Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (100)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Azi ne-am externat. Am facut si ecografie abdominala si e ok. I-a revenit lui Razvan pofta de mancare si cred ca e pe drumul cel bun. Dar ne-au gasit la analize lambria si ne-a dat doctorul care s-a ocupat de cazul lui, tratament cu vreo cinci feluri de medicamente, dupa care sa facem o pauza de 2 saptamani si sa reluam tratamentul, dar cu alt tip de medicamente, nu le stiu pe de rost acum.
Voi ce stiti de lambrie? E vindecabil? Scapa de parazitii astia?
Cum s-o fi imbolnavit? Ca eu nu il tin prin mizerie. Nici nu stiu sigur daca sa ma simt jenata sau nu. Soacra mea a zis ca in general prezenta lambriei la un copil e semn de mizerie in mediul lui, in care creste, ceea ce, doamne fereste, nu e cazul nostru. Totusi.....
Are 10.4 kg si 75 cm, deci cam scund pentru varsta lui, iarasi revin cu asta. Ne pregatim de sesiuni intense de baschet cand va fi mai mare.
In spital l-am tinut numai in brate si vad ca deja s-a invatat ca e mai placut asa, in bratele mamei. Acum nu mai vrea deloc sa mearga pe piciorusele lui. Plange si maraie sa stea numai in bratele mele. Nu ale lui taica-sau, bunicii sau bunicului, numai in ale mele. Si am febra musculara deja. Sper sa reusim sa il facem sa redescopere placere umblatului si exploratului.
Brazuca, si Razvan m-a surprins saptamana trecuta cu un record de 5 ore dormite si speram la un viitor frumos, dar de fapt era debutul bolii lui. El era apatic si fara vlaga. Dar cu siguranta nu e cazul la voi!
Sa va mai spun ca ma dor sanii de nu mai pot, intinsi ca o prastie, cu sfarcurile compostate si framantate si chinuite de numai? Dar ma bucura Razvan cand le descopera de sub tricou, isi lumineaza toata fata de placere si daca ar putea, ar spune si el ca Sabina pui de Clara "papa bun". De fapt spune el ceva pe limba lui .....
Chiar papa si eu azi o felie de tort ca e ziua soacrei si ii fac eu cadou un tort, cumoparat, ca nu am avut cand sa ii gatesc ca de obicei unul in casa.
Pupici strumfilor!

Razvan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Am tras o sperietura de zile mari.
Tocmaai ce trimisesem mesajul anterior, ma pregateam sa merg spre baie, cand il aud pe Albastrel din camera, vorbea pe limba lui , f repede si agita.
Am zis ca s-a trezit, si dau sa merg sa-l iau din patut , sa-l aduc in camera de zi.
Merg la el,aoleooo, mi se ridica parul pe mine, Albastrel era in coltul patutului, vorbea de zor, agitat, parca explica ceva.
Tot il strigam, il intrebam ce face, ma rog...de-ale mamei...el m-a ignora complet, m-am asezat in fata lui, efectiv parca privea prin mine, si vorbea, gesticula, dadea din maini...
jur ca parea ca vorbeste cu cineva...
am aprins lumina, cand m-am intors spre el, el se intisese la loc in pat si adormise, in pret d e cateva secunde, pna am cautat eu comanda de la lumina...
nu mai fac nici o baie pana nu vine al meu, am o frica inexplicabila in mine, ceva ,acolo ,nu pare in ordine, brrrrrr

www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Neata.

Raspund si eu la apel.
Timp de citit mai am, dar sa mai si scriu, e o adevarata provocare.
Filip nu ma lasa nici la baie! nu stiu cum sunt ai vostri, dar el e dupa fusta maica-sii non-stop!
Acum e sfornait, de vreo 4 zile, ne chinuim cu somnul, sper sa nu mai dureze mult.
*Ce sa zic despre el: mi-as dori sa manance ce vad eu pe la alti pui, el e mofturos, mananca bine, dar mai mult carne cu carnita! si lapte, aprox 500-600 ml/zi si iaurturi..si fructe! adica e bine, dar oful meu e ca refuza legumele, supele , ciorbele, tot ce-i la cuptor daca nu e carne..
* are 13 kg si 87 cm, ne imbracam cu hainute pt 18-24 luni.
* merge, adica si alearga, ne imita ( "mai mama!", "baaaii!"), faca ca tot felul de animale, preferat e ...Porcul (il vede la tara si i place la nebunie!)
* vb cu tata la telefon, toti bunicii au porecle : unul e "hahaha", altul e bunicul care sforaie, mama mea e "ma", soacra-mea e "Pu-ia"-adica Pusa. Zice apa ( si la lapte), papa, papa si face si cu manuta, bavooo, data-gata, ute-uite, aia-ata (aia-asta), puiii-tot ce zboara sunt pui, Lala-Less (cateaua noastra), "apaia papa= afara papa", "a mama"= la mama, " a Lala", " a tata", adica a inceput sa lege prima propozitie cu "la" . Se joaca "bau" cu noi, se ascunde pe unde nu gandesti , mai face si buba, normal.
Aaa, si el are obisnuinta sa puna "bine" lucrurile. I-am gasit suzeta in dulapul de pantofi, sau in sertarul cu sosete, telefonul meu in sertarul din sufragerie, telecomanda de la tv in dulapul din bucatarie, etc.

Hai ca m-am lungit ca o placinta! Scuze!
Pupici Strumfilor si mamicilor! ma bucur ca va citesc cum evoluati si va invidiez ca va vedetia asa, in gasca, prin parcuri! mi-ar place si mie sa cunosc pustimea si pe mamicile lor frumoase!

SI inca ceva. L-am tuns si eu pe Filip si cam asa arata acum:
Filip la 1an si 2 luni

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Am implinit 1 An

Marinarul vesel

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Antoooo v-am vazut pozele si sunteti frumosi rau.

Scaunul de masina e mai sigur tinut cu spatele la directia de mers pentru ca in caz de accident copilul nu este propulsat inainte deci nu ii este afectat gatul. Asta pana face 12 kg. Cu toate acestea eu am cumparat un scaun pana la 4 ani care se poate pune in ambele directii insa nu-mi incape in masina cu spatele la directia de mers asa ca Lis sta cu fata. Si e cel mai mic scaun de genul asta.

Xerexe sanatae multa lui Razvan, nu am vazut ca sunteti bolnaviori. Eu nu cred ca faptul ca are viermisori e neaparat din mediul murdar, nu uita ca ei pun mana peste tot si baga in gura si asta nu numai in casa. Din cate auzisem in multe tari nu se mai trateaza considerandu-se parte din flora (si fauna) necesara. Nu stiu daca vorbesc prostii sau nu, am sa caut sa-ti spun.

Nikole ca si mamica de copil oarecum somnambul (Cosmin) iti spun sa stai linistita si sa te mai astepti la astfel de episoade. Cosmin si acum are vise cand il trezesti, vorbestie cu tine si cand il intrebi a doua zi nu mai isi aduce aminte nimic.

Pupici lui Albastrel.

Fetelor daca aveti vreo idee cum sa o dezobisnuiesc pe Lis sa bage tot ce gaseste in gura va rog sa-mi ziceti. Ieri aproape s-a inecat cu un ban gasit pe jos sub canapea, nici nu stiu cum de m-am stapanit atat de bine si am stiut ce sa fac. I-am bagat degetele pe gat nu a iesit, am pus-o pe genunchi si i-am tras una (nu f tare) pe spate si a sarit banul. Aveti grija, eu am crezut ca mor dupa aia.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Andicu pai si un copil asa de bine dezvoltat care vorbeste ziceai tu ca e autist? Nu cred nici sa ma bati. E frumos foc si tuns si netuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Andicu, super Filip! Ma bucur ca mai scrii pe aici..
Si Andreea e la fel, tot timpul dupa mine, de abia mai apuc sa fac si eu cate ceva...

Luna, si mie mi-e groaza sa bagatul obiectelor in gurita, cand vad ca gaseste ceva "dubios"..ii iau din mana, si uneori se lasa cu urlete, dar prefer asa, decat altceva... Deci nu stiu nici eu solutia, doar grija maxima, si frica...
Aaaaa, si Andutzy cu Horia era cu oarece temeri, nu Andicu.
Apropo, Andutzy, eu zic sa te linistesti, nu cred ca sunt probleme...

Xerxe, sanatate multa

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 30+ Ana Maria

Mergi la inceput

Ah sorry Andicu, Horia si Andutzy erau cu temerile, mersi Monica. Oricum si Filip si Horia sunt perfecti.

Monica si eu o supraveghez cat pot dar daca spal un vas o las pe podea singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Stiu, asa e si la noi, doar ca ea se tine mult dupa mine, dar oricum, si mie mi-e teama...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 30+ Ana Maria

Mergi la inceput

Mai am prietena cu fetita de 15 luni romanca, orice baga in gura ii ceri si iti da in manuta. Fie-mea de aia era sa se inece cu moneda, ca eu am vazut ca a bagat-o in gura si am mers repede sa i-o iau iar ea a incercat sa o inghita.

Andicu daca am timp diseara pun cateva retete dintre care una e cu legume "ascunse" pentru copiii care refuza legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

Multumesc pentru raspunsurile legate de scaunul auto! Eu o tin deocamdata pe Dani cu spatele la sensul de mers, pana o ajunge ea la 12 kg cred ca face 3 ani. Oricum, nu ma grabesc sa o intorc, mi-e frica de accidente.

Luna, brrrr, groaznica experienta cu Lis, te admir pentru prezenta de spirit si stapanirea de sine. Si mie mi-e tare frica de accidentele de genul asta pentru ca si Dani baga in gura tot ce gaseste. Partea proasta e ca sotul meu nu realizeaza tot timpul chestia asta si ii lasa la indemana diverse obiecte mici, asa ca i-am facut aseara o demonstratie: i-am aratat un sul de hartie igienica si i-am spus ca orice obiect suficient de mic sa incapa prin gaura sulului poate fi inghitit de Dani, iar marea problema nu e ca il inghite neaparat ci ca se poate ineca. Brrrr...

nikole, andicu, ma bucur sa va citesc, felicitari strumfilor vostri pentru progrese!

xerxe, multa sanatate lui Razvan!

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput