Mamici norocoase de sept - oct 2008 (111)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

:) nu-mi place sa ma explic, insa cred ca este cazul...am zis ca sunt mandra ca sunt gravida si ca nu cer nimanui sa-i fie mila de mine, ca n-are nicio vina ca se afla la un loc cu o gravida care poate are nevoie de ceva ajutor, dar ma astept sa aiba ceva suflet. daca n-are...vad eu ce fac, ca doar nu-mi voi pune sanatatea mea si a copilului in pericol ca altii nu dau dovada de simtiri...omenesti intr-o astfel de situatie.
sincer, nu-mi place deloc faza aia cu covorul rosu...mi se pare rautacioasa (desi poate ca n-ai vrut asta si ne-am aprins cam tare). eu mi-am spus doar punctul de vedere, nu ma bat cu nimeni!...daca nu e in acord cu alt altcuiva...asta e, e ceva absolut normal!
cat despre ce se intampla in alte tari...ti se pare normal?? (e retorica...eu atat am avut de spus)

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

claudinna stai sa nasti si sa vezi atunci frustrari de mama cand toata lumea stie cel mai bine cum e bine pentru copilul tau numai tu ca MAMA esti considerata incapabila. Ca atunci mori cu ei de gat. Includ in afirmatia asta toate categoriile de varsta, sex, meserie, educatie, toti cei care desi nu il stiu pe Dabija se baga in viata lui (aka a mea, a ta a cui mai e)si ii f..e grija de el.

Gata asta a fost ultima ma duc sa ma bag in frigider ca maine sunt pusa pe fapte mari.

Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)

[/quote]
de acord cu tine...insa acum bebe e in noi...ma rog, extensia exista si o simt si ca gravida...deci sa inteleg ca tr sa fiu fericita acum ca va fi si mai rau??
m-oi descurca eu cumva, daca nu...ma plang la voi si gasim noi o solutie!

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Pana acum am profitat de casele pentru gravidute, care nu am remarcat daca sunt si in vest, dar in mod sigur sunt cele pentru cei care cumpara mai putin de 10 obiecte. Si am mai profitat de parcarile pentru gravidute.
La medicul de familie nu ma bag in seama. E si pediatru si de multe ori am lasat mamicile cu copii in brate inainte, eu stau linistita pe scaun si astept sa ii vina randul.
La analize e o regula ca gravidutele sa intre primele la o anumita sala de recoltare. Dar la fel, daca vine vre-un bolnav grav intra inainte.

La lucru, aici e o alta poveste. Am un sef tare dragut si intelegator care nu se supara ca ajung cu 1-2 ore mai tarziu.

33+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Parerea mea este ca, indiferent cum ne percepem noi gravizenia, nu ne poate impiedica nimeni sa emitem niste pareri despre cum am constatat ca se poarta oamenii cu noi/in jurul nostru de citeva luni incoace.

Si, atit din experienta mea, cit si compilind ce ati mai scris voi pe aici, constat ca romanul nu se dezminte si se arata total lipsit de respect fata de reguli. In mijloacele de transport in comun exista locuri speciale pentru gravide, mame cu copii in brate si persoane cu handicap. La marile hipermarketuri exista, de asemenea, case prioritare. Ei bine, in locurile astea vezi foarte rar gravide.

In mod paradoxal, cu toata lipsa asta de respect pentru reguli, in Romania ti se va oferi de multe ori ajutorul (cind nici nu te astepti) si ti se va arata multa bunavointa.

In occident majoritatea oamenilor habar n-au cum sa se poarte daca situatia in care se afla nu este prescrisa de o regula. Eu una prefer genul romanesc de societate, prefer bunatatea calda, lipsita de obligatie, oricit ar fi ea de intimplatoare.

Din fericire, cum spunea si Eva mai sus, m-am simtit bine pina acum si n-am depins niciodata de locul cedat de cineva. Iar fericirea interioara probabil ca m-a facut sa nu-l observ pe burtosul de la casa prioritara decit ca pe un amanunt marginal. Nu stiu cum m-as fi comportat daca mi-ar fi fost rau. Pentru ca aici nu e vorba doar de capriciile noastre, avem ceva mai mult de atit de aparat.

Cit despre mentalitatea "like my mother before me", eu zic sa nu calcam acolo. Sau, daca o facem, sa taiem toata lista cu bagajul de spital si sa scriem acolo "3 cirpe curate si o lingura de lemn".

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

hai sa mai inveselesc atmosfera. Tocmai ma luptam acum cu gleznele mele pufoase si ma uitam la CSI pe AXN. Si era o domn'sorica hoatza care acum o facea pe gravidutza ca sa ascunda prada in burtica. Si ghici ghicitoare cum si-au dat seama ca ea e hoatza?
Nu avea gleznele umflate

33+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

hai mai fetelor ca e inutil sa va luptati cu ignoranta celorlati..adica clar gravidele au prioritate si la dr si la locuri de parcare si la casele unde e semn etc...si?? de regula eu ma cert in draci...si degeaba...treaba e ca cele mai ale draqu sunt tot femeile..trist dar adevarat...dar tot ma cert

Apropo de compensat..cica si clexane e compensat...dar eu il cumpar..si e vreo 260 o injectie...de ce?? se gaseste f greu..si va dati seama daca vin si cu reteta de compensat nu o sa il gasesc deloc..aiurea...asa ma scarbesc chestiile astea..

Chiar una mi-a zis...ca ce draga daca ti-a trebuit copii de aia ai probleme...vizavi de problema mea cu piciorul..eram la medicul cardio vascular...m-a potolit sotul ca eram si in toane proste rau si iesea tambalau..

*** AniS ** 29+ ***

Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Hello ,

M-am intors din Turcia. A fost frumos dar si obositor, mai ales ca am si lucrat o parte din timp. Turcii sunt f. ospitalieri, daca intri in magazinele lor te imbie cu "turkish delights" si "turkish ceai", pentru toti esti "my friend". Nu prea am mai vazut grvidute pe la ei (in Istanbul) pote si din cauza ca am stat majoritatea timpului in zone turistice, insa burtica mea atragea privirile ca un magnet.

Oricum, astazi, la intoarcere am avut parte de "aventura" excursiei, deloc placuta! Cand am intrat in avion m-au intrebat in ce luna sunt, am spus 7-8, 32 de sapt (totusi cred ca puteam sa spun luna a 5-a ca tot nu am burtica prea mare) si au vrut sa ma dea jos din avion!!!! Dar asa cu circ, cu amenintari ca daca nu ma dau jos de buna voie cheama politia, sa ne luam bagajele.... urat de tot!

Si ca ce chestie? Pe site-ul lor oficial scrie ca gravidele se pot imbarca pana in sapt. 36, cu adeverinta de la medic. Eu cu adeverinta la mina ma gandeam ca n-am nici o pb... Cana colo, imi spun ca nu, doar pana in sapt 28 am voie(?!?!) Iar adeverinta mea NU E IN ENGLEZA SAU TURCA. Nu imi venea sa cred... de-a dreptul stupid, eu nu traiesc in Anglia, medicul care ma tine sub observatie e roman iar pe site-ul lor nici macar nu era specificat in ce limba tb. sa fie adeverinta de la medic. Si nu mai spun ca tot ei ma adusesera in Turcia cu 4 zile in urma iar acum refuzau sa ma aduca inapoi in Romania.

Ideea salvatoare a venit de la pilotul avionului care a cerut unor alti pasageri vorbitori de lb. romana sa traduca ce scrie pe adeverinta... Bina ca am ajuns acasa, ca nu vreau sa imi imaginez ce as fi facut daca ma dadeau jos din avion.

Oricum bine ca am ajuns acasa!!!

Maine citesc din urma sa vad ce s-a mai intamplat ca s-a facut deja tarziu.

33+ cu Anna Sofia

Bebelina se face mare
Poze cu gagalicea mea
Anna Sofia la 20 sapt.
Burtica

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui _irina_

La lucru, aici e o alta poveste. Am un sef tare dragut si intelegator care nu se supara ca ajung cu 1-2 ore mai tarziu.

La mine s-a suparat pentru un sfert de ora, si vin din partea celalata a Bucurestiului cu 10 000 de mijloace de transport. Drumul meu face in medie 1.15 minute pe zi, si nu stiu daca s-ar redeuce mult masina personala, problema mea e ca n-o sa am niciodata voie sa conduc si sofer personal inca nu-mi permit.

Buna dimineata! Cafea pentru toata lumea, putina si cu lapte

31+ fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Neata burtici,

legat de statutul de gravida.Nici eu nu ma duc infipta nici macar catre locurile rezervate in autobuz.Daca nu e loc stau pe acolo, ma uit lung daca se elibereaza ceva si nu mi s-a intamplat pana acum sa merg in picioare mai mult de o statie..ca se mai gaseste cate cineva marinimos. Ma simt oricum prost daca persoana respectiva nu e cam de varsta mea..dar stau jos, pentru ca imi e greu mai ales de 3-4 saptamani sa stau mult in picioare.

La cabinetul privat nu mi s-a intamplat niciodata sa astept mai mult de 10-20de minute in plus...dar sunt tot gravide ca mine.La spital au prioritate lauzele si gravidele..dr iese si striga "mai sunt gravide"?Si doar cand nu mai sunt intra alta 'categorie'....dar cum apare o gravida cum se reia prioritatea si intra ea prima.La medicul de familie exact la fel...am medic la Puls - nu stiu daca ar conta ca e privat- dar de fiecare data am intrat inainte chemata de dr.

Ce mi se pare mie ca este lasat uneori pe responsabilitatea statului (NU E CAZUL AICI, la noi la odisee- ca sa nu sara nimeni) - sunt banii care ti se dau in cei 2 ani.Si la inceput, inainte sa fiu gravida, ziceam 'pai statul nu incurajeaza natalitatea, ca alea cu salariu mare nu o sa faca copii'.Ei bine, am salariu bunicel dar totusi responsabilitatea de a face si a creste copilul asta imi apartine.Nu pot miza pe stat sa imi creasca bebele si sa imi dea totul pentru el.Din cate citeam sunt multe tari in care mama are platit sa stea acasa cateva saptamani doar....noi avem 2 ani (chiar daca suma e mica - dar e!).Aici mi se pare mie cel mai mult ca pana la urma faci un copil sa ti-l cresti tu, nu statul.Oricum nu intentionez sa stau acasa mai mult de 6 luni si trag si eu sa ma tarasc la serviciu pe caldura si schimband 3 mijloace de transport doar doar intru mai tarziu pe 8 mil...deci inteleg atitudinea de a trage de bani.Dar nu statul trebuie sa ne creasca bebeii....

Si prioritatea de gravide trebuie intr-adevar sa fie o treaba de bun simt.Nu sa o ceri in gura mare dar sa ti se dea ca chestie de bun simt si in nici un caz ca lege.

Apropo...am sef olandez si mai nou un coleg olandez.Petrecere organizata de firma....am ajuns pe la mijloc.Nu au schitat nici un gest ca eu stateam in picioare gravida si ei stateau jos si vorbeam pe diagonala....dar colegii romani imediat au cedat locul...Deci nu stiu cum e afara dar trag concluzii din experienta de aici cu straini.

Revenind:
Babytza, superbe hainutele...dar ai facut cumparaturi, nu gluma

Joy, bun venit inapoi..totusi nu inteleg logica.asa cum nu am inteles nici cand am vazut stirea la TV: te duceau in Turcia dar nu te mai intorceau...poate vor sa isi pastreze gravidele la ei

31+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

La lapte cu putina cafea va invit si eu

O zi buna tuturor, la noi s-a racorit putin si e asa de bine....trimit si voua cateva grade de racoare!
Noi fugim la mama azi (adica Dragos si cu mine), asa ca voi recupera deseara ce-ati mai discutat!
Pupici tututor!

30+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii

Mergi la inceput