Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello, mercic de cafea !
Sabina si Tomasa, v-am trimis pm cu nr. telefon pt oua.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

salute!
Carpatina, Sabina, Adimercedes, Slippers si Cecilia L- da, nici nu mi-a placut deloc sa-l vad izolat....colora....
pur si simplu ....ma rog, l-am luat repede si am plecat!
acum ii dau medicamente, sa vedem, o sa vorbesc la o gradinita de stat, cu toate ca nu mai gasesc locuri, mai mult ca sigur!
Adimercedes- mulumim pt reteat de paste!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Neatza! Multam de cafea, Ana.

Am dus voinicul la gradi, era foarte zambaret cand s-a vazut in curte, imediat s-a si dus la joaca. Doamne ajuta sa o tina tot asa! Multumesc tuturor pentru incurajari. Azi trebuie sa ma duc sa ii iau niste pantaloni de trening sau ceva de genul asta ca sa ii dau la gradi, ieri imi era mila cand am vazut ce le facuse pantalonilor pe care i-a avut.

Nana, ce mai face fluturasul?

Sabina, tin pumnii lui Claire.

Mai, dar ati avut ceva tastarita aseara. Eu una nu ma mai bag in discutiile astea legate de alaptat, am fost destul de norocoasa si Stefan s-a intarcat singur la vremea potrivita, asa ca nu stiu ce sa zic.

Va doresc o zi excelenta, eu am plecat la shopping.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Devyllllooooooo.. cu ce ai scris pe tort? Daca e pasta colorata.. ce coloranti ai folosit?

In orice supermarket gen Toom sau Real exista un raion cu decoratiuni de tort. Acolo am gasit spre exemplu foaie de marzipan pt acoperit tortul, glazura de ciocolata si coloranti: Lebensmittelfarbe. Erau la pachete de cate 4 sau 6 culori.

Mami de dulceatza Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Neata!Am citit din urma si va scriu repede de la servici.
A fost destul de greu inceputul de servici, Luca plangea cand ne vedea pe mine si pe tatal lui cum ne imbracam. Pana vine bona el e deja treaz si uneori plange ca nu-l luam cu noi.
Asta e e greu! Mananca bine ziua, doarme bine, merge afara dar a fost cam suparat zilele astea, nu prea s-a jucat cu copii in parc. Bona zice ca e dor de mami.
Acum suge numai seara inainte de culcare si noaptea de doua ori. As fi vrut sa-l intarc mai ales ca trebuie sa fac un tratament cu antibiotice, dar nu pot. Zilele astea sufera dupa mine, seara e numai dupa mine si cred ca i-as fi provocat o noua suferinta.
Oricum in curand as vrea sa-l intarc daca nu se va intarca singur.Problema e ca nu bea alt lapte din biberon si nici ceai. Asa ca nu stiu ce sa fac.
Nu e un sacrificiu e ceva frumos. Chiar daca manaca lapte de la mami acum ca e mare. E bine dezvoltat are 11.5 kg , si chiar daca laptele meu nu prea mai e consistent are de unde sa-si ia elementele nutritive. Cred in schimb ca la imunitate l-a ajutat mult. Multumesc lui Dumnezeu nu prea a fost bolnavior. Asta nu e numai de la lapte e chestie si de noroc si depinde de la copil la copil
Va pup
O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

‘neatza dragele mele!
Vreau si eu o strong,ca-mi pica okii-n taste.M-am trezit cu o durere de cap surda si nu stiu ce sa fac sa-mi treaca!Imi revin eu!
Asaaaaaaaaa,constat si eu cu placere ca ati avutara tastaritza ieri si alaltaieri.Se cunoaste ca s-au reintors vorbaretele din concediu
Bun venit duamna Carpatina si Sabina!
Despre alaptat,ca tot am vazut ,,limbi de foc ‘’scoase pe aceasta tema.Stiti foarte bine ca am fost nevoita sa-l intarc extrem de brusc si brutal pe Mihnutzu’ la 3.5 luni,desi aveam lapte berechet si nici nu concepeam la vremea aceea ca nu-mi voi alapta puiul cel putin 1 an;la un moment dat chiar scrisesem un mesaj plin de incarcatura emotionala vis-a-vis de ce simt cand imi tin puiul la san.In afara de sotul meu ,care m-a sustinut total si neconditionat cu alaptarea exclusiva,mai toata lumea si in special maica’mea(care ne-a alaptat pe mine si pe sor’mea 1.5 ani) ma tocau la cap sa dau formula in completare copilului,ca nu se satura,ca poate doarme mai bine noaptea si nu se mai trezeste asa des,etc.Singurul sfat la care am plecat urechea a fost cel referitor la suzeta.I-am dat suzeta lui Mihnea de la 2 saptamani si a acceptat-o cu brio,dovedindu-se extrem de folositoare.Desi copilul meu a fost hranit cu formula de la 3.5 luni nu ma pot plange de nimic in ceea ce-l priveste.A avut o singura pb de sanatate la 6 luni si atat.Slava Domnului.
Dragaleala si afectiune primeste din abundentza,chiar cred ca e suprasaturat.
DAR,abia dupa ce l-am trecut pe biberoane am realizat ce inseamna sa redevii independent,poate suna extrem de egoist ce scriu acum,dar mi-era dor sa fac ceva doar pentru mine,sa nu mai stau cu okii pe ceas,sa nu mai alerg ca disperata spre casa ca sanii pocnind si uda pina la buric.
Puiul meu,dupa primele 2 zile de biberoane a inceput sa doarma toata noaptea,fara nicio trezire.Eram alt om.
O cauza probabila a depresiei severe suferite in iarna a fost si oboseala extrema.Prima sugestie a doctoritei psihiatre a fost aceea de a-mi lua un ajutor constant si pe o perioada lunga de timp pt a ma ajuta cu copilul si eu sa ma pot odihni intre timp.Eram si eu ca si voi praf cu somnul.Dar poate am fost un caz izolat,se pare ca am fost singura nefericita din odiseea noastra care a trecut prin asa ceva si care nu a reusit sa depaseasca momentul fara ajutor specializat.
Nu va pot descrie noaptea in care am avut primul atac de panica,a 2-a zi m-am prezentat la camerade garda a spitalului Obregia,am povestit dr-tei de garda prin ce trec,ea m-a inteles,dar in acelasi timp a incercat sa ma determine sa incerc cu autosugestie,ganduri pozitive,etc si sa ma motivez de dragul copilului,adica sa nu intrerup alaptarea.Si in caz ca nu pot sa-mi controlez starile,mi-a dat o pastilutza din care sa iau jumatate,DAR in acel moment sa consider ca am spus bye-bye alaptarii.Si n-ati vrea sa stiti ce-a fost in sufletul meu:stateam cu ˝ pastiluta in mana,ma uitam la Mihnea si plangeam in hohote,imi era extrem de rau si mi-am dat seama ca daca eu nu ma pun pe picioare facand sacrificiul suprem(asa consideram intreruperea alaptatului),Mihnea va fi la fel de nefericit ca mine.Atunci am gandit pragmatic.Si nu-mi pare rau.In scurt timp mi-am recapatat stabilitatea emotionala si m-am putut ocupa linistita de cresterea puiutului!
In concluzie:nu condamn deloc mamicile care au ajuns la capatul puterilor;la un moment dat se instaleaza o stare de oboseala cronica careia nu-i mai poti face fatza oricat te-ai stradui.Si cum marea majoritate a mamicilor care alapteza inca,si care se lupta cu noptile lungi si chinuitoare,n-au ajutor decat din partea sotilor,care din nefericire petrec mult timp la job,sunt pe deplin indreptatite sa-si ceara si ele portia de odihna si liniste.
Hai c-am scris ditai polologhia!
Asa ca :Alinush,Cecilica,Prisilica,Adi,Luy,Sabina,Alehiam,Mada28,Piciulika,Betty si felicitari mamicilor c-ati rezistat atat!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Teo iubita, la tine a fost un caz particular, tu daca nu aveai problema asta sigur alaptai mult si bine.
Chestia e ca majoritatea mamicilor f obosite oricum stau singure cu copiii, asta e principala cauza, faptul ca nu au momente de respiro, nu au ajutor in timpul zilei care se scurge monoton, saptamana de sapatamana.
Daca ar exista ruperea rutinei, nici alaptatul nu ar parea asa de epuizant.
sa secondezi copilul e f f greu, indiferent de alaptat sau biberon.
Pt mine, sincer, desi de cca 3 luni noptile imi sunt praf, alaptatul a devenit oaza de bucurie in timpul zilei, un fel de odihna.
Poate asa e cand ai doi copii, iti gasesti odihna activa, de genuSofia, stai cuminte ca alaptez (nu ca ar sta....:-))))))) )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Sunt deja la birou, deci departe de orice disponibilitate de a face aprecieri privitoare la sensul vietii sau orice alte subiecte serioase. Eventual va pot povesti de buteliile cu TVA.

