Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (175)
Raspunsuri - Pagina 13
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rodicamaries Yaia,- palarioara o lasa numai cand uita de ea c-o are pe cap, in rest o da jos. -pernuta magica, pentru noi e o pernuta pe care o are de cand l-am nascut si i foarte draga, atata o strange, atata se joaca cu ea, si pune capul pe ea si adoarme asa..bineinteles dupa ce o muta de vreo 50 de ori, se ridica de vreo 20 in picioare, face tot ce stie, doua-doua, nu-nu, etc, se mai foieste pana se oboseste, apoi adoarme, ma bucvur ca nu plange, si cumva isi pregateste el"culcusul". e a III zi cand nu l-am leganat deloc. Nici nu-mi vine sa cred.aseara s-a culcat la 10 si s-a trezit dimineata la 10 si un sfert, fara nici o trezire. daca-si scapa suzeta aud ca o cauta prin patut, si-o mufeaza si la somn. -imediat servim si praji, sa ne terminam cafeaua |
*pai atunci pune-i clopu' pe crestet
*bravo lui, s-o tina tot asa cu somnul, o sa incerc sa-i bag si eu lui Tudor ceva pernuta
*buna prajitura, mersi. Carpatino, adu sacosa, soro!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui prisi Yaia succes cu gradi, trebuie sa fie bine , adaptare usoara la serviciu ![]() |
Multumesc mult!

Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ANDREEA11 Salut! Fetelor ce vreau sa va intreb: BEBEII VOSTRI AU NISTE GANGLIONI MICUTI IN ZONA OCCIPITALA???? Am devenit obsedata rau?? Are 2 ganglioni micuti, simetrici in zona occipitala. Dr mi-a zis ca e normal, insa vreau sa intreb dc si ai vostri au. Multam. andreea |
Habar n-am unde sa ma uit si ce sa caut. Sorry!
Poze
ramonaiani spune:
| citat din mesajul lui isabeluta Eu am zis de gros in avion. Mi-e mi-a fost frig de cateva ori si am gasit si aici pe la un subiect despre calatorii. Eu zic ca nu strica un jerseu si o pereche de pantalonasi lungi. Cine a mai mers cu bebe cu avionul si vrea sa impartaseasca din experiente, please. Asta e mareeea mea problema. Am loc sa-l schimb nu-i asa? Pe aeroport macar, desi nu ar fi rau si in avion. Parca vad la ce noroc am ca-mi face un norocel parfumat. Ma gandesc ca trebuie sa fie ceva gen mama si copilul Mi-e groaza insa cu mancarea de pranz. Avionul are plecarea la 13, 2 ore inainte sa fim plus drumul de la Targoviste... Nu vrea borcanel neam...I-as lua papita inghetata... Nu stiu ce sa fac. |
Din experienta noastra:
In avion dau drumul la aer conditionat (se simte in special pe locurile de langa coridor). La Lufthansa inghetam de frig, Taromul e mai OK, Wizz air a fost acceptabil si el, restul nu stiu.
La Tarom am avut lapte pregatit pt bebe cand ne-am urcat in avion, pt decolare, la aterizare au fost dragute stewardeselesi mi-au incalzit ele apa pentru lapte. Deci cred ca se poate sa iei mancare inghetata si sa le rogi pe ele sa ti-o dezghete/incalzeasca in cuptoarele in care incalzesc mancarea pt pasageri. Wizz air servea sandwich-uri si de aceea banuiesc ca n-au cuptor in avion. Existaa insa apa calda pt ceai. (Cu tot respectul
Am fost o singura data in avion la toaleta, si-mi amintesc cum ca n-am avut nici eu loc sa stau ca lumea pe tron
Exista posibilitatea sa schimbi copilul pe unul din locurile alaturate, libere. Atentie insa la semnalul de "legati centura" (si nu numai!), ca cineva povestea despre un prof japonez, cum ca in drum spre conferinta Y, n-avea centura legata, au intrat intr-un gol de aer si pur si simplu l-a zburat, spargandu-i capul de tavanul avionului. Deci nu-i de joaca cu legatul centurii ...
papanasha
Eliza (06.09.07)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui carpatina Yaia.. si cu somnul cum e la cresa? Banuiesc ca incearca sa-i culce pe toti o data. Si daca unul nu are chef de somn la ora z? Sau daca i se face somn mai devreme/mai traziu? Cam aceleasi intrebari le am si referitor la mancare.. Si Tudor se joaca cu jucariile doar.. sau a trecut si la joaca cu copii? |
Cu somnul e bine, doarme ok. Marti l-am gasit dormind, am stat dupa el vreo jumatate de ora sa se trezeasca sa-l pot lua acasa. Cica ii dau biberon cu lapte si adoarme, dar in prima zi sigur l-a plimbat si in brate ca sa adoarma.
Nu stiu cum se descurca cu toti la somn, dar au si alte incaperi unde ii mai duc pe cei fara somn. Daca adorm mai devreme zici? Nu cred ca se dau pustii la somn asa cu una cu doua. Intreab-o pe Alinus.
La mancare am vazut cum fac. Ii aseaza pe toti la masa, cate 4 copii la o masuta. Si e cate o tanti la masa cu ei. Sunt unii care baga singuri. Pe restul ii asista. Tine chestia o jumatate de ora. Daca vrea, bine. Daca nu, asta e. Deocamdata Tudor nu mananca la pranz sau ia foarte putin, 5 lingurite. Probabil nu-i place bucatareasa. Dar o sa se obisnuiasca el. In schimb cica baga mult lapte inainte de somn. Si dupa somn, la 2, cica mananca bine (ceva cereale pe post de snack).
La intrebarea cu jucariile si copii, habar nu am. Dar promit sa mai pandesc pe geam in curand.
Poze
Marunzika spune:
Cine vrea modele de tortulete pt aniversarea primului anisor, am gasit o sumedenie de modele, care mai de care mai dragute. Puteti arunca un ochi aici eu zic ca merita!
www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007
Yaia spune:
| citat din mesajul lui isabeluta Am loc sa-l schimb nu-i asa? Pe aeroport macar, desi nu ar fi rau si in avion. Parca vad la ce noroc am ca-mi face un norocel parfumat. Ma gandesc ca trebuie sa fie ceva gen mama si copilul Mi-e groaza insa cu mancarea de pranz. Avionul are plecarea la 13, 2 ore inainte sa fim plus drumul de la Targoviste... Nu vrea borcanel neam...I-as lua papita inghetata... Nu stiu ce sa fac. |
Ai loc sa-l schimbi in avion, asa-i. La toaleta este o masa de schimbat pe care o deschizi. In Boeing e mai bine, e mai mare masa. Dar te descurci in caz de problema in orice tip de avion.
Este camera de Bebe in orice aeroport, pana si in astea mai mici gen Salonic. Si in multe din toaletele de femei sunt mese ce se deschid (asa e in Budapesta).
Pai faci mancare din tip, o pui intr-un recipient gen cutiuta cu capac sau bol cu capac si cand soseste momentul, o scoti si i-o dai. In unele locuri iti si pot incalzi mancarea daca vrei, dar nu in toate.
Si cu hainele, sa nu se exagereze, in avion e aer conditionat si temperatura e normala. In body si cu pantalonasi e ok, chiar si scurti. Doar sa tii cont de vremea de la destinatie si sa fii pregatita pentru ce te asteapta 'dincolo'.
Hai, mai, drum bun, ca o sa fie bine!
Poze
Yaia spune:
Luy, bine ai revenit!
Maruntescu, fetele ziceau Campina, Napolact, Milli. Acum eu ce sa zic, citeste si tu etichetele, mai ales ca poti. Eu in Grecia am incercat, dar n-am reusit! Asa ca sper sa fi mancat iaurt baiatul si nu cine stie ce alta prostie.![]()
Uite ca mi-o lua ramonaiani inainte, dar macar nu sunt aceleasi informatii...
Nopate buna va spun, ca maine o iau de coada cu munca! (Mama imi zice ca o iau de coada cand incepeam scoala, niciodata nu am inteles bine expresia).
Poze
ramonaiani spune:
Apropos de mancare:
Eliza refuza cu indarjire orice vine cu lingurita 
. Protesteaza vehement, daca insist da din maini si-mi arunca mancaea din lingurita pe unde se nimereste. Dupa ce peretele de langa scaunul ei a ajuns "opera de arta(**)" cu stropituri din toate tocanurile mele, am renuntat la ele. Ii pun legume la cuptor si i le dau cu mana, bucatele. Si fructele la fel le vrea (mai, si n-are decat doi amarati de dinti, si aia amadoi jos...). Ma rog, asta era pana cum vreo 3 zile, ca de-atunci circuitul in natura s-a schimbat: trebuie dat bucata tot cu mana, dar cu mana ei proprie, deci o ia din mana mea si o duce la gura. Daca e ceva alunecos (para, piersica, banana etc) jumatate din nr. dumicatilor ajunge jos, pe scaun sau in propriul san si jumatatea ailalta in gurita. Dupa fiecare masa trebuie sa spal copilul in cada, sa schimb body-ul, sa spal pe jos in bucatarie, sa sterg scaunul ei de masa
...
(**) - asta e o gluma buna vis-a-vis de operele de arta: un pasionat al frumosului, cumpara la licitatie cu vreo cateva zeci de mii de euro o cada pictata. (De fapt era stropita cu vopseluri - ma rog, nu ma pricep la arta). Fericit, o aduce acasa si-o aseaza in baia lui imensa sa ii faca surpriza sotiei plecata in delegatie. A doua zi dimineata, menajera vine la lucru, vede cada, trage o injuratura zdravana, dar isi sumeteca totusi manecile si se apuca de smotru. Cand ajunge stapanul acasa, ii spune fericita: Am reusit pana la urma sa ii scot fata cazii aleai murdare!
papanasha
Eliza (06.09.07)
Marunzika spune:
| citat din mesajul lui Yaia Luy, bine ai revenit! Maruntescu, fetele ziceau Campina, Napolact, Milli. Acum eu ce sa zic, citeste si tu etichetele, mai ales ca poti. Eu in Grecia am incercat, dar n-am reusit! Asa ca sper sa fi mancat iaurt baiatul si nu cine stie ce alta prostie. Uite ca mi-o lua ramonaiani inainte, dar macar nu sunt aceleasi informatii... Nopate buna va spun, ca maine o iau de coada cu munca! (Mama imi zice ca o iau de coada cand incepeam scoala, niciodata nu am inteles bine expresia). |
Sa ai o zi usoara
!www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">

Yannisa Milena
24.08.2007