Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Nerantula,deci eu voi fi platita cu 85%pana se termina cele 126 de zile apoi intru in CIC si va fi platit 800 roni.
Deci nu ii problema daca imi iau acum zilele de concediu si apoi prenatal care va fi mai putin la nr de zile decat postnatal nu?

28+

Mergi la inceput

Tzitziri,eu de la intai aprilie nu mai lucrez ,eu stiu ca se i-a 85%din salarul brut pe ultimele 6 luni ,acuma nu stiu exact cat va fi ,oricum cred ca va fi mai mare decat acum cand sunt platita 75%din co medical.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

tzitziri, 85% din media veniturilor in ultimele 6 luni (care au fost sub forma de salariu) si mai e si o plafonare, aceasta sa nu depaseasca 6 salarii medii pe economie.
Lucutta, e corect. Vei avea 126 de zile de concediu de maternitate platite cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, singura conditie e sa ai minim 42 dintre ele in postnatal, nu trebuie sa fie impartite egal.

32+ AMR 51 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Tzitziri,eu de la intai aprilie nu mai lucrez ,eu stiu ca se i-a 85%din salarul brut pe ultimele 6 luni ,acuma nu stiu exact cat va fi ,oricum cred ca va fi mai mare decat acum cand sunt platita 75%din co medical.

28+

Deci se calculeaza 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni de dinainte de prenatal, adica faptul ca ai fost in concediu medical iti afecteaza aceasta medie, nu e 85% din salariul tau brut!

32+ AMR 51 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

mami de alexa

Propun si rog: CLAUDINA, DYANIRA, BYTZA, SIMODINA,ALEXAM, FRESHA(si toate fetele cu intepaturi in col, chestii gelatinoase) sa intre zilnic la raport, ptr ca............ AMR putin!

scuzam zilele de vizita la doctori si cumparaturi de bebei!

andreea_and:

edit: laureta si bebelina 2 si galusca Inisa! (noi ne imbuibam in parc si tu te intretineai cu Dr. Iosup, ha?, si in fatza lu sotzu", bravos)
Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

simpatica foc!!
n-am nascut inca:PP

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

36+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Nerantula,Tzitziri,va si va multumesc frumos.
Eram tare in dilema ca cei de la resurse imi ziceau sa imi iau co de odihna si apoi prenatal iar doct de famile zicea sa imi iau direct prenatal.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lucutta, pai in conditiile astea daca iti iei CO iti mai creste media..ca CO e 100%...nu o creste cu mult, dar oricum..ai si cateva zile de 100% fata de cele cu 75% cat ai acum.

31+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreea_and

Laureta felicitari pentru bebelina grasuna si pentru vestile bune!
Andy g noi am terminat demult cu mansarda, slava Domnului, ca nu ma mai tineau nervii.
Claudinna am vazut ca ai intrebat-o pe anaxena de o pernuta si nu stiu daca ti-a raspuns sau nu, eu tocmai am vazut-o pe www.miniblu.ro/Categorii/Camera_bebelusului/Patuturi/RC2/Suport_de_dormit_bebe_din_bumbac_-_RC2" target="_blank">asta si ma enervez ca am luat-o pe cea de la chicco si mai scumpa...acum asta e, pt cine mai vroia sa ia pernuta de genul asta au la miniblu online.
Felicic bine spus, intrati fetelor la raport ca ne bagati la griji si banuieli.

34+ cu Mina Alexandra

Poze
Asa crestem

multumesc frumos!! chiar ca e muult mai ieftina decat ec am vazut. atat ca nu stiu de ce imi tot da eroare cand intru pe site la miniblu...

pozici
totul pentru bebe

36+ Florin Razvan

Mergi la inceput

LUCUTTA, parerea mea e sa-ti iei Co intai si apoi sa intri in cel de sarcina si lauzie. dar, din cate stiu, iti poti lua CO si dupa cele 126 de zile si abia apoi sa intri in CIC.
despre plata stiu asha (sa ma corectati daca nu e corect): in conc de sarcina si lauzie, cel de 126 de zile, esti platita cu 85% din media salariilor brute obtinute in ultimele 6 luni de munca, insa nu ti se mai retine impozit si nici asigurari de sanatate sau somaj. teoretic ar trebuis a fie mai mare decat ce iei tu in fiecare luna, in conditiile in care nu esti in medical.
Conf. Contractului Colectiv de Munca, firma ar trebui sa-ti dea si restul de 15%, pe o perioada de 6 saptamani, plus un salariu mediu pe unitate. pt asta cred ca tr facuta o cerere si...niste rugaciuni:)
chiar nu stiu daca ti se micsoreaza brutul ca ai fost in medical...nu lucrez in domeniu si chiar ma interesa si pe mine, ca astia ai mei sunt cam scumpi la vorba, nu prea ma lamuresc:)

pozici
totul pentru bebe

36+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Hello!

Ma bag si eu ca musca in lapte ca tot vorbeati despre biberoane. Eu am doua de la Medela, achizitionate recent, si sunt Bfree. Se gasesc si la noi. Am luat Medela pt ca am si pompita tot Medela, altfel poate as fi optat pentru sticla.

Am incercat sa-i explic mamei care-i treaba cu bibe din plastic si ea "aaa... cand erati voi mici aveam numai biberoane din sticla, iar daca se spargeau si ramaneam fara, mai puneam tetina si pe cate-o sticla de bere - dar o spalam bine mai intai"

Cred ca ati prins mesajul...

Pup toate gravidutele de noapte buna!

33+ cu Anna Sofia

Bebelina se face mare
Poze cu gagalicea mea
Anna Sofia la 20 sapt.
Burtica

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput