem nevoiti sa ne caram cu toate in ghiozdan...
Ne-a dat orarul :2ore/zi abecedar/L,M,M,J ...1ora/zi matematica/L,M,M,J...Vineri/cunoasterea mediului;educatie plastica si activitati;muzica... de L pana J completare a 4a ora vor avea educatie fizica;religie;engleza,dar inca nu s-au definitivat pentru ca fac orele acestea cu profesori specializati si nu au hotarat inca zilele
Iulia mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
Tanaion spune:
Madadum, Alina si baietelul meu este tot la scoala germana.
Manualele inca nu le-am vazut, el e si la after school si manualele le aduc acasa doar in w/d, asa ca astazi aflu si o sa va scriu dupa ce manuale invata. Deocamdata, cateva luni pana se obisnuiesc d-na invatatoare a spus ca nu vor avea lectii.
Pe mine m-a surprins ce multe ore fac 22 sau 23 ore pe saptamana, adica sunt zile in care au 5 ore.
Noroc ca am inteles ca materia este destul de rarefiata, deocamdata fiu-miu mi-a zis ca li s-au spus povesti, au desenat.
Deocamdata inca ii place, desi mi-a zis ca d-na se mai enerveaza si mai tipa la ei. Invatatoarea este foarte tanara, cred ca pana in 25 de ani si mie mi se pare foarte draguta, dar om vedea pe parcurs cum va fi.
Mult succes!
Tana
madadum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanaion Madadum, Alina si baietelul meu este tot la scoala germana. Manualele inca nu le-am vazut, el e si la after school si manualele le aduc acasa doar in w/d, asa ca astazi aflu si o sa va scriu dupa ce manuale invata. Deocamdata, cateva luni pana se obisnuiesc d-na invatatoare a spus ca nu vor avea lectii. Pe mine m-a surprins ce multe ore fac 22 sau 23 ore pe saptamana, adica sunt zile in care au 5 ore. Noroc ca am inteles ca materia este destul de rarefiata, deocamdata fiu-miu mi-a zis ca li s-au spus povesti, au desenat. Deocamdata inca ii place, desi mi-a zis ca d-na se mai enerveaza si mai tipa la ei. Invatatoarea este foarte tanara, cred ca pana in 25 de ani si mie mi se pare foarte draguta, dar om vedea pe parcurs cum va fi. Mult succes! Tana |
la inceputul mesajului ma gandeam ca poate sintem in aceeasi clasa, dar pe urma ai dat-o cu invatatoarea tanara...
la ce clasa sinteti? noi sintem la A. si la ce afterschool mergeti? pe mara o ia mama mea, nu a vrut cu nici un chip sa ramana la afterschool.
mada
Anina_n spune:
Revin si eu !
zfCristina, ma bucur sa te reintalnesc, aici ! Ce frumos a crescut Craciunitza ta !
E fain ca are colegi de grupa in clasa. Cristinuca mea nu are decat 1 coleg ce i-a fost si la gradi si inca 2 colegi de cand era la grupa mica, la alta gradinita.
Alina, ce fain cu locul de joaca in spatele clasei !
Sunt primii incisivi de lapte pierduti ?
Cristina la 5 ani i-a pierdut pe primii, iar acum, in septembrie, pe ultimii 2 din cei 8 incisivi. Vreo 2 ani stam linistiti in privinta dintilor.
Ma bucur ca ai gasit si mamici cu bobocei la scoala germana !
Tana, Cristina a avut noroc si de o doama educatoare blanda, care nu ridica tonul si se pare ca la fel este si d-na. invatatoare. Sunt copii care le-au spus parintilor(am aflat la sedinta) ca d-na. nu tipa, cum tipa d-na. educatoare. Conteaza mult pentru copil.
Iulia, la Cristina la "Cunoasterea mediului" aui vorbit despre anotimpuri, au desenat si la fel au facut si la engleza, au desenat, familia.
Cam asa se incheie prima saptamna de scoala la Cristina.
Un weekend cat mai placut, tuturor !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
cici spune:
Gianina are 6 ani si 4 luni ( este nascuta pe 17 mai 2002).Azi in masina ,in drum spre scoala, mi-a spus ca a pierdut bucuria de a merge la scoala.Eu am intrebat-o unde, iar ea mi-a zis razand :- prin noroi.
Apoi am considerat ca e cazul sa o intreb pe doamna , ce impresie si-a facut despre Gianina si mi-a zis ca o unge la suflet asa un copil,bla ,bla.Mie mi-au dat lacrimile de emotie.
Ce m-a mirat insa, e altceva.
Noi am fost in vacanta in Italia, in 2006 si apoi in vara acestui an.Dar in Venetia, am fost in 2006 iar Gianina i-a povestit doamnei cu lux de amanunte despre masti, gondolieri ,despre Puntea Suspinelor.Eu credeam ca nici nu-si mai aminteste de Venetia , si nicidecum ca are in memorie atatea amintiri!
arminad spune:
Dan are 6 ani si 6 luni ,la noi a inceput scoala in 2 septembrie si au program de la 8'55 la 2'45 .
Noi am avut un inceput de an scolar catastrofal ,o invatatoare dificila si aroganta care a facut adaptarea mai grea decit o prevazusem.Am schimbat-o insa dupa citeva zile si deja suntem mai bine.
Scoala pare mai usoara decit gradi dupa foile pe care le aduce acasa ,vom vedea mai incolo .Vor primi teme incepind de luni si ni s-a spus ca vor fi tot usoare la inceput ,adica o foaie sau doua ,ca sa se obisnuiasca intii cu ele .Vor avea teme zilnic de luni pina joi ,vineri e program de voie.
Un an scolar bun tuturor bobocilor!