Solutii pentru Corporate Childcare!
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Liviana, compania la care lucrez eu are gradinita! DAR, e o companie de stat, apartine de Ministerul Transporturilor si gradinita exista de pe vremea lu' Ceasca. Ea este insa sprijinita finaciar de companie si este la 500 m de mers pe jos de sediul central, deci insfaci si copilul cu tine cand pleci la munca, il basculezi la gradi, si tu mergi la job.
Eu am un pui mic, are doar 6 saptamani, dar m-am inscris si in sindicat ca sa ma asigur ca prind loc ![]()
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Andries spune:
Sprijinul corporatiilor din romania pe tema asta e aproape zero, va spun cu mana pe inima.
La o firma la care am lucrat si care a fost preluata de alta firma globala, exista o reducere la teriful de gradi privata, reducerea era negociata special pentru noi. Dar eu nu aveam copii pe vreamea aia.
Dupa vreo 3 ani, cand respectiva gradi privata a prins cheag, nu a mai vrut sa faca reduceri si gata. Si acum nu mai ai aceasta facilitate.
Pai firma sa-ti plateasca o parte din costuri cu gradi, e discriminatoriu pentru ceilalti. Trebuie sa le dea si lor banii sub alta forma. si asta inseamna marire de salariu, taxe, bla bla bla.
deci nema ajutor si nici nu ar fi corect mie sa-mi dea o facilitate pentru ca am doi plozi si colegul care e barbat si nu are copii sa nu primeasca nimic..
asa ca...eu una scot bani din buzunar si platesc gradi privata, platesc orele suplimentare pe care le sta copilul la gradi respectiva, platesc pentru orice.
Andries
Andries spune:
a.... si eu nu stau suplimentar la birou decat in cazuri rarisime. am prestat si eu suplimentar big time, dar eram mica si fraiera.
Andries
lbelciug spune:
Anda, ai ceva date de contact de la gradinita asta (nu au site functional).
Boticelina, ca idee, cati copii are firma la care lucrezi? Ma bucur sa aud ca exista totusi aceste optiuni, chiar daca ramase de pe vremea lui Ceausescu.
Andries, scuza-ma dar nu sunt de acord cu ce zici. Explicatia "logica" cum ca si cei care nu au copii trebuie sa beneficieze de "ajutor financiar" mi s-a dat si mie atunci cand am solicitat acordarea tichetelor de cresa. Desi am cerut doar 150 ron (nu 300 cum prevede legea), am fost refuzata datorita unor guri "rele" care au comentat asa. Pai de ce sa fie incorect? It's a fact of life! Mai devreme sau mai tarziu, vor avea si ei copii! Ei nu au cheltuielile mele (sau ma rog, nu in mod obligatoriu), eu am extra-responsabilitati acasa cu impact MARE si in viata profesionala. Pai daca nu sunt linistita ca cei mici sunt ok si ca au toate conditiile asigurate, cum m-as putea concentra la munca? Cum sa fiu productiva si eficienta (presupunand ca firma imi recunoaste meritele si capacitatile?) Amfacut efortul sa revin la munca inainte ca cel mic sa faca 2 ani, am tinut cont de nevoile companiei de a ma avea la birou, mi se pare logic sa fiu un pic sprijinita.
Astept cu interes comentariile voastre.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
mama_lui_alex spune:
Ma bag un pic in seama pe topicul asta, pentru ca eu am studiat acum 2 ani fenomenul inexistent de "Corporate Care" in Romania..si care afara e foarte popular, am tatonat ideea de a-l implementa si la noi prin asociere cu niste corporatii mari de afara..dar din pacate nu dispun de atat de multi bani incat sa ma pot asocia cu niste "monstri" in materie..si nici nu am gasit pe cineva care sa fie disponibil intr-o astfel de asociere...asa ca am lasat-o balta.
Pentru cine este interesat - ii dau for free niste tipsuri legat de "Corporate Care"..si care inseamna..multe..foarte multe lucruri..de la planuri de pensii/asigurari, child care, consiliere psihologica, abuzuri de tot felul, etc, etc.
Sunt off topic? ar trebui sa-l postez la lectii Know How?!..
Dar ma gandesc ca poate cineva care intra pe acest topic este interesat si ar vrea sa se bage in asa ceva.
SI scuze daca am fost un pic off topic 

Andries spune:
Eu nu stiu sa se fi aprobat legea cu tichetele de cresa. Firma la care lucram, ca si cea la care lucrez acum, ambele respecta fix legislatia.
Firma la care am lucrat (in angajata la ei am facut 2 copii) dadea un Corporate bonus daca te intorceai fix dupa 126 de zile de maternitate fara sa ceri CIC.
Hai sa iti explic puntul de vedere al celui care nu are copii: deci am o colega, a fost gravida, a luat concedii si zile libere de la sef, deci eu oricum a trebuit sa ii preiau o parte din activitatile d eproiect, apoi a lipsit 4 luni si alta persona nu a fost angajata, acum mai are si 6 ore timp partial de lucru si mai vrea si allowance pentru cresa. Pentru ce? Ce face ea in plus pentru firma comparat cu mine?
Andries
Andries spune:
In plus: nu ma intereseaza cat costa pampersii si vaccinul, si pe mine ma costa pantofii, pisica si bunica.
Nu ma intereseaza ca nu a stat acasa 2 ani, mai bine statea acasa si angajau dreaq unu temporar pe doi ani care sa stea si el la birou 9 ore si nici nu-l auzeam toata ziua la telefon cu bona, bunica, barbatu' febra, enterocolite si tot felul de alte minuni, care pe mine nu ma intereseaza.
e..cum ti se pare?
Andries
lbelciug spune:
Andries, legea cu tichetele de cresa e aprobata. La cresa unde merg baietii mei sunt parinti care platesc asa. Tichetele de cresa au regimul tichetelor de masa, adica angajatorul le poate acorda dar nu este si obligat.
Eu inteleg punctul de vedere al celui care nu are copii, dar asa cum ziceam mai devreme, sooner or later va fi si el in aceeasi situatie. Daca e femeie, va intelege f bine ca ai nevoie de aceste facilitati ca sa poti sa tii balanta work-life echilibrata.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Andries spune:
Oooo...daca ai stii cat de multi nu vor sa inteleaga nimic si cate rautati gratuite se circula pe tema asta...
Da-mi si mie un link ceva pentru tichetele de cresa, please....
Andries