Mamici de pepenasi de iulie-august 2008(130)
Raspunsuri - Pagina 5
M&M spune:
Cu luatul in brate...hmmmm..eu nu rezist sa nu il iau in brate, uneori il mai las 5 min sa vad daca se linisteste, dar nu rezist mai mult. Ma doare sufletul cand il vad ca plange .
A propos de teorii, am citit intr-un articol , recent, ca de fapt rasfatul incepe dupa varsta de 6 luni; acum bebe pur si simplu simte nevoia sa fie in siguranta, sa fie iubit , sa stea alaturi de mami lui , singura pe care o stie inca din burtica..
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
turturica spune:
Fetelor, mersi de sfaturile legate de culcatul in patut. Ieri am avut o semi-victorie, la amiaza am reusit sa o culc in patutul ei dupa ce am tinut-o un picut in brate. Insa noaptea iar n-a vrut sa doarma in patutul ei, a dormit pe pieptul lui tati.
diarux, eu o iau in brate cind plinge, citeodata o mai las un picut, insa nu foarte mult sa plinga. Noua ne-au zis aici ca e normal sa ii luam in brate si sa le aratam afectiune. Pentru ei e totul nou acuma, au stat 9 luni in burtica la mama si deodata se trezesc intr-un mediu complet nou, e normal sa aiba nevoie de afectiune si sa ne simta aproape. Asa ca eu nu consider ca o rasfat la virsta asta daca o iau in brate cind plinge.
Si a mea e un pic fornaita, insa o simt numai cind suge la sin ca ii fornaie nasucul.
vicky, nu poti sa incepi part-time la firma asta si sa treci progresiv la 100%? Eu asta o sa fac dupa ce ma intorc la servici, o sa revin doar cu 60% pentru inceput, ca sa nu fie despartirea prea brusca.
Intrebare:fetelor care alaptati, cit timp alaptati? Mie la spital mi-au spus sa o tin 20 de minute la un sin. La inceput nu reuseam chip, ca adormea dupa vreo 10 minute de tras, acuma sta si cite o jumatate de ora si tot suge. Iar eu nu ii trag sinul daca o vad ca inca mai gaseste ceva.
Mami de Mara
Didi81 spune:
Si eu o iau in brate pe Aida cand plange, nu mi se pare un rasfat, pur si simplu simte nevoia de a ne avea aproape. Si nu se invata prost acum, ea e oricum un copil foarte cuminte, are momente cand sta treaza in pat si gangureste, da din manute si e multumita sa ne vada prin camera si sa ne auda 
Am pus acum poze cu unul din muultele zambete pe care ni le ofera dimineata (v-am zis ca in fiecare dimineata cand se trezeste are o repriza de zambete si rasete
).
Si am cumparat un bouncer www.clip-trade.ro/store/view.php?prod=4080007" target="_blank">de-asta. Fetelor care aveti bouncer, cam cat timp lasati copilul in el la varsta asta? E ok sa o pun pe Aida de pe acum in pozitia aia? In carticica lui scrie doar ca nu e recomandat pentru copii de sub 2.5 kg
; bine, si maxim 11kg, dar nu asta ma interesa acum.
Ah, sa ma fi vazut ieri cum ma straduiam sa il montez, ca pe un puzzle, in timp ce o tineam pe Aida de vorba
; ca nu mai aveam rabdare pana seara cand vine Cristi acasa. Si ea statea in patut si se uita la mine si mai gangurea cate ceva din cand in cand 
Oricum, i-am facut deja proba, si Aida e foarte incantata mai ales de functia de vibratie. O adoarme in cateva minute ![]()
Didi
de Aida Maria
Chuny spune:
Monalac, o fi bine sa te bazezi tu doar pe parerea unui medic ? Mie imi suna totul extrem de periculos. Ai doi copii si nu ai voie sa te lasi dusa de nas de vreun medic ... incearca sa vezi pe altcineva, macar sa ai o a doua parere. Iti urez multa sanatate si sa treaca cat mai repede.
Serenity, eu sper ca azi mergi la un control. Du-te la spital si sa-ti faca o monitorizare. Ai depasit deja destul termenul ca sa mai poti sta nemonitorizata. Bebe misca des ? Deci nu e de gluma acum ! Chiar daca nu e doctorul tau acolo, viata ta si a bebelusului sunt mult mai importante. Poti naste linistita si cu medicul de garda. Dar familia ta nu e cu tine ? de ce esti tu singura zilele astea ? Fuga la spital si sa auzim de bine !
Tuchi, nu te pot ajuta, dar iti urez sarcina usoara si o nastere ca-n filme! ![]()
Cat priveste tinutul in brate, subscriu la ceea ce spune Vicky. Eu pe Vladimir l-am tinut in brate cateva luni bune. Mai mult de drag, pt ca el nu avea chiar atata nevoie de bratele mele. Adormea oriunde, in orice pozitie. Inchipuiti-va ca ii aveam pe toti pe cap : ca nu e bine, ca o sa fie prea alintat, ca bla-bla. Nu e deloc asa ! E sociabil, se simte bine cu oricine si se simte in siguranta.
Vicky, felicitari pt noul job! cu cat vei fi mai putin stresata de intoarcerea la servici, cu atat ii va fi la Maya mai usor sa suporte schimbarea. Se spune ca mamicilor le e mai greu decat bebelusilor. Si e un noroc ca mama ta va poate ajuta.
Sun, apropo de alaptat. Eu am fost in ambele tabere. Acum am mult lapte, vad ca canalele mi se infunda in mod regulat. Daca pana acum era o placere sa alaptez, de o saptamana durerea e groaznica cand o pun la san. Sper sa se atenueze in timp totusi. Insa la Vladimir a fost cu totul altfel : el nu a tras niciodata de la san. M-am chinuit 6 luni cu pompa; la inceput ii dadeam la 4 ore in conditiile in care un muls imi lua in jur de o ora. Apoi am inceput cu completarea pt ca bebe dormea 12 ore noaptea, iar ziua vroia papa la 2 ore si nu mai faceam fata. Beam o gramada de ceaiuri, luam galactogil ... cred ca am mai zis, deci ma repet : alaptatul e si o chestie de noroc si tine de o gramada de factori.
Eu declar solemn ca am multe de spus, ca ma gandesc la voi ... ca uneori imi zic" uite, trebuie sa ii scriu un mesaj si la X, ca i-am admirat pozele sau ca as vrea sa o intreb ceva", insa nu gasesc vremea ... si timpul trece ... si o ma trezesc ca dau raspunsuri la Scutece unor intrebari pe care le-ati pus la Odisee ![]()
Sibylle
Nasterea ariciului junior VLADIMIR
Cum a intrat Anna in viata mea ANNA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
dana81 spune:
neatza!!!
Noi suntem chiauni de somn, printesa a adormit la 5 si s-a trezit la 8, toata noaptea a mancat si s-a foit, nu a plans dar nici nu ne-a lasat sa dormim...o chinuie gazele.
Cu tinutul in brate...si eu mi-am incalcat toate printzipile dinainte, acum gandesc altfel, avem nevoie una de alta, sa ne simtim, sa ne gandacim...ce daca o rasfat...vreau sa simta ca e iubita si protejata, si daca as sti ca tinuta in brate as proteja-o de toate relele nu as mai lasa-o jos...
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
Chuny spune:
Didi, exact acelasi bouncer am avut si eu pt Vladi. Lui i-a placut foarte mmult acolo. Pt Anna inca nu l-am scos, mi se pare ca la 2 luni e prea devreme, totusi. Eu zic ca la inceput sa o tii cate 10 minute, iar cu timpul sa "maresti doza". Eu pe Anna o sa o pun de la 3 luni. Felicitari pt achizitie!
Sibylle
Nasterea ariciului junior VLADIMIR
Cum a intrat Anna in viata mea ANNA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
ileanna spune:
Didi mama ce mistooo e bouncerul!!! Si e si ieftin fata de ce am vazut eu. Si tine mai multe kile. Ca deja ma gandeam ce pisici fac ca al meu are deja peste 5 kile si ce am vazut io tinea pana la 9 si era 7 mil.
Merci ca ai pus link!!!
http://community.webshots.com/user/my_margaret
dana81 spune:
Stiti cumva unde as putea gasi gel FLATULIN?Nu gasesc in farmacii
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
M&M spune:
Am trirmis pe mail-ul comun un articol interesant, zic eu.
Didi, ce mult a crescut Aida si ce s-a schimbat!!! Frumusica foc, mai ales cand zambeste!!! Sa stapaneasca sanatoasa bouncer-ul..
Gini, drum bun si sa va relaxati!!
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Maya (27.06.2008)