Mamici norocoase de sept-oct 2008 (122)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Buna dimineata!

Laura, Anis, Babytza, Joy, Muuh, Ilia, Piersicutza, Laureta, tzitziri, Musettepink, Clau, Eva, Dyanira pentru urari ... multumesc!

Anis, multa bafta azi la eco, sper sa gaseasca Tutu cea mai buna si sigura solutie pentru tine si bebelina. Nu fi ingrijorata, ai trecut tu prin altele mult mai grele , asta o sa fie floare la ureche, o sa vezi, numai sa ramai increzatoare! Da-ne de stire cand te intorci!

Kid, Musette, Simodina, tinem pumnii pentru astazi, se pare ca ziua de ieri a fost programata, pana la urma, pentru intalniri intre prietene dragi, daca venea Tutu la timp ratati asa ocazie sa vorbiti pe indelete

Joy, si eu ma gandesc cum il conving pe voinicel sa vina pe lume, inca nu am renuntat la ideea nasterii naturale, depinde si cat mai sta el in burtik .. dar, daca sare de 4 kg, nu cred ca mai am incotro ; da, Eva, eu eram cu bazinul (probabil) ingust, avand in vedere statura mea mica. De aceea ma si intreb cum are loc Gruia, la 3kg cat are acum, in burta mea de sub 1m circumferinta, asta e un mister pentru mine ... o sa vad ce mai zice si doctorul joi la consultatie.

Da, Muuh, mi s-au spulverat gandurile negre legate de placenta, asa cum e acum cred ca e suficienta sa-l hraneasca pe bebe inca 5 - 6 saptamani ... dar stiu ca devenise o obsesie!

Ilia, stai cumintica in pat si nu te mai incarca cu negativism .. durerea poate fi si de la greutate, nu? Poate incerci un masaj finut de la sotul tau si cat mai multa odihna (daca poti, pe caldurile astea!) si o sa vezi ca trece repede timpul pana la final!

Khristin, felicitari pentru semnatura ... asa imi place si mie cand se schimba, sufleteste parca devin mai usoara, desi fizic sunt din ce in ce mai !

LauraFlo, felicitari pentru bebe Luca Mark perfect si bine pozitionat, multa bafta pe 8 la cezariana, sa treaca repede si sa te refaci usor! Stiu ca o sa aveti ceva petreceri in luna septembrie, ar fi fain sa nu le suprapuneti, ci sa o tineti lant

Kllemi, nu ne arati poze cu rezultatul final al zugravelii? Cum e camera bebelinei?

34+ AMR 40 zile!!

Peter Pan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Anca, ne e dor de tine, vino si povesteste-ne cat de minunata e minunatia de Carla si cum a fost intalnirea!
Claudinna, suntem curioase si de bebe Razvan Florin, cu cine seamana?

34+ AMR 40 zile!!

Peter Pan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

anis: iti scriu ce scrie pe biletul de la Dr.T, pe care mi l-a dat cand aveam 24 sapt sarcina si trebuia sa revin la control dupa o luna, adika la 28 sapt.
Medicul de familie
28/36 saptamani
hlg
probe coagulare
biochimie sange-----acid uric, uree, creatinina, bilirubina, glicemie, calcemie, tgo, tgp, fe, mg, ca, sumar urina

medicover-culturi col(streptococ grup B)
eu am inteles ca tb sa le fac in sapt 28 si sa le repet in sapt 36

Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Hai sa va scriu si eu lista mea de spital, de dupa 2 nasteri..

Pentru mama:
chilotei de mamaie
sutiene alaptat
centura de dupa nastere(In caz ca nu faci cezariana)
vata
calciul fiole...nu prea au ei in spital
pompa san
apa multa
camasa subtire..cu maneca scurta indiferet cum e afara
garmastan pt uns mameloanele
comprese sterile (daca vreti voi sa va schimbati pansamentul) ei spala cu ser fiziologic apoi pun betadina, pe urma fasa si vata...)asta daca ai facut epiziotomie
pt san nu iti trebuie neaparat discu pt cand iti curg sani, de regula asta se intampla pe acasa ,adica dupa cateva zile
hainmnute de scos din spital atata mama cat si bebe sa le aduca tati in ziua in care iesiti, e mai bine decat sa stea prin spital

Pt bebe:
hainute subtiri, salopete subtiri, body cu maneca scurta si pantalon fara picior, puneti si o salopeta cu picior si maneca groasa, fara caciulite,axati-va pe bodyuri sau salopete.E cald , si nu trebuie sa infofoliti copilul, lui nu ii e mai frig sau cald decat iti e si tie.. (asa mor cand vad si acum bb nou nascuti imbracati cu salopeta si paturica...in primele 2 luni bebe tremura dar nu de frica ci din cauza ca sistemul lui de coordonare a miscarilor e inflantil ,de abia se dezvolta , sa tineti minte asta..si chiar o sa aibe mainile reci sau picioarele iar nu e de la frig , e pana isi regleaza el circulatia..., o sa ii cada si un rand de piele in primele luni si parul ,daca are etc ,pe scurt bebe in primele luni se adapteaza la viata extrauterina si de aici fenomenele)
spirt pt buric si baneocin
ser fiziologic si comprese sterile pt toaleta ochiului
crema pt corp
bepanthene pt fund sau elidel f bun
pampers
scutece, nu pt infasat ci sa il folositi sa il puneti pe pat sau oriunde il asezati pe bebe
-o paturica subtire
o caciulita e buna,mai ales daca faceti gauri in spital pt cercei la fetite ( eu acolo le-am facut la amandoua)
-nu folositi ulei pt masat bb,imbacseste pielea si nu o lase sa respire..
-ce am scris e pt varianta cu alaptatul de la mama, daca nu se alapteaza puneti si bibe si lapte praf
-un sfat daca dati suzeta la copil se va obisnui cu ea.Eu nu am folosit suzeta la bb2 deloc ,nici o zi si nu i-a dus lipsa.Suzeta e o sursa buna pt candidozele bucale si plus ca nu mai suge cum trebuie..acum fiecare face cum crede

Medicamente nu e cazul ca va spune dr..cam atat...in mare ca astea sunt mai importante

Daca vreti sa va scriu si ce sa aveti pe acasa sa-mi spuneti.

*** AniS ** 31+ ***

Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

SALUTAREEEEEE!!!!!!

Dupa mai bine de 2 saptamani, au venit si la mine dragutii si profesionistii (hmmmm) de la click-net si mi-au rezolvat problema!!!!!!! De la ora 8 stau si citesc din urma, va dati seama ca am pierdut vreu 18 capitole, si nu am cum sa le citesc pe toate dar pe ultimele 3 le-am citit, sunt oarecum la curent.....

Mi-a fost asa de dor de voi, sa stiu cum sunteti, ce faceti, cum sunt bebeii.......

Felicitari noilor noastre mamici, sa fie sanatoase, sa se refaca repede si sa ne povesteasca cum a decurs totul...... PUP si toti bebeii de la odiseea noastra, 2 fetite si 2 baietei, nu? Sa fie sanatosi in continuare si mancaciosi si cumintei!!!!! M-am emotionat foarte tare cand am vazut ca deja avem 4 nasteri!!!!!!! si suntem abia in august.....

Nici nu stiu ce sa scriu mai repede, as avrea sa va povestesc atatea.......

Cat am stat fara net aveam o problema majora. Stiam ca monica ma anunta pe mine daca naste, dar eu nu puteam sa va anunt pe voi si nu vroiam sa o dezamagesc.... asa ca am cautat un internet cafe in cartier sa stiu unde pot merge daca naste draga de ea. Am scapat de stresul asta.....acuma astept vestile bune (adica nu chiar acum ca stiu ca mai are destul..., dar acum sunt linistita...) PUP MONI!!!!!

Ca sa nu scriu mesaje de 5 pagini, mai stau un pic si apoi va povestesc despre experienta nasterii mele in Polizu!! Adica a lui fi-miu!!! hi hi hi

34+ Daria Anastasia

Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)

poze eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

felic76 , asa tineam si eu minte ..in memoria mea de baba...eu fac 32 de sapt acum..sa vedem ce zice..ca maine ma duc la analize.
Apropo pe unde vi le-ati facut analizele?,ca eu sunt dezamagita de multe laboratoare prin bucuresti..

babytza, eu fac 32 de sapt..deci se poate sa mearga s afac ecav analize acum

nerantula si eu sper sa fie bine si sa se gaseasca o solutie fara sa stau cu morcovul dupa mine...in caz ca ma apuca nascutul.

*** AniS ** 31+ ***

IUBIRILE MELE

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anis

felic76 , asa tineam si eu minte ..in memoria mea de baba...eu fac 32 de sapt acum..sa vedem ce zice..ca maine ma duc la analize.
Apropo pe unde vi le-ati facut analizele?,ca eu sunt dezamagita de multe laboratoare prin bucuresti..

babytza, eu fac 32 de sapt..deci se poate sa mearga s afac ecav analize acum

nerantula si eu sper sa fie bine si sa se gaseasca o solutie fara sa stau cu morcovul dupa mine...in caz ca ma apuca nascutul.

*** AniS ** 31+ ***

IUBIRILE MELE

eu le-am facut pe toate la medicover-synevo (streptococul il vrea neaparat acolo) si m-au costat in jur 180-190 ron (nu am mers la MF dupa trimiterea ptr cele de sange si urina,care au fost in jur de 120 ron si 65 ron streptococ B)

Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nocom bine ai revenit !!!!

Valentina 33 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Neata!!!
Eva, multumim pt. galerie, intr-adevar azi mergem la eco la Dr. Danaila. Sper sa ne intoarcem numai cu vesti bune si un filmulet frumos.
Nerantula, felicitari pt bb. Gruia voinicel. Ai vazut? burtica mica, dar bb mare si sanatos.
LauraFlo, felicitari pt. bb Luca Mark maricel si sanatos!
Anca, te asteptam pe forum cu povestiri si fotografii
Ally, cum esti, ce vesti ne dai?
Nocom, Rain, bine ati revenit!
Clau, stai cumintica in pat, mai e putin pana vine dr. ta. Eu sper sa nu fiu nevoita sa apelez la dr. recomandata de medicul meu in perioada cat lipseste din tara, chiar dc referintele sunt bune. surprize pot aparea oricand.
Musette si Babytza fiti cumintele si faceti tratament pt. pacatosul de streptococ. Luni merg si eu la medic si cred ca-mi va recolta chiar atunci pt. streptococul B, dar pana atunci astept si rezultatele analizelor de sange si urina. Sper sa fie bine.

Azi pregatesc o comanda destul de consistenta pt. lucrusoare si alte chestii necesare bebelinei. Abia astept sa umplu cosul!!!
Apropos, din experienta voastra dupa cezariana la cat timp ai voie sa faci dus?? Eu ma gandesc deja cu groaza la caldura din spital si la transpiratie.

Andreea
33+ Eva Maria
Vineee bebelusa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

So, experienta traita in Polizu cand la-m nascut pe Matei acum 4 ani a fost una buna, spre foarte buna. S-a intamplat cam asa pe la ora 18.00 m-au apucat contractiile putin dureroase dar regulate, din 11 in 11 minute, iar pe la ora 21.00 erau deja din 7 in 7 minute. Atunci m-am hotarat sa ma duc la spital caci nu stiam fiind la prima sarcina, cat de dese sunt atunci vand nasti, cat de lungi si cat de dureroase..... Am ajuns acolo si am vazut ca dr mea nu era, am sunat-o si mi-a zis sa ii dau la telefon pe dr de garda sa vorbesca cu ea. Era o dr tanara si ffff draguta. M-a urcat pe masa si mi-a facut control, mi-a zis ca voi naste in noaptea aia, dar inca nu sunt dilatata. M-a trimis la asistente si mi-au facut clisma (obligatoriu). Ca o paranteza, dr mea mi-a spus acuma ca este foarte indicat sa ti se faca clisma pentru ca la nastere cand impingi scapi fara sa vrei si materii fecale, si nu e vorba ca le e lor sila sau lene sa curete ci nu este bine pt bebe sa vina in contact cu ele sau le ingurgiteze, Doamne fereste!! So, am facut clisma, pe care datorita contractiilor dese si puternice nu prea am simtit-o nicicum... Apoi m-au dus in sala de travaliu, si m-au monitorizat. Din cand in cad venea cate o asistenta la mine si se uita pe inregistrari, ma intreba daca sunt bine, daca vreau apa...... Am avut voie sa am telefonul mobil langa mine tot timpul, numai sa nu sune tare caci mai era fete in salile de travaliu, plus dr... La usa salii de travaliu au avut voie sa stea insotitorii (la mine mama si tata caci ei m-au dus la spital al meu sot fiind plecat din oras) Mama intra la mine cam 1 data la 15 minute si nu comenta nimeni nimic. Am inteles mai tarziu, cand a ajuns si sotul meu si l-au lasat sa asiste si nastre, ca am avut noroc ca am nascut noaptea si nu prea erau medici pe acolo, caci altfel nu puteau fi insotitorii mereu cu mine si in sala de tavaliu si la nastere...caci sunt multi dr cae nu accepta si ziua e foarte aglomerat....

asaaaaa, pe la 3 dimineata dr de garda mi-a mai facut un control si mi-a zis sa o sun pe dr mea sa vina ca se apropie nasterea, am sunat-o a venit draga de ea din afara Bucurestiului, si nascut destul de repede si fara dureri prea mari dimineata la ora 6. Asistentele de la nastere erau foarte dragute si foarte atente, calme, moasa ma apasa pe burta dra cu calm si imi explica ce face.... dupa ce an nascut mi la-u dat pe Matei in brate 2-3 minute sa il vad sa vorbesc cu el sa mi-l pun pe piept sa ma simta si sa stie ca e cu mami lui.... Este adevarat ca mama se ingrijea ca cum aparea vreo asistenta noua, sau se schimba tura sau mai stiu eu ce, sa se gabe in seama cu ele si sa le dea bani ca sa fie atente.... asta este!!!

34+ Daria Anastasia

Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)

poze eco

Mergi la inceput