Mamici norocoase de sept-oct 2008 (115)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Apropo de oasele bazinului....si eu eram convinsa ca se departeaza in timpul nasterii.
Asa ca la curs cand ni s-a explicat ce se intampla 'acolo' am intrebat si de asta.Si ni s-a spus ca oasele bazinului nu se departeaza...exista un ligament al bazinului care se poate largi, dar ca asta ar cauza dureri insuportabile si se intampla fff rar sa se intample ceva cu bazinul.Deci 'cine' se dilata e doar colul...in rest un bazin normal (nu prea mic )are deschidere de 10 cm cam cat e circumferinta capului lui bebe ca sa permita trecerea lui.
Dar durerile cred ca pot fi de la alte ligamente, nervi apasati aiurea...

32+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

rose, CD, am trecut si eu prin dureri destul de mari de os pubian acum vreo 2-3 saptamani .. le-am raportat la doctor si a zis ca sunt normale .. deci comportati-va normal, nu aveti ce sa faceti; la mine vad ca au trecut, dar m-au tinut cateva saptamani inainte.

33+ AMR 47 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

CD, da, asa e cum zice A-rose, se pregateste bazinul pentru nastere si ligamentele sunt mai elastice, se dau un pic la o parte, de aici si durerile, simti ca pur si simplu te desfaci (si asa si e). Ufff, pe mine ma termina junghiurile care se duc fix in...canalul nasterii (ca sa nu zic fofo, hi hi hi)...merg ce merg si la un moment dat parca imi baga cineva un cutit de trebuie sa stau pe loc si eventual sa ma sprijin de un perete...
Cu invelitoarea lui bb, paturicile acelea groase sunt bune de folosit in carucior, cand iesiti afara sau peste zi daca bebe doarme sub nasul tau undeva , dar noaptea nu prea e bine sa il invelesti cu asa ceva pentru ca s-ar putea sa si-o traga peste cap...Vezi ca exista o multime de saci de dormit si grosi si subtiri, sunt o inventie extraordinara. Bebe sta caldut acolo, nu se dezveleste, nu se supraincalzeste si isi poate misca manutzele in voie.

Azi am fost in mall vitan (continua epopeea shop till you drop pana vine tati acasa), am vazut reduceri si preturi ok la articole de nou nascut de la Debenhams. Am vazut saci de dormit frumosi, din pacate nu m-am uitat cat costa, dar setul de body-uri (superbe) era 69 ron pentru 7 bucati. Culori delicioase.

La spital am sa folosesc in prima zi camasa lor, e f buna (asta dupa ce ma lasa sa ma imbrac), iar din a doua zi cand incep sa vina musafirii am sa ma imbrac cu ceva mai frumos de acasa. Imi place sa arate bine, macar atat, daca eu nu voi fi exact ravisanta. Asadar am achizitionat camasa de noapte frumoasa, alba simpla bumbac cu broderie sparta, halat alb bumbac subtire (nu prosop) si niste papuci mortali. Plus absorbante ultra plus de la Always sa nu patez frumusheata de camesha. Asta din a doua zi cand ma vor lasa sa pun absorbantele (la cezariana e ok cu absorbante, la nastere normala nu, ca nu se vindeca bine).
La nasterea trecuta am avut o camasa haioasa, cu imprimeu cu pisica, roz...nu am aruncat-o. O port si acum, e super ok, nu a patit nimic alea 2 zile in spital si nici nu s-a patat (am purtat-o doar cand eram cat de cat stapana pe ce mi se intampla si puteam sa ma ingrijesc singura acolo), asa ca eu nu arunc nimic. Iau ceva frumos sa am si dupa. Si conteaza mult la moral sa te imbraci cat de cat frumos la spital...asta plus aranjatul parului (de machiaj nu zic, eu nu mi-am dat cu nimic pe fata de frica sa n-o murdaresc pe bebe) si ai alt tonus.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a-rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Apropo de oasele bazinului....si eu eram convinsa ca se departeaza in timpul nasterii.
Asa ca la curs cand ni s-a explicat ce se intampla 'acolo' am intrebat si de asta.Si ni s-a spus ca oasele bazinului nu se departeaza...exista un ligament al bazinului care se poate largi, dar ca asta ar cauza dureri insuportabile si se intampla fff rar sa se intample ceva cu bazinul.Deci 'cine' se dilata e doar colul...in rest un bazin normal (nu prea mic )are deschidere de 10 cm cam cat e circumferinta capului lui bebe ca sa permita trecerea lui.
Dar durerile cred ca pot fi de la alte ligamente, nervi apasati aiurea...

32+
bebe David

Lucrusoare bebe David

sau asa ceva... oricum senzatia este ca se deplaseaza in lateral si doare ca naiba. zici ca ti-a tras cineva un sut intre picioare. noroc ca durerea nu e permanenta...

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

ne-am intors! Multumim de galerie si de majorete, ne-au placut
Suntem bine, bebe are 1744gr +/-255, aratam mai mari cu trei saptamani, dpn intre 7-28 oct. Toate bune, placenta, col, Ir-uri, bebe ce putea sa faca, manca la greu, scotea limba, isi facea freza, mi-a aratat dr. perisorul. Daca nasc mai devreme de termen, este naturala, daca ajungem la termen va fi sigur cezariana din cauza de bebe grasan. In perioada respectiva dr lipseste din tara 3 zile, sper sa nu-l apuce pe bebe cheful de iesit afara chiar atunci.
Ia uitati-va si voi ce fata avem aici, cum sa nu mori dupa el

Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

kid, si eu ma gandeam ca si tine, in prima zi sa uzez de camasa lor. ma gandesc ca este dezinfectata si nu vor fi probleme. apoi mi-am luat 2 camesi ROZ dragute, cu nasturi. nu am halat deocamdata. nu stiu daca la cezariana mai trebuie sa car 2 pachete cu vata... am luat absorbate sensitive, singurele care mi se par ok pentru mine.
nu stiu fetelor, trebuie sa ne dam preventiv cu garmastan cu ceva vreme inainte sau doar sa-l avem la noi?
eu de la inceputul sarcinii am folosit crema mustela pentru bust - mi s-a parut ok- si pe burtica am dat doar cu ulei de masline.

cat priveste paturica fetii nici nu mi-am pus probleme. am luat una din polar, foarte draguta. insa, citind aici, se pare ca voi lua si eu saci de dormit. nu vreau sa se sofoce fata, Doamne fereste. cearceafuri voi coase eu la masina. pernuta nu ii iau. nu acum.

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Felicic, sa-ti traiasca grasunul, e tare simpatic in poza .. iti urez multa rabdare pana vei ajunge sa-l pupi pe obrajorii aia bucalati! Fericirea va fi maxima atunci!
Multa sanatate!

33+ AMR 47 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

felicic,
ma bucur pentru vestile bune pe care le aduci. intr-adevar, bb Vlad e un dulce, pare preocupat de probleme importante.
Sa fiti sanatosi si voiosi in continuare !

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

Felicitari multe Felic, ma bucur tare pt tine si pt bb grasut bine , cred ca il deranja aparatul de isi punea manuta la ochi.

Lasa sa fie el mare si sanatos ca tu te descurci sigur si cu cezariana, desi esti adepta nasterii naturale.

Sanatate multa si tot binele din lume

34+ Mami fericita de Irina

Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Atat a mai ramas pana vine minunea
AMR 5 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

ok, gata, acum imi masor si eu burta.
nu numai pt ca va tot aud pe voi, dar pt ca tatal lui Nedelcu deja ride de mine - ieri stateam pe jos si organizam niste sertare si mi-a facut niste poze compromitzatoare (pt ca eram in chiloti) si adevarul e ca m-am cam distrat si eu cind mi le-a aratat.

deci ... aaa, nu ma mai cuprinde metrul de la ikea ... sa tot fie vreo 105cm.

nu stiu de voi, eu trebuie sa recunosc ca nu mai am nici o reprezentare despre cit de grasa sint, mi-am cumparat 10 perechi de chiloti de la TCM si n-am reusit sa trec cu ei de solduri.

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput