Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bikmaria spune:

Papanash eu fierb cartoful ,il pasez ,adaug un pic de unt ,lapte ,galbenus de ou fiert ,dar pun si branzica facuta de mine din lapte cu iaurt ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Sabina, apropo de intarcatul ala bland si treptat eu nu cred ca se aplica mereu, sunt unii care nu se lasa usor si chiar multi. Chiar we trecut imi povestea o mamica simpla, de la tara, ca fata ei de 2 ani si ceva o fugarea prin toata curtea tragand-o de bluza, nu-i trebuia nimic altceva cand "o apuca", asta desi manca si mancare. Cica solutia a fost sa se dea cu ardei iute pe sfarcuri , mi s-a facut pielea gainii cand am auzit metoda, dura cred pt. mama in egala masura ca si pt. fiica. Si mai povestea o tipa pe aici la un subiect despre alaptat, poate iti mai amintesti si tu, de bunica-su parca. Sugea si la 5 ani, iar strabunica-sa disperata si-a dat cu noroi pe sani, la care el tacticos a venit ca de obicei cu scaunelul , a sters noroiul si a papat linistit ca intotdeauna (am uitat cum s-a produs pana la urma intarcarea in cazul lor, daca ). Ideal e sa fie cum zici tu, dar cred ca, din pacte sunt si cazuri mai "grave" care necesita o fortare a procesului. Bine, nu ca as fi de acord cu metodele mai sus mentionate, sincer mie toate mi se par horror si aia cu plecatul de acasa, toate. Am mai auzit una sinistra, sa-ti pui bandaje si sa-i zici ca ai "buba" .

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Cura am facut cand avea un an si 2 luni, galbenusuri crude, dar n-am facut-o ca la carte, ci doar i le-am dat, cate 2, apoi 3, uneori si 4 (4 echivaleaza cu un galbenus de gaina cred)

Tomasa, sofia nu mai ia vigantol de la un an si 9 luni. Si sincer, si pana atunci cam uitam de el. Si nu e deloc, dar dELOC rahitica.
de aia ma cam surprinde la Gh.
Am si eu piticii mei (hihi), chestia cu mancat super bine si necrescut in greutate ma cam nedumereste....
Au fost probleme mari cu Claire vara asta, viroza si zile intregi de febra, o zi de dureri de incheieturi, Hemoleucograma f buna, dar VSH 89 :(((, au trimis-o azi pachet in America.....

papanash, prietenii tai nu stiu si cum se folosesc exact ouale astea? Lui gh ii fierb un cartof in coaja, apoi il frec cu galbenus si unt. Si un strop de sare, da palicari a zis ca nu e bine.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Oh, Sabina! Ma intristeaza mult ce-mi spui de Claire...si iti inteleg "piticii" dar sunt sigura ca sunt nejustificati. Gheo a fost bolnavior, de-aia a slabit. In plus e si chestia de metabolism, uite eu de ex. mananc f. bine dintotdeauna si nu asimilez, la fel si Tudor. Suntem si firi foarte energice amandoi, el nu sta o clipa, nu are cum sa se ingrase. Mananca uneori mai mult decat copiii de varsta lui si totusi este subtirel. Eu cred ca nu tb sa-ti faci probleme, probabil consuma multa energie, are arderi puternice. Chiar citeam ca este preferabil asa, ca un copil poate fi cat de slab atata timp cat are analizele bune. Si deocamdata la voi nu exista nici o carenta dovedita, asta cu rahitismul poate fi o eroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

uite ce-as face eu.

Intre timp, as suprima TOATE substitutele de san si mi-as recapata legatura initiala cu copilul.

Dupa cca o luna de zile in care i-as da sa suga cat si cum vrea, as incepe sa ma gandesc si la persoana mea.

Sabina, tu stii cat de mult apreciez eu sfaturile tale. Mi-ai fost de mare ajutor de multe ori, m-ai scos si dintr-o belea, am continuat chiar cand copilul plangea de foame, am perseverat mereu in-tr-ale laptatului doar stiind ca am forta necesara si sprijinul exterior.
DAR, entuziasmul a palit, sanatatea mi s-a subrezit, oboseala s-a acumulat, cu alte cuvinte a apus pt mine vremea alaptatului exclusiv. I-am lasat copilului masa de seara san. Se foieste, se suceste pe burta, se ridfica de nenumarate ori. Cu alte cuvinte, e nemultumit.
Am povestit pe aici ce surpriza am avut in prima seara cand i-am dat biberon dupa 20 min de supt la tzitzi. A ras 210 ml si nu mi-a venit sa cred, pt ca il credeam satul.

DNu e totul sa-i daU san, cat sa nu-i refuz placerea. Insa nu vad sa mai fie placere pt el.
Asta seara am fost singuri acasa, asa ca i-am dat linistita san, cat a vrut, max 1 minut(mai mult nu a vrut) apoi am insistat, l-am pus la san de nenumarate ori, insa a terminat prin a ma impinge cu manutzele. L-am dragalit si apoi m-a insotzit in bucatarie sa-i prepar biberon. Pe care l-a papat in reprize, a se intelege suparat ca il pusesem in patutz. L-am mutat in patul mare si a adormit linistit sugand ultima picatura de laptic.

Citat:
ceea ce e daunator la intarcarea fortata nu e lipsa laptelui matern, ci senzatia copilului ca mama vrea sa scape de el.
Sa m,a iertati cu toatele....dar multi purtam consecintele unei educatii mai spartane, anumite frustari, anumite orgolii, neincrederi, timididati, datorate faptului ca parintii sunt parintii si copiii sunt copii, adica sa nu deranjeze.

Vorba aia.. asta nu stiam! Mereu am crezut ca invatzul cu unele obiceiuri e mai sanatos de mic. Ma intreb acum cu ce pret?

CONCLUZIA, vede, stie, simte ca mami a lui doarme in patul mare si nu in patutz cu el. Vrea cu mine in patul mare.
Ii pun pernutze si o pilota la margine sa nu cada. Noaptea cauta cu nasucul prin perne. ASTA E DRAGOSTEA CE MI-O POARTA. Dimineata motzaie fericit si doarme mai mult daca ma vede langa el. Deschide ochii, se ridica si se lasa pe perne, motzaie in continuare.

Laptic nu mai vine. Ramane sa compensez pierderea suferita cu multa dragoste.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Galbenusurile i le dadeai pe nemancate? Dimineata? Ai crescut progresiv doza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

nu-s prieteni, i-am gasit cand ma documentam pe net si asa am ajuns la ei, nu cred ca ma mai tin minte fiindca am fost doar in informare si la ei vin zilnic oameni sa cumpere oua sau carne sau custi, sa dezvolte o afacere. i-am tinut minte ca i-am mai revazut si la tv si la targuri, oameni simpatici, bucuresteni get-beget care si-au vandut tot pe-aici ( aveau restaurante) si s-au retras acolo. o sa caut numarul de telefon daca vreti.
da, aveau pliante cu diverse cure functie de afectiuni. eu n-as merge pe cele cumparate din magazin, nu intotdeauna sunt proaspete, mai ales ca e vb despre copii si ei au stomacul mai sensibil, mai bine de la sursa. mai stiu ca si prin bucuresti sunt cativa care au, in cantitate mica . unii cresc chiar pe balcon cate 20-30 prepelite ,pentru ei sau copiii lor.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Mai, eu nu cred ca in trecut femeile intarcau ca sa nu fie deranjate sau ca sa scape de copil. E foarte posibil sa ma insel dar mai degraba cred ca mentalitatea era "este mare, nu se mai face sa suga". Acum nu stiu cum percepeau copiii lucrurile astea, probabil cum spune Sabina, ca pe o respingere, dar motivatia lor cred ca era mai degraba de natura sociala. Si mai cred ca atunci se credea ca este nociv dpv psihologic sa suga desi "este mare".
Gata, fug la nani. Noapte buna!

Mergi la inceput

Daca vin la targuri sigur ii gasim la Indagra, in perioada 5-9 noiembrie. Daca vreti ma interesez. Acum chiar ca am fugit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Alinush, ce conteaza e sa fiti fericiti. daca pe el nu-l frustreaza lipsa de tzitzi, se intarca singurel si gata.
Din experienta mea de mama ti-as spune sa-l lasi insa la san si minutul ala. E f important. Sa fie el cel care intoarce capul, dar tu cea care ofera.
Adica sa decida el ce si cum.
in rest, cred ca ai intuit f bine ce-am vrut sa spun si asta ma bucura imens.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput