Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

Acs, iti multumesc pentru raspuns si urari!
Nu are nici un efect televizorul asupra lui. Nimic nu are efect! Dar asta este, ne fortam un pic, il fortez un pic, numai sa-l vad din nou sanatos si vesel...
Astazi n-a mai facut febra, dar acum a atipit. Of, of, of! Sper sa trecem mai repede peste asta ca cedez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamaana
pe fete le-am botezat aici anul trecut, iar acum in ro am facut o slujba de increstiare cu nasii nostri de cununie care sunt si nasii lui tudor si au vrut sa fie si nasii fetitelor; asa ca acum ele au doua perechi de nasi

Si mie mi-au parut a fi imagini de la botez.. da apoi mi-am zis ca si-asa is bata cu cele bisericesti.. Interesant, nu stiam ca se poate.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Ah...mi-am amintit intrebarea intrebatoare:
Fetele care ati fost in Turcia, cate scutece ati carat cu voi?
Ati cumparat de aici si cate sau ati luat de acolo? Cum e mai bine?
Ca loc prea mult in bagaje nu prea avem, iar bax-urile sunt voluminoase rau...plus ca stam 10 zile...

Am stat 11 zile, G consuma cam 5 scutece/zi. Am luat:
- 11 x 4 scutece normale + vreo 20 de rezerva
- vreo 22 scutece de apa

Dar am consumat mai putin de 1 scutec de apa/zi.. la plaja statea, in general, la noada goala. Iar dupa cateva zile am descoperit ca scutecele de apa folosite la piscina se pot usca si refolosi. In sensul ca ele nu retin pipi in apa, doar kk. Asa ca, practic, is curate.. le-am mirosit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel
cum vine aia educatoare si infirmiere ...care ce fac? ca eu de infirmiere am auzit in spital nu in gradinita...

Cred ca se referea la ingrijitoare.. cele care-i ajuta pe copii la toaleta, la masa, etc.

Si Aka, ca eu intrebasem daca-i gradinita particulara . La banii pe care-i dai ar tb sa presteze mai mult.. adica cu uitatul asta la tv. Poate ca-i doar ocazional.. da totusi.

Si da, si eu cred ca intre un bb de 20 luni si copilasi de 2,5-3 ani e o diferenta mare.. dar asta poate fi si un avantaj pt Cristina.

Eu ma dau oricum numai cu parerea; nu am experienta cu gradinita inainte de 3 ani.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui acs
As vrea sa-mi trimit si eu copiii cu mama la munte, dar cred ca i-ar fi greu. Stiu sigur ca nu m-ar refuza, pentru copii, dar n-ar mai apuca sa se odihneasca deloc.

Mersi pt lamuriri.

Si da, ai dreptate.. nici mama nu s-ar descurca singura cu ei. Chiar ma gandeam ce-o sa facem vara viitoare.. mai mult ca sigur ca va tb s-o insoteasca cineva.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

buna

la multi ani Teutz sanatate maxima si tot binele din lume
vizionat poze frumoase,asteptam sa plecam si noi (sper)saptamina viitoare
sanatate multa la puiuti bolnaviori
despre cresa nu stiu prea multe,am vazut la cresa unde o sa mearga antonio ca sunt 2,3 ingrijitoare si educatoarea,pare ca se ocupa de ei ,ii ajuta la masa.ii scoate afara ,ii da in leagane(ca au in curte)mai multe cred ca o sa aflu din septembrie cind o sa il duc.(e tare greu)
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

reiau a treia oara, asa ca scriu in word. am fost ne-am intors acum doarme. a stat 2 ore azi, cand m-am dus sa o iau plangea. le-am intrebat pe educatoare daca plange tot timpul si au spus ca se mai joaca isi mai aduce aminte si iar plange. dar, pe langa prichindei mai e o fetita mai mare, dupa ce ce am vorbit un pic mi-a spus ca are 9 ani. a venit la mine cand a vazut ca sunt mama Cristinei, am stat un pic de vorba si am intrebat-o ce face Cris la gradi, daca se joaca…mi-a raspuns ca plange, doar plange nu face nimic altceva. fetita e marisoara, stie cum sa se poarte cu copii asa mici, nu cred ca m-ar minti. asa ca acum sunt tare stresata. inclin sa cred ca educatoarele imi spun ca se mai linisteste sa stau linistita cat de cat. in legatura cu tv, cred ca e “activitate de baza” ca si de dimineata cand am ajuns ei erau la desene animate. nu stiu cat ii tine, dar nu mi se pare ok . n-a mancat nimic, azi au avut tartine cu unt si cascaval, ea n-a vrut.
Kiki si noi suntem la fel cu programul dat peste cap. dimineata cand se trezeste nu mananca nimic, de regula dupa o ora manca ceva, acum e la gradi. acolo nu vrea, asa ca prima masa e abia pe la 11.30 cand ajungem acasa. poate si din cauza asta plange, ii e foame...eu i-am pus in ghiozdanel apa, ca bea din canuta cu pai/bibe, nu din cana. si o nectarina pe care n-a mancat-o. jucarie nu are una preferata o sa incerc maine dimineata sa luam una, poate o papusica. Cris mananca bucatele, aproape orice, dar trebuie sa-i dea cu lingurita ca singura nu prea vrea, si oricum ar manca foarte putin. mai citesc si mai revin.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Kiki, pupici la Garga .... e fetita mare.
Stefy la somnul de la pranz, nu uda scutecul, de obicei, dar noaptea bea apa.... si jumatate de litru si il uda bine pina dimineata. Ii iese ultimul rand de masele si freaca tetina intre gingii de mama focului.

aka, nu-ti mai fa procese de constiinta. O sa se obisnuiasca, ai sa vezi. Fiecare copil are ritmul lui. Si la Stefy a fost la fel si cred ca o sa o luam de la capat pe 15 cand va incepe iar. a avut nopti in care se trezea si plangea si cand adormea iar tresarea si se trezea, dar de la cresa imi spusese ca asa va fi la inceput. Ai sa vezi ca o sa fie bine, dar trebuie sa fii tu impacata cu ideea si sa ai incredere in cei carora le incredintezi copilul.

shoshika, si la noi a fost cu febra. Insa Stefy cand ii zic pelicanul casaca gura, imediat o deschide si ii dau cu seringa de la Nurofen. La ea merg si medicamentele amare cum e Metoclopramidul... nu face mofturi. Nu stiu cat o s-o tina asa. Incearca sa nu ii pui in biberon sau ceva cu care ii dai laptele, ca s-ar putea sa ai surpriza sa nu mai vrea nici laptele pe urma. Eu am facut greseala si i-am pus in biberon si apoi..... adio. Acum depinde si de copil, dar stiu ca nu se recomanda, ca ei fac niste asocieri la varsta asta.
Nu stiu cum ii faci tu aerosolii... Eu stateam jos, pe covor si pe ea o tineam pe piciorul meu si la inceput a vociferat, dar apoi s-a obisnuit. N-am fortat-o, acum se urca pe scaun si isi tine mascuta singura la nasuc. Daca pot sa te ajut cu mai multe detalii, scrie-mi pe mess. Ti-am trimis e-mail cu ID-ul, ca nu esti on line.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Ktrinel, si eu am reactionat la fel, dar apoi m-am lamurit. Gradinitele tin de ministerul de invatamant si au educatoare, cresele tin de ministerul sanatatii si au asistente si infirmiere. Eucatoarea vine de 2 ori pe saptamana. Asa mi s-a explicat ca e in sistemul de stat. Mai multe nici eu nu stiu.

Kiki, eu zic sa mergi la gradinita la care va hotarati sa o duceti si sa intrebi, pentru ca difera de la o gradinita la alta. Fiecare are cerintele ei. Eu am intrebat ce i-a pus finei mele si cand m-am dus la noi, mi-a cerut altceva si mult mai putine decat dincolo. Mie mi-a dat de acolo formullarul pentru analize si lista cu tot ce are nevoie. Schimburi, papucei.... etc. MIe mi-a zis sa-i mai pun canita ei cu eticheta sau biberon, din ce bea si ca sa nu se simta singura, jucaria preferata, cu care se duce si vine, nu o lasa acolo.
Esti sigura ca nu va manca acolo? Si eu ma gandeam, ca nu va vrea sa manance de la altcineva, dar m-am inselat. Se lua cu copii si dupa vreo 2 zile, voia sa-i dau ei lingurita. Acolo manca mai bine decat acasa. Ca de vreo 2 ori am incercat sa-i mai dau acasa si nu a vrut. Deci mancase bine.

aka, imi pare rau de ce citesc. Eu speram ca de acum e pe drumul cel bun. Nu stiu ce sa zic. Multa rabdare. Si Stefy a plans la inceput, dar cand intra la copii, uita. Nu a plans toata ziua. Ca imi aduc aminte ca dadeam telefon sa vad ce face.... eu cred ca m-am stresat mai mult ca ea. Oricum, daca nu ai incredere.... in cei pe mana carora lasi copilul .... eu cred ca as schimba.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Aka, eu mi-as urma instinctul de mama ...cat despre televizor, intreba-le pe doamne de e si cat ii lasa sa se uite si exprima-ti nemultumirea in legatura cu subiectul...oricum, eu nu pot intelege ce cauta un televizor in gradinita ...Mi-e si groaza ca in mai putin de 2 sapt. il voi duce si pe Denis...nu mai stiu cine ma intreba daca am gasit gradi...da, l-am inscris inca de cand eram in Anglia, la o gradi particulara, Tandarica pe numele ei, si-om vedea cum o fi...eu n-am vizitat inca gradinita, o prietena a facut-o pentru mine si mi-a spus cu lux de amanunte ce si cum...voi merge si eu sapt. viitoare si oricum il voi introduce treptat...dar bineinteles ca grijile sunt mari...dar daca voi avea cea mai mica indoiala cum ca nu-i va fi bine, o sa-l retrag si mai asteptam pana la anul...

Shoshika, laringitele sunt de doua feluri: virale si bacteriene, asa ca pot si contagioase sau nu. Cea subglotica e contagioasa (de asta a avut si Denis), iar cea epiglotica (parca-i zice) nu...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput