Pepenasi de iulie-august 2008 (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Mada, imi pare rau ca te-au dezamagit astia cu, cursurile lor... Si eu zic ca ai luat o decizie buna sa nu astepti, pentca la primavara situatia se poate repeta si e pacat sa pierzi timpul. O sa fie mai greu, dar sunt convinsa ca vei reusi. Noi iti tinem pumnii .

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mada, si voi va chinuiti cu conjunctivita??? SI al meu e stresat cand trebuie sa ii pun picaturile...

Oana, in sfarsit poze cu Raul!!! Mai ce rade el si ce frumusel e!!!

Anna, am vazut si eu pozele cu micuta crestina!!! Felicitari incao data!!!

Scuze ca nu am timp sa raspuns la toata lumea, dar sunt pe fuga...

Ralu, vezi ca fetita DAnei81 a avut piciorusul in gips!!!( am vazut ca intrebai)..

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Caprioara ms. Da de asta zic daca in primavara e la fel mai degraba asa am un an de cand ma inscriu sa termin cu toate examenele si lucrarile practice. Si am de ales ce sa studiez adik ori award ori certificate ori diploma la diploma e cel mai greu adik e o tema obligatorie si am de ales patru subiecte dintr-o alta lista de 10. As incerca direct diploma daca tot ma apuc. Acu sa vad exact detalii mai multe cand ajung hartiile ca mi le-au trimis prin posta ar trebui sa vina zilele astea.
Cristina daaa la Arianna ma chinui sa nu o las sa se frece la ochisori si apoi sa o mangaie pe bebe sa nu ia si ea acuma azi se termian alea 48 de ore cand tre sa ii pun din doua in doua ore si nu ii place deloc ca e si rece solutia aia ca trebuie tinuta la frigider.
Oana am vazut si eu pozele. Ce scumpel e Raul. Da poze cu tine?

de Ari si Ami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

NATI si JOVANA sa fiti sanatoase si iubite, sa va bucurati alaturi de soti si de comorile voastre!!!PUPICI
LA MULTI ANI tuturor MARIILOR, sa aveti parte numai de zile minunate alaturi de cei dragi!!!

RALU noi am avut piciorusele in gips, dar le-am schimbat gipsul la fiecare saptamana, a trecut repede si pt ea nu e nici o durere, pb este ca revine la loc si dupa gips daca nu faci masaj...asa ca noi facem masaj zilnic, in rest nu te speria..si eu am plans fff mult dar a trecut important e ca fetele noastre sa arate bine si sa mearga la fel..PUPICI si curaj, trece timpul repede

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mada - sa stii ca o sa ii transmit Roxanei. Ieri ne-a fost intrerupta palavrageala de bateria telefonului ei, dar in seara asta poate o mai prind o data.
Nu te supara cu cursurile... Vine ea si vremea lor...

Cu mancarea... la noi e chiar mai dilematic... Imi trebuie ceva din care sa manance si Eliza. Iti dai seama ca pe somon afumat nu ar pune gura

Al doilea inconvenient era ca nu prea aveam mare lucru in casa, dar daca imi venea ideea potrivita, cumparam imediat...
M-am si uitat prin niste retete, dar erau cu fel si fel de bazaconii de ingrediente... Eu ma gandesc ca TREBUIE sa fie vreun fel pe care nu l-am mai facut demult si care sa fie din categoria mancarurilor "normale" ca sa zic asa...

A treia problema a fost ca fi'mea mica a facut o mie de figuri azi. N-a mancat corect dar vroia sa doarma cu tzitzi in gurita... Asa ca am stat in mare parte a timpului "ancorata" la fi'mea. Macar am apucat dimineata sa mergem fo' doua ore in parc si a dormit atunci. Acum insa este bat!

Si ca sa raspund.... NU, NU am gatit nimic, dar AM GASIT SOLUTIA perfecta! Mergem la restaurant in seara asta... Ma gandesc la o pastrama de oaie cu mamaliguta de imi lasa gura apa.... Si Eliza poa' sa manance ce vrea ea...

Truli - imi dau seama ca asa scria... Da' mi se pare sadic de-a dreptul...

Ma mai duc la o transa de trebi.

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Mada- sa treaca dezamagirea. E bine ca nu astepti pana la primavara sa ai surpize.

Dana -multumesc. Clara tot la talpa a avut probleme si pana unde a avut ghipsul? Mirunica are pana aproape de genunchi si s-a si iritat un pic la cat de mult se misca. Am reusit sa improvizam ceva sa nu se atinga de piele. Noua nu ne-a zis ca schimba ghipsul saptamanal- vineri mergem la control.

Pupicei tuturor

Ralu
mamica iubitei Miruna Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

La Multi Ani NATI!! Sa fii fericita alaturi de cei dragi!

La Multi Ani Jjovanna!! Multa fericire, sanatate si bucurii!!!

Mada imi pare rau sa aud de cursuri...sper sa te poti inscrie din toama asta!! daca te inscrii din toamna, tot ceva de drept va fi? Sau alt domeniu? Vreau si eu reteta la pui cu hrean si cartofi cubulete si aia la paste la cuptor !!!

Ralu fata sa treaca repede cele 3 saptamini si sa se rezolve definitiv!!

Anca eu am o reteta super rapida de pui cu smantana, dar are in compozitie si un pahar de vin...daca crezi ca nu e problema, uite: www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_carne/piept_de_pui_cu_smantana-1316/" target="_blank">http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_carne/piept_de_pui_cu_smantana-1316/

Capri ce ti-e si cu libtutzele astea...eu ic sa suni pediatrul in legatura cu pata aia de sub limba...cat e de mare? bafta la cumparaturi cu Matei...poate ai putea sa-l pacalesti sa stea la haine daca ii cumperi dupa aia ca recompensa rechizite gen ghiozdan, penar, ca alea is mai distractive.

Anna ce dulce a fost Ioana la botez...chiar faina poza in cristelnita...ati fost pe faza!

Oana taaaare scumpel e Raul!! Imi place mult poza in care zambeste, e un dulce!

Noi am fost azi la aer si ne-a prins o ploaie cu tunete si fulgere...noroc ca avem foisor si ne-am adapostit acolo. Acu am papat si dormim duse...pffuii....

Pe mine de ceva zile ma tot intzepa in "dansa" in interior...e normal oare? Mai pateste careva asa ceva?? E destul de des si dureros...

Si Miruna aer ceva la picioare, oricum ea era suspecta de displazie...dar acu observ ca pe un piciorus are deasupra genunchiului o cuta in plus...destul de adanca, in rest is cam identice...sper sa nu fie grav.

Revin daca ma mai lasa mutza...

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Wow, voi aveti cum sa faceti mancare???????? Eu cu chiu cu vai imi fac dimineata o cafea, si eventual o slata ca sa pap si eu ceva, ca nu ma lasa ariciul deloc...plange, scanceste, si apoi urla de-a binelea. Si degeaba o iau cu mine in bucatarie in bouncer sau scoica, nici un rezultat, ce credeti ca sta?Nici vorba...Eu ca sa fac ceva prin casa, trebuie sa chem pe cineva sa stea cu fata... Noroc ca am latop si il iau cu mine pe pat, cu fata in brate sau pe picioare, si macar pot sa stau pe forum, ca daca eram la scaun la birou n-aveam nci o sansa sa mai stau de vorba cu voi...

Anna de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

La multi ani! Nati si Jjovana !!! multa sanatate si fericire voua si pepenasilor vostri!
Anka, eu cand vreau sa fac ceva rapid si bun, fac un gulas de cartofi, cu ceva afumaturi amestecate, costite, carnaciori si kaizer. Si inca ceva care se poate face rapid e spanacul, daca-l iei gata preparat si congelat. Si langa el vezi tu, un gratarel, un ou-ochi... Apropos, tu cand mai pui poze cu Erika? ca n-ai mai pus demult, eu m-am uitat la pepenasi si nu sunt decat alea de la inceput.

Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Anka, Ralu, Dia ms.
Dia da tot drept deci is aceleasi cursuri sunt cursurile lor care le puteam studia direct de la ei la distanta cum am sa fac sau la colegiul local unde iti preda profesorul. Dar daca nu au fost nr minim de studenti inscrisi ei nu organizeaza clasele. Eu preferam asa ca eram acolo ma concentram numai pe aia acasa sa stau sa invat is mai multe lucruri care ma pot distrage da na tre sa ma concentrez si sa reusesc sa trec cu bine de examene.
Legat de retete:
Cartofi cubuletze cu bacon la cuptor
Fierbi cartofii in coaja nu de tot sa nu se sfarame ii cureti ii tai cuburi mai mari ii pui intr-o tava pt cuptor alaturi de niste ceapa calita putin separat pana se inmoaie nu de tot numai putin impreuna cu niste bacon aici bacon e pt micul dejun e afumata si f sarata si f subtire feliata sau poti pune kaiser cum e in ro parca asa se cheama, dar ceapa si bacon-ul sa fie numai putin calite. Pui ceapa cu bacon-ul peste cartofi impreuna cu uleiul in care le-ai calit pui si niste condimente peste si bagi la cuptor la foc mic-mediu in fct de cuptor si mai amesteci din cand in cand pana se rumenesc cartpfii poti pune si putin unt peste atunci cand ii intorci. Noua ne plac f mult cum iese cu aroma aia de la bacon si ceapa dulceaga asa. Poti pune ceapa rosie amestecata cu aia alba.

Piept de pui cu hrean
eu tai pieptul de pui cubuletze il calesc in ulei cu boia, piper, vegeta si ierburi aici este la raftul de condimente un fel de ierburi amestecate tarhon, patrunjel, salvie, oregano si sunt bune pt toate tipurile de mancare. Cand s-a calit si a mai scazut din zeama care o lasa puiul pun o lg doua de sos de hrean, aici este gata facut de cumparat la supermarket sau poti face tu din niste hrean dat pe razatoare ca pt pus la otet pt iarna si apoi il pisezi cu putina sare in ala de facut mujdeiul mojarul ala cred ca asa se cheama si apoi pui putina smantana si mai freci pana se face asa crema concentrata la gust, las sa se mai caleasca pana isi mai ia puiul gustul ala de la hrean si apoi mai adaug niste smantana depinde cat pui ai si mai las sa fiarba asa incet si apoi gust si vad daca mai trebuie sare sau piper sau hrean.

Paste la cuptor
fierb pastele separat le pui deoparte. Intr-o tigaie calesti o ceapa doua depinde marime apoi adaugi bacon, niste salam/parizer si eu mai pun chorizo dar poti pune de ex cabanos ca ii da gustul ala de afumat calesti putin pana se prajesc astea impreuna cu ceapa nu f mult si adaugi sos de rosii, eu iau conserva din aia cu rosii intregi in ea sau cubuletze si o dau prin blender sa nu ramana bucati mari si apoi torn peste in fct de cantitatea de carnitza pui una sau doua conserve din astea de rosii. Lasi la foc mic sa fiarba acoperit mai invarti din cand in cand adaugi si niste ierburi din astea sa ii dea gustul ala bun la sosul de rosii eu prefer salvia pt asta ca are un gust puternic aromat apoi dupa ce s-a mai redus si s-a mai legat asa sosul adaugi doua trei lg de smantana in fct de cantitatea de sos mai lasi sa fiarba la foc mic gusti daca e ok stingi torni pastele peste si amesteci si apoi pui intr0un vas de yean si bagi la cuptorul preincalzit la foc mediu vreo 15 minute apoi scoti razi cascaval mult pe desupra si bagi din nou la cuptor pana se face o crusta de cascaval aurie desupra. Scoti lasi putin sa se racoreasca si servesti. daca le bagi la cuptor au un gust altfel mult mai bun decat daca le-ai servi simplu pastele cu sos. E rapid de facut si e f bun. Tot asa poti face si cu sos de bolognese care se face cu, carne tocata de vita prajita separat sa isi lase sucurile si grasimea pana se maroneste putin apoi separat calesti ceapa adaugi carnea pui condimente adaugi sosul de rosii si fierbi la foc f mic cam 45 de min o ora sa aiba gustul ala super de bolgnese in fct de preferinte poti adauga si ciuperci taiate subtirel cand calesti ceapa si carnea. Si mai pui odata cu ceapa si putin usturoi taiat marunt. Si apoi tot asa amesteci cu pastele bagi la cuptor razi cascaval si servesti sau poti pune cascaval ras amestcecat cu parmezan.
Nu e nici una din retete ceva sofisticat dar ies bune sunt rapid de facut si sunt satoase.

de Ari si Ami

Mergi la inceput