Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Diana, am scris de Dr Sears ca sa castig simpatia adeptilor AP ..cred ca pe el il mai citeste lumea cand se refera la AP (bineinteles si literatura adiacenta) ...sau cititi direct de la origini, parca prin anii '50.

asiza, sa iti scriu tot meniul? ...platesc 150cad pe luna,timp plin.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

eftin tare. pe mine ma costa cresa oanei 900 lei/9 ore pe zi. adica vreo 250 euro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianocica

acum, la faza cu berea, eu zic asa: e vina lui florin. adica atat timp cat el bea bere in fata lui dani, imi pare f dificil sa ii ceara sa inteleaga ca el nu poate face asta. ei asa cresc. facand ce fac cei mari. plus ca mie, nici acum nu mi-ar conveni sa vina cineva sa manace/bea nush ce in fata mea, si eu....sa nu... pai in fata unui adult care nu are voie ceva te abtii. (sa zicem ca e un bolnav de diabet si tu ai o ciocolata. pai ori nu mananci, ori intrebi daca nu cumva ii e prfta, daca ii poti oferi ceva, altfel iti sta in gat) ei, cu copilul de ce ar fi altfel?

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

hello, remember me? io-s aia pe inversu' tau, da' fix de-aia te iubesc asa mult :))) hai ma diana... cum puii mei e vina omului ca bea si el o bere, ca omu'???? da' ce era sa faca??? sa se duca sa bea bere pe holu' blocului, de frica ca-l vede copilu'??? eu nu sunt de parere ca copilul trebuie sa faca tot ce face si un parinte... fumez, in draci, imi pare rau ca la acest subicet capshoru' si vointa nu ma ajuta de nicio culoare, dar asta e.. deci imi e si foarte greu sa renunt... ce sa fac, sa ma ascund de copil??? sa fumez in baie, si eventual cand ma prinde, sa inghit tigara aprinsa??? pai io ma gandesc ca mai curand din asta ar invata ca peste ani, cand evident va dori sa incerce, s-o faca pe ascuns, si nu eventual sa vina prieteneste sa-mi ceara mie una (..si daca vine... :)))) ) si nu sunt de acord nici cu "cresc facand ce fac cei mari". cresc experimentand, culegand de pe peste tot din jur (dar pana la o anumita varsta imitand strict copii, comportamentul adult, mai putin cel al parintilor - si aici as putea spune ca mai dureaza ceva timp pana cand vor asocia ideea de "parinte=adult si el, ca si restul de se tot plimba pe strada..", este egal cu 0 in privinta starnirii de interes. pt moment :) ) dar trecand totul prin propriul filtru, care pe zi ce trece e din ce in ce mai des.. dar asta nu inseamna ca eu ca adult trebuie sa-mi cenzurez marunta-mi existenta zilnica fin'ca copilu' meu, al vecinilor sau oricare altu' din lume ma imita, si daca vreau sa beau o cafea, mai bine-mi musc limba si ma gandesc la alte cele... (bine, ma refer la chestii de rutina, sa le zicem... deci in limita bunului simt si bunei cresteri... desi n-as putea spune ca, eu cel putin, n-as manca o ciocolata stand la taclale cu un diabetic :)) da' asta cred ca de la prea mult dr house mi se trage :)))))))) )

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

excelent. a picat netu'. iar. cu o pagina maare de povesti. acu pic de somn, asa ca altadata va pove de oana :). si poate ceva poze cincinalu' asta
ps: nu pot sa n-o salut pe adeju si misivele ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

gazella, nu am timp acum sa caut sa vad ce literatura ati invocat voi la subiectul cu AP ( ca in afara de bunul nostru simt in ale educarii, tre sa recunoasteam ca toti mai citim pe ici pe colo ceva care sa ne intareasca convingerea ca ceea ce facem e cel mai bine), dar nu exista lucrare/carte/forum/etc despre AP in care sa nu se precizeze ca cel care a vorbit despre /format si cultivat prima data expresia asta este Dr Sears ..dpdv psiho s-or mai fi scris si inainte de el ceva, de buna seama...ma rog, poti sa le consideri amanunte.sunt adepta celor 8 principii ale lui si atat, dar nu si "literarurii" despre si a polemicii despre.asta ca sa ne cunoastem mai bine. ..anyway, uitasem sa iti spun ca mi-a placut f mult despre cum ne-ai povestit despre copii tai, unele dintre noi chiar aveau nevoie de astfel de povesti.

