Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Vad ca multor fulguleti le place berea...v-am spus eu ca prea mulot v-ati jucat cu sticla de visinata...sau v-ati invartit in jurul butoiului

Deci...la mine-n casa fiul meu nu pone boticul pe alcool, veci! nunca jamas! Consider ca pt mine un pahar de alcool e rau destul, darmite pt fiimiu. Daca eu rezist cu un pahar de sampanie, unul de vin si unul de bailey PE AN, atunci si restul ocupantilor casei noastre trebuie sa reziste/acomodeze obiceiurilor. Asta nu inseamna ca musafirii nu primesc daca doresc...Ah, Cola cola bem in fata lui, a cerut odata, i-am spus ca-i cah, nu-i pt copii..mai intinde mana ca-i place sticla rosie, capacul, etc...se ia la joaca cu capacelul rosu si uita de cola...

Dia1609 250€ pe luna??? vin in Ro si deschid cresa, cu 5 fulguleti m-.am scos! Constipatia ati lichidat-o?

adeju...ii speakuiesti pruncului pi engleza? mai, poate d'aia nu vrea sa parluiasca cu tine...nu-i place pe romaneste mai...spor la gasit job banos!

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

www.flickr.com/photos/dbunny/2787659454/in/set-72157601922484976/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

mereu mi-am dorit sa gasesc timp sa citesc mai mult. despre AP si despre ne-AP si despre orice chestii din care sa invat sa fiu o mama un picutz mai buna decat sunt deja... ca stiu ca sunt o mama buna dar as putea fi si mai buna.

nu stiu unde am gresit/gresesc si acum, nu stiu de ce e asa, dar eu nu gasesc acest timp. eu invat din mers, imi corectez din mers greselile, atunci cand reusesc sa gasesc solutii...
si daca la un moment dat in urma am procedat/reactionat gresit intr-o anume situatie, vreau sa cred ca asta nu a lasat in constientul sau subconstientul copiilor mei traume incomensurabile si ca raporturile dintre mine si ei sau raporturile dintre ei doi nu au fost iremediabil si definitiv deteriorate.
in plus, caut solutii concrete la situatii-problema concrete...
mie imi lipseste acea viziune de ansamblu, acea perspectiva "tehnica" asupra cresterii si educatiei copiilor mei, perspectiva pe care poate as avea-o daca as fi mai "citita".
dar asa sunt eu, mai din "popor" si caut sa invat din experiente concrete, pe care sa le pot diseca si filtra in felul meu. a nu se citi ca incerc sa aplic modelul x sau y, functional in alta familie, dar sunt mai receptiva la situatii apropiate de situatia mea (similare ca si componenta, de ex. fam. cu mai multi copii, sau raporturi frate/frate, frati cu diferentamica de varsta, etc). pt mine, probabilitatea de a invata ceva concret e mai mare daca ma raportez la astfel de situatii.
e ca atunci cand toate aveam copii de 3-4 luni. 90% din problemele de atunci este similare/des intalnite in grup. pe masura ce trece timpul si copiii cresc lucrurile se schimba, iar problemele mele curente se regasesc mai rar sau mai putin intre situatiile grupului.

de pilda lovitul. marc nu loveste/nu se loveste excesiv. isi mai scapa cate una, isi mai incearca palma peste buricul meu, etc, dar nu insista si in general schimb actiunea/interesul si astfel renunta.
in schimb marc are frustrari de frate mai mic. si le are zilnic. simt mereu, instictiv, dorinta de a-l apara de micile nedreptati. in acelasi timp vad clar ca asta il indeparteaza pe ianis de mine, ajung treptat sa fiu o mama partinitoare in sens unic in ochii lui ianis. ianis este printre cei mai mici la gradi, mereu a simtit asta pe pielea lui, si in sens negativ. desi este sociabil, de n ori a fost frustrat de neputinte proprii in fata celor un pic mai mari. acuma gasit in marc pe cel "mai mic" pe care il poate domina. si smotoci... si eu? eu asist pasibila lasandu-l pe marc sa invete
lectia celui mai puternic asupra celui mai slab? sau ii iau partea?

adevarul este ca aveam asta pe suflet. nu aveam cui spune. nah, m-am descarcat... scuze pt cearsaf...

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

eu cred ca pe mine ma saboteaza DC-ul, ca scrou deja a treia oara la mesajul asta si se tot inchide, dispare pur si simplu ... probabil sunt cam antipatica ... noroc ca-s perseverenta

dbunny, hai la tm si deschide gradinita, eu ma inscriu la oara de pranz, ca la ce mancaruri gatesti tu ... constipatia a fugit de la noi, sper ca definitiv

la tema zilei de ieri : nu cred ca-s cea mai in masura sa raspund, atata vreme cat eu am un copil care pofteste ceva de mancare de maxim 5 ori/an ... dar, bineinteles ca am o parere [:))]... de ex, acum 2 sapt a poftit oana mea la un frappe cu inghetata facut de bebinuta :).. si nu era mult ca ta-su, f prompt, sa-i bage paiul in gura si sa-i dea (ma si vedem la urgente cu ea cerand ceva de calmat copilul si de culcat dupa 48 ore de nesomn )... i-am spus frumos ca e cafea, bautura de oameni mari, copii nu beau asa ceva ca le face rau, a marait 20 secunde si am imbunat-o cu un strugure si asta a fost ... sub nici o forma nu i-as da alcool (nici macar sa-si inmoaie degetul)... dar nici nu sunt de acord sa nu tin in casa sau sa nu consum ceva ce nu-i dau copilului pe ideea ca i se poate face pofta. adica mi s-ar parea absurd sa nu beau cafea ca i se poate face pofta oanei (nu mai spun ca n-as functiona in parametrii normali). eu am in casa si pepsi, si beau zilnic, iar oana stie ca e bautura pt oameni mari si nici nu cere. cu mancarurile, evit sa-i dau ciocolata (dar dc vede de ex un tort de cioco si cere, ii dau o bucatica, si de regula se multumeste cu ata), porc nu mancam, seminte nici atat... alte interziciuni la varsta lor nu prea stiu in mom asta :)

Mergi la inceput

dianarus, nu prea te pot ajuta sau sa-mi dau cu parerea... dar mi se pare teribil de greu ce faceti voi, mamele cu 2 copii la diferenta mica... sincer, de aia si amanam hotararea cu bb2, ca nu stiu cum as scoate-o la capat fara sa simt ca-l privez pe unul din copii de cate ceva...chiar cred ca , asa cum spuneau si madaluta si monica, iti pare rau ca la bb2 nu-i mai oferi tot (dpdv afectiv si dpdv al timpului )ce i-ai oferit la bb1, ca bb1 n-o sa mai aiba parte de afectiunea si timpul tau neimpartit cu nimeni, etc... of, e grele rau... poate cand o fi oana mai mare o sa fie mai usor???

ma duc sa ma uit la poze, sa fac si eu cunostinta cu bendis si sa-l revad pe dani

si, cu maaare intarziere, dandusa si multi de la noi

Mergi la inceput

Hai ca incep sa scriu si eu mesajele in word ca nu se mai poate, a trei oara scriu si la mes asta
Am si eu o problemuta
Fapt: oana nu mananca fainoase, adica paine, corn, prajitura, aluat de nici un fel. Da’ deloc, adica nici macar o gura
Intrebare: cu ce as putea sa-i inlocuiesc fainoasele in afara de cereale si cartofi (pe care, logic, nu le mananca zilnic)... a, si de paste, pe care le manaca cam 1 data pe sapt????
Nu mai zic ca io-s in permanenta nebuneala cu masa de seara ca nu stiu ce sa-i dau de mancare, ca la noi nu exista varianta paine cu unt si cu ceva... ca dc ii fac soldatei cu sunca, ii baga in gura si f prompt scoate painea afara cu limba si mananca sunca
Si nu mai spun ca seara imi cere intruna sa-i dau “sunca”... si eu nu-s de acord cu atatea mezeluri (adica max.1-2 ori pe sapt), iar ea ar vrea zilnic... incerc sa cumpar numai sunca de pui si de curcan bio de la biomarket, dar nu-mi iese intotdeauna. De ex, aseara, cand veneam din parc,a trebuit sa intram intr-un magazin sa-i cumpar “sunca” ca plangea ca vrea sunca ... si tot ce am gasit, era parizer de pui , a plecat fericita de acolo cu 2 felii de parizer in mana si le-a ingitit pe mandoua in 30 de secunde, dupa care a fost f multumita
Ceva solutii???

Mergi la inceput

acu' ca am net, bantui singura pe-aici? fetle cu care stateam la sueta la ora asta unde sunt? helaaaau, adeju bea ceaiul cu regina? si kikineata a fugit iar la mare?? helaaaauuuuu, anybodyyyy???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609
Fapt: oana nu mananca fainoase, adica paine, corn, prajitura, aluat de nici un fel. Da’ deloc, adica nici macar o gura
Intrebare: cu ce as putea sa-i inlocuiesc fainoasele in afara de cereale si cartofi (pe care, logic, nu le mananca zilnic)... a, si de paste, pe care le manaca cam 1 data pe sapt????

Nici Dani nu papa corn, chec, prajitura, nici un aluat! eventual pizza...in schimb orezul il mananca sub toate formele posibile si imposibile...am ajuns sa iubim spanacul din cauza retetei Bamboletei cu orez, fac pilaf cu pui, paella cu iepure, orez cu verdeturi, orez chinezesc(asta ar incanta-o pe Oana ca-i cu cubulete de sunca presata).

Si ce mai ne pasioneaza este supica cu taitei...de orice culoare...taitei sa aibe-n ea...mi s-a facut pofta de taitei cu gris...cu zahar, precis Dani n-o servi, dar eu bag o portie diseara...

De multe ori ii fierb macaroane in supa de pui(congelez tot timpul 3-4 portii mici de supica pt Dani). Presar cascaval razalit si bag un minut la microunde...ne lingem pe degetele...

Alte cini: omleta cu una alta(cascaval, sunca presata- de pui de obicei), spanac, curand introducem si putin ton in conserva), ficatel innabusit cu ceapa, peste la borcan, chiftelute fac foarte rar...

Mergi la inceput

dbunny, merci de idei ... nu degeaba vroiam eu sa ma abonez la cantina ta ... orezul il evit, ca o constipa, si dupa ce am tras asa nasol atunci cu constipatia ei, nu mai risc ... da' parca as incerca retea de spanac cu orez, mi-o dai si mie cand ai timp? si f bune ideile de papa ... supa cu taietei ii place si oanei, dar nu-s prea multi taietei acolo
deci nici dani nu papa paine? si eu care ziceam ca n-am mai vazut copil care sa nu manance paine, corn sau prajitura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Raluca, sa dea DD sa fie asa cum va doriti.

Dandusa, multa sanatate Crinutei.

Diana, eu stiu ca am suferit foarte mult, ca eram mai mare si mama mereu o proteja pe sora mea mai mica. Ea era si mai sensibila, si eu am inteles tarziu motivul si asa o chinuiam, de ciuda ca ei ii facea toate mofturile, dar eram mica si prostuta si nu intelegeam de ce. Tarziu am inteles si regret si acum ... dar e tarziu. Acum suntem prietene foarte bune, dar mult timp am judecat... ca ea e mai mica si .... Asta e unul din motivele pentru care inca nu ma gandesc la bb2, dar stiu ca ei nu-i va fi usor singura. Eu acum nu stiu cum ar fi daca nu ar fi sora mea si nu as avea cui spune ce am pe suflet. E greu sa inteleaga cel mai mare, mic si el la randul lui, dar mai tarziu e greu singur. Eu va admir, pe voi mamicile cu 2-3 copii. Ati avut curaj sa infruntati viata, greutatile si anumite frustrari ale copiilor...

Dia, pina acum doua saptamani, nici Stefy nu voia sa auda de nici un fel de aluat. De atunci, nu pot sta la masa, ca cere pi-ne, adica sa-i dam paine. Doar covrigei, mai manca, dar in rest... acum insa...
Cu orezul, nici noi, ca si la noi e aceeasi problema cu constipatia.

La teme, nu ma prea simt in stare sa raspund. Si Stefy mai loveste uneori... sper din ce in ce mai rar....
Iar la cea cu nuditatea.... cu mine merge peste tot, nicaieri nu scap... cu tati e altfel.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput