Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

np 300, suntem aici sa ne lamurim:)

babytza, merg si eu marti la dr...sunt in sapt 37...sa vedem daca zice sa mi-l faca, daca nu, ii zic eu!

iar despre absente...strig si eu la _giulianna_, care are si acelasi DPN cu mine!! hai la apel!!

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

36+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Si eu eram cu Angelynna la fel la DPN...

Valentina 31 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Cat despre reguli de crestere al copilului, cele ce ati fost aseara ati auzit parerea mea si fata de voi imi cer scuze ca ma repet. Vom trai si vom vedea. Si eu aveam principii si teorii despre cum se creste un copil. Si mai am si acum unele sunt noi alte sunt tot alea dar intre timp am invatat ca nu tot ce vrei se poate si aplica mai ales cand este vorba de un copil si ca trebuie sa fi deschis si sa accepti si alte pareri si sa iti asculti copilul si sa incerci sa gasesti calea de mijloc pentru toata lumea.

Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

Am ajuns cu cititul la mesajul asta si m-a pocnit, ca de fiecare data cand citesc un post de-al Mirunei, o chestie de genul "exact la asta ma gandeam si eu". Asa e...ai perfecta dreptate, teoria e una si practica e alta, atat de mult se schimba tot. Si se tot schimba, adica acum juma de an aveam o teorie despre cum sa ma comport cu copilul intr-o anumita situatie (adica scapatul de Pampers), imi facusem planuri, scheme, ma documentasem etc...si cu totul altceva am facut pana la urma. Chestia e ca mi-a iesit, dar de fiecare data imi zic "never say never".
Pun pariu ca a doua oara, cu al doilea copil, voi repeta unele dintre greselile pe care le-am facut prima oara, asta e...vazand si facand, nu poti prevedea tot ce se intampla si nu trebuie sa ai asteptari prea mari de la tine...

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Mi-a mai spus dr ca este foarte importanta analiza pentru streptococul B . Mai ales cand a auzit ca la prima sarcina am nascut prematur... Acest brontozaur este periculos pentru ca el poate rupe membranele prematur.
Asa ca fetelor care nu ati facut, este bine sa il faceti.

Valentina 31 + David

poze

Ai grija ca doctorelul nostru nu accepta acea analiza decat de la Medicover sau Medlife, sa nu mergi la Euroclinic ca te trimite inapoi, cum mi-a facut mie... Ma bucur ca ai ajuns la el si eram sigura ca te primeste, el are inima mare, desi e cam mutulica uneori. Azi ai fost? Devreme? Eu am fost pe la 13.30 ca aveam sa ii dau un cd, oare erai si tu in sala?

bb2

Mergi la inceput

Mi-a explicat unde trebuie sa merg
Nu am fost la 13;00. Eu am avut programare la 17:00. Pacat ca nu ne-am intersectat....

Valentina 31 + David

poze

Mergi la inceput

Eu ma duc la somnic... noapte buna burtici..

Valentina 31 + David

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300

Seara buna,

Sper ca v-ati lamurit cu concediul ala prenatal. Ce mai am eu nevoie sa stiu este daca pentru acea compensiatie de 15% trebuie facuta o cerere la firma sau nu. Miemi-au zis dela HR ca, pentru fiecare luna de concediu prenatal, fie el si postanatal, trebuie sa duc o adeverinta de la medicaul de familie la conta.

Uitati un link de la legislative cu tot ce tre' stiut, si legile/articolele reglementand respectivele drepturi. Aveti si modelel de declaratii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123679

Concediul de sarcina si lauzie de 126 de zile e de fapt un concediu medical, asta iti da medicul de familie, cu cod 08 parca. Are acelasi regim ca si concediul medical, trebuie dus la firma pana pe 5 a lunii urmatoare cf legii sau mai devreme daca te roaga HR ( cand fac statele inainte de acea data)

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica 36+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kid2003

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Cat despre reguli de crestere al copilului, cele ce ati fost aseara ati auzit parerea mea si fata de voi imi cer scuze ca ma repet. Vom trai si vom vedea. Si eu aveam principii si teorii despre cum se creste un copil. Si mai am si acum unele sunt noi alte sunt tot alea dar intre timp am invatat ca nu tot ce vrei se poate si aplica mai ales cand este vorba de un copil si ca trebuie sa fi deschis si sa accepti si alte pareri si sa iti asculti copilul si sa incerci sa gasesti calea de mijloc pentru toata lumea.

Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

Am ajuns cu cititul la mesajul asta si m-a pocnit, ca de fiecare data cand citesc un post de-al Mirunei, o chestie de genul "exact la asta ma gandeam si eu". Asa e...ai perfecta dreptate, teoria e una si practica e alta, atat de mult se schimba tot. Si se tot schimba, adica acum juma de an aveam o teorie despre cum sa ma comport cu copilul intr-o anumita situatie (adica scapatul de Pampers), imi facusem planuri, scheme, ma documentasem etc...si cu totul altceva am facut pana la urma. Chestia e ca mi-a iesit, dar de fiecare data imi zic "never say never".
Pun pariu ca a doua oara, cu al doilea copil, voi repeta unele dintre greselile pe care le-am facut prima oara, asta e...vazand si facand, nu poti prevedea tot ce se intampla si nu trebuie sa ai asteptari prea mari de la tine...

bb2

Acelasi lucru il pot spune si eu. Dar sa nu intelegeti ca nimic nu poate fii stabilit dinainte ca regula. Doar ca planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ din diverse motive si de foarte putine ori cred ca vorbim de greseli ale mamei ci mai degraba de faptul ca nu exista 2 copii la fel, ca micii omuleti au personalitatea lor, placerile si angoasele lor si pana nu reusesti sa le intelegi e ft greu sa actionezi eficient.

Cred ca suntem aici ca fiecare sa-si expuna parerea, mai mult sau mai putin documentata. Binenteles ca tot timpul vor exista pareri contrare dar haideti sa nu le transformam in dispute si sa le respectam ca nu ne obliga nimeni sa si fim de acord. Aceste discutii te ajuta sa-ti dai seama si ceea ce nu vrei sa faci nu numai ceea ce vrei . Iar motivatia pentru care cineva a ales o anumita solutie mi se pare foarte utila ca te face sa te gandesti la chestii pe care nu le-ai bagat in seama si poate sunt importante...

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica 37+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

mami de alexa

Propun si rog: CLAUDINA, DYANIRA, BYTZA, SIMODINA,ALEXAM, FRESHA(si toate fetele cu intepaturi in col, chestii gelatinoase) sa intre zilnic la raport, ptr ca............ AMR putin!

scuzam zilele de vizita la doctori si cumparaturi de bebei!

andreea_and:

edit: laureta si bebelina 2 si galusca Inisa! (noi ne imbuibam in parc si tu te intretineai cu Dr. Iosup, ha?, si in fatza lu sotzu", bravos)
Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

simpatica foc!!
n-am nascut inca:PP

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

36+ Florin Razvan

Nici eu desi raportez un travaliu fals in seara asta cu contractii la 5 min juma' de ora care a trecut cu No Spa din fericire ca n-am nciun chef sa nasc mai devreme de 38 sapt.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

apropo de exemplul lui felicic. o prietena din Anglia mi-a spus la un moment dat ca ea a observat ca romanii sint terorizati de 3 lucruri: 1. umblat in picioarele goale 2. stat cu fundul pe ciment 3. curent

si am vazut si eu, dupa aceea, la Londra, cum in pauza de masa ii vezi ca se descalta si se intind pe iarba, in cel mai apropiat parc, si daca nu e cald se aseaza pe bordura ca sa-si manince sandwich-ul.
iar ce este si cum actioneaza CURENTUL (bu-hu-huuu), n-o sa-i faci in veci sa inteleaga. ce? vintul? aaaaa - aerul? astea sa faca asa de rau?

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Eu as schimba ordinea, cred ca pe primul loc e "curentul" . Dar sa stiti ca si in RO s-a schimbat mentalitatea, acum depinde cu cine discuti. Curentul am aflat de la dr Culcer( si are vreo 60 de ani cred) din spital ca " e un bau-bau care-i imbolnaveste numai pe romani" dar ca lipsa de aer curat si caldura imbolnaveste bbii din toata lumea . Apoi la 1 an juma' alt pediatru ne-a zis ca, exceptand anotimpul friguros bb tre' sa stea in casa doar in sosete iar vara descult si in casa si pe iarba/ nisip/pamant. Face bine si la mers si la platfus. De stat cu fundul pe ciment asta nu o prea stiam, imi amintesc ca ai mei imi dadeau voie doar ma rugau sa ma ridic daca simt ca-mi este rece... In schimb o stiu p-aia cu frica de aer rece si fularul peste nas+gura la copii de abia li se mai vede fata saracii de ai senzatia ca acu' se sufoca

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica 37+

Mergi la inceput