Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 23

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Buna fetelor,

Nici nu stiu de unde sa incep.
Sunt obosita si suparata. Vreau putina odihna. De 6 luni de cand s-au nascut copilasii, fug de dimineata pana seara. Le dau mancare, spalat, calcat, curatenie, cumparaturi, plimbare cu pitici. Asta e programul meu zilnic. De 6 luni nimeni nu le-a scos la plimbare, nimeni nu face curatenie etc. Sotul ma ajuta sa le hranesc cateodata, dar in rest nimic. Nici un scutec nu schimba. Mama mea ne face mancare cateodata, dar si ea e bolnava (operata de 3 ori in decurs de 8 ani).Soacra mea nici nu merita sa fie amintita. Ea vine cu sfaturi ... si atat. Locuieste la 2 strazi de noi, dar ajunge pe la noi de doua ori pe luna. Sta cate jumatate de ora, timp in care nervii mei ajung la pamant pt ca nu pot sa fac nici o replica la sfaturile (a se intelege prostii) ei.
In concluzie nu am timp de nimic. Toate prietenele au disparut, de cateva luni nimeni nu m-a sunat, nici macar sa intrebe ce fac. Sotul nu ma intelege, zice ca sunt mofturi ceea ce vreau eu, si anume putina odihna, cate o iesire singura macar sa casc ochii la vitrine cateodata.
Poate unele dintre voi ma vor critica si vor spune ca nu sunt o mama buna pt ca vreau si eu ceva numai pt mine, dar asta e. Macar aici m-am descarcat un picut.
Va multumesc ca m-ati ascultat (citit).

http://picasaweb.google.ro/treiinunu/AbiTami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

Of 3in1, imi pare rau ca esti asa de necajita. Orice mama are nevoie de ajutor (nu de sfaturi inutile)... vag te inteleg ... si mie mi-a fost greu cu unul si am avut si ajutor ... imi inchipui cum e fara ajutor...

Cred ca si celelalte fete vor fi de acord cu mine ... ca e ok sa scrii aici, macar pentru a te descarca daca mai mult ajutor nu putem sa-ti dam.

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

3in1,parca ma vad pe mine in urma cu cateva luni!Doar ca eu nu o am pe mama pe-aici,nu am nici soacra si ,si pe mine,prietenele m-au parasit.Bebeii mei fiind nascuti prematur am avut multe probleme cu ei,le faceam si clisma in fiecare zi,trebuia sa le dau tot felul de medicamente,pana in primavara nu am avut voie sa ii scot afara...Doamne,ce greu a fost!Trecusera si 2 luni dar eu nu ieseam decat pe balcon.Acum cand ma uit la ei si ii vad ca se joaca si rad,imi dau lacrimile de bucurie.Nu stiu cand a trecut timpul.
Nu stiu daca te-am ajutat prin ce ti-am scris,nu sunt o mare priceputa in a da sfaturi,dar sa stii ca inteleg ce greu iti este.Vor veni si momentele bune si iti vei aminti cu drag de zilele astea.Noi suntem aici,langa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

3in1, nici eu nu stiu ce mari sfaturi sa-ti dau, mai ales ca experienta mea de mamica de gemenei de abia acum incepe... dar iti spun ca nici la mine nu e usor, desi eu am parte de ajutor - chiar daca si acest ajutor se acorda cu ochi dati peste cap, ca si cand ar fi o obligatie... Asa ca, putintel te inteleg...

Incearca totusi sa te ajuti singura, altfel se pare ca nu iti va fi usor. Asa cum ai tinut fraiele pana acum, fa-o si de acum inainte! Ia decizii singurica - angajeaza o bona/vecina cateva ore pe saptamana macar - sotul nu ar trebui sa fie impotriva, daca el oricum nu te poate ajuta... cat despre altii si sfaturile lor, incearca sa ii ignori. Du-te si culca-te, mimeaza o durere de cap cand vine socrela, orice numai sa nu o asculti.... si nu te necaji, nu esti deloc o mama rea, nu mai spune asta - simplul fapt ca pana acum ai fost alaturi de comorile tale trup si suflet, demonstreaza ca esti o mama dedicata, devotata, pe care cele mici o vor adora cu siguranta! FELICITARI!

Iar prietene, gasesti aici!! Cele care nu te mai suna acum cu siguranta nu iti erau prietene si iti e mai bine fara ele! Nu stiu daca esti din Bucuresti, dar daca da, hai sa ne cunoastem, vrei? Cand mai cresc si gemeneii mei putintel, mergem impreuna in parc. Sau putem vb oricand la telefon, daca te ajuta, bine? Scrie-mi pe mail si stabilim.

Te pupam si ai grija de tine!!

Luminita
Mami de Eduard Mihai si Robert Gabriel

http://luminita2008.shutterfly.com/

http://tusibebe.wordpress.com
http://luminitamalanca.wordpress.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

3in1 te inteleg perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Va multumesc mult pt incurajari.
Ayumi, cred ca ti-a fost extrem de greu.
Luminita nu sunt din Bucuresti, sunt din provincie. Dar iti multumesc, oricum pt oferta.

Dupa ce am citit ce mi-ati scris parca ma simt mai bine.
Imi spun in fiecare zi, ca am doi comori si sunt binecuvantata. Si numai asta conteaza.

Dupa un somn bun si o baie fierbinte recuperez eu optimismul.

Cat despre prietene... aici am gasit multe.

http://picasaweb.google.ro/treiinunu/AbiTami

Mergi la inceput

Ce ma bucur ca te simti mai bine,3in1!Am vazut si pozicile voastre.Dulci rau puiutii tai!Sa iti traiasca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

3in1 stiu ce simti! Am trecut si eu prin asta si nu odata, de muuulte ori. E normal sa te simti asa. Nu e normal sa nu te inteleaga sotul. Si eu ii faceam capul calendar la al meu, ma asculta, apoi zicea "te cred. si eu? ce sa fac?" Nu putea face multe, dar macar ma lasa sa-mi mai desarc nervii pe el. E rau ca iti afecteaza relatia cu copii, nu mai ai rabdare cu ei, inconstient ii acuzi pt starea in care esti si iti vine sa te "razbuni" pe ei (nu zic ca le faci rau, dar ai asa, involutar un sentiment de ala, de plecat in lume si incuiat usa in urma). Incearca sa 'rupi' putin rutina. Vorbeste cu sotul sa abureasca pe mamica lui sa stea intr-o seara 2 ore cu copii si fugiti la o cina romantica sau pur si simplu la o plimbare in 2. Daca nu se poate, iesit in we toti 4 la o pizzerie de ex. Copii tai sunt inca mici, le poti lua cateva jucarii care sa ii tina ocupati o ora. Nu fug printre mese si redecoreaza restaurantul ca altii ( nu spun cine, persoane importante ). Incearca de ex. ziua, cat dorm piticii, sa te uiti la un serial de comedie sau la un film cu un actor care iti place. Lasa ca nu crapa nimic daca nu faci curatenie in casa intr-o zi sau daca incalzesti mancare, nu faci nici un fel nou. Daca ai cum, fa-ti programare la masaj. Roaga mama sau soacra sa plimbe copii o ora prin parc si garantez ca o ora de masaj de relaxare sau chiar reflexoterapie face minuni.
Prietenele mele vechi, care nu au copii, s-au dus la fel ca ale tale. Dupa ce am nascut au venit de 1-2 ori, m-au gasit preocupata si vorbind doar de copii, in oras nu am putut ieri mult timp, asa ca au rarit vizitele si "s-au dat la fund". Dar mi-am facut prietene noi, cu copii si preocupari comune. Sunt din acelasi oras cu mine (si eu tot din provincine sunt) si le-am gasit aici, pe DC. Acum suntem o gasca in toata regula, organizam intalniri in parc, incercam sa ne vedem macar odata pe luna 'ca fetele', fara copii, mergem la ziua fiecarui copil din grup, ne dam telefoane, inrosim messengerul...
Te pup si te imbratisez cu drag. Nu te invinovati pt ceea ce simti, ca nu te face o mama rea, ci o femeie normala. Vino aici si plange-te oricand simti nevoia .

Eu sunt mai bine. Vad progrese si in adaptarea Biancai, m-am mai linistit.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura,sper sa nu se supere 3in1,dar o sa iti urmez si eu sfaturile.Mi-a placut foarte mult ce ai scris.Puisorii tai sunt norocosi sa te aiba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Raport pe scurt...
Mihai de o saptamana e cam asa... cu muci, vomita uneori, mutre la mancare, fara febra... am inceput sa-i dau humex (ca sa elimine secretiile), panadol si spray cu apa de mare in nas.
Mai nou si Elena e mucoasa... si are gatul un pic rosu... fara tuse, febra sau alte minuni... E pe acelasi tratament ca Mihai
Asteptam cu interes reactii de la Andrei...

Toata ziua strang prin casa... ca e deajuns sa ii dai lui Mihai o lingurita in plus si sa i se puna pata... ca vomita instant... si de la masa de ieri...

Ma bucuram ca in sfarsit am 3 pici mancatori... ca mi-au ajuns 4 ani de talente cu Elena... si acum s-a hotarat Mihai sa-i ia locul...

Altfel... nimic nou sub soare...

3in1 eu am soacra in casa cu mine si are momentele ei cand pur si simplu nu vrea sa ma ajute... ca e obosita... o inteleg... dar io nu sunt Sau cand ne anunta brusc si dintr-o data ca ea pleaca la tara... si uitea sa descurca-te... mai frumos e cand toate astea se intampla fara soata din dotare, cand e la munci fara numar, in we eventual
Deci am si eu momentele mele cand te inteleg perfect... a trebuit sa ma descurc singura cu mancarea, baia cu toti 3. Baietii intai, Elena dupa... la toate... Macar e intelegatoare Elena...
Dar trebuie sa iesi din starea asta... sa vezi cum rezolvati si iesiti in lume... daca nu se poate si nu se poate sa lasati copiii cu cineva sau sa-i luati cu voi... lasa-ti soata 2-3 ore cu iei si pleaca singurica la cumparaturi sau unde vrei tu...
fruntea sus si o sa fie bine... Hai ca acum cresc si ii iei cu tine la cumparaturi sau la rest. si devasteaza tot... inca poti sa-i pui in carut si sai cari dupa tine cum spunea Laura...

luminita v-am vazut pozele

andutza tinem pumnii la eco si ai grija cu renovatul... sper ca stai cuminte...

Haideti la vot, s-a dat startul !!!
Noi suntem aici: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg saaaaau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha1.jpg & ha2.jpg

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput