IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)
Raspunsuri - Pagina 14
alexadra spune:
Lorenza, ia gandeste-te daca in spatele masini tale "beton" ar fi fost un conducator/are auto panicata la vederea stopurilor tale de frana ? Eu cred ca acum erai in service. Ia gandeste-te tu un pic daca nu aveai masina "beton" ce se intampla daca nu te opreai in 2 sec ci in 4-5 sec ? Sau, daca atunci cand baba ti s-a aruncat in fata masinii te pierdeai si in loc sa pui frana accelerai ? Eu exact la asta ma refeream, sa conduceti prudent, dar sa nu va pierdeti, daca simtiti ca nu sunteti in stare sa nu o faceti ca nu moare nimeni.
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana68 a fi sofer amator cu permis care iti da permisiunea sa sofezi in Romania,un drept castigat prin examen...nu?ca asa scria cineva ca sofer e o meserie,noi suntem...eventual..permisisti,ca avem permise...ai nevoie de o anume chemare si talent... |
Ai nevoie de talent pe naiba! Asta e ca si cum ai spune ca daca nu esti in finala la Olimpiada n-ai voie sa alergi in juru' casei, ca n-ai talent si chemare pentru performante deosebite.
Condusu' unei masini nu-i mare lucru -- dovada ca sunt milioane (miliarde?) de oameni care o fac. E un exercitiu de coordonare si atentie, de care sunt capabili toti (sau marea lor majoritate) oamenii de pe planeta asta. La urma-urmei, regulile de condus au fost gindite de asa natura incit sa fie usor de insusit si pus in practica (adica la-ndemina oricui), nicidecum pentru a selecta nu stiu ce super-performeri.
Si ca sa fie limpede: sofer e ala de-i in spatele volanului unei masini care merge. Cu sau fara experienta; cu sau fara permis.
Sa conduceti bine! :-)
A.M.
Melody spune:
Total de acord cu tine, amoga! Cand aud chestii de astea de talent sa conduci deja ma enervez si eu. Frica e altceva, si mie mi-a fost frica, cateodata si acuma daca e prea mare traficul, dar nu are de-a face cu nici un talent.
Pe baza acestei afirmatii cu talentul era sa renunt eu sa mai conduc, ca ma gandeam ca nu am talent deloc si ca nu o sa pot conduce niciodata. Ma bucur ca nu am renuntat, caci la ora actuala conduc foarte bine si am trecut si de testul de autostrada. Deci se poate!
Spunea cineva ca e un drep sa conduci. Aici in Canada, ne spunea profesoara noastra (avocat)de la colegiu ca este un privilegiu sa ai carnet de sofer, nu drept. Adica se mai poate interpreta si ca daca ai permis ai dreptul sa conduci, nu ca e dreptul tau de cetatean sa ai carnet de sofer. Aici ar fi diferenta. Care privilegiu se poate retrage daca ti se suspenda carnetul.
AB
Citat: | ||
citat din mesajul lui amoga
Ai nevoie de talent pe naiba! Asta e ca si cum ai spune ca daca nu esti in finala la Olimpiada n-ai voie sa alergi in juru' casei, ca n-ai talent si chemare pentru performante deosebite. Condusu' unei masini nu-i mare lucru -- dovada ca sunt milioane (miliarde?) de oameni care o fac. E un exercitiu de coordonare si atentie, de care sunt capabili toti (sau marea lor majoritate) oamenii de pe planeta asta. La urma-urmei, regulile de condus au fost gindite de asa natura incit sa fie usor de insusit si pus in practica (adica la-ndemina oricui), nicidecum pentru a selecta nu stiu ce super-performeri. Si ca sa fie limpede: sofer e ala de-i in spatele volanului unei masini care merge. Cu sau fara experienta; cu sau fara permis. Sa conduceti bine! :-) A.M. "Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt |
Lorenza spune:
Nu m-as supara f.tare daca ar intra cineva in mine intr-o situatie de urgenta,ca doar nu sunt paranoica,in fond oricat ar costa, e o tabla,dar...sa-l fereasca sfantul pe ala care mi-ar taia fata din scurt,sau mai stiu eu ce alte situatii de teribilism sau prostie ar putea da dovada un sofer!In special astia cu matizuri ,masini de la firma,taxiuri,microbuze au d-le un tupeu ,demn de o cauza mai buna!
ioana_p76 spune:
Imi pare rau ca am ajuns la acest subiect sa ne justificam intr-un fel fata de cele ce se cred soferite din nastere. Acest subiect era ca sa ne incurajam una pe alta in cazul in care nu avem curaj (prea mult, ca daca n-am avea deloc nu am fi facut nici scoala) in unele conditii sa iesim in trafic. Eu am apreciat multe sfaturi primite de aici de la fete care nu au uitat ca au fost incepatoare, mai ales sfatul de a iesi singura in trafic, de a gandi ca eu stapanesc masina, nu ea pe mine si altele. Si am apreciat mult si incurajarile fetelor din perioada cand dadeam examenul pt permis, pe care l-am dat de mai multe ori insa am considerat ca acest lucru a fost spre binele meu ca am condus mai mult pana sa ies in trafic singura.
O sa mai revin poate la acest subiect cand voi putea sa-mi descarc sufletul ca atunci, fara ca cineva (din umbra sau nu) sa ma judece ca ar trebui sa stau acasa si sa nu conduc doar pt faptul ca sunt constienta de eventuale pericole si am emotii uneori sau teama de ce s-ar putea intampla. Si daca mi-ar fi fost teama sa nu confund acceleraria cu frana as fi destul de constienta sa nu ies in trafic si as mai fi exersat cu instructor sau poate atunci m-as fi lasat. Insa atata vreme cat sunt constienta ca stapanesc bine comenzile masinii, cat sunt super atenta la volan (incat cand ajung acasa sunt obosita de la concentrare) cred ca imi pot permite sa ies in trafic constienta ca nu sunt un pericol pentru nimeni chiar daca mi-e frica de cei care nu sunt asa atenti ca mine sau sunt vitezomani sau se cred regii soselelor sa-ti taie fata etc etc. Si daca as face vreo prostie, la cum merg eu, ar fi doar sa ating masina la viteze f mici (cand e inghesuiala in parcari sau pe stradute - asta e singurul lucru de care mi-e frica in ceea ce ma priveste) dar pentru asta exista asigurare si oricum nici un om nu ar fi ranit.
Cred ca ce am scris mai sus e valabil pentru multe fete care sunt sau au fost incepatoare.
Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
maryion spune:
Bravo Ioana te sustin.
Noi am inceput scoala in acelasi timp, nu stiu daca iti amintesti. Tu ai reusit inaintea mea. Eu am mai repetat examenul si am facut ore suplimentare cat 3 scoli de "soferi".
Te felicit pt ce ai scris.
Te pup!
Bafta la condus!
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE
Ramonika spune:
buna soferitelor,
ioana - ai dreptate, te sustinem.
surpriza, surpriza... azi am venit la servici cu masina
nu e mult de mers de la mine de acasa, maxim 10 minute mers incet, dar totusi e ceva ca am avut curaj sa merg singura intr-o zi a saptamanii, nu am condus singura decat duminica si de vreo 2 ori doar. cred ca sunt pe drumul cel bun...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika [...] cred ca sunt pe drumul cel bun... |
Atita vreme cit masinile venind din sens opus trec prin stinga ta (si nu sfirsesc in sant), probabil ca da :-)...
A.M.
Lorenza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui amoga
Atita vreme cit masinile venind din sens opus trec prin stinga ta (si nu sfirsesc in sant), probabil ca da :-)... A.M. "Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt |
Si tu, Brutus!
MadameBovary spune:
Ma inscriu si eu in randul proaspetelor soferite! Adica...ma inscriu si nu prea, ca inca sunt la scoala si invat de zor . Am facut 4 sedinte pana acum, maine o am pe a 5-a. Mergem in poligon, facem manevre... am mers cu spatele si am garat si le realizez destul de bine. Toate bune si frumoase atata timp cat nu ma scoti in traficu' din Bucuresti, in intersectii aglomerate unde toti se grabesc si considera ca au intaietate. Acolo ma pierd cu totul si uit si cele mai elementare notiuni pe care le stapanesc cat de cat deja! Dar instructorul insista sa mergem pe acolo... o stii el ce-o stii, cu pretul ridicarii tensiunii ocazionale
I never fake ... sarcasm