Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
acum va citesc din urma si raspund cum pot (si nu prea pot)
Laura, e un contrasens
tu-i spui copilasului sa nu loveasca ca-i face pe altii sa-i sufere, dar tati poate sa-l trimita in alta parte unde copilul sufera
deci copilul nu gaseste corespondenta
si nu-s prosti copilasi ei vad, inteleg mai multe din insusi comportamentul nostru decat din ceea ce noi le expunem verbal
deci: nimeni sa nu mai poata sa-i faca rau copilasului ca a vrut o gura de bere si si-a aratat fruistrarea ca n-a primit-o
(voi sa nu va cumparati masina mult visata si sa va aratati si condescendenti fata de cei de la banca ca v-au refuzat creditul:), vedeti daca veti reusi...)
intre noi fie vorba io i-o dadeam, ii amara si nu prea agreaza copii gustul amar
s-ar fi lamurit si singur ca nu-i cine stie ce mare lucru de ea
o duc in pat ca mi-a rupt bratul , revin dupa
ah, pana cand nu ait sanatate tuturor
si Dandusa, tare rau imi pare sa aud ca ai probleme si io am invatat sa te indragesc
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Citat: |
privind in urma, acum il inteleg pe octavian de ce s-a agatat de parul fetei...acest lucru i-a dat putere, s-a simtit stapan pe el, vazind-o mereu ca urla si numai la vederea lui...si-a invins singur teama de copii pe care o manifesta pana atunci....fetita i-a servit de cobai...era antrenamentul perfect pt el....un copil care l-a ajutat sa nu se mai teama.... ![]() |
e posibil, chiar foarte posibil
acum stiind asta eu as incerca cumva (nu stiu cum, nu ma intreba, dar tu lasa-te condusa de el, are sa-ti ofere singur ocazia sa intelegi care e) sa-l ajut sa-si construiasca acele premize care sa-l impinga sa nu simta teama atunci cand se introduce in grupuri de copii
eventual acum as incerca sa fiu child centered, deci sa ma centrez pe el oferindu-i si alternative prin insusi atitudinea mea, una solara, plina de gentilete..oare m-ai inteles? Felix danseaza langa mine
![](punk.gif)
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
citat din mesajul lui gazzella acum va citesc din urma si raspund cum pot (si nu prea pot) Laura, e un contrasens tu-i spui copilasului sa nu loveasca ca-i face pe altii sa-i sufere, dar tati poate sa-l trimita in alta parte unde copilul sufera deci copilul nu gaseste corespondenta si nu-s prosti copilasi ei vad, inteleg mai multe din insusi comportamentul nostru decat din ceea ce noi le expunem verbal deci: nimeni sa nu mai poata sa-i faca rau copilasului ca a vrut o gura de bere si si-a aratat fruistrarea ca n-a primit-o (voi sa nu va cumparati masina mult visata si sa va aratati si condescendenti fata de cei de la banca ca v-au refuzat creditul:), vedeti daca veti reusi...) intre noi fie vorba io i-o dadeam, ii amara si nu prea agreaza copii gustul amar s-ar fi lamurit si singur ca nu-i cine stie ce mare lucru de ea o duc in pat ca mi-a rupt bratul ![]() ah, pana cand nu ait sanatate tuturor si Dandusa, tare rau imi pare sa aud ca ai probleme si io am invatat sa te indragesc ![]() Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni) |
asa ca parantza...a gustat-o de vreo 2 ori (a luat singur paharul si a baut, ca io nu i-as fi dat in veci) si vad ca cere in continuare, deci sa am grija cu alcoolul cand o creste?
faza cu trimisul in sufra a fost ideea lui florin. de fapt l-a luat si l-a dus. si cum toata lumea imi face scandal ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu florin (unde are lumea dreptate, are) am zis sa fac ca el. dupa ce s-a culcat dani a fost scandal mare la noi, dar asta nu mai conteaza. ma rog, ideea e ca nici unul nu mai rezistam sa il vedem ca isi da palme si pumni in cap. zau, pur si simplu nu mai pot. a deju as prefera sa primesc eu zilnic, decat sa se loveasca singur. si isi da. si il doare. pt ca apoi plange de durere. si nu mai rezist. zau, ma doare sufletul si zau ca nu stiu cum sa ii mai explic.
iar daca asta e metoda lui de a-si elibera frustrarile, sa se pocneasca, ......
![](alcool.gif)
![](bang.gif)
stiu, sau cred, ca ar functiona la dani ignoratul. asa am scapat atunci cand se dadea cu capul de usa de la intrare. nu o fi o metoda f buna, dar asta a functionat. dar nu pot sa ma duc in parc sa vad ca bate copiii si eu sa ma prefac ca nu vad si sa nu am nici o reactie.
deci....mai astept pareri.
ma bucur ca a iesit ceva bun si a aparut desiree.
![](floare.gif)
pupici
Laura
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
![](images/user_woman.png)
dianocica spune:
laura hai sa-ti zic o faza de la mare. stateam la etaj si aveam o terasa maricica, evident cu scara. cu noi la etaj mai era o familie cu 2 copii. care in mod constant o avertizau pe fetita mai mare (cel mic avea sub 1 an) asupra scarilor. sa nu se duca acolo, sa fie atenta cand merge pe ele, sa nu alerge pe ele...lui d nu i-am zis niciodata nimic. cand urcam urcam de manuta, cand ajungeam la etaj ii dadeam drumul (erau niste scari imposibile, ce-i drept, un fel de elicoidale dar f prost facute). ei, in tot timpul in care d s-a jucat pe terasa, nu a avut nici o tangenta cu scarile. zile intregi. nu s-a dus, nu s-a aruncat, nu ..nu.... intr-o zi, alex fuma stand pe prima scara. si d s-a dus langa el. ei, alex tot incerca sa ii explice sa nu stea acolo, ca e periculos langa scari..bla bla...tot tacamul. pauza! d nu a reactionat in nici un fel. si e perfect de inteles. atat timp cat alex statea acolo el facea lucrul atragator. bine, d nici macar nu voia la scari, voia langa alex, numai ca veneau la pachet. asa ca rezolvarea a fost ca alex sa-si miste fizicul in alta parte. si nici in urm 3 zile d nu a mai avut tangente cu scarile.
acum, la faza cu berea, eu zic asa: e vina lui florin. adica atat timp cat el bea bere in fata lui dani, imi pare f dificil sa ii ceara sa inteleaga ca el nu poate face asta. ei asa cresc. facand ce fac cei mari. plus ca mie, nici acum nu mi-ar conveni sa vina cineva sa manace/bea nush ce in fata mea, si eu....sa nu... pai in fata unui adult care nu are voie ceva te abtii. (sa zicem ca e un bolnav de diabet si tu ai o ciocolata. pai ori nu mananci, ori intrebi daca nu cumva ii e prfta, daca ii poti oferi ceva, altfel iti sta in gat) ei, cu copilul de ce ar fi altfel?
si acum cu frontul comun. dupa mine nu e ok. de ce sa ma prefac? daca eu sunt mai toleranta la unele, poate sunt mai intoleranta la altele. si ideal mi se pare ca fiecare parinte sa 'iasa in fata' atunci cand nivelul lui de toleranta e maxim. iar eu sa invat de la alex sa fiu mai calma si mai relaxata, si el de la mine. nu sa ne inraim amandoi.
si 3....te pup tare tare tare
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
desiree spune:
da, gazela, am inteles ce vrei sa spui...sunt centrata pe el chiar foarte mult, si mai ales in prezenta altor copii...observ ca e un pic mai increzator in el...nu e totalmente detasat inca de temeri...dar nu se mai sperie asa usor..
despre problema laurei: eu nu m-as ascunde niciodata sa beau o bere sau sa mananc o ciocolata neagra in debara, sau in wc...nu cred ca e cazul sa ma feresc de el, ca sa nu pofteasca..fiindca daca aste lucruri fac parte din obiceiurile casei noastre...e greu si frustrant pentru noi sa ne privam inutil de anumite mici bucurii (o bere, o cafea, etc)ca sa nu ne vada copilu..inmtr-o buna zi tot ne va vedea si va pofti...
cum e la noi..pana acum octavian a poftit si gustat din:
1. bere (eu beau bere)...daca imi cere, ii dau o gura-doua si de regula apoi ma lasa in pace..apoi daca vad ca mai pofteste ma grabesc sa o termin repede....dar de multe ori nu cere, nu ma baga in seama..uneori gaseste cate o cutie de bere goala, o scurge bine si o arunca la gunoi...
2 red bull... a gustat, i-a placut, dar fiindca era prea acidulat si il intzepa la limba...nu a mai cerut a doua oara
3..cafea..a luat o singura data o gura..am avut grija sa i-o dau neindulcita...am zis ca vomita pe loc..da si-a potolit definitiv curiozitatea, pot sa imi las cana oriunde in casa ca nu se atinge de ea
4. vin...a bagat doar limba si nu i-a placut..
dupa mine, laura,... zic ca nu era mare bai daca bagai degetu in pahar si i-l puneai pe limba..era doar curios si cred ca il linisteai repede..
iar cu metoda time-out aplicata....nu cred ca va invata ceva din ea..adica da, o sa va asculte probabil, ca sa nu o mai pateasca....da daca nu esti tu sau florin prin preajma si gaseste un pahar cu bere...harsti, l-a dat pe gat! e doar un exemplu....intelegi ideea?
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
ruxandra_sb spune:
Multumesc dragelor.
Avem vizita sus-pusa, Maya si mami... asa ca profitam de unii si ne facem de cap.
Dandusa.. inca trage cu Crinuta bolnavioara.. off. Si, deocamdata, in pauza de net.
Monica, mie una mi s-ar parea egoism sa-l privez pe Dragos de-o iesire la munte si la mare.. mai ales, impreuna cu iubitorii lui bunici. De ce sa-l tin in naclaitul oras, daca exista posibilitatea asta? Plus ca asa poate si Teodora sa pape linistita, mititica de ea. Si, cand se va intoarce Dragos, o sa fie mai bine.. ai sa vezi. Incet, incet.. o sa stati in formatie completa, o sa mai apelezi la bunici, .. timpul va trece in avantajul vostru. Si-o sa te trezesti intr-o buna zi ca toate merg ca pe roate.
Danutz, O super-vacanta va dorim.
Idem pt Acs si Leyla.
Laura, eu zic ca-i bine ca n-ati cedat la bere.. Maya a degustat-o o data, de doua ori.. si-a prins un drag de ea.. . Acu mami ei are probleme.. noi ne ascundem si bem pe furis, incercam sa-i explicam ca copiii n-au voie alcool... dar daca Maya vrea bere?! Jale maaaare.
Am inteles bine... scapi de operatie? Si faine poze, s-a distrat Dani pe cinste. Remarcat si vaca de pe bac.
Raluca, sa fie intr-un ceas bun. Ai fost bolnavioara?? off. Sper sa fie super, la mare reloaded.
Adinutei.
tema cu nuditatea:
La mare mergem mult la nudisti, eu textilista, costum intreg . Acasa nu prea ne ferim, dar nici nu defilam.. bine eu nu ma simt confortabil de tot goala, pastrez un slip pe mine. Si M a avut o perioada pe la 3 ani, si chiar si acuma.. cand ii place vara, cand port maieuri, sa mai mi se cuibareasca in brate si sa ma mangaie pe brate. I-am spus odata sa se mangaie si singur..
, la care el "nu, eu vreau piele moale.. buna de iubit".
tema cu pocnitul copiiilor:
G nu prea presteaza (doar cand are draci arunca cu jucariile, respectiv iti mai pocneste una..). In schimb o incaseaza destul de des de la Maya... si ce-am observat eu.. Maya il simte mai mic si mai putin razboinic.. si de aceea si profita. Adica pe cei de seama ei, adica mai voinici si, in primul rand, pe cei care riposteaza nu-i capseaza. Cu aceia, de acelasi rang , se tolereaza reciproc.
Teoria mea este ca, de cand lumea, ai mai puternici ii miros pe ailalti, si-i calaresc. Ca si oamenii.. unii te invita pur si simplu sa-i domini.. si cu toata spoiala de civilizatie si educatia noastra.. tentatia e maaare. La intrebarea: de ce? Pt ca se poate.. pentru ca unii (ti)-o permit.
Deocamdata nu ma bag, doar il apar daca-i musai, o certam si tot bla-bla-ul cu "Nu e voie!", "Nu lovim copiii!" - inca nu il invat sa loveasca si el inapoi.. cu toate ca asta ar fi solutia cu Maya.. mi-e sa nu deschid o cutie a Pandorei. As vrea sa invete sa se descurce singur.. mai vedem. de M (6) si G (1)
ruxandra_sb spune:
.. nu stiu daca mai prind bilete.. ca ne-am trezit cam tarziu.. dar pana atunci
una dintre cele mai sexoase www.youtube.com/watch?v=Q0YkMMERCjQ&feature=related" target="_blank">voci..
.. nu mai vorbesc de muzica.. de M (6) si G (1)
a_deju spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dbunny
![]() ![]() ![]() cand incepeti gradinita? Dbunny cu ![]() www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu |
in functie de cand oi incepe io munca, de-o da domnu' si s-o milostivi cineva sa ma si angajeze :))) si atunci oricum nu la program permanent, ci una sau doua zile pe saptamana, in functie de cum se manifesta dansul (si de banet, evident...). aici (in acest oras, si anume, nu generalizez pe tot uk-ul) nu e asa nebunie cu gradinitele, pt ca oricum la sub 3 ani il duci la particulara, si sunt care functioneaza si in sistem din asta "drive thru"
![](icon_smile_big.gif)
Deea, mami de
![](cat.gif)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
a_deju spune:
citat din mesajul lui gazzella ...ii amara si nu prea agreaza copii gustul amar s-ar fi lamurit si singur ca nu-i cine stie ce mare lucru de ea Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni) |
ohohooo.. io stiu doi frati patati
![](icon_smile_big.gif)
Deea, mami de
![](cat.gif)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
Teutz spune:
Dianocica, multumesc mult pentru urari! Ce scump e David, iubitul de el! Bine ca mi-ai spus, ca sa ma aprovizionez cu de-ale gurii pentru viitoarea intalnire…
Raluca, ce hotarati sunteti, nene! Bravo voua si succes!
A_deju, e mortal motanu’!
Ruxandra, doamne, ce voce are omul asta!!! Mi s-a facut pielea ca de gaina… Superb!
Referitor la bere… acum vreo 2-3 luni beam o bere fara alcool, ca mie asta imi place, iar Alexia bineinteles ca a vrut si ea. I-am pus un pic de bere intr-o cescuta si i-am dat-o, convinsa fiind ca n-o sa-i placa si o sa ma lase in pace. A dat-o pe gat imediat, a plescait putin si mi-a intins cescuta, ca sa-i mai pun. I-am mai pus un strop si i-am spus ca nu-i mai dau in afara de aia. Nu i-am mai dat, dar pana am terminat de baut berea s-a tinut cu ceasca dupa mine prin casa. Vrei, nu vrei, am baut berea la foc automat, ca nu scapam de fii-mea…
Teutz de
Alexia Iarina (10.12.2006)