Strumfi de un an (iul-aug 2007) (88)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

La multi ani Raluca si David!Brazuca, e dulce foc Denisa! la fel pustiul Fiannei (doamne ce ochi!), Daria (delicata si finuta), Lorina (mai, da' de unde ati luat culoarea aceea ochi?), Sophie (frumusoasa si eleganta), Mihnea (cu trasaturi deosebite, ca si mamica lui). Ce observ eu mai nou la copiii nostri este ca nu mai au trasaturi de bebelusi...nici nu stiu daca e de bine sau nu.sanatate copilasilor bolnaviori!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

am intrat sa va felicit strunfuleti mici cu ocazia zilei voastre de nastere. Domnul sa va dea multa sanatate, fericire si sa aduceti numai bucurie familiilor voastre.

Ingrid; filmuletul lui Ingrid

www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Maria Raluca si David Eric!

Lia, te pup, multumesc ca ai inteles. Uite, pentru colege de forum ca tine mai stau si eu pe aici. E delicioasa placinta ta.
Dana, multumesc si tie ca ai inteles, nu ma supar.
Luna, nu ma enervez, doar ca am un gust amar. Tu stii bine cum e sa ai un copil istet si sa fii fericita ca-ti este sanatos si fericit.
Miillyy, nici eu nu m-am gandit ca voi incepe o disputa doar relatand ce face fetita mea. Insa se pare ca, din punctul de vedere
al unora, trebuia sa tac din gura. E distractiv ca toate sustin ca nu fac comparatii intre copii, dar cum apare unul mai rasarit cum apar suspiciunile sau invidia. N-am nici un chef sa ma justific pentru ce am spus, dar sunt convinsa ca, daca spunea lucrurile astea o mama mai populara pe forum, ar fi fost aclamata la scena deschisa. De aici gustul amar si lehamitea de bisericute. Oricum am vazut ca nu are rost sa ma supar pe tot forumul pentru niste voci izolate pe care oricum nu prea le citeam.

Am tot uitat sa va spun: scriam mai demult de verisoara mea care trebuia sa nasca natural la Pantelimon. Eeeee, pana sa ajunga la Pantelimon s-a oprit la CFR2, ca din taxi statea cu mana pe crestetul copilului!!! A simtit tarziu contractiile, a plecat tarziu de acasa si a lasat socat cel putin un taximetrist .

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Maria Raluca si David Eric la multi ani! Va inbratisam (virtual) si va dorim tot binele din lume.

Multumim pt.complimente.
La noi nu mai vine vara anul asta, cand avem 17-18 grade e motiv de sarbatoare. Cu asa vreme nici nu ma mir ca irlandezii beau de rup (nu toti dar un procent destul de mare).

Seful meu e plecat si speram sa am timp de povesti cu voi dar restul de manageri ingineriotzi au fost foarte darnici cu mine si mi-au dat de lucru de m-am cocosat.

V-am tzucat si va doresc o zi excelenta!

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
citat din mesajul lui CarlaV
Maria Raluca si David Eric! E distractiv ca toate sustin ca nu fac comparatii intre copii, dar cum apare unul mai rasarit cum apar suspiciunile sau invidia. Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Personal nu cred ca exista un copil mai rasarit ca altul sau, asa cum f frumos a spus Oana (ghinet), exista un singur copil perfect si fiecare mama il are.(de retinut ca io am 2, da? 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Corina ma bucur ca e bine Denisa. In pozici arata f bine , nu te ingrijora nici cu greutatea, nici cu inaltimea, e numa' buna Si mie imi place walkerul ala si vad ca Deni se distreaza tare cu el.

Cu adormitul... pfiuu, lunga poveste si la noi. Pana acum doua seri am avut vreo sapt de chin la propriu, ca statea vreo ora cu sanul in gura si, la fel ca si la voi (vb de fetele care au relatat asa ceva) incepea cu plansete daca i-l scoteam din gurita. Degeaba am incercat sa o alaptez si intinsa pe pat si in brate, cand s-o pun in patut parca avea ace. Si uite asa, dupa vreo ora de suzetit/mancat puteam s-o pun si eu in patut si sa ma pregatesc si eu de nani. Mai puneti pe langa ora asta si vreo juma de ora cat se gandea/razgandea Lori daca i este sau nu somn facand un du-te-vino intre sanul meu si tati . De ieri am reinceput antrenamentul pt a adormi fara san (consecventa e cheia, ca am tot cedat pana acum si nici nu mai stiu de ce). Acum adoarme mult mai usor si e dulce tare cand ma prinde cu amandoua manutele de dupa gat sau de par. Sper sa ma tina sau sa o tina tot asa.

Mai aveam ceva de spus dar fug la Lorinush ca e cam mofturici. PUpici

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

CarlaV, ma bucur ca dai dovada de atata intelepciune. Imi pare sincer rau ca ai inteles totul gresit si asta te-a afectat. Eu nu ti-am spus decat ca am senzatia ca ai tendinta sa exagerezi si din pacate sunt mamici mai neexperimentate care citesc si cred ca e ceva in neregula cu copilul lor. De altfel si tu ai admis ca ai vrut sa ne comunici ceva ... dar ai scris altceva.

Chiar ultimul tau mesaj ne transmite aceeasi idee: "E distractiv ca toate sustin ca nu fac comparatii intre copii, dar cum apare unul mai rasarit cum apar suspiciunile sau invidia" ()

Ma bucur ca nu ma prea citesti, dar imi raspunzi

M. si Mihnea

http://www.flickr.com/photos/13025337@N04/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Multumesc pentru laudele la adresa strumficii mele.

Incerc (si imi place sa cred ca reusesc) sa nu fiu o mamica ce isi crede copilul cel mai cel. Ii cunosc exact "performantele". Stiu ca sunt copii care fac lucruri mult mai avansate decat face ea, urmaresc ce fac alti copilasi si ma bucur cand ii vad atat de precoce. Nu am vazut aici pe forum pe nimeni care sa se laude exagerat cu ceea ce fac copiii. E ceva normal sa povestim progresele fiecaruia asa cum am facut din timpul odiseei.
Ce ma supara pe mine sunt mamicile/bunicile din parc care se uita la fiica-mea si ii spun:
- "grasunica" desi ea este sub limita minima pt varsta ei (tind sa cred ca se uita la mami si transfera mila asupra fetei)
- care se minuneaza cum de nu merge ea la 1 an ca "uite al meu/a mea merge de la 9-10 luni".
- sau cum de nu are decat 1 dinte jumate la 1 an!
Deci ma deranjeaza sa mi se compare copilul de catre altii, care sa si-l scoata in evidenta pe al lor.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz

www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Noi nu prea avem perisor, asa ca nu pre avem ce pieptana, de prins parul, nu mai zic, nu avem inca ce sa prindem

Parerea mea, la fel cu a multor fete, este ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Unii sunt mai precoci, altii un pic mai lenti, unii vorbesc mai repede, altii merg mai repede, altii au cine stie ce abilitati. Insa atata timp cat se constata, de catre medic, ca e cel mai in masura, ca (,) copilul este in limitele normale, atunci este ok. TRebuie lasati sa se dezvolte in ritmul lor.

Era in parc o mamica, cu copil de 7 luni (a mea avea 8 luni atunci, deci era mai mare), care tinuta de ambele manute, mergea binisor.
Si mama respectiva era ff mandra si se umfla in pene cu asta. pana aici ok, insa ma ia pe mine la intrebari, ca noi la 8 luni ce facem, cum stam? Noi nimic? Eu recunosc ca pana pe la 8-9 luni nu am pus-o sa paseasca (dr ne-a zis sa nu o fortam, si daca nu a mers in patut prea mult, nu am fortat-o)... Vai imi zice, 8 luni si inca nu, ca noi mereu exersam, trebuie sa o pui sa mearga...TREBUIE SA TE OCUPI DE COPIL. Da??? Serios?? trebuie sa ma ocup de copil?? Nu stiam, noroc cu tine, ca-mi spui o chestie noua! mare noroc pe capul meu ca mi-ai zis. Asta am gandit, dar n-am zis nimic...insa ma enerveza comparartiile, ca uite al meu face al tau nu...
De aia si zic, fiecare are ritmul lui, unii fac mai devreme anumite chestii altii un pic mai tarziu. Lucru absolut firesc, doar nu suntem robotei.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 21+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
citat din mesajul lui Ioana75
Lia, vroiam sa-ti spun de mult ca mi-a placut asa de mult numele 'una', incit l-am pus la masina (bine ca n-ai copyright).

Ioooi, nu pot sa cred!! Un pic mai repede daca ma miscam aveam si copyright si te taram prin tribunale! Da' veneai cu fetele dupa tine, sa nu se plictiseasca mandra mea pe acolo! Asta e! Da' un Pepsi tot trebuie sa dai, sa uzi masina!

quote:
citat din mesajul lui CarlaV
Lia, te pup, multumesc ca ai inteles.(...) E delicioasa placinta ta.

Pai da, daca eu te mituiesc cu placinta! Inca o feliuta, Carla?

Iar verisoarei tale, felicitari si crestere usoara de acum incolo! Sunt bine si ea si bebe? Asta-mi aduce aminte ca nu m-am laudat si eu in legatura cu ceva tare frumos: de curand s-a nascut prima verisoara a Mirunei, se numeste Medeea si e o dulceata. Asa ca Una mea e verisoara mai mare acum, o sa aiba cu cine se duce la joaca si cu cine scarmana papusile mai tarziu. Frumos e ca Medeea s-a nascut chiar in duminica in care se sarbatoreau Sf. Petru si Pavel si-am luptat ca o nebuna s-o cheme si Petra (stiti voi de ce - de fapt de cine) dar parintilor li s-a parut prea exotic... Asa ca trebuie sa-mi fac singura o fetita, s-o botez Petra.

Ca tot veni vorba despre felul in care copiii nostri invata una, alta. Am o curiozitate (spun curiozitate fiindca in mare deja m-am decis cum urmeaza sa procedez dar ca intotdeauna, nu strica sa cunosti si experientele altora). Deci: cum procedati pentru ca ei sa invete chestii noi? Repetati des cuvinte pentru ei, gesturi sau lasati lucrurile sa vina de la sine? Spre exemplu: ati dorit ca ei sa stie sa faca "pa" si pentru asta de fiecare data cand plecati sau va despartati de ei le spuneati de multe ori "pa" si le fluturati voi manuta daca ei n-o faceau din proprie initiativa? Sau pentru ca sa invete sa dea cu sutul in minge, le "manipulati" voi piciorusul si apoi faceti cumva ca ei sa repete gestul asociindu-l cu un cuvant(sut, goool etc.) Exemplele sunt intamplatoare, chestii pe care le-am observat prin parc si nu implica neaparat o judecata de valoare. Eu am lasat-o pe Una cu totul in banii ei, adica a invatat sa faca "pa" observandu-ne pe noi, fara ca eu s-o invat efectiv. La fel cum stie ca telefonul se duce la ureche numai fiindca l-a vazut pe taica-su facand chestia asta.

Cam asta-i: voi cum faceti? Ii ghidati sau ii lasati sa observe si sa imite spontan?

Mergi la inceput