Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (98)
Raspunsuri - Pagina 11
violetan spune:
Mada, frumoase poze! Ce frumosi si tineri sunteti, iar emily e o bombonica frumoasa rau! Si ce eleganta e in vacantza! Ce margelutze! Dar, mai ales: ce ochishori! Si: ce unghiutze curate! Daca il vezi pe laur in parc te infiori !!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://good-times.webshots.com/album/565597806AagfVt
CarlaV spune:
Buna, raspund si eu din amintiri, intre 2 ture prin oras:
Timi, da, astept sa-mi spui ce faci la sala, o sa am fitness gratuit in vacanta si nu vreau sa stric ceva pe acolo, in caz ca se prinde.
Andreea, eu am pus-o pe Saby pe olita pe la 7 luni si a inceput sa urle, de atunci nu am mai incercat, pediatra ei spune ca pana la un an si jumatate sa nu mai incerc. Asta nu inseamna ca nu mi se da in cap de catre binevoitori: cum, la varsta asta mai face in pampers? ca X si Y fac la oala de la 5-6 luni si la un an deja nu se mai scapa pe ei, tz tz tz... Eu zic ca daca face in pampers si la gradinita si nu mi-o primeste din cauza asta cu atat mai bine, oricum nu vreau sa o dau la gradinita, cel putin la ceea ce ofera acum gradinita. Nu ma stresez, zic eu ca pana la scoala o sa faca si la oala/wc si daca nu, exista scutece toate marimile .
Mada, as vrea si eu sa ne vedem, dar noi ne intoarcem in 21 seara. V-am admirat in poze, sunteti o familie foarte frumoasa.
Saby a mea nu e bilingva in adevaratul sens al cuvantului, dar a auzit destul de mult limbi straine si in casa si la cei cu care lucram si de o vreme vad ca prefera sa spuna unele cuvinte in engleza, ii vin mai repede decat in romana. Cand o ia tati in brate zice UP, cand schimba sanii zice OTHER si cand arata ceva zice THIS sau ASTA. Mai nou, de cand se joaca Maxima a lui Samadhi cu ea, a inceput sa inteleaga germana, nu zice nimic dar face ce i se cere. Am zapacit copilul de cap complet, ne abtinem sa o expunem si la alte limbi ca sa nu ajungem sa nu mai vorbeasca deloc din cauza confuziei.
Pe mine ma zapaceste cu suptul, cand ma gandesc si eu ca se regleaza doar pe 2-3 mese zilnic, cum sta calare pe mine toata ziua, suge 20-30 secunde de la un san si apoi il cere pe celalalt, apoi ii schimba si tot asa. Se urca pe mine si ma dezbraca, n-am cum sa o refuz.
Deschide toate usile de la dulapuri si cele glisante de la bucatarie si apoi arunca lucrurile prin casa. Am zis ca o sa punem cosul de gunoi pe tavan, ca sa nu mai arunce jucariile in el si sa nu mai care ambalaje din el. Si ea incearca sa se imbrace si sa se incalte cu hainele si papucii mei, dar cel mai mult ii place sa se joace cu ojele mele. Am sub dulap o cutie cu multe oje, le scoate de acolo, linge sticlutele, scoate sticlutele din cutiile lor si le amesteca, le cara prin casa, apoi le duce la loc si le pune claie peste gramada. Mi-a gasit prin casa o cutiuta cu oja cu care planificasem sa ma dau si fata a dus-o la loc in cutia mare, ca de acolo era. Evident am ramas cu unghiile nefacute, ca pana m-am prins unde era oja mea deja nu mai aveam timp sa ma pictez.
Deja am mutat jumate din casa pe rafturi sus, unde nu ajunge ea, dar incepe sa ajunga tot mai sus si nu mai am loc sa pun toate obiectele periculoase pentru ea.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
arhdy spune:
Noi stam pe olita de pe la 9 luni. Dimineata cand ne trezim primul lucru care il facem este sa vizitam olita. Si stam pana terminam tot. In timpul zilei o mai pun dar nu foarte des. In general cand suntem acasa si dormim ziua, dupa ce ne trezim, tup pe olita. Si nu are olita cu multe culori sau cu muzicuta sau mai stiu eu de care. Este o olita roz, care are partea din spate mai ridicata, ca un spatar. Asta a ajutat-o la inceput cand era mai mica si nu avea prea multa stabilitate. In schimb i-am dat mereu ceva de joaca cand sta pe olita. Nu de alta, dar se plictiseste si vrea sa se ridice mai inainte. Sau ma ases si eu langa ea si ma joc cu ea.
Bafta multa.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
brazuca25 spune:
Si eu i-am luat olita lui Deni si i-am "demonstrat" noi (mai mult tati ca e mai usurel) cam care e treaba cu ea. A inteles ca se sta pe ea, si cand ii spunem sa il puna pe bebe la olita, il pune- mai degraba il arunca cu capul in jos in olita. Dar ea sa faca la ea nu a binevoit pana acum. Ea sta pe marginea olitei cu fundul si cu picioarele inauntru si se uita la noi...cam asta e folosinta pe care am dat-o noi la oala pana acum. Ar cam fi cazul sa mai insist, ca eu ma tem de infectiile ei urinare si vreau sa scapam de pampersii astia mai repede. Dar parca nu prea am asa tragere de inima sa insist ca vad ca nici o treaba nu are cu ea. Astept sa ma mai eliberez umpik si o sa mai incerc.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
arhdy spune:
Si am uitat sa spun. Nu am renuntat la pampers. Nici nu avem cum asa devreme. Oricat am vrea noi nu poti un copil de 1 an sa-l faci constient de ce face. Eu vorbesc foarte mult cu ea si ii explic de fiecare data ce facem. Dar asta nu inseamna ca ma astept sa scapam repede de pampers. Chiar daca folosim olita. Asta o facem deoarece mai economisim la capitolul scutece, ne obisnuim deja cu olita si in plus deja la scaunul de dimineata face mult si ar fi foarte incomod si nu mai spun cat de neplacut sa-l faca in scutec.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
monicabo spune:
Buna!
Si eu o s pun zilele astea poze pe site. Ceva ceva am gasit si pe aparatul nostru, pe celalalt card care nu s-a busit...
Va cer permisiunea, daca se poate, sa pun si ceva poze de pe siteurile voastre la Andreea pe site, mai ales poze in care apare si ea...sa ramana amintire de la intalnirea copiilor. Sper sa nu va suparati...
Si sper sa mai fie intalniri..
Cu olita...eu am mai pus-o pe Andreea, s-a mai nimerit sa si faca cateceva... am pus-o mai mult pt a se pbisnui cu obiectul, sta cat vrea ea, daca nu vrea deloc, nu sta si gata. Daca o nimeresc, si ea simte "ceva" la popou, sta, si dupa putin timp, o vad ca se screme si iese kk...Daca simte ca nu-i vine nu are rabdare. In rest, studiaza olita, se uita la ea.... Acu' nici nu stiu daca am procedat ok sau , oricum, nu o oblig sa stea....caci normal, nu am vrut sa o traumatizez sau ceva Doamne fereste...
Anya, alina, si Andreea suge degetelul, insa doar cand vrea sa adoarma, si dupa aceea si-l scoate, dupa ce a adormit, sau cand e obosita si cere la mine in brate, se joaca cu parul meu, si isi baga degetul in gura....nu stiu ce anume semnifica asta...insa cam atat, astea sunt momentele. Suzeta nu a avut niciodata, nici la 1-2 luni, nici pe la 5-6 luni... Pe urma nu a incercat.
Am lasat-o asa...sper sa se dezobisnuiasca cat de curand, adica nu la o varsta prea inaintata... caci la fel, probleme cu chestia asta au ceilaalti de prin parc, care imi tot dau example de copii care au supt degetul pana la 5 ani, pana la 7 ani, ba chiar si pana la 10-11 ani... Sper sa nu fie asa si la noi...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 28+ Ana Maria
valen spune:
Salutare!!!M-am uitat si eu pe pozele de la intalnire si am vazut mamici slabe (chiar, ce va tot trebuie cure de slabire?)si copii frumosi si veseli. Mada, drum bun spre Romania; a crescut mult Emily dar este la fel de frumoasa cum o stiu. Alina.a si Ines isi suge degetele de zor (mijlociul si inelarul de la mana dreapta); asa a facut de cand s-a nascut iar in primele luni de viata era in permanenta cu ele in gura. Acum a inceput sa mai renunte si le suge doar cand ii e somn insa nu-mi place deloc; cum zici si tu, unghiile parca nici nu mai cresc, degetele sunt rosii si turtite...I-am cumparat o oja speciala dar mi-e teama s-o incerc pt. ca simt eu asa ca n-o sa renunte, adica nu imi imaginez cum altfel o sa adoarma. Era la un moment dat un subiect pe forum despre copii care-si sug degetele si erau fete care scriau ca-i boala grea si ca au soti care-si sug degetele impreuna cu copiii deci eu una ma cam tem de apucatura asta dar deocamdata simt ca nu-i momentul sa intervin. (stiu ca apogeul suptului de deget a fost cand ne-am intors din Romania si a inceput gradinita...le sugea in permanenta, aproape ca nu-i puteam da sa manance).
nma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arhdy Fetelor am aflat azi de Tichetele de cresa. Stie cineva mai mult? Eu am gasit legea si intradevar, daca ne intoarcem mai devreme de 2 ani (respectiv 3 ani) la munca avem dreptul la tichete de cresa. Am anuntat deja la munca si mi-au spus ca se intereseaza si imi raspund, dar vreau sa aflu eu mai multe sa fiu pregatita in caz de raspuns negativ. Cine stie mai mult de atat sau cine ia aceste tichete????? Diana si Cristiana Maria (30.07.07) |
Gasesti ceva informatii www.juridice.ro/lege_9/legi-noi/tichete-masa-tichete-cresa-semestrul-ii-2008.html" target="_blank">aici
LEGE nr. 193 din 17 mai 2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1
Societatile comerciale, regiile autonome, societatile si companiile nationale, institutiile din sectorul bugetar, unitatile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care încadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou si a tichetelor de cresa.
Art. 2
(1)Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.
(2)Angajatii care beneficiaza de tichetele cadou pot beneficia si de tichetele de cresa.
Art. 3
(1)Tichetele de cresa se acorda angajatilor din cadrul unitatilor prevazute la art. 1.
(2)Suma individuala acordata pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 3 ani sub forma tichetelor de cresa se asigura integral din costuri de catre angajator.
Art. 4
(1)Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au încredintat copii spre crestere si educare ori în plasament familial, pe baza livretului de familie.
(2)Tichetele de cresa se acorda în limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor locale, pentru unitatile din sectorul bugetar si, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat.
(3)Tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv de pâna la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
(4)Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, si cu stimulentul care se acorda la reluarea activitatii în conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, cu modificarile ulterioare.
Art. 5
(1)Tichetele cadou si tichetele de cresa se emit de catre unitatile cu activitate specializata în domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite în continuare unitati emitente.
(2)Unitatile emitente desfasoara activitatea prevazuta la alin. (1) numai pe baza autorizatiei de functionare acordate de Ministerul Finantelor Publice. Autorizatia de functionare se acorda potrivit criteriilor stabilite de Ministerul Finantelor Publice, astfel încât sa se asigure dezvoltarea concurentiala a serviciilor prevazute de prezenta lege.
(3)Unitatile care emit tichete cadou si tichete de cresa sunt obligate sa ia masurile necesare pentru asigurarea circulatiei acestora în conditii de siguranta.
Art. 6
Fiecare tichet cadou sau tichet de cresa este valabil numai daca are înscris numarul sub care a fost înseriat de catre unitatea emitenta si daca cuprinde cel putin urmatoarele:
a)numele si adresa emitentului;
b)valoarea nominala a tichetului;
c)date referitoare la perioada de valabilitate;
d)spatiu pentru înscrierea numelui si a prenumelui salariatului care este în drept sa utilizeze tichetul de cresa;
e)spatiu destinat înscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii la care tichetul a fost utilizat.
Art. 7
(1)Valoarea nominala a tichetelor de cresa, la data intrarii în vigoare a prezentei legi, este în suma de 300 lei (RON) pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa.
(2)Valoarea sumei lunare acordate sub forma de tichete de cresa, prevazuta la alin. (1), se indexeaza semestrial cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica.
(3)Valoarea unui tichet cadou, precum si a unui tichet de cresa este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON).
Art. 8 Angajatorul care achizitioneaza direct de la o unitate emitenta necesarul de tichete cadou/tichete de cresa achita prin transfer bancar atât contravaloarea nominala a tichetelor cadou, respectiv a tichetelor de cresa, cât si pretul imprimatului reprezentând tichetul cadou sau tichetul de cresa, înainte de livrare.
Art. 9
Angajatorul distribuie salariatilor tichete de cresa lunar.
Art. 10
(1)Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este înscris copilul salariatului.
(2)Tichetele de cresa pot fi utilizate în relatia cu cresele cu care unitatile emitente au contractat prestarea serviciilor respective.
(3)Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul cadou/tichetul de cresa.
Art. 11
(1)Angajatorul împreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantul salariatilor stabilesc de comun acord unitatea emitenta a tichetelor de cresa cu care vor contracta prestarea serviciilor corespunzatoare si a tichetelor cadou în cazul cheltuielilor sociale.
(2)Unitatile emitente au obligatia de a transmite angajatorilor lista unitatilor corespunzatoare retelei utilizate, la care salariatii pot folosi tichete cadou si tichete de cresa. La stabilirea acestor unitati va fi avuta în vedere calitatea serviciilor.
(3)Decontarea tichetelor cadou/tichetelor de cresa între magazine, crese sau alte unitati educationale, organizate potrivit prevederilor legale, si unitatile emitente ale tichetelor cadou/tichetelor de cresa se face numai prin intermediul unitatilor bancare. Acelasi regim de decontare se va aplica si în cazul relatiei dintre angajator si unitatea emitenta.
(4)Sumele corespunzatoare valorii nominale a tichetelor cadou si a tichetelor de cresa trebuie derulate în conturi bancare specifice, cu garantie de disponibilitate imediata.
Art. 12
(1)Sumele corespunzatoare tichetelor de cresa acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevazute la art. 7, se încadreaza în categoria cheltuielilor sociale deductibile limitate, în conformitate cu dispozitiile art. 21 alin. (3) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2)Sumele corespunzatoare tichetelor cadou si tichetelor de cresa acordate de angajator nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina în raport cu venitul salarial.
Art. 13
Comercializarea de catre salariati si de catre unitatile educationale a tichetelor cadou si a tichetelor de cresa contra unei fractiuni de pret sau a altor servicii decât cele stabilite prin prezenta lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei (RON) la 1.000 lei (RON).
Art. 14
Constatarea contraventiei prevazute la art. 13, precum si aplicarea amenzilor contraventionale se fac de catre personalul împuternicit al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al directiilor de munca, solidaritate sociala si familie teritoriale, respectiv a municipiului Bucuresti.
Art. 15
Prevederile art. 13 se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 16
În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va elabora normele metodologice de aplicare, aprobate prin hotarare a Guvernului.
****
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
BOGDAN OLTEANU
PRESEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU
Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 446 din data de 23 mai 2006
Nico, mami de Andra si Alex
Timi07 spune:
nma & valen bine-ati revenit pe la noi
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Timi fie-mea se atasase intr-o perioada de muslin square dar nu stiu de ce i-a trecut. Bine ea e atasata de mine, seara din cand in cand zice tac'so sa o luam in pat cu noi si se intoarce asa pe-o parte, ma ia de gat si zambeste in somn satisfacator. Mor de dragul ei. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
muslin square nu prea-i plac din cauza ca n-au etichetele mai ferme si nu le poate prinde cum trebuie.
Te cred si eu ca te topesti de dragul ei mai ales cand e asa dragastoasa.
A mea cand se rasfata si-i zic sa se culce odata ca mi-e somn si mie imi da eticheta sa o cioflai poate adorm si o las in pace. Nu vrea sa doarma cu noi in pat, nici in camera nu ne poate suferi ...sa vedem ce facem cand vin ai mei si chiar trebe sa dormim cu ea in camera. Vinerea trecuta am fost in extaz ca a dormit cu mine in pat un pic la pranz si ma tinea de mana si mi-a zambit asa de frumos cand s-a trezit. Eh e fetita mare ii trbuie independenta, spatiu personal si alte cele.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe