IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mda....se pare ca si eu am fost prost inteleasa...nu vreau polemica...asa ca tuturor va doresc experienta cat mai multa la volan,fiti atenti in trafic si sa fiti sanatosi.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

buna.. anul trecut scriam si eu despre primele iesiri in traficul bucurestiului ca proaspat conducator auto.. pe scurt, am carnetul de aprox 2 ani si shoferesc zilnic de 1,5 ani. s ar spune ca totul ar tb sa fie ok. si totusi la mine nu e! ba mai mult... de o saptamina am facut o pauza de shofereala, inca nu stiu cit se va prelungi aceasta pauza. sa spun de ce...
de ff mult timp ma simteam ingrozitor de obosita, fara a avea vreun motiv evident. o oboseala de picam din picioare. am inceput sa constat ca nu ma mai concentrez in trafic la parametri optimi, ca, ce i mai grav, am momente in care nu observ pietonii, semafoarele, etc. si atunci mi am spus sa iau o pauza, ca daca o tin tot asa devin un clar pericol public. si iote asa, am observat, dupa 3 zile de pauza ca nu mai sint obosita... o colega mi a atras atentia ca ar putea avea legatura cu condusul masinii, ca ar fi o activitate care imi induce starea de oboseala de care ma plingeam.

toti prietenii m au incurajat sa mi iau permisul, spunindu mi ca nu e greu, ca as avea aptitudini pt shoferit, si totusi....recunosc: nu mi place sa shofez, detest bucurestiul si traficul infernal, mai ales indisciplina din trafic... dar este musai sa prestez aceasta activitate, sotul nu face fata la toate drumurile pe care le implica o familie atit de mare, ca a noastra.

si atunci vin si va intreb: condusul unei masini nu are legatura cu oareshce pasiune, cu a ti place cc faci? oare sa fie doar o impletire de atentie si reactii? sau sint eu defecta?

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui tora97
si atunci vin si va intreb: condusul unei masini nu are legatura cu oareshce pasiune, cu a ti place cc faci? oare sa fie doar o impletire de atentie si reactii? sau sint eu defecta?

Diversi oameni au diverse motive pentru a conduce.

Unii o fac din pura necesitate -- chiar nu au o alternativa simpla de a se deplasa. Bunaora, in America de Nord sunt asezari care nu au trotuare, tocmai pentru ca se presupune ca toata lumea conduce o masina. Sunt cartiere care nu au nici un magazin "within walking distance", adica la o distanta ce se poate parcurge pe jos -- in astfel de cazuri ce faci? Poti alege sa nu te stabilesti in asa un cartier sau poti alege sa inveti sa conduci o masina. Majoritatea opteaza pentru a doua varianta.

Altii sunt pasionati de masini si de condusul lor. Chiar si pe firul acesta au luat cuvintul unii din aceasta categorie. Ce sa zic? Norocu' lor!

Parerea mea personala este ca soferitul este o treaba utilitara. (Cam la fel cum e vislitul in Delta Dunarii.) Soferesc pentru a-mi rezolva o multime de probleme ce tin de deplasari relativ comode, si pentru a-mi creste nitel gradul de independenta.

Acu', daca soferitul se dovedeste a fi o cauza de stres majora ce nu pare sa dispara dupa un timp, probabil ca e mai intelept sa-l eviti. Imi pare insa ca pentru majoritatea oamenilor stresul dispare pe masura ce creste experienta.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tora97

Noi suntem soferi amatori,nu ne-am facut o meserie din asta.O facem pentru ca suntem nevoiti,alfel n-am face-o.Pentru ce am mai avea o gura in plus(masina) si grija ei,daca s-ar putea si fara ea?Ca orice lucru pe care trebuie sa-l faci,poate sa-ti placa mai mult sau mai putin ,dar tot il faci.Fiind traficul care este in Bucuresti,care numai placere nu cred ca poate sa-ti dea,cel putin unui om normal,deaceea si oboseala pe care-o ai.N-ai ce face.Incerca sa nu te urci obosita la volan si da-i drumul in continuare cu maxima atentie.Cum bine ai zis,sotul nu poate sa le faca pe toate(drumurile).Trebuie sa va ajutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

pe mine m a luat cu fiori...

TRY TO MAKE SOME CHANGES ! LIFE'S SO IMPORTANT !

http://www.piticu.ro/2008/09/01/asa-se-face-o-campanie/index.html?cp=1

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Fetelor,deschideti link-ul Torei.E impresionant.Daca nu va simtiti in stare,daca sinteti obosite,fara concentrare,urmeaza polei/gheata...luati un taxi.

Din pacate fiarele se indreapta dar viata omului nu.Cu masina poti omori oameni,poti ajunge in puscarie pentru un accident rutier,poti distruge vieti.A ta si a altor oameni.Fiti constiente de lucrul acesta.Conduceti cu multa prudenta pina va formati reflexele,pina va stapiniti masina.Spuneam mai demult: nu exista soferi buni sau prosti ci exista soferi cu experienta sau fara.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Buna fetelor!
Nu am putut sa ma uit la filmuletele din link-ul dat de Tora..cum de alfel nu ma uit nici la stiri, nu pot sa vad astfel de imagini.
Ar fi bine sa se uite la asa imagini cei care sunt teribilisti la volan, care se urca bauti la volan, care adora sa mearga cu viteza.(cred ca de fapt asta era si scopul acestor clip-uri)
Ref la ce ai zis tu, Anyella, ai dreptate, nu trebuie sa ne urcam la volan daca suntem obosite sau nu ne putem concentra, insa cred ca toate fetele de aici suntem constiente de acest lucru.
Ref la conditiile meteo nefavorabile pt condus, eu una voi merge cu microbuzul, pt ca e mult prea greu sa controlezi masina pe polei sau zapada.
Insa raman la parerea ca nu pt de-alde noi (incepatoare care vrem sa conducem dar avem emotii si o frica normala) deci nu pt noi sunt astfel de clipuri.

Eu de fapt intrasem sa ma laud ca mi-am luat masinuta mea! -vedeti si noua mea semnatura.
Am deja de acteva luni permisul si am condus singura de vreo 5 ori, in rest numai cu sotul si ajunsesem sa cred ca nu fac nici un progres asa si ca degeaba am luat carnetul, insa ne-am hotarat sa imi iau si eu o masina sa o am de naveta (cam 30 km dus-intors zilnic) si de diverse alte activitati. Si pt ca nu aveam de gand sa dam multi bani pe o a doua masina a familiei, mai ales ca sunt incepatoare, am luat un Tico, e micuta, merge ok, consuma putin si pot sa o conduc si eu destul de usor!
Deja am mers cu ea in cateva zile 100 km, am intrat si in trafic mai ca lumea si prin centrul Constantei si pe la mall-uri si treptat -treptat incep sa nu mai am emotii si sa fiu mai relaxata la volan (asta nu inseamna ca nu sunt la fel de atenta, ba dimpotriva).Am mers si cu sotul langa mine dar si singura si incep sa fiu din ce in ce mai sigura pe mine. Va spun asta si voua ca sa va incurajez, pana la urma m-am convins ca doar conducand zilnic sau cat mai des poti scapa de teama si de emotii.
Ramonika tine-o tot asa si ai sa vezi ce bine te vei descurca! Multa bafta!
Madambovary bine ai venit si multa bafta la examen!
Ana68 poate a fost o neintelegere, imi pare rau ca n-as fi vrut sa te supar, in timp am apreciat mult sfaturile de la tine!
Dar asa am inteles si eu si unele fete, ca daca esti incepatoare si ti-e frica, nu ai ce cauta la volan, ce-i drept posturile Alexadrei au fost cam acide, nu ma refeream la tine!Te si sper ca vei continua sa scrii la acest subiect!

Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Ioana,supeeeeeeeeeeeeer!Bravo,da-i inainte!De-acum nu mai ai niciun obstacol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Hmmm, fetelor, si totusi, Alexadra, Ana au dreptate...
Nu e de-ajuns sa conduci corect , sunt atatia nebuni pe sosele.
Azi asteptam cuminte la cedeaza trecerea si un nebun cu un jeep , care teoretic o lua inainte, ii cedam trecerea, s-a gandit s-o ia la dreapta, cui ii trebuie semnalizare?! Si a facut gestul, cu viteza maxima , in scartait de frane...am crezut ca intra in mine....toti aveam centurile puse corespunzator, copiii la fel...am simtit ca imi ingheatza sangele in vene, ca se dilata timpul....
...Ce ne facem cu teribilistii, fetelor?!
Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput

Pai,cu ce-au avut dreptate?Ele au sustinut cu totul altceva.

Mergi la inceput