Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)
Raspunsuri - Pagina 13
kikineata spune:
Acs, multumesc d epovestire. Ba da am avut rabdare si chiar am citit cu sufletul la gura. Tot ce tine d egradi la momentul actual e prioritar:)) asa ca...
Ktrinel, saru'manusitele si dumitale pt. detalii. La gradi asta le da si mic dejun cev alapte cu fulgi/biscu sau ceai cu tartine. Apoi urmeaza pe la 10 ceva fructe. Pan o ajunge Garga sa pape ceva acolo avem cale lunga.
Aka, astept si azi continuarea foiletonului gradi. Sper s avii cu vesti bune si mai optimista.
Dandusa, hai ma nu-i gata casa? Ce face raducu si Crinuta?
Donia, ca va? Doar o vorba sa-mi mai spui....:))
Bambo a dat bir cu fugitii...
A-deju dar tu putin simt de raspundere n-ai? Treci in fata natiunii la raport! Mama ta de fata...rea...
Roxanico, ce mesteresti??
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
lizzy spune:
yagmur, ia cu tine biotics si da-i iaurt simplu (de-ala normal de acru, fara fructe) evita chimicalele in general si redu cantitatea de cartofi si paine. in principiu in cateva zile ar trebui sa-si revina.
bioticsul da-l conform instructiunilor. citeste-le ca nu mai stiu sa ti le zic
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
roxanica2006 spune:
Salutare, fetile!
Tu vorbesti serios, Yagmur, chiar ai asemenea premonitii?? Sper sa nu fie nimic grav cu Luchita, poate a mancat cam multe fructe...si David mai tranteste uneori cate un scaun ciudat, dar ramane asa...un episod izolat, ma fac ca n-am vazut.
Vacanta frumoasa sa aveti, sa va intoarceti relaxati, mai puternici si cu chef de munca!
David al meu tot asa merge, schiopatand.Am fost si la un alt ortoped, dar am avut asa o experienta aiurea, parca am fost la vraci. va povesteam ca singurul ortoped pediatru de la noi din catun e in concediu si am zis hai sa consultam totusi un alt dr, ca puiul nu merge deloc bine. Dr asta ne-a spus ca nu vede nicio problema, ca asa merg copiii la inceput, cu o baza de sustinere mai larga si de aceea ni se pare ca schioapata. Noi ii explicam ca e o diferenta enorma intre felul in care mergea inainte si e evident ca totul s-a schimbat din momentul loviturii. Asta nu si nu, l-a consultat foarte amanuntzit, i-a miscat picorusele in fel si chip, David nu schita niciun semn ca ar avea cel mai mic disconfort, totusi e clar ca merge foarte rau, isi trage piciorusul lovit. Am intrebat daca n-ar putea fi un gest reflex, s-a lovit, s-a speriat si asa se protejeaza acum, isi menajeaza piciorul problema. Atunci l-am scos din minti pe dr, a inceput sa ridice tonul la noi, sa zica: "nu intelegeti ca n-are nimic de la lovitura???Merge perfect normal!!!" Da' lasa-ma nene, ca-mi cunosc copilul si stiu ca merge f.f.f.f rau, doar David n-a mers niciodata asa aiurea. Dar dupa ce sotul i-a spus pe un ton mai ferm ca-i multumim pt. amabilitate, dar avem convingerea ferma ca al nostru copil are mersul deformat de o vreme, a inceput sa ne bage rau de tot in ceata, chiar sa ne sperie de moarte, spunand ca atunci ne face o trimitere la neuro-psihiatrie, pt. ca din moment ce el, ca ortoped, exclude o problema de acest gen, ramane in picoare doar o afectiune ce tine de neurologie, pierderi de echilibru etc.
Eu refuz categoric sa merg pe pista asta, David e un copil perfect, refuz sa cred ca ar putea avea asemenea probleme, apoi afectiunile de genul asta sunt chestiuni grave si consider ca implica mai multe simptome, nu numai mersul asta schiopatat, neasociat cu altceva, poate sa conduca la un asemenea diagnostic.
Desi cred cu toata puterea mea toate astea, totusi, nu pot nega ca vorbele omului mi-au dat o stare tare naspa, vazandu-ma si cu trimiterea aia in mana, scriind negru pe alb...aiurea de tot. Imi venea sa-l las acolo si sa ma duc cu pruncul in brate, dar mi-am dat seama ca trebuie sa-l las sa-si faca numarul. Chiar ne-a atras atentia la un moment dat cand intrebam si noi, ca parintii speriati, daca nu e aia, sau aia, ca nu suntem in domeniu si sa-l lasam pe el sa vorbeasca.
Totusi, pana si dr. asta ne-a spus ca el este sigur ca si neurologul ne va spune ca nu are copilul nimic, dar sa mergem pt. linistea noastra.
No buuuuuuuun. Acum eu ce fac??Ma mai duc la al n-spelea dr??Mai astept putin si-l urmaresc pe pui??Clar e ca fiecare ortoped a exclus categoric o eventuala fractura, luxatie, entorsa, deci nu se poate agrava situatia. Or fi ceva tendoane, ligamente??Eu una nu ma pricep...
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
ruxandra_sb spune:
Ktrinel, multamim de
Si cu educatoare versus ingrijitoare. Poate diferenta, din cele povestite de tine, este ca la noi o educatoare este singura la un grup mare de copii (care pleaca de la 10-15 la gradinitele particulare, si ajunge si la 35-40 copii in unele gradinite de stat). Deci e clar ca nu poate avea singura grija de toti; pt asta sunt ingrijitoarele.. s-o secondeze.
Iar gradinitele de stat, cum a zis si Dianarus, primesc copii de la 3 ani si fara scutece. Mie nu mi se pare aiurea aceasta imparteala a sarcinilor.. educatoarea este cu jocurile, cantecelele si activitatile.. daca ar sta sa-i spele pe toti de cateva ori pe maini , sa-i duca la toaleta sau sa le dea apa, etc.. n-ar mai apuca sa faca mai nimic in acele cateva ore.
Asta la o gradinita.. caci eu cred ca, inainte de 2,5-3 ani, e mai mult cresa.. decat gradinita. Indiferent pe care continent, si indiferent de numele pe care si-l iau.
Si-apoi nu poti compara o educatoare/ingrijitoare cu mama. Si.. poate nici cu o bona adevarata. Sunt totusi niste persoane care ofera niste servicii (ingrijire si educare copil) contra cost. Ca ar tb sa le placa copiii la modul general si, la modul ideal, sa se ataseze de copiii pe care-i au in grija.. asta-i alta poveste.
Na ca mi-am amintit ca educatoare lui M (o adevarata bomboana) e si cine stie cine-o venii in locul ei..
Brrr Yagmur.. data viitoare cand mai zbor o sa te consult. Si zici ca Luca zise un anume cuvant.. stai asa ca vaz ca nu intentie . Eu cam injur.. si, la un moment dat, il auz pe M cu "mata patii, mata patii". Bine ca i-a trecut.
Mamaana, ai grija.
Shoshika, daca e virala atunci cred ca-i contagioasa.
de M (6) si G (1)
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanica2006 No buuuuuuuun. Acum eu ce fac??Ma mai duc la al n-spelea dr??Mai astept putin si-l urmaresc pe pui??Clar e ca fiecare ortoped a exclus categoric o eventuala fractura, luxatie, entorsa, deci nu se poate agrava situatia. Or fi ceva tendoane, ligamente??Eu una nu ma pricep... |
Raza de soare, s-o luam metodic:
1. daca 2 ortopezi au exclus.. fractura, entorsa, luxatie.. blabla.. atunci probabil ca chiar asa e.
2. tendoanele si ligamentele tin tot de ortopedie.
3. eu cred ca v-a dat trimiterea aceea mai departe ca sa scape de voi.. in sensul sa va multumeasca cu ceva, daca tot insistati ca David are ceva
Eu as mai sta .. si peste 1-2 saptamani as mai vedea daca mai e cazul de alte investigatii.
Si Roxanicooo.. David nu are nimic grav, da?
de M (6) si G (1)
danutz spune:
neatza neatza...
Yagmur, m-ai spart cu premonitiile tale...sa nu te mai aud pentru urmatoarele zile cu d-alde asta, da?
Roxanico, calmeaza-te! Eu l-as mai lasa un pic ca probabilitatea cea mai mare e sa-si revina de la sine...
Mamaana, ai grija de tine ca nu-i de shaga...
Shoshiko cum mai e Tudor azi?
si dau o strigare: Dandusaaaaa, A-dejuuuuuuu...
Fug la munci!
Yagmur spune:
Roxanica, si eu cred ca a vrut sa scape de voi.. dar daca tot asa merge poate e bine si vizita la al 3-lea doctor.... ca e boala grea cu piticii de pe creier
Diana, merci de sfaturi.. avem o punga mare de medicamente.. vad cum se comporta astazi.. ieri a baut suc de porto si poate de acolo i se trage
Ce mai era?? Sper sa visez intr-o seara cele 6 numere magice, iau potul cel mare si va duc pe toate in vacanta... ce fain ar fi! Din pacate, pana acum, am prevazut doar pe negativ...
Nu mai am rabdare ... vreau sa plec spre casa, luat tona de bagaje si venit la Buc.... unde ma asteapta "discutiile" cu ai mei... nervi sa am ...
Sambata sper sa ies sa dansez... simt nevoia asta....
Maine vom fi langa Academie.. cine mai vine?????Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
asiza spune:
Da, da, fetelor, Yagmur e un soi de mama omida ...le are cu premonitiile...Mie imi zicea de duminica ca va avea loc un accident aerian si spunea doar ca spera ca nu va fi avionul in care e ea cu Luca...brrrr, yagmur, ieri cand am vazut la stiri catastrofa, imediat m-am gandit la ce mi-ai spus...te voi consulta de aici inainte de cate ori va trebui sa zbor ...
plange, revin...sper
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
kikineata spune:
Roxanico, mai femeie io-s convinsa ca n-are nik atata vreme cat el are aceeasi stare. Adika....el rade, canta, danseaza, papa, bea ca mai ainainte? Are starea lui de normalitate?
Deci :
1.ori e o trauma si poate trece si in 2 -3 luni el si-a gasit pozitia convenabila schipatand. Ideea e ca frtand din sold cand merge schiopatand va ajunge la inflamatie de sold.
2. posibil chiar acea sinovita de sold. raceala care mi-au zis ca s epune pe baza radiografiei excluzand fisuri, fracturi, s-altele mai grele. Deci nu retin...ai fost la mare, in apa, sta descult pe gresie, cu funduletul doar in pampers jos afara, pe grsie, pe rece, pe sub usi ai curent...hai ca-s nebuna da na zic ce mia-u zis dr ca am fost in situatia asta.
Ce-as face io. Dat nurofen dimi si seara 5 ml si uns cu gel nurofen pe sold/coapsa lateral si genunchi interior exterior. Fa 3 zile asta si vezi dc e vreo imbunatatire.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
shoshika spune:
Sa va povestesc ce sperietura am tras aseara...
Stateam cu sotul la un pahar de vorba in bucatarie. La un moment dat s-a auzit o pocnitura foarte puternica in curtea interioara a blocului. In curtea interioara dau ferestrele de la bucatariile a 2 scari de bloc. Asa... sotul cica nu e nimic, o fi aruncat cineva o bricheta. Eu m-am cam speriat ca s-a auzit asa tare incat aveam impresia ca a fost chiar la noi in bucatarie. Am verificat repede conducta de gaz, aragazul, am oprit gazul la noi... Deodata a inceput sa vina un miros foarte puternic de de-abia respirai. Mirosea a gaz. Va dati seama ca am inlemnit!!! Am sunat la politie, ei ne-au facut legatura cu pompierii. Am sunat si la gaze si asteapta, asteapta, asteapta. Pompierii au venit in 20 de minute. Cei de la gaze in mai mult de 30. Intre timp sotul a coborat sa-i astepte afara. Eu n-am vrut sa plec, desi ar fi trebuit sa-l iau pe Tudor si s-o intind.
In sfarsit, mai mult de-o ora s-au perindat pe la noi prin bucatarie, pompieri, politisti, angajatii de la gaze... Toti ziceau ca e de la noi, dar nu faceau nimic. A, ba da. Pompierii au oprit gazele la toata scara. Cei de la gaze au masurat concentratia de gaz din aer si au zis ca sigur nu e gaz. E altceva, dar nu se stie ce.
Intre timp s-a auzit iarasi pocnitura si iarasi a venit un miros puternic... au auzit si ei, dar n-au putut sa-si dea seama ce e.
N-am rezolvat nimic, adica ne-am culcat la 3.30 intrebandu-ne ce s-o fi intamplat. Ma gandeam ca s-o fi defectat vreun aer conditionat...
Dimineata la 8 ne-am trezit cu gazistii la usa. Da-i, verifica, sigur de la noi a fost dac-a fost! Se purtau de parca eram noi nebuni. Pana la urma au descoperit ca iesea putin gaz la contoarul de la usa noastra, contoar care nu are nicio legatura cu mirosul care ne venea noua in casa din curtea interioara a blocului...
In sfarsit, au fost ore de cosmar si de spaima nebuna!
Bine ca n-a fost gaz...
Ce credeti ca faceau politistii cand noi ne dadeam de ceasul mortii sa descoperim ce se intampla?! Noi si pompierii ca ei au parut singurii mai implicati... Politistii ne luau pe noi la intrebari, cum ne cheama, chestii, trestii. Am zis ca mor cu ei de gat! Si eu, si sotul. Asta conta in momentele alea?? Cum ma cheama???
O tara de neispraviti suntem! Sincer!
Hai ca iar m-am enervat...