Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianocica

fetelor, cu lovitul, eu am mai zis, conteaza mai mult de ce o face. adica ar trebui inlaturata cauza, nu comportamentul. plus ca ar trebui sa acordati mare atentie gestului, sa ii lasati sa isi exprime furia cumva, daca este. poate sa o directionati spre altceva. dar e normal ca un om sa fie suparat, frustrat, infuriat, si e normal si sa-si exprime sentimentele astea cumva. ele nu trebuie inabusite, nu trebuie sa inteleaga ca a fi furios, de ex, e un lucru rau. a, ca sa nu loveasca, ok, dar e ok sa se simta asa.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

ce ma bucura si sperie in acelasi timp este ca dani nu o face la nervi. chiar f rar la nervi/suparare/frustrare da in copii. el crede ca este o joaca. vine la noi razand, chiar cu o privire madra-smechera in ochi....ceva de genul "uite ce am facut eu". si spune copilul, buca, plange (chiar daca nu plange). si, crede-ma, ne-am racit gura de cate mii de ori i-am spus ca nu e bine, nu e frumos, nu lovim, copiii sunt mai-mai, nu e bine sa plnga, chiar am incercat sa il "speriem" ca vine nino-nino (ambulanta) si ii ia pe copiii si nu mai are cu cine sa se joace. nimic.
aseara a vrut bere. i-a explicat florin (a o mia oara) ca doar oamenii mari beau bere. s-a suparat si a inceput sa isi care palme in cap (ma termina mai tare decat ori ce bataie o da la orice copil). si s-a suparat florin si a fost cam dur. adica, a aplicat un gen de time-out, l-a dus in sufra si l-a lasat singurel si i-a spus sa nu vina la noi decat atunci cand ii va trece. a plans copilul meu...... eu m-as fi dus, dar nu m-a lasat florin. si ma striga: mami, mami, mamicuta. si eu nimic. ma rog, pana la urma s-a linistit, a venit la bucatarie, la mine, i-am spus sa isi ceara scuze de la tati pt ca l-a suparat, i-am explicat, again, ca nu e bine/frumos sa lovim, nici pe el, nici pe copii. azi, in parc, se uita la bona inainte sa loveasca, ea ii spunea ca nu e voie si dani nu mai lovea. dar, zau, nu cred ca mai rezist daca trebuie sa facem chestii din astea ca sa ne asculte.
stateam si ma gandeam....nu stiu daca e vorba de varsta, sau de personalitatea copilului, sau de amandoua. cand nu vrea sau vrea ceva trebuie sa fie ca el. nu merge nici o distragere de atentie, nici o explicatie, nici cu vorba buna. doar luat de acolo. iar dani plange. mai.....plange. de ti se rupe sufletul cu suspine si lacrimi innodate in barbie. si de multe ori noi cedam. vorbeam cu andrea si spunea ca nu ne vede f bine cand va avea dani 11-12 ani, ca o sa ni se urce in cap pt ca nu suntem fermi si cedam la cerintele lui, desi in prima faza spunem nu. nioci nu stiu cum sa fac. mi se pare prea mic pt a intelege relatie cauza-efect: daca lovesti, te pedepsim (adica plecam acasa, sau ceva de genul asta). mi se pare prea mic pt pedepse, chiar si de genul time-out. si totusi, el nu se simte prea mic pentru a ne testa rezistenta, pentru a vedea cat de parte merge. si mi se pare important sa stie ca nu poate merge pana-n panzele albe, ca sunt totusi niste limite care trebuie respecatate, ca sa convietuim cu alti oameni.
ma rog....habar n-am cat am fost de coerenta si daca se intelege ceva si tare mi-ar place sa aud mai multe pareri pe marginea subiectului, eventual cu exemple, eventual de la cele ce citesc pe ici pe colo......
asiza multumesc tare mult pentru sfat. si noi mai aplicam tactica cu lasatul pe jos ca sa se crizeze in siguranta, e adevarat ca afara nu nevine.....cred ca subconstientul striga: "ce zice lumea"
va pupic pe toate

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

sa ma mai bag si eu nitel in seama:

cu lovitul: din propria noastra experienta (si pe undeva din propria noastra greseala, a parintilor), am avut doua comportamente diferite de la octavian:
1. i s-a parut foarte distractiv, la mare, sa se infiga in parul unei fetite si sa o tranteasca la pamant si el peste ea, in hohotele ei de plans....pe atunci m-am intristat, caci era neobisnuit pt el sa faca asta, iar el se distra de minune, nu era nicidecum furios pe ea...acea fetita urla numa cand il vedea si cand punea mana pe carutul ei asa ca el a prins curaj si a surghiunit-o...mi-am facut o gramada de probleme, i-am spus o gramada de povesti cum nici lui nu-i place sa fie impins/tras de par/lovit de cineva, etc..am discutat mult cu el, fara sA-i interzic cu fermitate sa faca acest lucru ...dar el nu o facea la furie ci la distractie, si asta mi s-a parut un pic mai grav decat daca ar fi facut-o suparat de acea fetita...micile noastre jocuri de-a plansul, care lui nu-i atingeau nici macar o coarda sensibila, ba chiar radea cu gura pana la urechi..s-au raportat la alte persoane, la copii si la mamaie careia ii smulge baticul din cap cand o vede si bate din picior daca nu-l lasa...

2. azi in parc un copil de varsta lui i-a bagat mainile in ochi, l-a tras de nas si l-a zgariat, fiindca octavian statea numa si se uita la el si incerca sa-i caute joaca..el n-a avut nici o reactie, absolut nici una, nici macar nu a venit sa-mi spuna ce a patit, desi eu vedeam tot..a acceptat situatia ca si cum ar fi fost ceva normal..si nu era..ceea ce ma face intr-un fel sa cred ca el si-a reprimat anumite sentimente si ca le-a "inghitit" pur si simplu...as fi preferat sa planga si sa-l parasca pe "violent" sau chiar sa aiba o reactie adversa de furie ..dar nimic, nici o grimasa macar...asta mi se pare si mai grav decat prima situatie povestita mai sus....

a nu-l lasa sa loveasca, fara a-i insufla o alternativa de a-si manifesta furia sau ponirea, duce la reprimarea sentimentelor sale..este totusi putin probabil in opinia mea ca la varsta de 2 ani sa reusim intr-adevar sa-i canalizam spre auto-control absolut, fara sa-i altereze acest lucru personalitatea sa in formare

nici nu poti sa-l lasi sa loveasca alti copii, fara sa fie provocat..deci solutia e undeva la mijloc, sta in noi, cat de bine reusim sa ne facem intelesi..si cat de bine reusim noi sa-i intelegem pe ei in asemenea situatii..

privind in urma, acum il inteleg pe octavian de ce s-a agatat de parul fetei...acest lucru i-a dat putere, s-a simtit stapan pe el, vazind-o mereu ca urla si numai la vederea lui...si-a invins singur teama de copii pe care o manifesta pana atunci....fetita i-a servit de cobai...era antrenamentul perfect pt el....un copil care l-a ajutat sa nu se mai teama....

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

asiza, o sa fac un rezumat al meniului cand am timp. promit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna

scuze ca nu am mai intrat de multisor. sunt asa impartita...
la birou treaba multa am fost si bolnava si am stat in medical o sapt si acum s-au adunat multe tare, acasa incerc sa ma dedic Adinei cat pot de mult, pt a compensa perioadele de lipsa...
Adina e bine, vesela si din ce in ce mai vorbareata, limba pe care o intelegem vreo 5 oameni mai bine, inrest ceilalti inteleg doar franturi. bine e ca putem comunica, va reusi la un moment dat sa vb si corect.
sambata plecam la mare pt o sapt jumate si sper sa ne simtim bine.

mi-e dor de voi si de puiutii mici

numar zilele pana cand ne punem pe treaba pt bb2, asta va fi in oct/noiembrie. acum tot ce imi doresc e sa fiu sanatoasa si sa raman insarcinata la fel de usor ca si prima data. acum fac analize sa fim siguri ca totul e ok.

va pup si o sa revin cu povesti de la mare.

o zi frumoasa

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

raluca_u va tin pumnii si felicitari pt decizia ferma

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

nu, nu pot intra in discutie. nici cu lovitul, nici cu nuditatea, nici cu... nu stiu ce mai era... am gasit timp sa va citesc azi dar nu am... starea necesara sa-mi dau cu parerea... dar ma bucur sa vad ca vin pareri diverse, chiar va citesc cu drag

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

hai saliu.. iaca si io, ca daca e cu teme, mai ales de-astea cu jap-jap si ciufuleli..ha haaaa..pai experta is :)))
so..cu batalia, in ce priveste motanu', treaba sta simplu si n-are nicio legatura cu niciun fel de frustrare. de fapt, daca stau bine sa ma gandesc, nush daca mi-am vazut vreodata copilul suparat sau frustrat de ceva, dar asta e alta discutiune (sau poate tocmai de-asta ne cafteste de ne rupe, ca nu-i oferim motive de suparare??? hmmm...). la ora actuala, copilul ne ia in primire doar pe noi, ma-sa si ta-su' personali si pe andrei, varul preferat, noua iubire a vietii lui :) inainte de a veni aici, eram in aceeasi ordine, ma-sa si ta-su', cu predilectie mihaiul, si elisa daphnei elisa fiind de altfel si singurul copil cu care a avut o socializare intensa, si..ce mai incolo si-ncoace, cu care a crescut bot in bot pana ce-am plecat. de ce ne caftea si ne cafteste in continuare?? pai numa' dansul poa' sa stie... ca o face cu placere si cu zambetul pe buze... acuma nu va imaginati ca ne alearga cu toporisca prin casa, da' cum ne prinde, cum ne arde prieteneste cate una... nu inteleg de unde si pana unde in mintisoara lui de motan asociaza el un astfel de comportament cu afectiunea... pt ca batalia e strict rezervata pt la creme de la creme, adica nu asa..oricine intalnim pe strada, hai sa-i frigem una... deci trebuie sa-i castige simpatia vesnica inainte de a beneficia de privilegiile afectiunii motanesti :)))) booon... si am incercat nene cu toate explicatiile din lume, pe toate tonurile, in orice fel sa il fac sa inteleaga ca asa ceva nu este nici frumos si nici acceptabil, am plans, pe bune, nu plans de-ala prefacut, ca sa vada ca ma doare daca da... nimic nimic nimic. absolut niciun rezultat. in cel mai rau caz, mai aduna o masinuta, un bat, o piatra, orice era la indemana, si-mi mai trantea una freza... si din pacate, am capitulat si am ales sa ignor. dar sa ignor activ, adicatelea un simplu "nu, nu facem asa", sa schimbam imediat locatia (adica nu stiu..daca suntem in parc, plecam imediat din locul respectiv, chit ca doar cu 5 m mai incolo, si gasim altceva de facut; daca suntem in casa, schimbam camera... daca e cu ceva in mana si vrea sa arunce, oriunde am fi, iau acel ceva, bag placa "nu, nu facem asa" urmata de..nu stiu..cu batul scurmam iarba, desenam in nisip..bla bla...). si vad ca merge. dar asta pt ca el este o fire super activa (ca sa nu folosesc hiper si sa-mi ridic de una singura paru' pe ceafa :)) ), si in 5 secunde gaseste de unul singur 5 activitati diferite in care se poate implica. la eric nu a functionat niciodata tam-tam-ul pe vreo chestie, nici niciun fel de explicatie care sa contina mai mult de .. 2 cuvinte, ca pana la al treilea el e deja la doua strazi departare de mine, ci pur si simplu mutatul interesului pe altceva. asta nu inseamna ca nu ne-o luam in continuare, chiar si pur si simplu din senin, sa fie, sa nu cumva sa uitam :))
aaa... si da, scuzati, exista si bataia de suparare.. daca se loveste, nu conteaza din ce motiv, vine si-mi frige mie una. si mi se pare corect, ca doar e vina mea, nu? daca nu-i iese ceva, nu stiu, la un joc, la un stricat de ceva prin casa, vine si ma arde... tot vina mea iar la jocuri/jucarii, mentionez, nu il intereseaza nimic din ce ii arat eu, el are metodele proprii de a se juca, dar trebuie ca totul sa se intample dupa cum dorestea coada sa felina, sa nu care cumva sa nu se imbine cuburile de construit cum trebuie (si eventual sa se imbine singure-singurele, pt ca asa vrea el, acum si in acest moment!!!), sau sa nu se invarta destul de repede rotile la masinute........ si bineinteles, pt a nu stiu cata oara, sa nu uit sa mentionez ca copilul meu in continuare refuza orice soi de comunicare verbala, desi sunt convinsa ca stie si ca poate, dar pur si simplu nu vrea. si asta are foarte mare legatura cu toate, pt ca altfel decurg lucrurile cand ai cu cine discuta (bine.. "discuta" la nivelul 1 an jumate, logic....), si e cu totul alta treaba cand singura cale de comunicare este non-verbala, iar copilul este o fira activa/agitata si pur si simplu nu ii poti capta atentia cu mai nimic... oooo, si da, si eu sunt extrem de curioasa cum vor decurge lucrurile dupa ce-om da nas in nas cu gradinita :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

cat despre nuditate.. apai nimic nu putea fi mai neinteresant de-atat :) stie ca are cuculet (dar nu pt ca e baiat, ci asa, pt ca pur si simplu are :) si iaca acum imi dau seama ca niciodata nu i-am explicat ca el e baiat si elisa era fetita...... el stie asa..in general..copiii am I a stupid mum, or am I?? :)))) ) si ca are buric, pe care il adora, si ca toata lumea are buric, desi inca incearca sa se convinga, si pe cine prinde (de-ai casei), sus tricou'. in rest.. nimic interesant. normal ca a gasit tampoane de-ale mele la baie, da'..sincer..in afara de "astea-s a lu' mami"..altceva n-am putut sa produc dezbracati nu cred ca ne stie (de obicei ne dezbracam/imbracam in baie...iar dusul zilnic se intampla dupa ce se culca eric, asa ca nu prea are ocazia sa ne vada defiland...), doar in chiloti si maieu, bine..cu mine sta tot timpul cand ma imbrac, a stat o data si cand am facut dus (eram singuri acasa) da' si-a vazut de ale lui prin baie, io eram pur si simplu neinteresanta... banuiesc ca daca ar manifesta interes, sau daca ar da din gura si ar intreba sau zice ceva, normal ca i-as explica toate cele... dar cum suntem la ani lumina distanta fata restul copiilor din acest punct de vedere.. cred ca mai am de asteptat :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Diana, am scris de Dr Sears ca sa castig simpatia adeptilor AP ..cred ca pe el il mai citeste lumea cand se refera la AP (bineinteles si literatura adiacenta) ...sau cititi direct de la origini, parca prin anii '50.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

eu nu prea-l cunosc pe nenea Sears...vag asa...doar vreo 2-3 articole scrise de el am citit
dar din opiniile altor "practicanti" ap nu prea il agreez
dar s-ar putea sa gresesc judecandu-l ineinte de a-l conoaste

Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_deju
.. daca se loveste, nu conteaza din ce motiv, vine si-mi frige mie una. si mi se pare corect, ca doar e vina mea, nu? daca nu-i iese ceva, nu stiu, la un joc, la un stricat de ceva prin casa, vine si ma arde... tot vina mea

pai a cui sa fie vina?

cand incepeti gradinita?

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput