Mamici norocoase de sept - oct 2008 (111)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

bitza, cred ca se ia totusi dupa ultima menstruatie si dupa cum i se pare ca e bebe, adica daca e pregatit pt nastere sau nu...asha am inteles de la prietena mea care a mers tot la ea si care a nascut in mai
vedem marti, te tin la curent!

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

acum am citit si eu de Magda. Multa sanatate sa-i dea Domnu si sa mai stea bebelache pana ajunge la termen!!

pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna seara si de la multa de mine :) cred ca am deja 60... si cam 14 kg in plus.Nu pot decat aproxima, chiar nu stiu cat cantaream inainte. Cert e ca foarte putin.

Cele care tineti legatura cu MommyMagda transmiteti-i va rog mult si urarile de bine din partea noastra. Nu o stiu, nu am interactionat, dar nu pot sa nu ma rog sa-i fie bine. Tare urata situatie la spital...

Cateva consideratii pe marginea legii mult discutate. Parerea mea e ca aceasta situatie a fost reglementata ca sa se ofere siguranta tratamentului in cazurile severe, se presupune ca la dfoctor merg si femei insarcinate cu iminenta de avort, etc. Desigur, cum orice lege este interpretabila, acest drept de a intra in fata poate fi extins si gravidelor care merg dupa o reteta.

Apropos si de compensatii sau alte drepturi, nu am beneficiat de asa ceva din partea sistemului de sanatate romanesc si nici nu am cerut. Gratuitatile obtinute au fost consecinta muncii mele si a compensatiilor de serviciu. Nu ma deranjeaza asta, desi platesc impozit la randul meu.

30+ fara nume

Mergi la inceput

Cu batranii. Personal nu suport 'tancurile" care se uita la tine de pe locul lor confortabil, a scarba asa, dandu-ti de inteles 'stai si tu vaco in picoare ca esti tanara si poti si nu numai tu ai fost gravida pana acum". Nu e o regula, sunt destul de rare asemnea persoane.

In mijloacele de transport, mai ales cand e aglomerat, multi nici nu te vad, se iscuza apoi ca nu au facut loc. Ma bucur ca voi va simtitibine si in picioare, si euma simt bine, dar nu pot sta prea mult pe loc,ma termina niste d\ureri de spate simi semoaiepicioarele. Pot merge in schimb mult, asta daca nu am burta tare. Asa ca mieimi face bine unloc cedat in metrousinuma simt nici aiurea, pentru ca eu merg si multe statii.
Oricum batranii nostri sunt cam rautaciosi. Poate sinoiam fi daca am avea grijile lor. Cine stie?

30+ fara nume

Mergi la inceput

Va sufoc dar nu stiu candmaipot sa mamai bag in seama

Clau_geo e chiar frumoasa rochia ta,spersa revii la ganduri mai bune in privinta ei. Cebineca ai AC, macar si intr-o camera!

Felicic urata treaba cu analizele alea. Cred ca la receptie era vreo fata noua care a gresit calulelele si procedurile, se mai intampla.

Bitza si caludinna sa va tineti acolo tensiunile in frau!

Laureta, poate vrei sa compensezi cu tensiunile ridicate ale fetelor de mai sus :) Nu stiu cat e valabil in sarcina, dar o tensiune foarte mica, asociata cu puls mare si ameteli semnifica si o cadere de calciu. Sa-l iei la rost pe medicul tau.

Ampuso pozacumine umflata in contul comun. Amniste picioruse ca niste butucei da de, cine vreafetita fara nume? Trecemsi pesteasta.

Si eu am visat bebe nascut acasa la mama, chiar fetita. De ce sa nu fie bine sa visez fata daca asta am? Cred ca manevrozamla culmedaca visam ca am baiat. Apropos, si mama in vis s-a dus cu sor'mea in club noaptea :)))

De data asta chiar va pup,tineti-mi punmnii sa iau si eu joi si vineri liber, ca ma rog de barbatu-meu sa imi zica de doua luni cand sa iau liber si el tot in ultima zi imi zice cand poate :((((

30+ fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

eva: am toate bonuletele pastrate cu banii cheltuiti in sarcina asta, te inspaimanti, dar asta nu ma intereseaza si nici nu am sa-i dau cu ele peste nas cand va fi obraznic! (o sa-i fac mulaje cu talpile lui la nashtere si cu alea o sa-l lovesc peste urechi la 16-18 ani), nu vreau sa calculez si nu ma intereseaza, ce vreau sa subliniez este ca platesc lunar ptr veniturile mele vreo 4 mil lei la stat(doar fd sanatate angajat), bani de care nu beneficiez cu nimic si nu vreau sa beneficiez atat timp cat sunt atati de multi batrani bolnavi sau copii parasiti care au nevoie de servicii medicale. Dar, daca as fi in situatia in care imi este refuzata internarea intr-un spital de care am nevoie, Va promit ca ma vedeti pe toate posturile Tv, la Stiri, in primele 5 min

Acum, sa va explic de Magda, ea are, dupa cum stiti, doua utere si doua coluri. Bebe Miruna(nora mea) este pozitionata in uterul drept, ea creste, iar elasticitatea(uterului sau uterelor) este impartita la doi. Deci magda are probleme mecanice ale uterului, bebe normal, col de sarcina lung si inchis, contractiile uterului injumatatit elastic sunt problema. Ea este una dintre cele mai optimiste persoane pe care am vazut-o, bebe Miruna este mai mult decat ok, Magda a mai stat in spital cu saptamanile, sunt sigura ca totul va fi bine si ea merge la Polizu doar ptr sectia de neonato. De aceea m-am infuriat astazi, ea chiar are nevoie sa fie sigura ca bebe, daca se va nashte prematur, are parte de ce-i mai bun, nu sa i se spuna ca nu sunt incubatoare libere.
Ea este super ok la moral si la minte, eu faceam un scandal de ma stia tot neonato din Buc si dl Arafat de pe la Smurd.
Inca o data, sunt bine amandoua si va tin la curent.,

Nu vrea sa merg la ea, zice ca nu are nevoie de nimic, pentru ca stie ca eu lucrez si nu vrea sa deranjeze. Imi pare rau ca vroia sa vina la intalnire, si la precedenta era in spital, si acum iar....

Vlad
28+

bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

treaba asta cu prioritatea pt gravide nu pot sa o privesc acum decat subiectiv. depinde cum te simti in sarcina. sincer, mor de jena sa atrag atentia ca sunt gravida si ca tr sa intru in fata (la mine nu e cazul de mijloace de transport, ca locuiesc intr-un oras f mic si in alte orase am mers cu masina). insa mi s-a intamplat la banca (aici s-a sesizat cel de la ghiseu) si chiar la cabinetul medical (nu la dr de familie, ca acolo sun inainte si stabilim o ora cand e ok si am cheama imediat ce ma vede asistenta), unde niste batrane mi-au zis sa intru inaintea lor (ce e drept, chiar discutau cu mare foc nu stiu ce si cred ca n-aveau chef sa intre chiar atunci:).
eh, m-am lungit, dar ideea este urmatoarea: ca si gravida, mai ales in luna mare, nu m-am simtit tocmai bine stand mult in picioare sau mergand mult. uneori oboseam imediat ce ma dadeam jos din masina si nu plecam de acasa de florile marului, aveam treaba!
e adevarat ca lumea din jur ar trebui sa aiba bun simt, dar nu intalnesti asta la tot pasul si daca te arde si crapi de stat sa astepti, ca in picioare simti ca ti se intareste burta, ca te ia ameteala sau ca iti apasa ceva in zona pelviana, sau ca pe scaun te trec toate naduseliele (ca deh, e cald afara), sau te doare spatele de nu-ti mai gasesti o pozitie comoda si unde mai pui si faptul ca traiesti si tot felul de stari si asteptarea, pe langa ce simti fizic, ti le poate agrava (iti poate creste tensiuena, de ex...lucru care nu se vede in exterior) si-i faci rau lui bebe...atunci da, cred ca e cazul sa atragi atentia si sa ceri voie sa intri inainte, dar daca cei din jur se fac ca ploua sau mai si riposteaza...cred ca intru pur si simplu, ca nu-mi pun copilul in pericol ca imi e rusine...

sunt mandra ca sunt gravida, nu port nicio vina pt asta, ci doar o mare bucurie, iar cei din jur cu atat mai putin sunt vinovati! dar daca nu esti inteles cand ai avea nevoie...cu mandria si rusinea mori in drum...in Romania (ca prin alte tari n-am umblat gravida)

si inca ceva...sunt o femeie care va aduce pe lume o viata...care chiar ca n-are nicio vina sa traiasca frustrarile mamei, neinteleasa fiind de cei din jur

pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Mie nu-mi place sa profit ca sunt gravida, dar imi place cand lumea se simte si ma lasa in fata! E asa un sentiment de ocrotire mi se pare...daca as cere eu "lasati-ma sunt gravida, parca nu are niciun farmec"
La medicul de familie am alta tactica: merg cu Dragos, care are 1 an si 10 luni (de obicei e cu mainile ocupate de 2 masinute si incepe sa le taraie pe hol, sa traga pe cate o tanti de mana sa se joace cu el, sa le faca pa, sau sa spuna "taci", daca vreunul vorbeste sau....fuge tarsindu-si picioarele pe linoleum ei, dupa astfel de faze intotdeauna cineva zice:'sa intrati, copii nu au rabdare sa astepte " Asa ca....mai prioritate ca un copil sanatos si jucaus la usa unui dr nu-i... !

30+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

sunt mandra ca sunt gravida, nu port nicio vina pt asta, ci doar o mare bucurie, iar cei din jur cu atat mai putin sunt vinovati! dar daca nu esti inteles cand ai avea nevoie...cu mandria si rusinea mori in drum...in Romania (ca prin alte tari n-am umblat gravida)

si inca ceva...sunt o femeie care va aduce pe lume o viata...care chiar ca n-are nicio vina sa traiasca frustrarile mamei, neinteleasa fiind de cei din jur

Eu te inteleg ca esti mandra! F frumos! Ce apasat ai spus! Insa de ce sunt ceilalti obligati sa iti intinda si un covor rosu? Eu zic ca sunt fff draguti oamenii in Ro, inca, nu va mai dura mult, ne vom privi si noi cu frica enorma ca cei din Vest cat de curand; eu iti pot spune de Franta si Germania, poti sa crapi, sa cazi efectiv pe jos (faza vazuta cu ochii mei si nu s-a aplecat nimeni sa vada ce e cu omul acela!) sau sa iti ceri dreptul cu nesimtire sau tarie sau cum vrei, ca doresti sa intri, sa stai jos, ce-oi vrea, vezi sa nu te lase careva! Se uita in alta parte, te ignora total, si isi vad de ale lor! In Romania se scandalizeaza, acolo nici macar nu existi!Diferenta este ca in magazinele cu raion maternity sunt obligati de businessul in sine sa te ia in prioritate la casa ca altfel isi pierd clientela, la cabinetele medicale nu sunt cozi si nici in administratie nu am vazut cozi, iar cand sunt, iti iei un bilet si revii la ora cand iti vine randul. Ma rog, sunt bine organizati, dar nu pentru ca gravida e mandra, speciala iti da careva prioritate. Nu, nu, si cand se mai gaseste un sufletist ramai cu gura cascata! Iar in metrou in Paris banuiesc ca nu se indoieste nimeni ca NU va primi niciun fel de loc! Poate sa ai cine stie ce problema grava, vizibila, daca nu, nici nu te privesc ca sa remarce ca esti gravida!
Gata, mi-a venit barbatul de la "intalniri inalte", am fost fara de barbat si cu chef de vorba, va pup pe toate! Azi am avut limbarita si sigur am zis mai mult decat vroiam! Noapte buna!

33+ LUCA

Atat mai este pana vine !!!!

AMR 46 ZILE!!!

POZE
VIDEOS LUCA!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76
Imi pare rau ca vroia sa vina la intalnire, si la precedenta era in spital, si acum iar....

Vlad
28+

bibinika
D'ale gravideniei

Exact si mie de asta imi pare rau. Am vorbit si eu cu ea si era super bine cu moralul. Are col inchis, este pe perfuzii deci momentan stabila sa zic asa.
claudinna stai sa nasti si sa vezi atunci frustrari de mama cand toata lumea stie cel mai bine cum e bine pentru copilul tau numai tu ca MAMA esti considerata incapabila. Ca atunci mori cu ei de gat. Includ in afirmatia asta toate categoriile de varsta, sex, meserie, educatie, toti cei care desi nu il stiu pe Dabija se baga in viata lui (aka a mea, a ta a cui mai e)si ii f..e grija de el.

Gata asta a fost ultima ma duc sa ma bag in frigider ca maine sunt pusa pe fapte mari.

Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput