Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (131)
Raspunsuri - Pagina 20
dia_filipas spune:
Daca i-am dat deja bonisan, pot sa-i mai dau si DEBRIDAT, sau tre' sa treaca ceva timp?
Dia mami de
Miruna 15.07.2008
poze
poze burtika
Yael spune:
Vreau sa-mi i-au si eu la revedere de la Odisee, mai ales ca e ultima oara cand mai trec p-aici...
Ultima si a 3-a oara... 
Ne vedem la Scutecele! Iar o i-au de la capat... A 3-a oara![]()
Noi acum un an am venit in Finlanda, am riscat, cu 2 copii mici dupa noi... Insa acum totul e perfect pot spune, multumim lui D-zeu... Suntem multumiti. Stiu ca am fost nebuni s-o taiem asa cu 2 copii mici dupa noi, insa daca nu risti, nu ai. Ma intelegeti. Acum pt. nimic in lume n-as mai pleca de aici, e o tara perfecta pt. noi (mai greu e ca bautul asta... ca sa ma exprim frumos... insa sa speram ca se va schimba situatia -masuri se tot iau, de la 1 Sept. mai scumpeste iar bautura cu 10%).
Va pupic, si ne vedem la Scutece. Sper ca mai des. Eu va citesc tot timpul, imi sunteti dragi... si mereu vreau sa raspund... dar nu am timp, iar cand zic ca am -nu mai retin exact ce am de zis...
A, vroiam sa va intreb de ce dati ceiuc la bebei? Ceaiul il preparati cu apa, nu? Daca e, de ce nu le dati doar apa? De ce mai adaugati si ceaiul ala dulce? Normal apoi sa prefere ceaiul, dulcele si nu laptele... Eu nu vreau s-o invat de pe-acum cu gustul de dulce (oricum, n-are nevoie decat de lapte acum); pe la 3 luni jumate, 4 am sa incep diversificarea cu legume (morcovel) si apoi ceva fructe... Voi?
&
I, J
4v6kk, N
3v & E
1kk
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)
anaxena spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dia_filipas Fetelor ![]() !Azi Miruna s-a purtat tare ciudat...a plans intr-una, cand ii dadeam de papa de la san tragea cu pofta de cateva ori dupa care il scuipa, am crezut ca nu-i ajunge asa ca i-am facut formula, dar facea la fel si cu asta...a apucat sa manance ceva, mai mult fortat, a si borat dupa fiecare masa, de dormit nu a dormit, si palnge intr-una. Se consoleaza plimbata in brate, da nu pt. mult timp, ca tot mai maraie. Se vede ca ii e somn, dar nu reuseste sa adoarma. I-am dat Bonnisan contra colicilor, ca se mai si scremea. Ce ar putea avea oare???Acu sta la sotul in brate si maraie la propriu. La mine inbrate statea cu capu pe umar, si-l ridica brusc si cadea inapoi si incepea sa maraie. Doamne, ca mi se pare taaare ciudat comportamentul ei. Dia mami de Miruna 15.07.2008poze poze burtika |
a mea a avut acelashi comportament azi...nu m-am inteles deloc cu ea..plangea,de fapt urla fara motiv...m-a adus in pragul disperarii,intr-un final a adormit
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
ankuta_1982 spune:
a mea si acum plange nu se mai linisteste i-am dat de toate nu mai stiu ce sa fac HELP meeee! noroc ca acum a venit sotul si mai sta si el o tura cu ea ca altfel o luam razna!
ankuta
ankuta_1982 spune:
mie la farmacie mi-a spus sa nu-i dau debridat ca e pt copii mai mari voi de la ce varsta ii dati? si are vre-un efect ca sa nu-l iau si pe ala degeaba ca-mi deschid in curand o mica farmacie cu solutii pt colicii pana acum am luat aproape de toate, de la ceaiuri pana la tot soiul de picaturi!
ankuta
boticelina spune:
Ankutza, in ordine: Sab Simplex, Bonisan, Espumisan, Gripe Water, Baby Calm, Baby Drink. Debridatul stiam ca se da numai la recomandarea medicului ca e mai "medicament" decat astealalte.
Apoi, prosopel cald la burtica, foehn cald la burtica, pus bebe piele pe piele, burtica pe burtica la mami/tati (cineva mai pozitiv si mai odihnit - conteaza si psihicul celui care are grija de bebe), plimbat bebe cu capul in palma si burtica in jos pe antebrat (un fel de avion asa), dat drumul la o sursa de zgomot: apa, aspirator, radio intre posturi pe fashait, aburit cu suzeta daca tine, macar cateva minutele ca uneori de la durerea de burtica pling apoi obosesc si nu mai plang de burtica ci de oboseala...
Fetele, azi e luna noua, poate o fi ceva in aer ca si noi am avut o repriza de plans absolut inconsolabil azi intre 6 si 9 seara. Sau se schimba vremea si e presiunea atmosferica... incerc si io sa-mi aburesc psihicul cu ceva, for my sanity ![]()
Ileano eu cred ca e nevoie sa vina cineva la tine in cursul saptamanii macar cateva ore, macar intr-o singura zi
Eu am facut o conventie cu mama si vine lunea si vinerea si sta cu mine 5-6 ore, timp in care ori face curat, ori mergem la cumparaturi, ne plimbam cu masina, am fost de-am si spalat "za kar" cu fata cu tot, am fost senzatia spalatoriei [;), dar si daca e obosita si doar face o baie si doarme o ora, faptul ca e cu mine in casa ma face sa ma simt mai stapina pe mine si pe situatie, stiu ca daca vreau sa fac o baie mai lunga nu mai trebuie sa stau cu urechea ciulita in monitor ci pot sa-i pasez fata si sa fac lacaraie in baie ![]()
N-ai putea ruga vreo rubedenie sa vina de exemplu miercurea cateva ore? Asa in we esti cu sotul dar si la mijlocul saptamanii e cineva caruia i-l poti lasa pe Vladut si sa faci si tu o baie cu spume.
Of, as fi avut mai multe de povestit dar ma ispiteste patutul...
Dar tot ma destainuiesc, sper sa nu ma criticati prea tare... fetele, iubitele, eu nu vreau sa dorm separat de gargaritza, toata lumea imi explica ce bine va fi cand va dormi singura, mama imi tot spune ca de la 3 luni s-o culc la ea in camera dar eu simt ca nu vreau sa fac asta, vreau sa fie linga mine, s-o miros in somn, si-acum o adulmec de cate ori am ocazia, caut de zor de vreo saptamana saltele relaxa pe net sa schimb salteaua de la patul meu ca asta-i plina de gropi dar mi-e si frica sa deschid subiectul cu taica-meu ca mi-e c-o sa-mi sara in cap...
Ce sa fac? Argumentu' cu patu conjugal pica din start... 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
boticelina spune:
Ankutza si am uitat sa zic, daca nimic nu tine, incearca sa elimini cateva zile, 3-4, orice produs lactat din alimentatia ta...
Iti zic din ce-am mai citit si intalnit pe aici.
Am mai pus laba pe o carte despre diversificare, vreti s-o trimit pe mailul comun? Pare de bun simt asa la prima rafoire ![]()
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
ileanna spune:
Aoleu Ankutooo vai de capul tau. Daca te intelege cineva, eu is aia si inca nu stau asa de rau ca tine ... Poate n-ar trebui sa-ti spun asta dar ... din cate stiu eu, si doctori si prietene ... daca ai copil cu colici din alea rele ... nu prea trec cu nimic
. Trebuie doar sa te gandesti ca va trece timpul si toate astea vor fi o amintire si te vei juca fericita cu copilul tau. Cel mai rau este dpdv psihic pt mama pt ca ajungi la DISPERAREEE. Tb sa te gandesti ca oricat de tare ar plange copilul ... NU I SE INTAMPLA NIMIC. Este sanatos. Eu asa am citit pe niste site-uri (bine, daca mai are si varsaturi si febra atunci tb chemat dr).
Incearca si foeh-ul ... aer cald pe burtica. Fetele astea cate iti spun ce a mers la ele ... crede-ma ca nu au copil cu colici sau daca au, sunt colici din alea slabe.
dia uite ca poate chiar e ceva in atmosfera. Daca si boti si anaxena se plang ...
boti n-am nici o ruda in Buc decat soacra-mea care abia merge singura. Si nici in we nu e mare scofala ca nu pot lasa copilul cu barbate-meu. Adik daca e cuminte copilul da, no problem dar altfel nu faca fatza psihic - se enerveaza si isi pierde rabdarea si imi e mila de amandoi (si de el si de copil) ... uff numa' de mine nu. Mai sta vinerea si sambata noaptea cu el si eu dorm in alta camera. Dar azi noapte tot eu am stat pt ca uite ... desi macar noptile imi dormea, azi noapte nu a fost cazul. Asa k l-am tinut in alta camera cu mine. Sper sa fie de la luna plina cum zici tu.
La mine singura solutie e sa-mi iau pe cineva cu bani si inca nu m-am decis pt ca nu-mi plac decat f putini oameni pe lumea asta (asha ... incat sa-i tin in casa cu mine
)
Va pup fetelor si multumesc lui Dd ca existati!!!
http://community.webshots.com/user/my_margaret
pica1 spune:
Daca tot m-am trezit devreme am zis sa mai scriu cite ceva. Citind ce ati scris mi-am dat seama ca sunt o norocoasa care are un copil foarte cuminte care se limiteaza la ce ar trebui sa faca un bb mic: sa manince sa doarma si sa isi faca nevoile, nu trebuie tinut in brate, leganat sau sa il scarpini prea mult...Il mai iau linga mine ca imi este tare drag. Din comoditate pt. mine are un pat lipit de patul meu in care doarme noapte si in restul zilei doarme fie la el in camera fie in living, iar asta tot in patuturile lui...
Ce a insemnat odiseea pt mine?? Pai incep cu inceputul. Primele 4 saptamini au trecut repede...Pe urma i-am facut cea mai mare surpriza lui tati care abia afla ca va avea un nou job, cel de tatic. Asta se intampla la incaputul lui decembrie, iar la sfirsitul lui decembrie Sebi isi face simtita aparitia cind mami a decis ca vacanta de iarna, pe care o petreceam in New York sa se scurteze brusc ca nu se simtea in siguranta departe de casa....Saptaminile care urmau sa vina aveau sa fie cele mai minunate saptamini, cu sentimente si simtiri unele mai neintilnite ca altele, mai bizare sau fericite. In fiecare saptamina vedeam cu creste puiul meu, odata cu burtica de care eram foarte mindra, o aratam la toata lumea, lasam sa fie mingiata de cine vroia sau avea curiozitate, il puneam pe tati sa vorbeasca cu ea si sa o pupe inainte de apleca la serviciu si dupa ce venea.
Pe la 32 de saptamini s-a abatut o veste rea asupra noastra, eram susceptibila de nastere prematura cu sanse de 50% de a duce sarcina la tremen. A urmat 1 saptamina in care nu m-am miscat din pat decit pina la toaleta, urmata de 1 luna in care coboram 1 data pe zi sa stau 2 ore incurte, dupa care ne-am revenit la normal... ne-am urcat in masina, am batut magazinele, ne-am certat cu soferii in trafic ca poate poate Sebi vrea sa o vada pe mama inainte de a pleca in concediu.... dar nimic...el vroia sa vina exact cum imi spusese tati pe 31 iulie 2008, dupa un travaliu de 12 ore fara nici o durere si o nastere la fel.
Aceasta a fost odiseea mea in 40 (de fapt 38) de saptamini, pe scurt CEA MAI DEOSEBITA PERIOADA DIN VIATA MEA, iar pentru ea trebuie sa va multumesc si voua proaspetelor mamici care ati fost o oaza de liniste in intemperiile inevitabile ale acestei perioade.
SEBASTIAN (31.07.08)
http://sebastianripa.photoshop.com