Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (112)
Raspunsuri - Pagina 16
anaxena spune:
ankalaura parca tu ai zis ca ai nr de telefon a unei consultante in lactatzie,mi-l dai si mie?
ajuta-ma te rog ca simt ca nu mai pot..poate imi da ea un sfat!!nu fac eu multe prin telefon dar macar incerc
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
atb spune:

pt.bebe Darius! Si pt. Camy, sa treaca cu bine si peste incercarea asta! Saraca, numai ea stie prin cate a trecut pana acum...
...nici nu mai am putere sa mai scriu ceva... sunt prea socata...
Adriana
36+
AMR 26 zile
Gabriela82 spune:
ma alatur si eu cu rugaciuni ptr Dara si Camy si bebelushii lor, Doamne Ajuta sa fie totul bine 
Sun cred ca ar fi bine sa-i povestesti lui Camy ce ne-ai spus noua, e un adevarat miracol Sfanta Taina a Botezului.
GABRIELA
de rasfatata mica IRINA PAULA (02.07.2008)
Nati spune:
Nu stiu ce se intampla cu forumul asta, da merge ca o cizma.
Am pierdut in 10 minute 4 mesaje.
Doamne ajuta sa fie bine cu bebe Darius ne rugam pt sanatatea lui.
Doamne ajuta si pt fetita lui Dara.
Si eu ca si Sun, stim prin ce trec Camy si Dara, le doresc putere si credinta in bunul Dumnezeu ca are sa fie bine.
Noi cel putin am stiu de pe la mijlocul sarcinii ca bebe Matei are probleme, si am avut timp sa ne pregatim pt orice.
Offf, nu mai parinte sa nu fii cand vezi cat de neputincios te simti cand puiul tau are probleme si nu poti face absolut nimic sa-l ajuti.
bujo, pe mine m-au ras doar pe frunte asa vreo 2 cm, nu m-au epilat de tot.Acum nu stiu cum se procedeaza in tara, da aici chiar si daca nasti natural, te epileaza doar in jurul la vagin si gata.
[b]Alina Maria, pe Matei il adorm in brate leganat sau plimbat prin casa numai daca e super obosit si nu adoarme, il ajut asa sa adoarma mai repede.
Dar daca nu e obosit, il las sa planga putin in patut, apoi mai vin la el il iau in brate vreo 5 minute, il pun in patut,daca plange iar il iau in brate si tot asa.
Nici nu pot sta toata ziua cu el in brate in speranta ca adoarme, el sta treaz si cate 6 ore, imi rupe bratele daca il tin numai in brate.
Dumnezeu e mare si ii va ajuta pe bebei sa fie bine si sanatosi alaturi de parinti.
Parca is paralizata, nici creierul nu-mi mai functioneaza de cand am citit vestile.
Nu stiu ce a iesit din mesajul asta, da ma scoate din toate rabdarile forumul asta, merge infect rau.
Ma rog pe bebei sa fie bine!
Mamii de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
Ingry spune:
M-au cutremurat realmente vestile de azi.
Doamne da-le putere si curaj mamicutelor Camy si Dara sa treaca cu bine si peste aceasta incercare!!! Le voi pomeni in rugaciunile mele
.
NU imi mai gasesc cuvintele.........
Sper din toata inima ca maine sa avem vesti mai bune!
Ingry
37+
Alexandru David
dana81 spune:
BUNA DIMINEATA!!!
pt CAMY si DARA, tare imi doream sa intru in dimineatza asta si sa aflu vesti bune...toata noaptea m-am foit si m-am gandit numai la bebeii astia care sunt nevinovati. Am speranta ca cu toate gandurile noastre pozitive le vom da putere atat mamicilor cat si puilor lor!!! DOAMNE AJUTA!!!
37 si 
CLARA ANDREEA
AMR18 zile
ankalaura spune:
XENA - ti-am trimis nr pe mail. Sper ca l-ai primit, ca pe messenger zice ca ID_ul anaxena nu e valabil (si nici cel cu 5f) - l-ai schmbat sau mi-a dat mie eroare aiurea?
Sper ca tipa sa te ajute, mie mi-a placut mult tot ce ne-a zis si sigur va avea un sfat pertinent pentru tine. Bafta!
INTREBARE PENTRU
Mamici de fetite - voua v-a recomandat ceva medicul pentru "criza genitala"? La Eliza mi-a zis ca tre' sa o las in pace, dar nici nu s-a uitat vreun medic cu atentie... au fost cam superficiali... Acuma, ne-a zis sa curatam secretia de la pasa cu rivanol (de 2 ori pe zi) si la tzatzici sa ii pun comprese sterile imbibate in rivanol, pe care sa le tin umede (sa tot picur pe ele rivanol din cand in cand), prinse cu fasha elastica. Daca la Eliza mi s-a parut superficial, acuma parca mi se pare cam mult... Voi ce ziceti?
La pasa am curatat-o cand a fost nevoie, dar pe tzatzici am tinut comprese doar atunci, vreo 2 zile. Acuma le-am scos. Intre timp... nici o schimbare. Tzatzicile sunt inca putin umflate si tari.
Ma gandeam sa mai spun ce mi-a folosit mie tare mult pana acum:
- fasha elastica (am luat Tigex de la farmacie); intr-o cutie sunt 3 bucati si sunt speciale pentru buricut. Se pot spala. Mi-au fost foarte utile pentru ca pampersul si pantalonasul freca acel clestisor, si bebe facuse o mica rana pe burtica. Ar fi fost bine sa le am de la inceput, dar am aflat de ele cam tarziu.
- servetele din alea la tub, de bucatarie. Cand ii dau lui bebe sa pape din bibe, destul de mult laptic curge pe alaturi. Asa ca ii pun un servetel din asta, impaturit in vre-o 5-6, sub barbita. Initial foloseam prosopele si cosul de rufe era mereu plin ![]()
- prosoape mici. Nu le-am mai folosit la alaptat decat ca sa le pun pe umar, cand scotea bebe aerul, in schimb i le pun sub cap cand face nani. Se mai intampla sa ii curga laptic din gurita pana adoarme bine, chiar daca a scos aerul.... Eu am luat un set de 10 bucati de la Ikea si ma gandesc ca era mai bine sa fi luat 20.
- barbite. Cand nu am servetele la indemana, ii pun barbita. Avem vreo 7 bucati, si majoritatea sunt la spalat tot timpul. Daca nu ii curge lui bebe laptic din gurita, imi curg mie sanii....
- Nu am folosit scutecele de finet. Pe salteluta de infasat prefer sa pun tot prosoape, dreptunghiulare, din cele de maini (50*70 sau cat sunt), pentru ca au forma saltelutei si nu atarna pe langa.
Alina - de cand are si Erika dureri de burtica (adica de vreo cateva zile) adoarme mai greu. Pana acum o puneam in patut dupa ce o alaptam si ea se culca singurica. Acum se cam chinuie, dar se linisteste daca o tin pe pieptul meu (probabil pentru ca se incalzeste la burtica si se simte ea in siguranta acolo, ghemotoc...). Asa ca o tin pe burta mea cat e nevoie - ieri la pranz am tinut-o vreo 3 ore. Se mai linisteste daca ii dau tzitzi, dar nici asta nu e o socoteala - trage putin si adoarme, iau tzitzi si ea se trezeste,.... si tot asa. Avem noroc ca durerile de burtica nu tin non stop, ci vine in etape.... Tine-l pe bebe in brate atata cat se simte el in siguranta.
Cat tine perioada asta cu colici, in medie??
pentru BEBE DARIUS si BEBELINA DENISA! Sa dea Doamne Doamne sa treaca cu bine peste aceasta cumpana si sa avem curand vesti bune! TREBUIE sa fie totul bine, fara doar si poate! ![]()

estrella80 spune:
Neatza fetele!!
Nu am avut deloc o noapte buna... dureri de mijloc... intepaturi!!Doar ca atunci cand vine dimineata... imi trec toate!!Sa vedem cat o tine!
Am intrat pe forum in speranta sa gasesc ceva vesti bune despre Camy si bebe Darius.. si cand colo aflu si de Dara si de micuta ei!!
Sa ne rugam sa le fie bine ca Dumnezeu sa ii insoteasca la tot pasul si sa ii protejeze!!

Sa ne tineti si pe noi la curent daca mai aflati ceva fetelor!!!
Va doresc o zi cat mai bun cu cat mai bune vesti!!!
Stiti cumva daca azi se poate spala?
37+
Kimmy spune:
Buna dimineatza!
Ma rog si eu pentru bebelusii lui Camy si Dara.
Sa le dea DD putere si la mamici si la puiuti!
Bebele meu cred ca e la puseul cutarica de la 3 saptamai.In plus are si colici saracuta.Sunt franta.Toata noaptea s-a scremut si s-a foit si a plans.
Fug ca plange.Vrea papica.Va pup si revin
Kimmy mami de Timea Cristina
ankalaura spune:
ANNA - pentru rani la sani, incearca si cu Bepanthene. La mine a functionat mai bine decat Garmastanul. Glicerina e numai pentru limbuta lui BB, nu cred ca are vreo influenta la rani. Incearca sa alaptezi alternativ, o masa la un san, o masa la un san, chiar daca, la nevoie, trebuie sa completezi cu cativa ml de formula.
Tipa de la spital, consilierul de alaptare, ne-a zis ca trebuie sa mancam fructe si legume DE TOATE CULORILE - ca fiecare culoare e cate o vitamina, si ca nu e adevarat ca de la anumite fructe apar colicii. Desigur, sunt alimente care predispun, dar daca ai o hrana echilibrata pe timpul zilei (ceea ce tu se pare ca n-ai!), ai toate sansele pentru o alaptare ca la carte. A mai zis sa bem multe lichide, dar DUPA PRINCIPIUL SETEI! Adica bei cat ti-e sete, ca daca bei numai ca sa faci lapte, te trezesti cu o fantana arteziana din sani!
Cu pofta sau fara pofta, eu zic sa te straduiesti sa mananci de 3 ori pe zi, chiar daca putintel, iar la pranz, pe cat posibil, da-i cu gratare!