Mergi la inceput

asiza, mi-am pus meniul in fata...sa vedem ce iese...a_deju, sari cu corectura la meniu daca e cazul:

mic dejun: acasa

gustare dimineata: fructe, suc, uneori ceva de rontait gen cereale, biscuite, branza, etc...dar in general fructe

lunch : macaroane cu branza + cruditati + prajitura de morcovi (asta cred ca e de vineri ca e de post )
sau: supa de rosii si orz ( tradus din orzo )+ legume cu carne + paine bruna + biscuiti ..de nu stiu ce fel
sau: chiftelutze cu legume si piure de cartofi + muffins
sau: pui cu orez si legume + supa de linte + salata de fructe
sau: mancare de carne de vita cu garnitura si salata verde, rosii si castraveti + biscuti de Grenoble
sau:supa de vita + paste cu sos de rosii + budinca
sau: pate-ul chinezului, in traducere libera (se compune din carne, cartofi si porumb )+ prajitura cu mere
sau: filet de pui cu couscous si legume + paine de banane (adica un fel de chec/muffin cu banane)+iaurt
sau : peste (filet) cu legume si orez + supa de taietei si rosii +

gustare de dupa-amiza: fructe (li se dau multe banane, struguri, mere si portocale), iaurt, suc (zice ca enatural, nu facut din concentrat, fara zahar si aditivi, exact din ala bem si noi acasa, deci cred ca e bine, pe cutie scrie pur 100% si costa vreo 4 dolari 2l) si alte rontaieli care nu au fost peste zi...

nu comparati va rog cu nici o gradinita de la voi, ca gusturile si bucataria sunt diferite...stiu ca voi sunt mai maestre in ale bucataritului, era un exemplu.. eu seara dau ceva ff usor gen budinca de brocoli sau fructe, un pilaf de-al nostru, o supa, ce am si o prin casa dar de cele mai multe ori nu mananca aproape nimic ..doar laptele de seara .

constat si eu acum ca nu li se dau mezeluri deloc, si nici carne de porc..desi am vazut un meniu cu carnati spaniolesti (poate ne ajuta Dbunny )...si nu scria si ce contin, asa ca ...
eu acasa nu ii dau de porc deloc. pt ca nici noi nu mancam, supremul sacrifiu e ceafa de porc doar la gratar ..de 2-3 ori pe an.

sper ca nu v-am plictisit sau ca v-a functionat scrollu'..

Mergi la inceput

a_deju, io primii bani in Canada i-am gasit pe jos...20cad ..eram in drum spre primul job ...si ma gandeam sa ma mai duc sau sa ma intorc ?...e f bine ca intrati in paine amandoi, asa nu veti avea prea mult timp de analize si de lamentari ..plus ca vine si banu'..eu am inceput cu 2 luni de vacanta, abia apoi la job...dar tare bine mi-au prins...cred ca a fost singura perioada in viata in care ma trezeam dimineata, fara nici un scop, plan, plecam hai-hui in explorarea insulei, si ma miram de numa' ca tot ce vazusem pe net era real..adica vazusem pana si poze cu apart al carui parchet lucea ca oglinda, cu o usa imensa de sticla la sufragerie care dadea direct intr-o padurice..si ca romanu sceptic ..mi-am zis, ete si la astia...au colorat la pozele astea ...le-au pus de reclama.. pana si florile alea din fatza blocului era la locul lor...oppps, am zis, astia "e" seriosi...m-am cam speriat

yagmur a ajuns cu bine? sau a si plecat?

despre bere si alte tentatii, va spun drept ca nici nu mi-am pus problema..ca aici nu se prea bea din principiu, in public nici atat, la terase/bar nu sunt copii ...in gradina proprie am mai servit musafirii dar nu am observat vreun interes la pahar...de tigari...nu avem pe nimeni fumator pe vreo raza de 1 km, cred ...glumesc, dar astfel de practici sunt atat de rare ..sau de bine ascunse ..incat nu stiu ce sa va spun.

si am jurat ca nu mai scriu atat...va lungesc cafeaua de dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Sa zic si eu ce cred...
Si eu sunt de parere ca parintii trebuie sa fie unitari in atitudinea fata de un anumit comportament al copilului si nu unul mai tolerant si altul intransigent in legatura cu un anumit lucru. De ex. mama imi da voie sa ma urc pe masa si tata nu (e stupid exemplul) ce mai intelege copilul atunci? Anumite reguli trebuie sa fie aceleasi, e normal si de bun simt sa spui multumesc, buna ziua, etc.

In legatura cu lucrurile oarecum interzise copiilor. SI eu cred ca daca mnacam, bem in fata copiilor trebuie sa ii lasam sa guste. Daca nu vrem sa stie ce gust are ceva, o anumita perioada, ca dupa ce cresc oricum vor gusta, solutia ar fi sa nu avem in casa respectivele lucruri. De ex. noi nu prea bem sucuri (alcool mai deloc desi avem in casa pentru musafiri). Intr-o zi am luat niste cutii Phanner (parca asa ii zice). Oana a poftit, i-am dat si ei. La fel si cu berea, daca ar pofti as lasa-o sa guste. Ce te faci cu copiii carora le si place, cum zicea ruxandra....la asta nu am solutie. A, uite un exemplu. Noi nu mancam seminte. Ei, afara Oana cand vede pe cineva mancand seminte se aseaza hipnotizata in fata lui/ei si atunci ii desfac si ei cateva si ii dau, ce sa fac?Efectiv i se scurg ochii si ii plac la nebunie. Ideaa e ca daca nu le vede, nu le cere.
Ktrinel pai Julia papa destule legume la gradi, chiar daca acasa nu vrea. Nici noi nu mancam carne porc, insa nici legume nu vrea crude, doar in mancare.Julia a invatat sa pape singura cu lingurita? Adica mananca o masa destul de consistenta singura, fara sa dea jumate pe jos, sau la gradi ii ajuta educatoarele? Pretul la voi e ok, in Bucuresti, la o gradi particulara, ca la stat sunt 4o in grupa, preturile sunt cam 8,5 mil pt 6 ore program scurt, adica de la 7 sau 8 am pana la 13-14 pm.
Dandusa multa sanatate Crinutei.Stiu cum e, si noi am tras saptamana trecuta cu enteroviroza.
A deju Imi place mult Eric, il si inchipui nazdravan. Iti zic eu, fetele vor face coada dupa el!!!

Si Oana se plezneste cand nu ii iese ceva. Si se uita insistent la mine sa imi vada reactia. Incerc sa ignor sau sa ii spun ca e urat, doare, dar scurt si repede fac ceva care sa ii atraga atentia. Daca e mai crizata o las sa dea din picioare cat vrea pe covor, pana ii trece. Niciodata nu a impins/lovit vreun copil desi ea a patit-o, ca se baga numai intre cei mari afara.Se uita mirata si mi-e mila de ea. Ma apropii si incerc sa zic ca e urat ce a facut respectivul si ca noi nu procedam asa. Nu are simtul proprietatii, daca ii ia cineva jucaria nu se crizeaza ca e a ei si ca nu o da, uneori daca se joaca cu respectiva jucarie refuza sa o dea, daca jucaria zace pe nisip si o ia altcineva nu sesizeaza. Zic asta ca vad la alti copii cum incep sa urle daca pui mana pe ceva ce e in preajma lor, nejucandu-se in momentul ala cu respectivul obiect.

Cred ca o fac gimnasta. Fiindca fetele mai mari se dau uta la bara de covoare, vrea si Oana. Culmea ca isi sustine greutatea corpului in maini. Am urcat-o, fireste, la bara de 2 m...
Asa cum o vad eu acum cred ca nu vor fi probleme la gradi. Afara se departeaza de mine si nici nu intoarce capul cand o strig. Cand e intre copiii e hipnotizata. Dar niciodata nu se stie, deocamdata bona e pentru noi o solutie mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

gazella, nu am timp acum sa caut sa vad ce literatura ati invocat voi la subiectul cu AP ( ca in afara de bunul nostru simt in ale educarii, tre sa recunoasteam ca toti mai citim pe ici pe colo ceva care sa ne intareasca convingerea ca ceea ce facem e cel mai bine), dar nu exista lucrare/carte/forum/etc despre AP in care sa nu se precizeze ca cel care a vorbit despre /format si cultivat prima data expresia asta este Dr Sears ..dpdv psiho s-or mai fi scris si inainte de el ceva, de buna seama...ma rog, poti sa le consideri amanunte.sunt adepta celor 8 principii ale lui si atat, dar nu si "literarurii" despre si a polemicii despre.asta ca sa ne cunoastem mai bine. ..anyway, uitasem sa iti spun ca mi-a placut f mult despre cum ne-ai povestit despre copii tai, unele dintre noi chiar aveau nevoie de astfel de povesti.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

ioi, Katrinel, io zic ca ieczista
si tare n-as vrea sa-ti par antipatica, dar chiar exista
acum nu stiu pe unde te-ai plimbat tu, dar pe unde ma plimb eu gasesc
uite, cele italiene, gruparile italiene de AP nu prea-l citesc pe nenea Sears, doar cu o carte
in rest sunt altii care plac acestora
si chiar in climat ap romanesc, nu prea e cunoscut Sears
sunt de acord sa nu mai zic nimic daca-mi dai exemplu de grupare ap romaneasca unde Sears e cap de afis
acum de ce nu-l plac eu? a cosmetizat mult Ap-ul, l-a adaptat mult societatii consumiste
ori eu sunt mai extremista de felul meu, pentru ca insusi copilul este, cel putin in primele luni de viata, destul de extremist

referitor la bere, cafea, etc tre' sa revin acum fug sa le fac pasta

Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

da-mi si mie un link cu cel 8 principii
ia ca ma pun sa-l citesc
deci uite aici ceva
http://www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf
"attachment parenting (Frissell-Deppe, 1998; Granju, 1999; Sears and Sears, 2001)"
dar e tot aceasi mancare de peste cu instinctive care, natural parenting
etc, dar eu asociez AP cu teoria atasamentului a lui Bowlby
si fain, la cat imi place mie bowlby veci n-am gasit timp sa-l detaliez
adevarul e ca-i greu, si eu sunt vesnic pe fuga

Mergi la inceput

ok, le-am dat sa manance, in zece min vreau sa inchid (mi-am pus ceas la calculator )
si am dat peste asta
http://en.wikipedia.org/wiki/Attachment_parenting

Citat:
Attachment parenting, a phrase coined (doar atat) by pediatrician William Sears,[1] is a parenting philosophy based on the principles of the attachment theory in developmental psychology. According to attachment theory, a strong emotional bond with parents during childhood, also known as a secure attachment, is a precursor of secure, empathic relationships in adulthood. Failure to form this early childhood parental bond will ostensibly give rise to reactive attachment disorder.

cam asta-i esenta pentru mine

fug, revin diseara cand ii culc
pe toate

Mergi la inceput