Mamici de septembrie - octombrie 2008 (140)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

nici eu n-am facut 3d sau 4d. dr meu a zis ca-i un moft. si cam costisitor moftul asta.

40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

moni_k eu pe langa analizele uzuale am facut toxoplasmoza, citomegalovirus (CMV), rubeola (toate cu IgM si IgG), chlamidia, ureeaplasma, micoplasma, papanicolau, secretie de col si cam atat. Restul cum ar fi VDRL, HIV, listeria (pentru care nu capeti imunitate si trebuie repetata din 2 in 2 luni pe timpul sarcinii) le poti face in primul trimestru din sarcina.

bpaula masuratorile se fac in 2D, imaginile 4D sunt doar asa ca sa-i vezi lui bebe trasaturile sau sa-i vezi miscarile.

maryb 31+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

poze cu mami si bebe

AMR 9 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bpaula

Salutare burtici,

in primul rand va urez la toate sanatate multa, bebei sanatosi si nastere usoara.

Am si eu o intrebare pentru voi ca tot ati ajuns aproape de final si ati trecut prin multe.
Dilema: as putea face ecografia 3D din luna 5 gratuit dar nu si una 4D. Din experienta voastra, s-ar merita sa dau banii pe 4D, (nu stam foarte stralucit cu banii dar nici nu ne-ar lipsi neaparat suma)?

multumesc mult,
Paula

4D e de fapt 3D in miscare, eu zic ca e suficient sa faci 3D-ul mai ales ca iti poate da si poza cu fetisoara bebicului. Si neaparat morfologia fetala, care oricum se face in 2D.

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Pai eu de fapt pentru morfologia fetala ma interesa, dar am ramas cu senzatia, de data trecuta de la medic, ca asta ar trebui facuta in 3D sau 4D.

Acum cred ca m-am mai lamurit putin cu ce mi-ati zis voi. Oricum maine merg la medic si aflu ce am de facut si cand. Si nu mai caut eu dileme de femeie gravida.

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Ramo,de unde ai luat tote cele pt patut?
Ce imi place poza cu bb....si eu as fi vrut sa mi-l i-a asa sau la fatuca dar la mine nu prea intelegi ce se vede,atat am reusit sa vad cum duce o manuta la gurita si isi sugea degetelul,dar nu se vedea fatuca bine .
Se mai face dupa 32 de sapt vreun 3D sau 4D?

31+Sergiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Ramo,de unde ai luat tote cele pt patut?
Ce imi place poza cu bb....si eu as fi vrut sa mi-l i-a asa sau la fatuca dar la mine nu prea intelegi ce se vede,atat am reusit sa vad cum duce o manuta la gurita si isi sugea degetelul,dar nu se vedea fatuca bine .
Se mai face dupa 32 de sapt vreun 3D sau 4D?

31+Sergiu

lenjeria am luat-o din Bulgaria...a fost mult mai ieftina decat la noi...cca 80 ron ...salteluta din Iosia

POZE...POZULICI

38+... Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Am venit si eu de la doctor...imi place tare mult de el ca e un tip destept si destupat!
Am facut si o mica eco..avem chiar si dupa eco de la cabinet (cam...depasit) cu 5 zile mai mult,dar nu estima greutatea....pe net am gasit in jur de 2800 dupa principalele dimensiuni.Col fff scurt si cred ca incepe sa se inmoaie..expresia a fost ca daca ar fi fortat putin nota putea trece prin el.
Nu ne-am intors.....si sunt sanse mari sa ramanem in pozitie pelviana pana la nastere.Desi am inteles ca avut recent un caz de intorcere la 38 de saptamani(prima sarcina, ca si la mine)...deci vedem cum nastem.Deocamdata nu exista disproportie bebe-bazin asa ca putem naste natural.In doua saptamani rediscutam datele problemei.Desi colul nu pare ca mai rezista mai mult de 10 zile, doua saptamani...

Acum: ne-a explicat ca exista doua conceptii.Conceptia veche care spune ca din 37 de saptamani incolo nu mai sunt probleme (cu conditia sa nu fi fost probleme preexistente, adica nu date doar de varsta gestationala) si alta mai noua si mai 'vestica'..35 de saptamani ca termen de la care nu ar trebui sa mai fie probleme...noi suntem in 35+...
Legat de Gynipral:il mai pot lua pana la 37 de saptamani...desi ne-a zis ca daca e sa se declanseze travaliul adevarat nu il opreste Gynipralul...deci daca ar fi sa fie nu pot opri nimic.Oricum mai tarziu de 37 de sapt nici nu se mai pune problema sa il iau pentru ca am trecut si de conceptia veche si pot sa nasc linistita....asta asa, sa impacam si traditional si modern..asa ma incurajez eu.

In concluzie:mergem vinerea viitoare la control daca nu intevine nimic...sper sa ne tina pana atunci ca sa bifam si 37 de saptamani!

Cand ne prezentam la spital: la ruperea apei (care poate insemna fie ca se face balta fie ca incepe sa curga vizibil mai ales la ridicarea din pat..testul tamponului de vata, de care se discuta si aici) sau la contractii regulate.Noua, probabil si datorita pozitiei pelviene, ne-a zis sa mergem la spital si daca sunt doar 4 contractii dar regulate intr-o ora..deci sa nu asteptam cateva ore, ci sa mergem de la inceput daca sesizam regularitate.

Cam atat:vestile nu sunt excelente, dar tinand cont ca nu ma asteptam sa ajungem pana aici..am invatat sa ma multumesc cu mai putin.Atata timp cat nu mai suntem in zona cu risc prea mare.

35+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain_lover spune:

tzitziri, ai spus ca pe net ai gasit 2,800 dupa principalele masuratori, imi poti da si mie un link, ceva te rog mult.

35+ Eva Gabriela
http://md.lilypie.com/Sxzzp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Tzitzi de ce spui ca vestile nu sunt excelente..mie mi se par chiar ff bune,ati depasit perioada cea mai grea,mai aveti o saptamana si sunteti chiar k.Hai ca e bine

Ramo,Lucutta sunt off-topic daca mai sunteti pe net zpuneti-mi voi aveti apa calda ca eu de ieri ioc.

37+bbelina
laura si andy (07.04.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

tzitziri, nu fi pesimista, mai ai putin, de ce sa nu fie vesti bune?! bebe e bine, mai e putin pana la termen, bebe poate se intoarce daca nu e prea mare, chiar si golanul meu ar cam vrea sa se intoarca, cat e de mare(s-a plictisit cu capul in jos si a facut scandal mare intr-o seara, dar nu i-a tinut)

37s+
Mikul Robert Constantin
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/

Mergi la inceput