Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Brr... cate citesc despre gradinite... noi mai avem, abia la anul ma gandesc la varianta gradi...
Aka, sper sa fie bine in zilele urmatoare... ma doare sufletul cand citesc ce povestesti.....
Am vorbit cu Olimpia si mi-a povestit ce frumos se joaca dar azi erau doar copii intre 3-6 ani si mi-am dat seama: Luca loveste doar pe cei mai mici si un pic mai mari.... este innebunit in schimb dupa copii mai mari... o sa am rabdare si ii voi spune in continuare ca nu e bine sa loveasca, etc, etc.. sper sa nu tina mult faza asta
Kikineata, ne vedem vineri; abia astept sa va vad.. si poate mai vin si alti fulguleti..... sper sa nu o supere pe Garga... stau cu ochii pe el ca pe butelie...
Pupici tuturor..Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Aka, ma faci s aplang cum ai povestit. Mai ai rabdare saptamana asta si vezi ce zice in weekend dc pomeneste de gradi. Nu-i grav ca nu mananca acum mai ales ca papa dimi si la pranz e acasa. Recupereaza la mesele de acasa. Are dreptate Iulia-Stefy ca apoi s eva lua cu copii. Garga uneori nu papa nic dimi dupa laptele d emimi pan la pranz....acu-s buna de-ndrumat...sa ma vad io la locul faptei.
Mie mi-e teama ca Garga dc plange 30 secunde gata si vomita asa ca prefer s-o duc doar cu laptele baut noaptea.

Asizoi, mi-era dor sa te citesc. Ce faceti, ce mai puneti la cale. Gata casa? Tot in delegatie traiti?

Crykett nu zici si la care gradi mergeti?

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Scriu la gramada, chiar pe fuga! Asa ca scuzati omisiunile!

Am pus pe mess pt iulia-stefy, pun si pt voi, poate va intereseaza despre irs19:
marc a luat anul trecut irs19 timp de 2 saptamani, la indicatia orl-istei (adica pediatra cu specializare orl) ca urmare a 3 otite in 4 luni a considerat ca trebue un imunostimulator specific pt zona orl adica nas gat urechi. ca i-a folosit asta in mod special nu stiu, pt ca ii dadeam la vremea aia mai multe chestii pt imunitate cert este ca nu a mai facut otite din iarna trecuta. irs19 este un imunostimulator tip puf in nas, de 2 ori/zi, timp de 2 sapt. n-am avut timp sa citesc linkul dat de tine acum cateva zile, doar iti scriu ce stiu de el

aka, nu stiam ca au TV la gradi. La ianis la gradi nu este si nici nu mi se pare ok. Cat despre dat mancare… in primele saptamani le dadeam cate o atentia la tantile alea (ingrijitoarele) sa mai vada de el ca nici el nu manca singur, desi avea 2 ani si 5 luni cand a mers prima data la gradi (anul trecut in aprilie). Asta urasc eu la romani. Nimic nu se face cu suflet. Nu stiu cum e la particulara, dar romanul tot roman. Parerea mea
ianis a fost ok primele 3 zile apoi au urmat 2 saptamani de chin. Bine ca el plangea numai dimineata, in rest totul era ok. Dar mereu sunt implicate in activitati colective iar dupa-amiaza cand sut la joaca sunt supravegheati, mai ales cei mici de tot. bin ear fi sa nu se imbolnaveasca, de regula cand face pauza de gradi o luati de la capat cu plansul chiar daca intre timp se obisnuise cu programul.
cu plansul intruna nu e ok. asta mie imi spune ca nu stiu sa o atraga in joc, sa-i intre sub piele cum s-ar spune. asta tine de har. ianis desi plangea dimineata se indragostise de d-soara educatoare cristina si cu ea era fericit...

Ruxandra, nu am mai apucat sa vad pozele de la munte. Poate pe mail :)

Shoshika, am citit lista initiala de medicamente a lui tudor. Sinecodul este antitusiv iar eurespalul este expectorant. Se bat cap in cap... Le-am folosit ambele, cu success, dar in afectiuni diferite! Acasa, pt laringita usoara ii faceam aerosoli cu fluimucil si ii dadeam eurespal. Fara antibiotic pt ca a fost virala. Am avut 2 laringite, doar prima s-a complicat imediat in bronho-pneumonie si am stat in spital (anul trecut in oct) stiu ca facea inclusiv cortizon si antibiotic pe vena si ventolin pe aerosoli, apoi ventolin acasa pe inhalator… sper sa fiti in prima varianta de laringita, adica usoara… criza dureaza 2-3 zile, apoi treptat e tot mai bine. voi ati trecut de ce era mai greu. sanatate!

Danita, eu sunt pentru talonet daca e o afectiune medicala care deja lasa urme, de ex. mersul spre interior. De urmarit si actionat in timp. Pt cei cu platfus grav, care nu se corecteaza in timp urmarile sunt la nivelul scheletului osos, inclusive solduri, bazin. Nu e de gluma. Din fericire cazurile astea sunt rare, iar talonetul MEDICAL purtat la timp evita complicatiile. Se face la comanda, la firme specializate. Ianis ajunge si el in situatia asta in toamna, desi nu are inca urma vizibile de deformare, dar nu s-a corectat in 4 ani deloc, asa ca e timpul…

Teutz, multi multi ani frumosi si sanatosi!!!

Ktrinel, in ultima instanta il pacalesc. Marc e inca fraier :))) ii arat un covrig, deschide gura si jap ii bag lingurita cu cah! Dup-aia si covrigul… bey ce nesimtita m-am facut :)))
Serios acuma, daca medicamentul e musai… atunci orice… numai cu forta si plansete sa nu fie...

Mamaana, as vrea sa arat si eu ca tine cand oi avea varsta ta. Nu arati nici macar de 30. si digitalul nu minte! Ca e performant! ;)

Yagmur, iar mi-a scris Daniela, insista sa o suni daca ai nevoie de scaunul de masina. So, be smart si pune-l in scaun ca nu-i de shaga!

Aka, marc tuseste si acum destul de urat dar e totusi mai bine. A functionat doar cu eurespal si scos mucisorii. Doamne-ajuta, numai de-astea sa fie. Adica nu de-alea mai rele. Sti tu…

Shoshika, in cel mai rau caz, cand febra nu pare sa cedeze la paracetamol (gen panadol) ii poti pune 1 novocalmin supozitor. Asta il am in casa mereu pt crize cand febra sare de la 38 la 40 intr-o ora. De preferinta ii dau panadol, cica la piticii cu plamani sensibili (cum e marc) nu e foarte indicat nurofenul (scrie pe cutie…)
Laringita nu e contagioasa decat daca e virala. Ca tot ce e viral e… in aer…

Ktrinel, la noi la gradi sunt educatoare si ingrijitoare. Astea din urma pun masa, aduc papa, aduna masa, ajuta la culcat copiii si supravegheaza cand educatoarea iese din sala.

Gata, ma intorc la treaba. tot poporul

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

Asiza, laringita lui Tudor e virala. Cel putin asa a spus dr... Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

dianarus, multumesc pentru amanunte!
eurespalul mi-a spus dr sa i-l dau dupa 3 zile. ce n-am retinut este daca sa opresc sinecodul... va trebui sa intreb doctorul.
tudor pare a fi mai bine, tuseste destul de rar, mai stranuta din cand in cand, imi mai curge un pic nasul, dar nu mananca in continuare, e indispus mai tot timpul, incercanat...
febra a facut doar dimineata. sa renunt la nurofen oare?!

sper sa ai dreptate si sa fi trecut partea grea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Kiki, despre ghiozdanel. Nu i-l dau infiecare zi…in principiu pleaca cu mainile in buzunar.La inceput mi s-au cerut pampersi pt 1-2 sapt, servetele umede, crema pt fundic, un biberon, o cana de apa, suzeta ( pt somn), o paturica si /sau cearceaf pt somn si vreo jucarie cu care doarme daca e cazul ( ei dorm in patutze) .Pe masura ce rezervele se termina mi se cer altele. Vinerea imi dau paturica la spalat . In plus, are un caiet in care se scrie zilnic ce a facut, cat a mancat, dormit, kk, pipi, …si pe cati a mai batut …sau de cate ori a incasat-o.

Nicaieri nu e inclus micul dejun, se presupune ca ii da parintele , totusi cand intra li se dau cereale sa manance singuri , cu mana, sau unii isi beau inca biberoul de dimineata. intre 9 si 10 stiu ca li se da o gustare, la 12 pranzul iar intre2-3 iar o gustare.

Aka, nu e buna treaba cu tv, dar vad ca se poarta peste tot… poate daca toti parintii ar face o plangere s-ar rezolva ceva. aici nu sunt TV decat la cea mai mare grupa , li se pun desene dupa ora 5 cand se asteapta parintii.

Ce chestie : ingrijitoare si educatoare…adica unele e intelectuale , unele cu sapa , altele cu mapa..dar de ce nu ar schimba de pampers o educataore ? nu intra si in asta relatia cu copilul ? ca si mama ..le face pe toate…la masa li se da pe rand 2-3 copii la o educatoare…le da cate o ligurita la fiecare, pe rand…pana mesteca unul , primeste altul… mie nu mi se pare ok sa platesc alte persoane , alte salarii ca sa schimbe pampersi. Nu stiu, de fapt nu stiu nimic despre gradinite in ro, dar asa cum vad ca e organizata treaba aici, nu vad rostul ingrijitoarelor. ..poate se justifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

asta noapte m-au trezit de doua ori plangand, iar de fiecare data dupa ce le-am linistit si m-am asezat la loc in pat, am ametit. ca niciodata. acum, dupa o cafea m-am dus la farmacie sa-mi iau tensiunea: 97 cu 41.
mai beau o cafea, poate ajunge la normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

pfui cat pe ce sa va pierd din vizor..erati pe muchie de pagina..

zic mersi ca a mers si azi treaba cu seringa.

cred ca pun de cafea pt voi ..pe aici nu se mai serveste cafea dimineata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Ce bine ca am cafeaua pregatita de Ktrinel.... chiar am nevoie.... colegii mei ma considera sinistra... le-am povestit luni ca iarasi am avut un cosmar cu un accident aviatic si ca 99% dupa un astfel de cosmar undeva in lume se intampla ceva cu un avion... asa ca acum se uita la mine ciudat dupa accidentul din Madrid
... in fine, eu am prevazut mai multe la viata mea, inclusiv un cutremur.... si azi mai si zbor. Am luat-o pe aratura...
Luca s-a cam strica la stomac... tot imi face fermentat.. sper sa nu fie ceva mai grav.. azi dimineata avea un pampers plin...
E din ce in ce mai vorbaret... repeta ce ii spun... doar la foc nu vrea sa-i zica corect.. zice fute ...
Striga sefu... revin mai incolo ca tot n-am chef de munca

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Kiki, despre ghiozdanel. Nu i-l dau infiecare zi…in principiu pleaca cu mainile in buzunar.La inceput mi s-au cerut pampersi pt 1-2 sapt, servetele umede, crema pt fundic, un biberon, o cana de apa, suzeta ( pt somn), o paturica si /sau cearceaf pt somn si vreo jucarie cu care doarme daca e cazul ( ei dorm in patutze) .Pe masura ce rezervele se termina mi se cer altele. Vinerea imi dau paturica la spalat . In plus, are un caiet in care se scrie zilnic ce a facut, cat a mancat, dormit, kk, pipi, …si pe cati a mai batut …sau de cate ori a incasat-o.

Nicaieri nu e inclus micul dejun, se presupune ca ii da parintele , totusi cand intra li se dau cereale sa manance singuri , cu mana, sau unii isi beau inca biberoul de dimineata. intre 9 si 10 stiu ca li se da o gustare, la 12 pranzul iar intre2-3 iar o gustare.

Aka, nu e buna treaba cu tv, dar vad ca se poarta peste tot… poate daca toti parintii ar face o plangere s-ar rezolva ceva. aici nu sunt TV decat la cea mai mare grupa , li se pun desene dupa ora 5 cand se asteapta parintii.

Ce chestie : ingrijitoare si educatoare…adica unele e intelectuale , unele cu sapa , altele cu mapa..dar de ce nu ar schimba de pampers o educataore ? nu intra si in asta relatia cu copilul ? ca si mama ..le face pe toate…la masa li se da pe rand 2-3 copii la o educatoare…le da cate o ligurita la fiecare, pe rand…pana mesteca unul , primeste altul… mie nu mi se pare ok sa platesc alte persoane , alte salarii ca sa schimbe pampersi. Nu stiu, de fapt nu stiu nimic despre gradinite in ro, dar asa cum vad ca e organizata treaba aici, nu vad rostul ingrijitoarelor. ..poate se justifica.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

hai sa nu intram in discutii despre carentele sistemului romanesc ca abia reusesc sa inchid ochii la ele si sa vad, asa cum ma sfatuiai tu candva, numai acele aspecte pozitive de care am totusi parte in tara asta...
dar de principiu da, la gradinita de stat, de la 2.5-3 ani in sus (nu la cresa, ca acolo nu stiu cum e) una cu mapa si una cu sapa. si da, copiii sunt incurajati sa se hraneasca singuri, sa mearga la toaleta in grup dar sa se descurce singuri cu spalatul pe maini si stersul la fund de ex. daca are inca pampers clar tre sa platesti extra pe careva sa-l schimbe, la stat nu se iau (teoretic) decat copii care au renuntat la pampi. la cresa e altceva, dar eu am in oras vreo 3 crese si toate groaznice. la gradi particulara cu grupa mica mica ar costa mai mult decat ma costa bona (vreo 350usd vs 250 usd), care bona mai face si menaj si calca camasile d-lui sotz... so, pt mine cel putin, pana la 3 ani bona e our best friend!

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput