Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 23
Raspunsuri - Pagina 18
AYUMI spune:
Elyanne,sper sa nu fie ceva grav.
Noi acum ne pregatim sa mergem la doctor,avem controlul de un an(ca de-abia saptamana trecuta au facut un an corectat).Revin mai tarziu.
dalina2x2 spune:
3in1, si eu stiu prin ce treci. Eu nu am mama langa mine, e la 300 km departare, iar soacra - daca nu o vizitam noi, sa ne fie de bine! (n-a mai fost la noi i casa de la ziua fetitelor, din iunie!!)
Si, asa cum au spus fetele, ai incredere ca va fi bine. Cu siguranta! Dar asta dupa cei doi ani ai printeselor... (incurajator, nu?!?...) Atunci vor fi si ele mai maricele si vei putea sa-l lasi pe tati cu ele fara sa-i mai fie frica de ele (nu stiai ca barbatii ocolesc bebelusii din cauza ca le e frica, pur si simlplu, ca nu fac fata la eventuale probleme??)
Si sa-ti mai zic ceva, din experienta mea: nici al meu nu era de acord cu gandurile mele de a iesi un pic, se criza tot si pana la urma terminam plangand si nervoasa ca eu le duc pe toate si nici macar el nu ma intelege... stiu. Dar, odata, m-am enervat si nu l-am mai intrebat, nu l-am mai rugat; i-am zis:"stai cu ele o ora - doua ca nu mai pot! Daca nu ies acuma, ajung la nebuni!!!" Asa ca i-am lasat biletul cu tot ce trebuia sa faca (scris dinainte, sa nu mai stai sa-i scrii si sa-i spui, ca nu mai pleci!) si i-am zis ca daca mai are nevoie de ceva, am telefonul cu mine, sa ma sune! Si chiar daca plang, sa le ia si el in brate cand pe una, cand pe alta, sa se joace cu amandoua si sa le linisteasca, vede el, ca doar si el e parintele lor! Ce, eu cum pot si ma pricep singura, de-atatea ori??!? N-o sa moara din atata! Ba chiar o sa-si intareasca si el un pic legatura cu "progeniturile" neamului lui! (am fost un pic sarcastica la asta dar, pana la urma, asta-i adevarul!)
Si am plecat! N-am facut nimic in special, mi-aduc aminte ca era o zi urata.. dar am fost pe la piata, am mai cumparat cate ceva, am mai intrat si eu in cate-un magazin - SINGURA!!!! - sa-mi spal ochii si m-am intors foaaaaaarte relaxata. La intoarcere l-am imbratisat zambind si i-am zis 'multumesc mult, nici nu stii ce a insemnat asta pentru mine!" Sa stii ca, in timp, chestiile astea s-au repetat, pentru ca vedea ce bine dispusa ma intorceam! Si,chiar daca plecasem trantind usa, l-a impresionat cat de mult m-a ajutat un timp atat de scurt! (incepe si tu cu o ora, sa nu i se para prea greu, pana se obisnuieste! )
Sper sa dea rezultate! Sa ne povestesti!
In ceea ce priveste ajutatul, eu nu faceam aproape nimic (cu fetitele) fara el. De gatit gateam, de pregatit laptele le pregateam (sau papica), dar de schimbat scutec sau hainute era si el la datorie! Pentru ca ii spuneam intotdeauna ca-s si copiii lui, nu numai ai mei, ca doar nu i-am facut singura! (mai apelam cateodata si la "sentiment", spunandu-i" Nu ti-e mila de ele?? hai ca de mine nu-ti e, am inteles, dar macar de ele sti fie, sa nu stea cu pishu sau kk la fundulet".. si ma faceam ca in momentul ala am si eu o urgenta, sa fac ceva mancare la bucatarie... ii ziceam: vezi? si eu fac ceva pentru ele: mancare; sau spal, sau intind rufe... de toate! si astea trebuie facute! Ia pune-te doar o zi in locul meu!!" (si chestiile astea i le spuneam oridecateori se ivea ocazia, ca doar "repetitia e mama-nvataturii!"
Acuma plec si cate-o jumatate de zi, au fost cazuri in care le-a dat singur sa pape la amandoua (bine-nteles, cu strambaturile de rigoare, dar macar a stat! Ca doar sunt copiii lui, nu?!?) Ce-ar insemna sa ma supar si eu ca ma lasa el singura cu ele si trebuie sa ma descurc singura?? Si sa mai fac si restul pe deasupra??
Hai ca am comentat, nu gluma!...
Despre noi, ce sa mai zic?? N-am mai intrat de-un secol, sunt atat de ocupata si obosita... Ma omor cu finalizarea planificarilor, luni imi vine si inspectia la clasa (parca v-am zis: m-am inscris la grad), asa ca sunt terminata! Am ore dupa-amiaza; dimineata gatesc, plec la scoala, vin ametita (am o clasa foarte "faina", doar doua fete si restul baieti si-s rai de mama focului!). M-apuc sa pun la spalat, sa strang rufe, sa fac ordine prin casa, sa le dau sa manance, (vasele le spala Alex, asta-i regula!!), apoi mergem cu ele pe-afara. Venim cand e intuneric, le spal, ne mai jucam un pic, le dam sa manance si le culcam. Daca mai am chef mai mananc si eu, daca nu, abia astept sa ma pun in pat, ca-s franta!
Bombonicile sunt bine, le-a curs un pic nasucul acum cateva zile dar nimic mai mult. Le-am luat Imunogrip Junior (sirop).
In rest, vorbesc din ce in ce mai multe, canta, danseaza... mi-e un dor de ele cand sunt la servici...
La olita - tot sporadic...
Cam atat, va pup pe toate si aveti mare grija de voi, de burtici si de pitici!! (m-apuc sa mai citesc si din urma )
dalina2x2 spune:
WOOOOW!!! Luminita, felicitari!!!!
Acuma am citi despre voi!.. Ce baietei mairi ai facut!!! Se vede rezultatul faptului c-ai avut grija de voi!!
Tuculucu, FELICITARI si voua!!!
Sa va traiasca minuile si sa aiba noroc!! Sanatate cu carul si viata lunga le uram din tot sufletul!!!
IonescuOana spune:
3 in 1 in primul rand ai un nick superb!
Stai linistita ca si la altii e la fel: mama ma mai ajuta dar cat o tineau si pe ea puterile, sotul se tot eschiva, tot timpul avea ceva mai important de facut - iar soacra merita amintita numai ca sa ii fie batut obrazul: a durut-o-n fund, pleca linistita in concedii.
INsa mi-a dat Dumnezeu putere si sanatate ca sa trec de perioada de pana la 6 luni iar dupa aceea cand dormeam in sfarsit mai bine noaptea mi s-a parut ca parca sunt in Rai!
Acum avem aproape un an si jumatate si nu pot sa-ti spun decat ca timpul trece, copiii cresc si vei vedea ca satisfactiile merita tot efortul!
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O S-O IA CINEVA!
mamaana spune:
dalina bafta la inspectie! asa repede se fac acum inspectiile de grad? 'pe vremea mea' erau cam in trim 2 sau inceputul la trim 3
se mai fac mese pe urma?
eu am racit, tudor e si el racit, azi sta acasa, noroc ca fetele sunt bine; maine muncesc de acasa ca avem numai jumatate de zi si nu are rost sa bat drumul pana la munca
petrean spune:
Buna seara!ati vazut fetelor ca a castigat mamica cu tripletele din Alba?a castigat dreptul de a primi indemnizatia inclusiv retroactiv?acum statul e obligat sa le restituie tuturor parintilor banii:) e o veste super pentru parintii de gemeni tripleti.
Bogdana
17+ Andrei Luca -15.12.2006
POZE
3in1 spune:
Buna ziua fetelor,
Va multumesc mult pt raspunsuri si incurajari.
Am clarificat situatia cu sotul meu. Am cazut de acord, ca nu avem ajutor din exterior deci trebuie sa ne organizam sa ne fie bine. Mi-a promis ca ma ajuta mai mult, numai sa-i zic ce trebuie sa faca, ca el "nu e cititor de ganduri"(a se intelege ca e barbat). Ne-am decis sa cautam o bona, care sa stea din cand in cand cu copii, cand avem si noi chef sa iesim un picut, sa ne relaxam.
Dupa ce am citit postarile voastre am vazut ca nu sunt singura si nu sunt slaba, ca toate ati trecut la un moment dat prin momente grele.
Va multumesc inca odata pt sfaturi.
http://picasaweb.google.ro/treiinunu/AbiTami
elyanne spune:
Evident ca Andreiu nu se putea lasa mai prejos... si a facut-o bruuusc si dintr-o data calumea... A vomat de vreo 5-6 ori de aseara pana spre dimineata... pur si simplu in somn... apoi a facut si febra... evident ca noaptea... si intr-un final are si muci Elena incepe sa tuseasca...
Asa ca n-am alta solutie decat sa merg la pediatru, decat sa faca cine stie ce... oricat as vrea io sa nu ajungem la antibiotic... nu pot sa stau asa...
3in1 bravo! De cele mai multe ori asta-i problema... lipsa de comunicare... Si al meu zice la fel cand trantesc i bufnesc ca numai io fac si dreg... si ca nu ma ajuta... dar mi-ai spus?
Mie mi se pare evident ca am nevoie de ajutor... insa el e pe alta lume... Asa ca m-am invatat... ii spun ce vreau
Concurs "Mirese cu stil si farmec" ... s-a dat startul !!! Nasa la nunta surioarei: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha2.jpg
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Ennni spune:
fetelor
Am fost azi la eco morfofetala, bebeii sunt bine, foarte activi, toate organele ok. Si.......................
amandoi sunt cu puta . Eu ma bucur cel mai tare ca sunt sanatosi, in rest nu conteaza. Si mai e o chestie, nici cum nu gaseam nume de fata sa-mi placa. Eeeee, acum s-a rezolvat problema. Voi fi soacra cu 2 nurori, sper sa nu patesc ca soacra cu trei nurori
Eni 18+
Ennni spune:
Si inca ceva, am uitat sa va spun. Cica "placenta praevia centrala a primului fat". Dr. a spus ca nu trebuie sa ma speriu deocamdata, ca de cele mai multe ori placenta se deplaseaza pe masura ce creste sarcina, doar sa fiu atenta sa nu fac efort fizic. Dureri sub burta sau sangerari nu am avut si nu am deloc, dar parca totusi m-a pus pe ganduri. La voi cum e sau cum a fost? Eu sper sa fie bine, nu vreau sa ma gandesc la ceva rau, desi am citit cate ceva despre placenta praevia si nu prea e de bine daca ramane asa.
Eni 18+