Sabina, este foarte frumos si crestinesc ce spui tu. Si dintre toate motivele din lume pentru copiii nostri chiar merita sa cautam idealul.

Tomasa, eu nu i-am dat Alexandrei vigantol deloc de la 5 luni, de cand i se inchisese fontanela si am constatat din analize ca are si o hipercalcemie. Nici lui Andrei nu i-am mai dat, initial am uitat, apoi am zis ca este vara si a stat suficient la soare. Ma intreb si eu acum daca totul este ok cu el, o sa vorbesc cu pediatra. Poate in lunile de toamna o sa incep sa ii dau.

Maria, ce baiat mare si chipes ai!

Papanash, condoleante! Cred ca e mai bine ca tu si Ghighi sa ramaneti acasa.

Sim, ma bucur nespus ca totul merge bine cu gradi. Sa stii ca am vrut sa iti spun de ieri si am uitat. Si noi in primii ani ii luam haine mai simple Alexandrei. Mereu erau patate de mancare si de praf. Acum nu ne mai merge cu treningul pentru ca a crescut si are pretentii si imi tot arata cum vin ceilalti copii. Parca la vechea gradi nu era asa.

Teodora, draga mea cumatra, m-a impresionat tare mesajul tau. Incercam sa imi imaginez chinul de a alege calea pe care mergi. Faptul ca totul este perfect pana la urma e doar dovada ca fiecare isi alege calea cea mai buna pentru el, drumul nu e niciodata acelasi pentru toti si decizia tine cont de circumstantele fiecarei situatii in care esti pus sa alegi.

Doamnelor, haideti sa ne revenim la optimism. Sa avem o zi frumoasa si fara lacrimi!

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Acum sa trecem in revista si papanashii care au implinit un anishor:
Vlad de mami Slippers si milioane de scuze ca nu am fost pe faza la mom potrivit.Inca ma simt obosita si f aglomerata la service!

Vladimir de mami Aniast!Sa fii sanatos sis a-ti aduca barza o surioara dragalasa!

Papanash,ce mare e Ghighi!Din fotografii nu-mi dadeam seama ca e asa de bine dezvoltat.Felicitari mamico pt flacau!

Sim,no comment pt.Stefan!Bravo lui.Asa flacau mai da!Exact ce-ti spuneam cu independenta.Nu fi trista.Priveste partea plina apaharului.Ce faine pozele de la motz!Ce rau imi pare c-am lipsit

Sabina,chiar mi-a fost dor de tine.Felicitari pt.NY!Vezi ,mamico,ca nu te-ai plafonat?La mai mare

Duamna C,te-am ratat la mustatza,cum s-ar zice!Dar ma jur ca data viitoare n-o sa mai scapi!pai sa nu cunoasca si Mihnutzul meu frumusete de trandafirash?Huh?
Si ce-ai draga cu colegul?Bun,am inteles ca-i zgarcit,dar ce alta hiba mai are?

Cuscra,ai fost beton la motul lu’ nor’mea!Iar teutza,o dulceatza!S-o papi nu alta,volanata scumpa!Si Alex s-a facut ditai barbatoiul,nu mai e baietelul ala din iarna!

Tomasa.Si eu as vrea sa ne vedem.Cred ca saptamana viitoare nu mai ratam.Am vb si cu Rox,Sim(acum ca e libera de contract) si cine mai doreste,cine mai pofteste!

Adi,delicioasa reteta,mi-am salvat-o si eu!Poate-l determin si eu pe M sa pape carnitza cu legume,ca nu servim decat borcanele.Facute de mine nu doreste,plus ca le vrea ca si Ghighi extrem de blenduite,de consistentza iaurtului!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Teodora, pe mine nu ma pupi? nu ma feliciti? ca si eu inca rezist...
Papanash, merci pt. PM.
Sabina, eu ma interesez la colegi care vor fi standurile cu prepelite la Indagra, in ce pavilion si mergem la punct ochit.

Fetele, sursa de miere foarte sigura stie cineva? Eu cumparam de la stupina Onea, miere bio certificata dar nu mai raspund la telefon. Tot de la Indagra ii stiam. Si acum vine toamna, o sa ii pot da si Mariei si mi s-au cam terminat rezervele, mai am doar un borcan mititel.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput