Gravidute si mamici de Constanta (29)
Raspunsuri - Pagina 18
ina78 spune:
Mamacita multumim ptr lamurire. Din pacate la ora aceea balaceam piticul. Asa ca ... observatorul era in dormitor... cu draperia trasa.
Fetelor la cresa se primesc copii de la ce virsta? Sa inteleg ca trebuie sa ma inscriu acum ptr anul viitor? Asta daca nu vom fi prea micuti, toamna viitoare vom avea 1 an si 5 luni.
Legat de bona ... eu am gasit pe cineva, acum numai ptr 2-3 ore (de ce credeti ca am vreme de net) cu 300 ron. Dublam timpul, dublam suma. Dar... nu sint f incintata. De aceea ... mai stau cu ea, sa vad daca pot sa mai stau mult
. Eu abia acum termin post-natalul si c.o. ... si ar trebui luna viitoare sa-mi fac dosarul de CIC, dar sint asa confuza... azi spun ca mai stau pina la an, miine ca ma intorc la serv. 
Alte crese private mai stiti?
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
AngeliquedeS spune:
Theodor de Mokika
Sa traiesti la un anisor!!!
Da, Ina, daca vrei sa il dai la anul la cresca tb sa depui cererea de pe-acum. eu de sapt viit ma duc sa vad cateva crese si am sa depun cererea pt la anul.
Ieri mi-a cazut Pupicul in pat, doamne cat am mai plans - EU - el saracu imi radea si intindea manutele spre mine si eu plangeam si spuneam ca el ma iubeste si eu dau cu el de pamant. statea in fundulet in mijlocul patului si s-a lasat cu capul in fata, a ridicat fundul si s-a dat pur si simplu peste cap, asa cum faceam la orele de sport pe salteaua de gimnastica si a venit jos!! Nu credeam ca poate fi posibi FIZIC asa ceva. Si eu in picioare langa pat, m-am trezit cu el langa talpi. Mai dar asa o viteza a avut ca n-am avut timp nici sa schitez un gest. ne-am uitat pret de cateva fractiuni de secunda unul la altul, el socat ca nu stia unde se afla eu si mai socata si a inceput sa urle. L-am luat in brate si a tacut repede dar pe urma nu ma mai opream eu din plans, ca l-am facut si nu stiu sa am grija de el, ca mi-a trebuit si mie copil si uite ce-i fac, ca el ma iubeste si vrea la mine dar eu nu pot sa fiu si eu mai atenta ca sa nu-i fac rau, etc....
Azi facem si noi 8 luni si pt prima data am traversat sufrageria tinuti de manute.
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
madaluta spune:
Theo
sa cresti mare si sanatos, iar mamica sa iasa la rampa aici cu o visinata
si o felie de tort
( virtuale bineinteles, k cele reale ingrasa...
mamacita: of..e greu cu programul comun..doar seara adorm in aceesi secunda amandoi( uimitor). Briana e o somnoroasa si ar dormi continuu, iar darius din contra, abia daca prinde 1-1/2 h de somn pe zi. Au si camere separate, adica darius in camera lui si briana in dormitorul nostru,dar usile sunt k si inexistente pentru zmeul nostru.Chiar incuiem usa unde doarme briana uneri, dar se enerveaza si mai tare cand nu poate intra, ulra si bate in ea pana ne determina sa-i deschidem.Am crezut si noi k se va obisnui, k va intelege k macar 1-2 ore dimineata si dupa amiaza sa fie mai linistit, dar nu avem cu cine sa ne intelegem.Imi e tare mila de el k trebuie sa il ducem asa mic la cresa , dar si de briana mi se rupe sufletul cand stiu k ea dormea pana la pranz neintoarsa si apoi si pe seara cateva ore...Acum se trezeste si noaptea pt k darius se trezeste noaptea sa bea lapte, se trezeste dimineata la 6.30-7 din acelsai motiv..in timpul zilei abia prinde cate 10-15 minute de somn k imediat trebuie sa faca asta mic ceva si sa tresara din somn...si tot asa.
De-asta vad eu varinata cu cresa mai buna decat cea cu bona, nu din cauza banilor.Normal k ideal ar di fost sa avem o femeie la banii astia care sa se ocupe numai de el. Asa la cresa sunt 10-20-30 de copii si 1-2-3 ingrijitoare...in acelasi pret...
Ma gandeam de fapt k in cateva luni acolo , poate va mai crestesi s-o mai linisti un pic...si apoi sa-l tin acasa cu bona. dar asta ramane de vazut....
Ina : ai facut foarte bine k ai luat pe cineva care sa te ajute chiar si 2-3 ore pe zi.Cu serviciul, nu stiu ce sa iti spun..faci cum crezi tu k este mai bine.
Cat despre cresa(de stat) ar trebui sa-l inscrii din toamna-iarna, caci noi in primavara am fost codasi.Si referitor la varsta, nu e mic pentru cresa, e numai bun.
cand angajati o bona, ce criterii de selectie adoptati? M-ar interesa cateva aspecte de care ar trebui sa tin cont in cazul in care singura solutie va ramane bona...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
madaluta spune:
angi:Nu te mai invinovati atat k nu esti vinovata...se mai intampla...daca am putea preveni absolut totul ce bine ar fi...Nici nu erai la calculator, nici la tv , nici la piatza, nici la tigara cand s-a intamplat, sau in cine stie ce loc k sa ai motive sa te invinuiesti..erai langa el doar, dar viteza lor este uneori mai mare k viteza noastra de reactie sau de preventie... Pupam pupicu sa-i treaca si la multi ani pt cele 8 lunisoare 
| Citat: |
| Mada, cand te "aud", mi se face rusine ca ma plang de Filip si de oboseala mea! Si eu tot de Big Ben am citit ca primesc de la 18 luni la 3 ani la cresa . O sa ma uit pe usa de la bloc a lui maica-mea ca acolo era afis cu oferta din toamna |
andicu:mai am o prietena buna care are fetita aproape de aceeasi varsta cu darius si cu care vorbeam foarte multe inainte. Intr-o zi, dupa ce am nascut si a vazut ea cum stau lucrurile la noi, imi spune" da eu cum sa ma mai plang la tine acum k nu ma descurc si k este greu k tu nu ma mai crezi ...?"
Intr-adevar, cand ai unul ti se pare greu, dar cand ai doi realizezi cat de usor era cu unu... Asa k trebuie sa mai faci inca unul(una) k sa vezi ce bine era pe vremea asta...
azi am fost la Big Ben in vizita..nu am fost asa de incantata ...Poate si pentru k era foarte aglomerat din cauza unei tabere gazduite de ei, darnu e ceea ce imi doresc pt darius. Mult mai frumos e la cresa de stat de aici de langa noi decat acolo. Si pretul e de 5,5 mil pe luna cu 2 mese si transport asigurat ( asa informativ pt cine ar mai fi interesat).
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
eris spune:
Salut fetelor stiu k nu am mai intrat de ceva vreme dar numai am net acasa si va citesc de la sormea si nu pot sa scriu mereu k iannis nu ma lasa.
Dupa lungi negocieri a venit si tati acasa ne era k numai vine si acum suntem toti 3 si ne e bine. Iannis e bine la 7 luni avea 8.100 kg si 67 cm ne dam jos din pat singuri si ne tinem d emarginea patului dar dupa cateva secunde cadem. de-abuselea nu o luam decat inapoi ca racu dar asta e avem timp. Am mai cazut odata din pat...tati facea patu si iannis s-a dat jos din pat si a cazut in fundulet apoi a dat cu capu de perete a plans putin apoi i-a trecut dar noi ne-am speriat mai ales tati. Spunem "mama" si "tata" sunt asa fericita cand il aud imi vine sa-l mananc.
La multi ani MOKIKA pentru Teo sa creasca mare si frumos si sa va aduca numai bucurii.
Va pupam pe toti
Mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
poze noi: http://www.flickr.com/photos/27675080@N08/
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family
jojo_miha spune:
LA MULTI ANI TEO!!!

sa cresti mare si sanatos si sa le aduci numai bucuri parintilor tai.
Angi noi avem doua cazaturi din pat la activ si la fel de vinovata m-am simtit si eu.La multe lunitze si voua!
Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
PrimaPlaja
mamacita spune:
Angelique,si Anabela a cazut din pat la 7 luni si,cum e prematura,i s-a deformat craniul posterior,la locul impactului. Nu au existat consolari care sa ma faca sa nu ma mai culpabilizez. De cate ori o vedeam cu gaurica aceea in cap,plangeam si imi aruncam toate epitetele,de parca asta ar fi reparat ceva. Am facut radiografie,am scapat si de un neurochirurg care voia s-o opereze a doua zi
(noroc ca stiam cu cine am de-a face,dar el era de garda,ce sa-i faci),am urmarit-o saptamani de-a randul nu care cumva....,apoi dupa 1,5 luni aprox.,prin crestere,i-a revenit craniul fara urma. Se numesc fracturi "in minge de ping-pong",caci exact asa se comporta si biluta lor. Deci iti cam inchipui ce-a fost in mintea si inima mea. Dar am ajuns la aceeasi concluzie pe care, putin intr-o alta forma, ti-a exprimat-o si Madaluta: important este sa tindem sa fim parinti perfecti, de greseli nu e nimeni scutit. Urmareste-l 24 ore si,daca ti se pare mai somnolent sau agitat sau daca are varsaturi, convulsii etc.,fuga la dr. Dar,dupa cum descrii, ti-as garanta 90% ca veti ramane doar cu sperietura si invatatura de minte, ca si noi.
mav spune:
Va salut pe toate!
Andicu, cu intarziere, dar din suflet: La multi ani cu sanatate si bucurii alaturi de toti cei dragi!

Mokika, La multi ani cu sanatate si bucurii si copilarie fericita! Sa va traiasca printul Theodor!

Asteptam poze de la motz!
Mamacita, sper ca te simti mai bine! Inca n-ai primit ghetuta???
Crezi ca pana pe 15 oct. vei fi ok si te vei intoarce la munca?![]()
As avea nevoie de sfaturile tale dpdv medical si pt ca stii bine cum se prezinta situatia la maternitatea noastra... dar nu stiu daca sa indraznesc sa intreb pe forum sau in privat... Oricum, am sa revin, acum sunt cam obosita si ma grabesc....
Dupa o perioada foarte stresanta si obositoare si agitata, in sfarsit, mi se intampla si mie un lucru bun!
Am primit coletele de la Bimbomarket!!! Sebi tzopaie prin casa, a vazut carutul desenat pe cutie si si-a dat seama ca e ceva pt fratiorul lui, e foarte entuziasmat
! Tipul de la TNT (curierul) a fost f dragut, s-a uitat lung la burta mea si fara sa-l rog eu, mi-a carat coletele pana in casa (stau la et. 1). Bine-nteles ca si eu am fost atenta cu el. Abia astept sa-mi vina sotul acasa, sa despachetam.... ca singura nu ma apuc sa trag de ditamai cutiile....
31+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
mamacita spune:
Madaluta, fiecare isi are socotelile lui, ca tot vorbeam ca nici un parinte nu este scutit de greseli; important este sa nu ti le sugereze altii
,asa ca eu iti spun doar cum am gandit noi.Eu,cand am optat ptr.bona, m-am gandit ca inevitabil se va imbolnavi Alexut cand il duc la cresa,ca nu i se va acorda atentia necesara dezvoltarii unui copil fericit si educat, plus ca am considerat ca nici un serviciu din lume nu merita sa-i rapesc mama copilului meu. Asa incat am zis ca macar 1 an sa stau acasa,daca tot ma favorizeaza legea. Mai mult mi-era ca ma deprofesionalizez si am muncit ceva ani sa ajung unde sunt. Deci,la Alex am stat 1,5 ani,la Anabela 1 an,apoi i-am predat bonei
. Acum am optat iar pentru bona din acelasi motiv, teama de tulpinile rezistente selectate cu"grija"prin tratamente antibiotice administrate dupa ureche de diversi"colegi"(in ghilimele,pentru ca prima datorie a doctorilor este"primum non nocere"="intai sa nu faci rau",iar pentru asta se citeste,frate,nu gluma!).Si asa va aduce Alexut zestre de la gradinita,dar macar sunt maricei si cu vaccinurile facute. Deci, intre sacrificarea somnului si boala pentru mititica ta,eu as alege prima varianta,dar TU FACI CUM CREZI.
Daca optezi pentru bona, eu am compus studiind mai multe surse un interviu prorpiu, pe care l-am adresat si candidatelor de la agentia de baby-sitting, in paralel cu selectia facuta de agentie.Daca te intereseaza,da-mi pm,stii calea
.Poti adauga sau scoate ce doresti,functie de interesele voastre personale,dar zic eu ca e o baza buna.
Ina,la 12 noaptea va balaciti?!Boemilor!
mamacita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mav Mamacita, sper ca te simti mai bine! Inca n-ai primit ghetuta??? Crezi ca pana pe 15 oct. vei fi ok si te vei intoarce la munca? As avea nevoie de sfaturile tale dpdv medical si pt ca stii bine cum se prezinta situatia la maternitatea noastra... dar nu stiu daca sa indraznesc sa intreb pe forum sau in privat... Oricum, am sa revin, acum sunt cam obosita si ma grabesc.... ![]() |
Daca nu ma intorc pana atunci,ma impusc!
]Dinspre partea abordarii, sa ma ierti, asa cum ai mai procedat