Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 18
claudinna spune:
buna, Joy! la ora asta??
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe
36+
Florin Razvan
300 spune:
Seara buna,
Sper ca v-ati lamurit cu concediul ala prenatal. Ce mai am eu nevoie sa stiu este daca pentru acea compensiatie de 15% trebuie facuta o cerere la firma sau nu. Miemi-au zis dela HR ca, pentru fiecare luna de concediu prenatal, fie el si postanatal, trebuie sa duc o adeverinta de la medicaul de familie la conta.
CD sper ca te simti mai bine deja!
Noi plecam, in vilegiatura la tara, initial voiam la mare dar nu am gasit neam cazare si eu in 31 de saptamani la nimereala nu ma duc nicaieri.
In legatura cu numele, are opoveste cam ciudata. Mi-am intrebat sotul ieri in drum spre casa ce parere are de Ada. Nu i-a placut, insa a sugerat Anda. Anda...Anda... poaste chiar va ramane, cine stie? Si, in timpul drumului spre casa,am tot incercat sa il leg de un al doilea nume. I-m dat 3 variante si Teodora i-a placut, a zis ca toate teodorele pe care le-a cunoscut erau frumoase si femimine.
Azi am intrebat-o pe socrela ce parere are, si ei i-a placut mult, si mi-a mai zis ca ieri chiar a fost sf. Teodora in calendar. Nu sunt superstitioasa, dar e o coincidenta mult prea mare,nu? Parca o chiama... Ma gandesc ca asa va ramane.
Sanzi, am citit povestea nasterii lui Dragos si am ramas tare impresionata! Esti o mamica tare curajoasa.
Va pup pe toate,o seara placuta si un weekend linistit, in caz ca nu mai intru.
31+
Anda Teodora
Nerantula spune:
claudinna, este corect ce ai spus, mai putin faptul ca procentul de 85% se aplica la media veniturilor brute obtinute in ultimele 6 luni de lucru, nu media salariilor brute. Deci aceasta media va scadea daca graviduta a fost in concediu medical si, intr-adevar, suma poate creste peste salariul net obisnuit, datorita neaplicarii taxelor mentionate de tine.
32+
AMR 51 zile!! 
Haiduc iubit
babytza spune:
Buna fetele 
In primul rand ca sa nu uit....Stie cineva ce este cu Angelynna ?? Ca nu a mai intrat de mult timp....
Valentina
31 +
David
Asa creste gandacelul nostru
poze
babytza spune:
Felicia sa iti dea Dumnezeu sanatate ca mi-ai propus sa merg la acest doctor 

M-a primit la el !!! De azi sunt pacienta lui. A fost putin surprins ca am venit atat de tarziu, dar i-am explicat ca nu eram deloc multumita de dr pe care o aveam. Si a inceput controlul....Si a venit surpriza. L-a masurat pe bebe , a zis ca are 1900g si ca este totul ok. Apoi a trecut la col si la IR. Si i-a picat fata.. Pufaia si stramba din nas si se tot intorcea la masuratorile pe care tocmai le facuse si iar masura IR.... Si la un momendat imi spune : " Doamna , ori dumneavoastra sunteti foarte norocosa , ori acest copil este un luptator....La ce probleme aveti cu arterele uterine este un miracol ca acest copil traieste si nu doar ca nu are retard de crestere, dar este chiar mai mare cu o saptamana...."
Eu era sa cad de pe scaun...I-am spus ca la eco de 21 sapt mi-a atras dr de la Medlife atentia cu arterele astea, ca pot sa apara probleme, dar cand am ajuns cu rez la eco la dr mea a zis ca nu e nici o problema , ca o sa vad eu ca pana in sapt 32 o sa fie asa cum trebuie....
Tutu a zis ca nu e normal asa ceva....ca eu trebuia sa fiu tinuta strict sub observatie si sa fac un anumit tratament, nu sa sper ca va fi totul bine.Bebelusul meu putea sa nici nu mai fie acum...
Si de acum inainte pana voi naste trebuie sa merg saptamanal la monitorizare.NU e e de gluma. A zis de 5 ori ca e un miracol....
Oricum mi-a zis ca cel tarziu pe 24 sept imi voi tine ingerasul mic in brate....
Aaaaa colul este lung de 4,5 cm si foarte inchis....
Deci, Felicia 

Valentina
31 +
David
poze
claudinna spune:
Nerantula, merci frumos de lamuriri!
300, despre ce adeverinta vorbesti??
eu duc la serv in fiecare luna de concediu de sarcina si lauzie, un formular identic cu cel de concediu medical, de la medicul de familie si in formularul acela e specificat ce fel de concediu este..sunt niste coduri ale lor, pt ca cei de la contabilitate sa-ti poata calcula corect
pozici
totul pentru bebe
36+
Florin Razvan
claudinna spune:
babytza, ma bucur ca e bebe bine!!
ce mult conteaza si un medic bun!
pozici
totul pentru bebe
36+
Florin Razvan
babytza spune:
Eu cred ca ar fi bine ca toate fetele care in ultima vreme au avut timp doar sa ne citeasca sa dea un mesaj ca sa stim ca sunt bine. 
Mi-a mai spus dr ca este foarte importanta analiza pentru streptococul B . Mai ales cand a auzit ca la prima sarcina am nascut prematur... Acest brontozaur este periculos pentru ca el poate rupe membranele prematur.
Asa ca fetelor care nu ati facut, este bine sa il faceti.
Valentina
31 +
David
poze
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudinna Nerantula, merci frumos de lamuriri! 300, despre ce adeverinta vorbesti?? eu duc la serv in fiecare luna de concediu de sarcina si lauzie, un formular identic cu cel de concediu medical, de la medicul de familie si in formularul acela e specificat ce fel de concediu este..sunt niste coduri ale lor, pt ca cei de la contabilitate sa-ti poata calcula corect fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!! pozici totul pentru bebe 36+ Florin Razvan |
Xred ca la formularul asta se referea si fata de la HR. Scuze pt confuzie.
31+
Anda Teodora