Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)
Raspunsuri - Pagina 10
alinus_25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina ASlinush, mai vroiam sa zic ceva. Si anume ca degeaba alaptezi 3 ani daca te irita copilu si-ti vine sa tipi la el, etc etc etc. Nu alaptarea indelungata e cheia unei relatii fercitie mama-copil. E doar o premiza, nu o garantie. Asa ca tu nu vei inlocui alaptatul cu dragoste, e imposibil, pt ca asta exista independent de alaptat, nu trebuie sa zici, saracutu, nu ma suge, hai sa-l compensez cumva Eu de asta sunt pro intarcare lenta, ca nu sa nu exista nici la mama nici la copil sentimentul asta, al nevoii de compensare a vreunei lipse. dar daca copilul deja s-a intract, gata, mergem mai departe (bineinteles ca pe princiiple ascultarii nevoilor copilului) |
Cert e ca premisa a fost fericita pana pe la 8 luni. Garantia sunt eu cu un psihic sanatos in continuare. Sau sa-mi fac griji ca nu sunt sanatoasa la cap??
Aaa, totusi eu nu-l consider intarcat. Adica, ma rog, pana unde ar trebui sa mearga insistenta mea in a suge in continuare? Momentan la supt totul e ca o joaca minunata, il alint-il mai pun la san, etc
Sunt seri cand suge mai bine, altelea mai putin.
Alinus
de Iulius Teodor (10.10.2007)
alinus_25 spune:
Papanash multumesc pt suportul tau din asta seara. Multa dreptate in multe privinte, ai fost in asentimentul meu. Totusi e mai complicat decat pare.
Referitor la inmormantare.. de obicei in situatii din astea nu te asteapta nimeni cu bratele deschise, prea multa agitatie pt un bb. Mai bine faceti drumul, inca o data toti 3, peste o saptamana, cand se linistesc apele. Mergeti la mormant, prezentati condoleante familiei. Acum e justificabil sa mearga doar sotul.
Alinus
de Iulius Teodor (10.10.2007)
Roxali spune:
Sa cresteti mari si frumusei papanashi si dulcetici:
Bianca Elena,Sara Ioana,Ana Martina,Antonia Maria,Eliza Lavinia,Erika, Andrei Serban,David
Albert Raoul,Vlad Mihai ,Matteo,Gabriel Alexandru ,Vladimir Constantin
Andreea Cristina ,Stefania Daria,Matei,Alexia Rhiana
Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 8ani
poze
Roxali spune:
Nana numai bine fluturasului.
Teo casa de piatra surori tale...tu ai fost fff cocheta
Papanash condoleante...cred ca mai bine se duce doar sotul
Alinus nu trebuie totusi sai faci sa sufere pe ai tai...e ca o razbunare...erau alte vremuri ...crezi ca lor le era bine??
Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 8ani
poze
devylla spune:
| citat din mesajul lui carpatina Devyllllooooooo.. cu ce ai scris pe tort? Daca e pasta colorata.. ce coloranti ai folosit? ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Scrisul este din ciocolata colorata.Asa am cumparat-o,la tuburi.Se pun in apa calda-fierbinte si apoi se taie varful si se scrie.
Iar florile si ce mai era pe acolo...le-am facut din pasta de zahar si colorate cu coloranti cumparati din magazin.
Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
adimercedes spune:
hai ca postasem la capitolul precedent. Postez ce am scris acolo si ma duc sa citesc din urma.
Eu le inteleg pe fetele care se chinuie. De ex., eu nu am putut sa ma intind langa Lisa si sa o las la san iar eu sa dorm, bine merci. Am incercat de cateva ori, eu am adormit, ea m-a folosit pe post de biberon si a atipit si ea si consecinta a fost ca am avut sfarcurile varza, sangerande, efectiv. Plus ca eu dorm ca un bolovan si imi era f teama sa adorm cu Lisa langa mine... Eu am avut noroc ca s-a intarcat singura, efectiv s-a ridicat de la san si nu a mai vrut neam, scutura din cap ca nu. Eu i-as fi dat in continuare cu mare placere, mai ales ca nu au fost drame (muscaturi etc). Dar eu stiu ca Lisa sugea ffff des si noaptea, si ziua in perioada in care avea un salt de crestere si nu o mai multumea tzitzi. Atunci ne-am diversificat. Dupa ce s-a intarcat a mai avut perioade in care s-a trezit noaptea. Si da, era de foame, orice ar zice oricine. Atunci aveam pregatita niste paine si branza. Manca f fericita o jumatate de felie de paine si 2-3 felii de branza si se culca linistita si mai manca la 8-9. Acum nu se mai trezeste noaptea pt papa, dar dimineata la 7:30 e sus si pana la 8:30 trebuie sa pape.
Eu inteleg perfect viziunea Sabinei. Si sa stiti ca sunt de acord si cu ce a zis Papanash si Tomasa. Trebuie gasit un echilibru. Nu sunt de acord cu "stransul din dinti" numai pt integritatea emotionala a copilului. Ei sunt ca un radar si simt resentimentele. Daca ii dai tzatza cu sila/frica/groaza puiul te simte si e mai rau decat daca ii dai noaptea 1/2 de felie de paine, un biberon sau suzeta.
Si daca tot ai zis de suzeta, eu sunt absolut convinsa ca suzeta exista de cand exista si tzitzi!!! Bine, nu a fost mereu asa sofisticata, primele erau primitive, gen material in care au pus mancare inmuiata in lape etc. Dar sa stii ca sunt copii care au nevoie de molfait, nu neaparat de supt tzatza. Si pt ei suzeta e mana cereasca. SI pt parinti, mai ales. Adica pt mama, care altfel se trezeste pe post de suzeta, de unde rezulta toate frustrarile, resentimentele etc. Pt ca puiul nu mananca de foame, poate nici nu mananca, doar molfaie. Iar dupa 1 ora, 2, 3 are iar nevoie de molfait si tot asa.
Eu le indrum pe fetele care sunt acum la rascruce sa isi asculte puii. In sensul ca au ei un motiv de se trezesc si trebuie oferit ce au nevoie. Tzatza nu rezolva toate problemele!!! Daca se trezesc de foame, poate e o idee ca la a doua trezire sa le oferiti ceva de mancare serios apoi pneti-i la tzitzi pt adormit. Daca se trezesc de alint, dati-le tzatza, dar eu nu cred ca se trezesc de alint din ora in ora! Ei sunt programati sa fie eficienti si trezitul la ora nu ii ajuta nici pe ei. Daca vor doar sa molfaie, eu cred ca suzeta e ok, dar multi nu o mai iau la varsta asta, pt ca folosindu-va pe voi pe post de suzeta si stimuland sanul, chiar daca nu trag serios tot le pica ceva in gura, deci e un bonus fata de suzeta care nu da nimic dar satisface o nevoie de baza. SI mai cred ca uneori in anumite chestii ii tratam ca si cum ar fi mai mici decat sunt.
Eu cred ca feteleau indoieli pt ca vor sa faca ce e mai bine. Din pacate, noi putem veni doar cu idei aici si sugestii. Fiecare pui e diferit, are nevoi si personalitate diferite si eu una nu pot da sfaturi. Pot zice doar ce as face sau ce am facut deja. E la latitudinea fiecarei mamici sa descopere care e solutia cea mai buna pt ea si puiul ei si apoi sa actioneze in consecinta cu cat mai putine mustrari de constiinta. Si nu mi se pare drept nici sa stam si sa reprosam ca nu fac bine ce fac, daca deja au luat o decizie pe care au gandit-o bine si care ar functiona in cazul lor si al puilor lor. Pt ca fiecare pui e un individ cu propriile nevoi si propriile solutii. Iar gasirea acestor solutii e o chestie de "trial and error".
Le urez succes fetelor care se chinuie si le doresc sa gaseasca solutiile care sa le aduca liniste si calm lor si puilor lor!!! 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Sabina spune:
Alinus, eu zic sa il lasi asa, cu suptul doar de alint.
Eu m-am ambalat asa pt ca ai scris prima data ca acu cu bibe sunteti mai rau decat cu tzatza:)))) Dupa aia abia ai explicat ce si cum.
Adi, am uitat sa-ti multumesc pt reteta! grozavaaa.
Lui Gheo i-a revenit binisor pofta de mancare, azi i-am acuma dimineata avocado cu cereale milupa si a fost f incantat.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
slippers76 spune:
Neataaaa. Cafea pentru tot poporu'

Eu n-am mai apucat sa intru aseara pentru ca am stat cu copiii afara pana pe la 9 jumate. Dupa aceea i-am aruncat direct in baie (pe rand) si in pat. Apoi m-am aruncat si eu in pat. Acum sunt la servici cu Miruna dupa mine. N-am mai scapat de ea. La 7 dimineata ma astepta imbracata in sufragerie
. I-am tot promis de ceva vreme ca o iau cu mine, asa ca n-am mai scapat.
Imi savurez cafeaua si citesc ce ati mai scris.
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui Sabina Adi, am uitat sa-ti multumesc pt reteta! grozavaaa. Lui Gheo i-a revenit binisor pofta de mancare, azi i-am acuma dimineata avocado cu cereale milupa si a fost f incantat. |
Sabina, ma bucur de vestile bune. Ma bucur ca Gheo si-a reluat pofta de mancare. Lisa inca e cam mofturoasa, cred ca de la dinti. Formula o respinge in continuare. I-am oferit azi cereale facute cu formula si a mancat 3(!) lingurite. E totusi ceva... Acum doarme, dar m-a capiat pana s-a culcat. Nu am apucat s afac nimic, asa ca ma pun sa lucrez cate ceva. O sa incerc sa revin mai spre seara, ca am vazut ca ati discutat o gramada.
Sa imi spui cum i-au placut pastele lui Gheo (si Sofiei, bineinteles).

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii