Solutii pentru Corporate Childcare!
Raspunsuri - Pagina 3
lbelciug spune:
Legea nr.193 din 17 mai 2006.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
tomasa spune:
Firma la care lucreaza sotul meu deconteaza jumatate din costul unei gradinite de stat. De fapt ei suporta jumatate din suma platita pt. gradinita, cu conditia ca aceasta sa nu depaseasca plafonul de 70 de euro. De fapt tu il poti inscrie la orice gradinita/cresa, insa daca il inscrii la particulara sau la o gradi mai scumpa, ei iti ramburseaza doar 70 de euro, asta este valoarea limitativa. Asta pt. fiecare copil al angajatului.
Eu mi-as dori sa existe o cresa/gradi pt. copiii angajatilor in incinta serv. Iar la mine la firma acest lucru chiar ar fi posibil pt. ca spatiu si posibilitati fizice pt. a amenaja o astfel de constructie sunt berechet, avem si restaurant propriu, etc. Din pacate e doar o utopie, sigur nu vor pune in practica o asemenea idee, cel putin nu in urmatorii 5 ani
.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
MariaG spune:
Majoritatea gradinitelor se inchid la ora 6 (exista si cazuri cu ora 7, nu multe) si inca nu stiu la cat se termina programul la cele de stat dar voi afla in curand.
Tot majoritatea gradinitelor de deschid la 7:30-8.
Daca locuiesc in Militari si lucrez in Vatra Luminoasa fac ~ 1h20m (cel putin asa se intampla de cand s-au diminuat mijloacele de transport peste vara). Deci ca sa ajung la 6 (cel tarziu) la gradi ar trebui sa plec ~ 4:30 de la munca. Pentru a munci cele 8 ore (nu mai iau in calcul si ca ar trebui sa manac la pranz) ar trebui sa ajung la munca la 8:30 (cel mai tarziu) ceea ce e imposibil pentru ca la 8 abia plec din Militari.
Expunerea mea incearca sa spuna ca daca cineva vrea sa muncesc peste program fie si 15 minute se loveste de refuzul meu de piatra. Deci un child-care serios ar fi o modalitate de a fideliza un angajat cum nu des intalnesti (pe mine m-ar tine pe loc in conditii nu chiar avantajoase pentru mine), dar se prefera marirea salariului ca si cum banii ar rezolva toate problemele.
Si nu, Andries, nu ma intereseaza parerea colegilor care nu au copii pentru ca nu mi-am negociat pachetul salarial in grup ci individual. De aceea confidentialitatea salariilor este o inventie foarte desteapta.
Sa pun problema altfel: daca firma la care lucrezi tu angajeaza pe cineva din alta localitate si este de acord sa-i plateasca respectivului, pe langa salariul negociat (care poate fi comparabil cu al colegilor sai), cheltuielile de cazare crezi ca salariul colegilor ar trebui marit cu valoarea acestor cheltuieli ca sa nu se simta discriminati? Ar fi pagubos.
Maria
http://www.copaculdehartie.ro/
rodicab spune:
Buna tuturor,
Ne-am lovit si noi de aceleasi probleme cu Cristi (in varsta de 2 ani si 11 luni). Am inceput serviciul cand el avea 6 luni, si pana la 2 ani am gasit o bona sa stea cu el. S-au inteles foarte bine si era o persoana de incredere. Problema majora a fost cand ne-a anuntat ca nu mai poate veni din motive familiale si atunci am fost obligati sa-l inscriem la o gradinita. Bineinteles, particulara. Chiar nu aveam resursele necesare sa mai cautam alta bona si sa o verificam; in plus statea cu copii de varsta lui. La gradinita programul este 8-18 cu doua vacantze pe an de cate o saptamana, de Craciun si de Paste. Ne costa suficient de mult, fara sa fie "de fitze", dar stim ca este bine si putem lucra linistiti la servici. Am avut o tentativa sa-l inscriem la stat din toamna, gandindu-ne ca ne-ar costa mai putin si ar fi mai bine conturate grupele de varsta, dar am renuntat repede din cauza programului: trebuia sa il luam cel tarziu la 5pm si cel mai greu ar fi fost peste vara, in conditiile in care vacantza de vara este de 3 luni !!! (15iunie-15septembrie).
Unde este acum, are si program after-school, asa ca le doresc sa le mearga afacerea si cu ceva noroc, o sa-l tinem aici si cand o sa inceapa scoala.
Din partea firmei la care lucrez am gasit intelegere, in sensul ca lucrez de la 9 la 5, fara pauza de masa, in timp ce colegii mei stau peste 9 ore pe zi (si cu pauza de masa). Cat timp imi fac treaba ok si la timp, nu am probleme. Poate mi-ar prinde bine sa suporte firma o parte din cheltuilelile cu gradinita, dar ma simt mai bine sa stiu ca negociez salariul in functie de ceea ce lucrez aici, si nu de situatia familiala. Din partea colegilor exista intelegere, mai ales ca si o parte dintre ei au copii acasa si stiu ce inseamna asta.
As vrea sa pot lucra si de acasa, dar nu se poate, Mi-ar fi de folos si mai multe zile de concediu de odihna, dar nici asta nu se poate.
In ce priveste gradinita la locul de munca, sunt destul de sceptica. In domeniul in care lucrez schimbi serviciul in medie la 2 ani .. si atunci trebuie sa ii schimbi mediul copilului in acelasi ritm?! ... cam greu de suportat la varsta lor.
O solutie pentru noi ar fi ca statul sa asigure la gradinite un program mai aproape de realitate, mai ales pe perioada de vara. Un program after-school bine gandit ar prinde cel putin la fel de bine ca statul acasa pana cand face copilul 2ani.
Rodica