Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
chinabulina spune:
buna dimineata. cafeaua o dau eu de data asta. dar fara cofeina...
noi ne pregatim sa plecam in iasi azi. e prima iesire cu bebe si vrea mami sa-i arate gogoasei marea ei dragoste, iasiul...
speram doar sa nu ne ploua, ca in rest...
alysh, te rog sa ne povestesti cum a fost la mare, ce ati avut cu voi, cum ati procedat si, mai ales, cum e marea... si noi abia asteptam s-o revedem. eu in ultimii ani nu am mai fost pe litoralul nostru, datorita serviciilor proaste si preturilor mari. dar nicaieri nu mi s-a parut marea asa de frumoasa ca in romania. marea mea e marea mea, nici o alta nu se compara cu ea
... abia astept...
si noi vrem sa mergem la ortoped la control, am un cui in inima de cand s-a nascut gogoasa, ca are o juma' de cuta in plus
... sper din toata inima sa fie ok...
ieri i-am cumparat un centru de activitati, ca tot a strans fata ceva banuti de cand s-a nascut si am zis ca merita... a facut ca toate visele cand am pus-o acolo. a vorbit cu jucariile alea de i s-a uscat gura, a fost de milioane, noi eram varza de emotie si de drag, nu ne saturam s-o privim... pana au sunat niste amici sa ne cheme la gratar; ne-a certat tot drumul ca am luat-o de acolo
... parinti natangi, radem de ea si cand plange, asa ni se pare de frumoasa
... am vrut sa exemplific printr-un filmulet, dar porcaria de windows iar trebuie reinstalata, asa ca nu vrea sa-mi recunoasca videocamera 
v-am pupat, ma duc sa fac un dus, ca tot am terminat cafeaua. o zi cat mai buna sa aveti 
georgiana, mami de gogoasa balerina teodora maria
cleo78 spune:
niatsa fetele.
sarutmana de cafea...aveam nevoie. Fiica mea se razbuna pe mine!! Daca la vaccinu de 2 luni, dupa, 10 zile i-a stagnat greutatea, la asta de 3 luni, Rotarix, a luat in 3 zile 200gr!! 

Si io fiind din grupul stresate ca nu a luat bine in greutate...ma strezez aiurea,2 kg in 3 luni e bine!!
Da' nu cred ca e vaccinu de vina, ci puseul de 3 luni. De 4 npopti fata mea mananca regulat: la 10-11 seara, dupa baie, la 1, la 3, la 5, la 7. Foarte regulat, da? Numai ca somnul meu e ... varza; mai nou dupa baie nici nu imi vine sa ma culc, ca tot tre sa ma trezesc
. Iar tsatsele... nu mai arata -casca de miner, ci... a balon desumflat. Asta e, ajung si io in gama bancurilor:
-sanii sunt de 3 feluri: mere, pere si bretele
-sanii ajung in ciorba
etc.
Oricum nu se mai uita nimeni la mine.
Alysh, sa ne zici logistica plecarii la mare, si statului acolo. Ce ati luat: patuts, caruts, etc. cum ai hranit copilu, cum ai facut cu mancarea, udne ati stat, ce program aveati zlnic, ce faceai cand plangea copilu
, ca daca acasa vecinii pot sa bata in tseava de calorifer... la hotel e mai penibil.... etc.
mai voiam sa zic ceva
dar nu mai stiu ce
HAC. Ash mai dormi un pic.
A, aelita, m-am inspirat din www.flickr.com/photos/sofia020107/2233999727/" target="_blank">asta si luni, dupa ce o inchei si tai atsele, fac poza sa vedem ce a ieshit! Daca nu a ieshit nik, am pierdut 3 zile. Adicalea nici macar, ca cat m-am mai uitat la olimpiada si la cum se joaca fiica mea pe burtica, si face exercitii de gat, coshulets si inotat pe uscat...am crosetat.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
cleo78 spune:
si am slabit 1 kg!!!
si tineti cont ca am baut deja 1l de apa de dim!!!

deci 200gr la fata=1kg de la mine. Mai fac schimb din asta!!!!
Cred ca ar fi bine sa ma duc sa mai iau elevit, fier,ceva, ca evolutia asta rapida nu face bine nici la mami, nici la laptik.
Chiar fetelor, va provoc la o discutie: ce alimente credeti ca e bine sa mancam ca sa imbunatatim calitatea laptelui?
In afara de teoriile cu pestele gras (somn, salau, somonul), povestile cu berea (care pe de alta parte, e mai calorica decat apa) , ce mai stiti?
Sa comand de la tratorica un pollo cu salmone ca tot face bine somonul
.
o
povestea nashterii
andora spune:
Neata,eu doar am intrat putiiiiiiiin sa va zic duminica frumoasa!
Multumim cu mare intarziere si foarte frumos pentru aprecierile legate de poze
, ramanem cu scuzele permanente ca nu frecventam forumul cum am vrea si asteptam vremuri mai libere...
Va pupacesc pe toti, pe bebelusi in primul rand,si felicitari pentru progrese, nu-mi vine sa cred ca parca ieri eram toate burtoase si acum deja unii se intorc sau incep sa stea in fundulet... tineti-o asa voiniceilor! 

site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Dan va merge!
Pogonici mic
Gogoasa
poze1,poze2
MsBB spune:
Buna dimineata!
Ne mai tineti minte?
Avem o scuza ( nush cat de buna ) ca am lipsit atata amar de vreme. Din pacate n-am avut timp sa va mai citesc! De fapt, abia am ajuns acasa miercuri seara si de atunci incerc sa imi reiau viata normala, sa recuperez cele multe saptamani petrecute...
in spital
Printesa mea mica a fost un pic bolnavioara si din cauza asta am stat 3 saptamani in spital, saraca de ea era alba ca varul cand am plecat
. Acum incerc sa o tin cat mai mult afara, sa respire un pic de aer ( cat se poate de curat in asa poluare ) sa aiba parte de un pic de soare si altceva decat niste pereti de spital.
Imi pare rau ca sunt total pe dinafara cu ce s-a mai intamplat pe aici, insa sper ca sunteti toate bine si puii vostri cresc frumos si infloresc pe zi ce trece!
Noi abia acum incepem sa recuperam ce am pierdut la spital. In sf, dupa 3 saptamani suntem la greutatea cu care ne-am internat
dar las' ca ne punem noi pe munca si ne facem
si frumoase hihihi.
Chiar, ma plangeam de kg in plus? Ete ca am urmat o cura fortata de slabire si acum s-a dus naibii burta si toate kg de pe mine...cica arat mai mult a fantoma acum ... o fi asa? BUUUUUUUUU
v-am speriat????
Nu???? Inseamna ca nu e asa rau
.
Bine, urmarile acestei cure n-au fost tocmai placute. Era sa raman fara lapte si ma tinem in picioare cu ajutorul peretilor
. Nu mai conteaza... bag cura de ingrasare acum!
Pe 23 iulie trebuia sa avem cumatria, insa fiind in spital am anulat totul. Acum familia insista sa facem totusi ceva micutz si frumos acolo , asa ca sunt un pic agitata cu organizarea a unei mini-cumatrii pe sambata viitoare. Daca ar fi dupa capul meu, sincer, n-as mai face nimic, n-am chef de nimic acum. Vreau doar sa o vad pe micutza mea bine si sanatoasa. Insa, pe de alta parte parca as strange pe toata lumea sa o vada un pic pe fata si apoi sa scap de obligatii. In plus, ar fi frumos sa ramana amintire ceva frumos pt ea. Sa-i aratam cand o fi mare hihihih.
M-am vazut acum cateva zile cu vecina si a ei frumoasa gogoasa. Ce bucurie ca am putut sa le revad si sa aflu ca sunt bine.
Vecina, vad ca primul mesaj pe pagina e chiar al tau si ca fugi in Iasi. Eu nu stiam cum sa fug mai repede din Iasi, sincera sa fiu
dar iti urez o plimbare frumoasa si sunt sigura ca Teodora o sa aprecieze plimbarea. A mea cel putin la fiecare drum spre Iasi a dormit lemn. Parca o sedam. S-a trezit printesica pe banca in fata Primariei
.
Mi-am dus printesa la Mitropolie dupa ce am iesit din spital , sa multumim ca a dat D-zeu sa plecam odata.
Va
si urez o duminca placuta! Sper sa ne mai citim curand.
Adriana mami ![]()
de
Andra
noastra!
Poze Andra (20.05.08)
http://b1.lilypie.com/aprFm7.png
gabitzam spune:
Adriana, bine ati revenit!
Dar cred ca mi-a scapat, ce s-a intamplat cu fata de ati stat atat in spital??? Sanatate multa va doresc.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Alysh spune:
Buna fetelor,
VA raspund pe scurt cam cum a fost la mare cu bebe: am stat la un hotel in Costinesti (hotel Regal) cu all inclusive. Pt bebe am avut patutul pliant cu noi, carut, scoica separata pt plaja gen sezlong (scoica de la carut e prea stramta si inconfortabila dupa opinia mea) , biberoane, lapte, ceai, paturi,sterilizator la rece de la chicco, body-uri, costumase de zi, costumase de seara (subtiri si groase adica), pampersi, servetele umede, scutece de finet, medicamente de bebe in caz de urgenta, crema solara garnier factor ptotectie 50, sepcute, ciorapei, botosei, sandalute, marsupiu..cam asta imi amintesc acum.
O zi la mare se desfasura astfel:
- 6 dimineata papa bebe
- 8 dimineata papa adulti
-9 fara un sfert papa bebe iar
- 9 plaja
-9-11 sau 12 dormit pe plaja
-13 papa bebe
-14 papa adulti
-14-17 somnic.....cu intreruperi de joaca
-17 papa si plecat pe plaja.
SEara ieseam la plimbarici cu bebe fie in carut fie in marsupiu. NU se omoara dupa marsupiu, drept care il mai scoteam si-l lua taica-su in brate si asa de plimbam pe faleza pana spre 10 cand ne intorceam la o baie amarata facuta la chiuveta si papat si somnic.
I-am dat si ceai intre mese.
Cam greut cu sterilizarea (personal; nu-mi place solutia aia de la Chicco si nici nu cred ca sterilizeaza 100%), cam greut cu baitza, cam greut cu caratul tuturor lucrurilor la plaja.
Cu plansul, nu ne-a facut nimeni nici o observatie. Adevarul e ca nici nu prea a plans. I-am satisfacut toate nevoile. Programul de mai sus era incalcat uneori, daca ii era foame ii dadeam cand imi cerea, tot de teama de urlete.
Pt bebeii mai sensibili cu dormitul nu recomand Costinestiul. In prima noapte eu n-am inchis un ochi, urrla discotecile o\in fiecare noapte pana la 4-5 dimineata, plus concerte la greu (sa te fereasca Domnul sa prinzi vreo 2-3 concerte gen Guta, sau Folorin SAlam ca ai pus-o de mamaliga) si chiar daca hotelul era dotat cu geamuri termopane, aveai impresia ca dormi cu boxa langa tine. Vlad a dormit neintors toata noaptea. Si in general a adorat marea, asa ca faptul ca eu m-am intors cam chiauna nu mai conteaza.
CAm asa fuse....
Alina cu iubirea noastra, Vlad
MsBB spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitzam Adriana, bine ati revenit! Dar cred ca mi-a scapat, ce s-a intamplat cu fata de ati stat atat in spital??? Sanatate multa va doresc. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008) |
Ei, s-ar parea ca mai am dreptul la o pauza. Am alimentat printesa si a adormit , asa ca am timp pt un pic de barfa si un pic de forumeala.
Gabi, cum ar zice americanu' "long story"...dar sa speram ca avem parte de un happy ending. Oricum un lucru stiu: experienta asta ne-a intarit, ne-a apropiat mai mult si ne-a dat forta sa vedem lumina, sa apreciem momentele frumoase.
Lucrurile s-au desfasurat cam asa ( ar fi multe de povestit dar am sa incerc sa povestesc in asa fel in cat sa se inteleaga ceva ):
Intr-o dimineata cand schimbam printesa am vazut in pamper mici firisoare de sange. Normal,m-am panicat. Apoi uitandu-ma mai atent la ea cand era in patut am observat pe finet ( ii pun sub caputz un finet, in cazul in care regurgiteaza sa absoarba) o pata maro, cam cat o moneda. Sotul incerca sa ma convinga ca nu e nimic. Insa, cum ar putea fi nimic???? La un copil exclusiv alimentat la san ce ar putea curge din gurita daca nu sange sa lase pata aia?
Sun medicul de familie si ii povestesc.Spune sa astept urm scaun sa vedem cum e. Pe la 2 pm gasesc in pampers scaunl moale cu cheaguri de sange!
O sun iar si cand vad ca e pierduta sun med pediatru, stabilesc o programare si ma duc cu pampersul la dansa. Inainte de asta m-am dus la un laborator sa recoltez probe pt analize. Nu mai zic cat de suparata am fost sa aflu ca dureaza 5 zile!!!! pana primeam rezultatul! Le-am explicat ca e vb de un bb de 2 luni. Starea clinica la un bb se schimba de la o ora la alta,apoi in 5 zile?? In fine...Med pediatru ne sfatuieste sa ne internam si sa continuam investigatiile.
Aici ne-au internat pt diaree. La vreo 2 zile in spital ii apar fetei niste eruptii pe picioare si mai tarziu pe cap. Erau ca niste vinisoare sparte. Era sa mor cand am vazut. La analizele de urgenta ieseau trombocitele scazute. Au bagat-o pe antibiotic si cum toata lumea parea ingrozita si agitata m-am speriat si mai mult.
Drept urmare am hotarat sa plecam cu ea la Iasi. ( oricum dupa cum evoluau lucrurile acelasi lucru l-ar fi facut si ei, ne-ar fi trimis cu o ambulanta la Iasi)
La Iasi au inceput noi investigatii. In prima seara acolo am avut parte de o sperietura zdravana. Ca sa vedeti cum face D-zeu lucrurile... Ma culc pe la ora 11. Fata in regula. Dormea frumos, linistit. Toate bune si frumoase. Pe la 1 ma trezesc si pur si simplu simteam nevoia sa o ating. Cand pun mana pe ea, sa lesin si alta nu. ARDEA! Chem o asistenta: avea 39,4
. Nu pot sa nu ma gandesc, ce s-ar fi intamplat daca nu ma trezeam atunci??? II multumesc lui D-zeu ca m-a trezit atunci. Asistenta a reusit sa-i scada temperatura rapid, o injectie, o pastila, impachetari..
Alte mii de analize...stres,emotii, rezultate care mai de care...
Medicii de acolo hotarasc sa o puna la pauza alimentara, timp in care a fost tinuta in perfuzii. Pt a se reface mucoasa a fost tinuta timp de 3 zile pe perfuzii si abia in a 4-a zi a inceput sa primeasca mucilagiu ( pe care evident mai mult il scuipa).
Nu mai povestesc prin ce au trecut sanii mei...Povestile de acolo de la alte mamici care spuneau cum au pierdut laptele ori copii au refuzat sanul dupa...
...Usor , usor i-au introdus laptele meu, 3 lingurite, apoi 6 , apoi 12 si apoi liber la san
. La analizele facute aici s-a gasit Klebsiella.
Dupa o saptamana ne-au externat. Am ajuns acasa luni seara si marti la pranz dupa masa fata mea reguriteaza cu sange.
Normal, am intrat iar in panica. Ne-am intors in Iasi unde ne-au bagat direct la reanimare. Au adus tot felul de aparate, au intepat-o de nush cate ori. Acolo cand am auzit iar pauza alimentara... sa cada cerul pe mine. Am zis ca o luam de la capat.
Am fost inspirata si am luat cu mine hainutele pe care a curs sange, servetelul cu care am sters-o la gurita si le-am aratat medicilor de acolo.
Sa nu o mai lungesc, spun pe scurt ca au descoperit intr-un final o rana pe esofag si reflux gastroesofagian.
Bine, de parca diareea si toate astea nu ar fi fost deajuns a mai si racit cobza in spital.
Acum realizez ca micutza mea nu se chinuia de colici. Si eu ca proasta ii bagam siropuri si toate alea degeaba. Micutza suferea din cauza ranii si avand muschiul de stomacel imatur permitea acidului gastric sa se intoarca si normal sa-i provoace si mai multa suferinta.
Astfel mi-au explicat cei de acolo episoadele de plans la san, cand se arcuia si urla ca din gura de sarpe. De multe ori micutza suferea mancand. MI-au zis ca ea resimte durerea ca cei care sufera de ulcer
.Acum urmeaza un tratament timp de 2 luni dupa care ne vom intoarce pt mai multe analize. Trebuie tinuta la verticala dupa fiecare masa timp de 20 de min si patul inclinat la un unghi de 30 de grade.
Sper sa fie bine si sa trecem peste asta. Am primit incurajari ca nu vor ramane sechele si ca se va rezolva cu tratament si nu vom ajunge la interventie chirurgicala.
Ar fi multe de povestit dar nu vreau sa va plictisesc si asa m-am lungit o gramada...
Concluzia: sanatate, ca e mai buna decat toate!
Adriana mami
de
Andra
noastra!
Poze Andra (20.05.08)http://b1.lilypie.com/aprFm7.png
cleo78 spune:
MsBB, sa va dea Dumnezeu sanatate, ca tare greu e cand ajungi la medic.
Si lasa ca cumetrie se poa si mai restrans, nu te agita prea mult, odihneshte te si tu, ca bebe are nevoie de laptik, da? 
o
povestea nashterii
Alysh spune:
Off, MsBB, prin ce ati mai trecut si voi! Sanatate multa si sa nu mai auzit de astfel de evenimente.
Si noi inainte de a pleca la mare am trecut prin emotii cu Vladut, gasisem si niste pete roz-rosiatice pe pampers care s-au dovedit a fi pana la urma saruri de urina. Si ai mare dreptate: SANATATEA e cea mai de pret!
Alina cu iubirea noastra, Vlad