ce ati vrea sa vi se aduca din Romania?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Eu va zic ce mi-am adus, adica ce mi-am dorit. In general de-ale gurii si obicete de artizanat. Contrabanda de acum doua saptamni coontinea: branza de burduf (4kg ca mergem numai o data pe an), cas, mac, miere (ca-i "organica" de la albinele bunicii) si din asta vreo 4kg, polen, laptisor de matca, tuica, slanina, faimosul leustean, cimbru (sorry Andrada, cimbrul de la Wegman's just doesn't cut it) si obiecte de artizanat, adica mai mult lut.

Editez ca am uitat: plicurile cu bors, cele cu crema de cremsnit, si amoniac (ca aici la greci un borcans e $5). Deodorante si gel de baie nemtesti, ca mie astea de aici nu-mi plac deloc, si mi-au ramas pitici pe creier cu Nivea si Fa, asa ca de jde ani de cand sunt aici mereu imi aduc astea din Ro sau Germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Iata ce-am trecut eu "peste frontiera" acum citeva zile.o putinica cu brinza de oaie,telemea de oaie din zona Sibiului,un bidonas cu castravetzi in saramura,marinata de peste,pliculetze cu bors,condimente pentru mici,cimbru,cartofi!

De asemeni pe perioada sederii in Romania m-am "indopat" cu amandine,eclere,poloneji,cirese si capsuni cu gust si mirosde cirese si capsuni,cremsit,covrigi saratzi,peste(ca doar stau la Dunare).

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Capace! Toate tigaile mele nu au capace si asa ma enerveaza! Leustean si visine!! Visine nu gasesc decat la Aldi dar sunt facute deja compot, vreau visine crude ca asa imi plac...Covrigi si gogosi...si blocuri de desen ca aici gasesc numai chestii profesionale. In rest...magazinul romanesc de aici e destul de bine aprovizionat.

Madalina, Sonia si 36+ cu Julia Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dantje spune:

quote:
citat din mesajul lui doruletz

[quote]citat din mesajul lui vickyfilip
ce va lipseste voua si v-ati bucura sa vi se aduca de acasa?

mustar si covrigi cu mac si sare, cand apare mama are la purtator ingrediente pentru sarmale, pana si varza murata are ( a descoperit o metoda), cu tot ce presupune:coasta afumata, orez....
si sa nu uit: Pepeni verzi

Dantje & Martijn & Hannah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

hahaha....ma amuza topicul asta....toate fetele vor doar de-ale mancarii....e incredibil !!!!! Eu chiar ii rog pe cei ce vin la mine sa nu vina cu toate prostiile....nu zic ca nu imi este si mie dor de cate ceva,dar mi le satisfac cand si unde pot! Important e ca cei ce vin la mine sa nu se streseze cu cadouri....!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

de obicei aduc din Romania:
- carti (au aparut in ultimii ani carti foarte interesante cu privire la istoria Bucurestilor etc), cat mai multe carti ,
- discuri cu muzica (Phoenix, Pasarea Colibri, Compact, Semnal M - d-ale tineretzii valuri),
- calendare sau agende cumparate de la magazinul din cadrul Muzeului Taranului Roman,
- cate o icoana pictata pe lemn sau pe sticla,
- afise cu peisaje din Romania,
- album fotografic cu prezentarea unor zone geografice etc
Pentru fiica mea (3 ani) discuri cu cantecele, carti de povesti, un costum popular.

P.S. Uitasem, ultima oara ne-am adus un ibric! Da, ibric de tabla emailata, ca sa facem cafea la ibric cum ne place. E inutil sa va spun ca in Bbelgia nu gasesti ibric, nici macar in magazinele turcesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ce ducem mereu prietenilor din State, respectiv "comanda" lor suna asa:
- covrigi, covrigi, covrigi
- icre
- tuica
- dvd-uri si cd-uri cu piese de teatru/filme vechi romanesti si muzica usoara, populara, sau romante, sau..

Am mai dus carti, muzica, vin romanesc vechi. Plus ii, albume cu Romania, Bucuresti, Delta, Maramures, Bucovina.. depinde care de pe unde este.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Country girl ai dreptate cu ibricul. Am cautat de m-am snopit, pina la urma am gasit unul cit de cit adecvat la un magazin turcesc. Dar tot nu e ca cel din Romania. Alta chestie care n-am gasti-o ani de zile, limba de pantofi. In cele din urma m-am gindit sa intreb la un magazin de pantofi, daca n-au asa ceva de vinzare. Aveau, dar nu le tineau la vedere, mi-a adus una din depozit . Dar de vazut, nu le vezi expuse niciunde.

Mergi la inceput

Marox apropo de vinete. Si mie mi se par mai bune alea din Ro, insa ma descurc si cu astea de aici, le las vreo jumate de zi la scurs si pe urma folosesc maioneza facuta de mine cu lamiie si nu cu otet cum e asta din comert. Doar asa salata mai seamana cu cea facuta de mama acasa.

Mergi la inceput

Marox apropo de vinete. Si mie mi se par mai bune alea din Ro, insa ma descurc si cu astea de aici, le las vreo jumate de zi la scurs si pe urma folosesc maioneza facuta de mine cu lamiie si nu cu otet cum e asta din comert. Doar asa salata mai seamana cu cea facuta de mama acasa.

Mergi la inceput