Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:
citat din mesajul lui bikmaria

Papanash eu fierb cartoful ,il pasez ,adaug un pic de unt ,lapte ,galbenus de ou fiert ,dar pun si branzica facuta de mine din lapte cu iaurt ,

BIKMARIAmamica de dulceata mica MARIA TEODORA (05-09-07) si de papanas maricel ALEX (14-07-96) Poze noi ,cu noi

merci Maaria, o sa incerc si asa dar fara branza, ca in afara de fagaras nu vrea altceva. sau daca nu merge ii bag fagaras. nu m-as strofoca prea tare cu cartoful, nu are prea mari valori nutritive, dar macar asa un pic....

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Tomasa, papanash, chiar vreau sa ne interesam.
noi luam oua de prepelita "Karina", ei dau data ouatului, sper ca e reala....

ASlinush, mai vroiam sa zic ceva. Si anume ca degeaba alaptezi 3 ani daca te irita copilu si-ti vine sa tipi la el, etc etc etc.
Nu alaptarea indelungata e cheia unei relatii fercitie mama-copil. E doar o premiza, nu o garantie.
Asa ca tu nu vei inlocui alaptatul cu dragoste, e imposibil, pt ca asta exista independent de alaptat, nu trebuie sa zici, saracutu, nu ma suge, hai sa-l compensez cumva
Eu de asta sunt pro intarcare lenta, ca nu sa nu exista nici la mama nici la copil sentimentul asta, al nevoii de compensare a vreunei lipse.
dar daca copilul deja s-a intract, gata, mergem mai departe (bineinteles ca pe princiiple ascultarii nevoilor copilului)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Sabina, nu mai conteaza acum parerea mea, cu unele chestii nu sunt de acord, cu altelea mai luminat, dar pe cele mai multe le-am trait si experimentat.
Cert e ca m-ai facut sa vars multe lacrimi asta seara. M-ai facut sa privesc intr-o parte a sufletului meu complet neagra si indurerata. Mi-am amintit de frustrarile mele si de izvorul lor. M-ai facut sa recunosc si poate, sper din toata inima, sa nu repet greseala parintilor mei. Ai mei m-au expediat la tzara la bunici cand aveam 4-5 luni, in timp ce ei munceau la 300 km distanta. Apoi pe la 2-3 ani (primele amintiri) veneu cu hainutze si biscuitzi. Erau 2 straini. La 3 ani m-au dus la mare si m-am bucurat de inelushele cumparate. Apoi s-au indesit vizitele, am invatzat ca ei sunt mama si tata.
La 5 ani m-au luat acasa la Roman, urlam ca vreau la mamaia. Venea mamaia zilnic, facea naveta 7 km ca sa ma vada. Odata am daramat o bucata de zid zbatandu-ma in bratele mamei ca sa nu plece mamaia. M-au dat la camin, l-am urat. La scoala dupa primul 10 am plecat la tara pe jos ca sa ii spun mamaei. M-au dat la disparuti. Seara m-au mustruluit zdravan ai mei dupa ce m-au recuperat. Apoi m-au dus la cofetarie. M-au intrebat de care? Le-am zis sa stranga bani ca eu vreau un fratior. Ma simteam mai bine afara in compania copiilor decat cu ei.

Acum mama tot isi bate gura sa-i duc nepotul sa-l creasca. Never ever. L-am instruit si pe sot sa zica da-da numai de gura ei. I-am zis ca eu de baiat nu ma despart. Nu-l dau! Sotul il adora, eu nu mai pot de dragul lui.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Magda, ce bine ca ai aparut! iti urez si eu cu intarziere la multi ani, sa fii fericita, ai o familie superba!
Multumsc mult ca ai povestit experienta voastra, m-a linitit mult, sa stii. Eu nu ii voi face ;lui Gh analizele astea complexe, pt ca nu vreau sa-i iau sange din vena.
Dar vit D i s-au dat numai 2 picaturi, sa stii. Plus niste calciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

fetelor, ma bag si io la nani.
am primit si-o veste proasta azi, a murit azi-noapte un unchi de-al lu sotu, om in puterea varstei la vreo 49 ani, a intrat cu motorul intr-un stalp. vineri e inmormantarea la galati si nu stiu cum sa facem, al meu are o sedinta superimportanta toata ziua si a zis ca-si baga picioarele-n ea, ca l-au inebunit cu sedinte si cursuri non-stop si daca ies discutii ca lipseste vineri isi da demisia.
pe de alta parte nici nu stiu daca sa merg si eu sau nu, parca nu l-as duce pe Ghighi si nici cu cine sa-l las nu am. Of ! Venise omul in concediu din Italia si uite unde s-a sfarsit ! nici nu l-a vazut pe Ghighi, saptamana viitoare trebuia sa mergem la ei.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Maai, da' ce tastaritza ati avut azi!
Noi am fost la doctor. N-am inteles eu prea bine ce are copilul, dar ideea e urmatoarea: maini murdare (mde, fuseram in comunitate, la copii). Nu e nimic viral, nu e alergie la mancare, e probabil un microb care i-a dat diaree. Are si putin rosu in gat, are burtica umflata. Trebuie sa ii dau multe, multe lichide sa bea, paine prajita, banane, cartofi si morcovi sa manance (nu fructe crude). Daca apar alte simptome: febra, varsaturi, scaune cu sange, pipi cu miros ciudat sa ma introc la el ...
Multumim pentru grija pe care ne-o purtati . Am citit doar rapid capitolul trecut, pe-asta-l recuperez maine, ca acum sunt franta. Va uram somn usor, fara treziri (multe)

Mami de dulceatza Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25

Sabina, nu mai conteaza acum parerea mea, cu unele chestii nu sunt de acord, cu altelea mai luminat, dar pe cele mai multe le-am trait si experimentat.
Cert e ca m-ai facut sa vars multe lacrimi asta seara. M-ai facut sa privesc intr-o parte a sufletului meu complet neagra si indurerata. Mi-am amintit de frustrarile mele si de izvorul lor. M-ai facut sa recunosc si poate, sper din toata inima, sa nu repet greseala parintilor mei. Ai mei m-au expediat la tzara la bunici cand aveam 4-5 luni, in timp ce ei munceau la 300 km distanta. Apoi pe la 2-3 ani (primele amintiri) veneu cu hainutze si biscuitzi. Erau 2 straini. La 3 ani m-au dus la mare si m-am bucurat de inelushele cumparate. Apoi s-au indesit vizitele, am invatzat ca ei sunt mama si tata.
La 5 ani m-au luat acasa la Roman, urlam ca vreau la mamaia. Venea mamaia zilnic, facea naveta 7 km ca sa ma vada. Odata am daramat o bucata de zid zbatandu-ma in bratele mamei ca sa nu plece mamaia. M-au dat la camin, l-am urat. La scoala dupa primul 10 am plecat la tara pe jos ca sa ii spun mamaei. M-au dat la disparuti. Seara m-au mustruluit zdravan ai mei dupa ce m-au recuperat. Apoi m-au dus la cofetarie. M-au intrebat de care? Le-am zis sa stranga bani ca eu vreau un fratior. Ma simteam mai bine afara in compania copiilor decat cu ei.

Acum mama tot isi bate gura sa-i duc nepotul sa-l creasca. Never ever. L-am instruit si pe sot sa zica da-da numai de gura ei. I-am zis ca eu de baiat nu ma despart. Nu-l dau! Sotul il adora, eu nu mai pot de dragul lui.

eu n-am vrut sa te fac sa plangi....

Mergi la inceput

papansh, condoleante
Cum e viata asta....

eu zic sa ramaneti acasa, tu si Bb.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tomasa
Si mai povestea o tipa pe aici la un subiect despre alaptat, poate iti mai amintesti si tu, de bunica-su parca. Sugea si la 5 ani, iar strabunica-sa disperata si-a dat cu noroi pe sani, la care el tacticos a venit ca de obicei cu scaunelul , a sters noroiul si a papat linistit ca intotdeauna (am uitat cum s-a produs pana la urma intarcarea in cazul lor, daca ). Ideal e sa fie cum zici tu, dar cred ca, din pacte sunt si cazuri mai "grave" care necesita o fortare a procesului. Bine, nu ca as fi de acord cu metodele mai sus mentionate, sincer mie toate mi se par horror si aia cu plecatul de acasa, toate. Am mai auzit una sinistra, sa-ti pui bandaje si sa-i zici ca ai "buba" .

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Hi ca eu din plans am dat in ras, da' rau de tot. Aoleu buba!

Mergi la inceput

Deliciosul meu baietzel mi-a distrus 2 mouse-uri pana acum. Ultimul si-a dat ultima suflare adineuri, asa ca a trebuit sa ma mut la laptop.
Dar daca sunt singura pe aici mai bine ma bag la nani. Bine ca sunt fresh, m-am descarcat dupa episodu' lacrimogen.

Papansh, condoleante. Of, ce intorsaturi are viatza asta.

Mergi la inceput