Mamici ce asteapta al doilea copil (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna!
Ana, fii fara grja, nu e virus, e doar o raceala iar racelile nu se iau. Am patit si eu asa vreo 3 zile si nimeni n-a avut nimic. Nici nu am dat importanta.
Dany, pupici la bolnaviori! Nu te necaji, o sa treaca, asa-s copiii. Si Stef a avut de curand rosu in gat si mi-a acut 2 zile febra 39-40 si nu i-am dat decat nurofen si paracetamol. Apoi deodata i-a trecut complet.
Cami, cum e cu examenul?
Sanziana, Iulia,

La noi a trecut cu bine ziua de azi.
Am o intrebare pentru fetele care alapteaza: pe voi va mai dor sfarcurile? Pe mine inca ma dor desi rani nu am. E un fel de durere-usturime. Gata, dau stingerea. Noapte buna!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut!! hop si eu in zona cu luta gata ..

Multumesc tare mult pentru incurajari, ce sa zic de examenul despre care vorbeam e ceva mai complicat: vreau sa ma intorc la scoala sa pot preda si eu aici si pentru asta imi trebuie ceea ce se numeste "teacher certification" in statul in care stau, in fine deci imi mai trebuie o diploma si pentru asta trebuie sa iau cursuri la universitate ce veau eu acum este sa fiu acceptata in program dar vreau si bursa( vreau multe stiu..) ca nu prea imi convine sa platesc. Fiindca sunt straina trebuie sa dau niste examene (limba engleza si mate care sa le dovedeasca lor ca sunt ok si ca fac fata in mediul universitar..) si in urma acestor examene si dupa ce se uita pe aplicatia mea aflu daca sunt acceptata si la ce nivel (cu sau fara bursa) si apoi voi hotari ce fac: daca merg la scoala sau nu. Acum trag tare pentru cel de limba care va fi pe 17 octombrie(cred) si apoi sa vedem cand e cel de mate.. acolo e buba si mai si..ca eu in Rom am facut la uman si sunt dezastru la mate.. noroc ca am prof pe gratis acasa..-- na ca va facui si capul calendar cu nebuniile mele..

revin...

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

am revenit.. se trezise Sabina si voia papa..

Ca vorbesc de papa pentru bebei Claudia eu am patit faza cu durerea la Sofia si de fapt nu prindea ea corect tzitzi in gurita, cel putin asa mi-a spus lactation consultant-a- daca bebe prinde asa cum trebuie nu doare nimic, am modificat putinel si intr-advar dupa nu a mai fost nici o problema.

Claudia la multi ani sotului tau!!

Oana cum mai sunteti? Ti-a trecut raceala? Cu nazdravaniile asa e si la noi si sa stii ca chiar ar trebui sa ii punem pe Sofic si pe Paul la un loc poate iau unul de la altul experienta: Sofia spune la kk de cateva luni bune dar nu prea spune cand face pipi. De o saptamana am trecut-o ziua in chilotei normali si ramanem la pampers numai cand doarme. Vad ca merge binisor (a avut vreo doua accidente dar doar atat).

Zsuzsu noi am trecut olita in mijlocul casei( asa ne aducem aminte si noi si Sofia de olita) si merge bine. Cand apare cate cineva o ascund repede.. nu e frumos dar daca asa merge..

Rromanitza sper ca ati ajuns cu bine! cand ai vreme si acces la net asteptam o veste.Tinem pumnii azi la control.

Crengu multumesc acus o ia la fuga si Rianna prin casa si sa te tii..

Iulia super suna reteta ta.. maine o incerc si eu( sper sa apuc daca nu in zilele urmatoare). Merci si galeria e in picioare: Cum mai e Alex? Si-a revenit?- si Sofia mea are momente in care devine extrem de mamoasa dar trec..

Mada multumesc frumos.

Sanziana si pentru tine avem galeria activa dar sa mai stea bebe cumintel inca putin a propos ai fost simpatica foc cu "rata beata"

Ana mai esti racita? multa sanatate !

Dany multa sanatate si voua si copiilor sper ca deja sunteti bine si o sa va ocoleasca alte necazuri.

gata va pup si numai bine la toate va doresc!!

Mergi la inceput

eii credeati ca ati scapat.. nuuu!!! am uitat sa povestesc despre Sabina: am fost vineri la controlul de 4 luni si totul pare ok: are 63 de cm si 6,600kg si doctorul a zis ca arata si se poarta mai degraba ca un copil de 6 luni nu de 4,5 luni. a fost cumintica tare numai la vaccinuri a cam plans dar dupa asta a dormit si a fost ok.
A!! si mai am o intrebare: puii vostrii mai maricei la ce varsta au inceput sa invete poezii? ca pe mine ma tacane la cap familia(ce noroc iar ca sunt departe .. in cazul asta) ca ce poezii spune Sofia.. nici una...-- daca nu vrea.. ce sa ii fac. Am mai incercat sa ii recit dar ori nu ma pricep eu ori nu are ea rabdare ca nu ii plac, prefera sa se uite la desene, sa ascultam muzica sau sa deseneze-coloreze (asta ca sa nu o las sa se joace non stop)

pleease help..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Ce cafeluta buna, Cami multumim!
Intrebai de poezii si m-am uitat cu cat e mai mare decat Dragos, cu 4 luni, pai noi suntem doar in faza in care Dragos repeta orice cuvant dupa noi, stalcit ca numai eu inteleg si nu leaga decat: 'unde-i mama? sau unde-i ....un anumit obiect pe care el il cauta.
Stai ca soacra-mea ma intreba la un momentdat daca leaga fraze si chiar am ras.....spunandu-i ca destul de greu cu vreo 15 cuvinte pe care le zicea atunci
Ah si la noi mai e o suparare....Dragos nu "face ca rata, pisica, vaca, catelul....." cum ne intalnim cu cineva il intraba si Dragos incepe sa rada, deci sunt o mama denaturata care nu invata copilul ce trebuie
Dany multa sanatate copiilor!
revin, ca ma bazaie Dragos cu "batze,batze"=sa-l iau in brate!

37+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici

AMR 3 saptamani !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Cami, Stefan pe la trei ani a inceput sa invete "poezii" dar Stefan e cam in urma cu vorbitul asa ca nu e un reper bun. De fapt stie vreo 3 cantecele de cate o strofa si vreo 7 poezele a cate 2 versuri. Ca exemplu de cantecel "Frere Jaque" dar varianta in germana. Asta l-a invatat prima data si a fost interesat din cauza ca eram in piata orasului si a inceput sa bata clopotele de la biserica ora exacta si atunci i-am cantat cantecelul si i s-a parut amuzanta faza cu ding-dang-dong si de-atunci cand se intampla sa auda clopotele de la vreo biserica incepe sa cante. L-am mai invatat apoi un cantecel cu ratuste dar si asta mergand pe vizualizare adica luand niste ratuste de baie si punandu-le pe apa (cantecelul e despre niste rate care innoata). Poezele a invatat caci avem o carticica mica cu animalele din curte si cu cate o poezica scurta despre fiecare. Ex.: "Muh, muh, muh!/Auf der wiese, grasst die kuh/ Sie frisst und kaut, kaut immerzu. IN traducere: "Muu, muu, muu/ Pe pasune paste vaca/ Ea mananca si rumega, rumega incintinuu". Bineinteles ca poezioara e langa o poza cu vaca pe pasune. Deci el e interesat sa invete poezii si cantecele daca au sunete interesante si daca le poate lega de imagini altfel le gaseste prea abstracte si nu le invata. In felul asta i-am trezit gustul pentru rima si melodie. Mai invatam cantecele care sunt coloana sonora de la desenele animate care-i plac lui... si cam asta. Poezii nu vrea sa invete la modul hai sa invatam o poezie. Dar daca ii citim zilnic o poezie la un moment o stie pur si simplu. Asa a invatat cele 7 poezele din carticica aia cu animale: I-am citit-o cred zilnic vreo doua saptamani si apoi l-am vazut ca isi ia carticica si isi citeste singur poeziile Le stia pe toate fara sa incurce nimic. Repet, si poezioarele sunt scurte si cantecelele la fel dar v-am zis ca baiatul meu a inceput tare tarziu sa vorbeasca si in prezent e mult in urma dezvoltarii normale a limbajului la varsta pe care o are. Eu zic sa mu va stressati cu ce zic rudele/soacrele. Fiecare are ritmul lui si preferintele lui legate de ce si can invata. V-am mai spus ca soacra-mea imi tot spune ca ficioru-su (adica sotul meu) stia sa spuna poezia cu "zdreanta cel cu ochhii de faianta" de la un an si 7 luni. Intr-o zi n-am mai rabdat si i-am spus "Asta e, Stefan seamana cu mine, mai prostut un pic nu e asa precoce ca taica-su. Ghinion ca baiatul dumneavoastra nu si-a luat o nevasta mai desteapta! Certati-l pe el nu pe mine." Nu mi-a mai reamintit ulterior de zdreanta. Mi-a parut rau ca i-am retezat macaroana asa ca eu nu sunt genul, cred ca era prima data cand ii dadeam peste nas dar imi ajunsese la os, auzisem de 100 de ori chestia asta. Deci iubiti-va copiii si lasati-i in ritmul lor, o sa invete ei ce vor si cand vor. Nu-i inca varsta sa-i fortam.

Mama da' ce-am scris!!!!
Va pup, pa! O zi faina si o saptamana usoara!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Buna fetele

Crengu, poi cum sa va parasesc mamico ca imi sunteti asa de dragi., dar ma bucur ca m-ai scuturat un pic ca sa ma faci sa scriu.
Fetelor am vrut sa recuperez in wekend dar bineinteles ca nu am reusit si nu ca nu as fi avut timp ci pt ca nu mergea netul, abia acum 5 minute am reusit intr-un final cu cei de la RDS sa il reparam. Alexander a urlat intruna si am zis ca nu scriu dar cand am vazut ce imi spune Crengu nu m-am abtinut sa nu pun repede cateva cuvinte desi Alex plange incontinuare.

Am facut o multime de lucruri, pana la urma am reusit sa schimbam si mobila care a fost toata bucati si ne-a luat 3 zile sa o montam, apoi mutatul celei vechi, de rearanjat hainele... ce mai o nebunie......si asta e doar o parte, ca am mai spart si un zid, am schimbat prize si intrerupatoare....hoho si inca cate maruntisuri.

Noi suntem bine, Alexander e foarte cuminte, Alvin nu prea dar important e ca ne descurcam.

Cami sa sti ca am vazut pozele de la botez atunci cand ai confundat numele meu cu al Anei, mi-am dat si singura seama dar nu am mai zis nimic. Sunteti o familie foarte frumoasa si aveti doua printese superbe, ca doua zane si erau asa frumos imbracate.

Mai am multe de zis dar inca nu am citit tot, revin mai tarziu, sper.

Azi mergem sa ii facem pasaport lui Alexander, asa ca trebuie sa ma pregatesc.
Doar atat inca....Dany, tare m-am bucurat pt voi ca ati reusit sa va mutati.

Revin sa vad pozele tuturor.... eu sunt tare nesimtita, inca nici acum nu am reusit sa descarc pozele de la botez si nici cont pe picasa nu am reusit sa fac.

Gata ca asa nu mai termin azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Cami, nici Paul nu stie poezii - da'nu stie mama-sa, asa ca n-are cine sa-l invetze Adevarul e ca am citit undeva ca nu-i cazu'sa-l fortzez- dc vrea, spune el dupa mine. Deocamdata ii zic ingerashul seara, si cand va incepe sa repete dupa mine o sa-mi innoiesc repertoriul de poezii

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

si la burtici, mamici si bebici !!!

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Salut

multumesc mult pentru raspunsurile legate de invatatul poeziilor. Ce-i drept nici eu nu am batut apa in piua; daca fata nu are interes am lasat-o in pace: e copil si are ea vreme sa invete tot felul de nebunii. Am intrebat ca incepusem sa ma simt asa mama rea ca nu fac ceva mai mult in directia asta, daca toata lumea ma intreaba ce poezii spune si eu invariabil zic ca nici una va dati seama..

va pup ca pic de somn, intru maine sper mai mult.

Mergi la inceput