Solutii pentru Corporate Childcare!
Dragi parinti,
as dori sa va intreb ce fel de servicii tip ChildCare v-ar avantaja daca v-ar fi oferite din partea companiei pt care lucrati.
As dori sa dezbatem impreuna aceasta tema, deoarece cred eu ca ar fi de larg interes. Eu din pacate nu cunosc nici o firma din Romania care ofera aceste avantaje propriilor anagajati deveniti parinti. Voi stiti?
Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Raspunsuri
chris27 spune:
Mi-as dori in primul rand,o gradinita(cresa)sa o pot lasa pe Daphne...Si pt Albert(6 ani),un loc in care sa poata veni dupa scoala sa manance si sa-si faca temele.As fi de-acord sa platesc pt aceste servicii....E greu...ma gandesc ca eu voi incepe serviciul iar el...va iesi de la scoala la ora 12...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
lbelciug spune:
Pe mine m-ar avantaja o solutie de rezerva tip back-up child care la care sa aplez in cazul in care:
- copilul e in vacanta de la gradi/cresa/scoala
- am dificultati cu bona si temporar nu poate veni sa stea cu copilul
- atunci cand programul la cresa/gradi nu e suficient de lung ca sa imi acopere nevoia temporara de lucru prelungit
- nu am nici o ruda/cunostinta dispusa sa stea cu copilul
- daca e in apropierea casei, in caz de vreme rea, drumuri blocate de zapada etc
In America am gasit un astfel de centru (http://www.lccc.com/index.htm)
What about Romania?
Va invit la lobby pe aceasta tema!
PICATURI DE VARA
sirimie spune:
La ce te gindesti prin servicii de tip ChildCare?
Succes la cresa!
Edit: nu am vazut ultimul tau mesaj
In America firma plateste pentru asta? Plateste personal?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
mica0307 spune:
liviana la fostul serviciu al sotului existau reduceri de pret pentru anumite gradinite.
Aldebaran spune:
Sa inteleg ca plateste firma pentru aceste servicii? wow!
Oricum cred ca discutam doar teoretic, ca nici eu n-am auzit de asa ceva in Romania si nici in Grecia, unde locuiesc.
Si pt. ca tot ai amintit de vacante, aici gradinitele iau vacanta doar in august, adica atunci cand mai toata lumea ia concediu, mai mult de atat nu cred ca viseaza nimeni pe aici![]()
Tare frumoase picaturile tale de vara!
Corina
lbelciug spune:
Mica, imi poti spune cat erau reducerile?
Sirimie, pot plati atat firmele cat si persoanele fizice (parintii). Ideea e ca EXISTA aceast sistem. Subiectul l-am deschis pt ca sunt curioasa cum sunt interesate firmele din Ro sa imbunatateasca aspectul work-life balance ale angajatilor parinti. La noi in firma s-a pus aceasta problema, insa e trist ca desi se doreste sprijinul parintilor, nu exista firme in Ro care sa asigure servicii tip back-up DayCare! In lipsa acestora (si doar n-ar fi greu de infiintat, caci e oarecum similar cu o gradi privata), ce altfel de sprijin pot primi angajatii cu copii?
corina, multumesc! E bine ca in Grecia vacanta e mai scurta, dar asta tot nu exclude aparitia situatiilor descrise de mine in postul anterior. Practic daca nu exista solutie, parintele e nevoit sa lipseasca de la servici si uite asa creste rata absenteismului. Americanii s-au gandit la asta, au analizat si au vazut ca au pierderi financiare insemnate datoruita acestui fenomen, asa ca s-au gandit sa vina in sprijinul angajatilor. Got the idea?
PICATURI DE VARA
simali spune:
| Citat: |
ce altfel de sprijin pot primi angajatii cu copii?
| Citat: |
Mie cel mai mult imi plac firmele in care angajatii:
- pot lucra si de acasa;
- isi pot ajusta programul de lucru atunci cand copilul are nevoie.
- pot aduce copilul cu ei la serviciu pentru o ora-doua (un loc de joaca amenajat la secretariat si cineva - sa zicem cineva din personalul de la curatenie - care sa poata arunca un ochi).
Eu visez la ziua in care Lumea noastra se va schimba si va fi pregatita sa primeasca familiile cu copii in toate aspectele vietii. Imi imaginez o doamna parlamentar venind cu copilul in brate, uracndu-se la tribuna si spunand ceea ce are de spus. Nu cred ca pentru a fi luat in serios trebuie sa joci rolul unui robot sau sa te transformi intr-un barbat. Modelul Condolitza imi face rau.
alice
lbelciug spune:
Simali, lumea se schimba si din cate vad eu, nevoia de a munci tot mai mult creste.... in detrimentul timpului petrecut cu familia.![]()
Lucrul de acasa e o alternativa buna insa pt parintii cu copii marisori. Ai mei de ex sunt mici, nu m-ar lasa sa stau la PC sa lucrez. 
PICATURI DE VARA
Witchie spune:
Liviana,
O colega de-a mea duce copiii la Tinkerbell, undeva pe Stefan cel Mare, pe timpul verii.